Сайтът използва бисквитки.

 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ВАМАДРИД ТАБЛ 40МГ

  • ВАМАДРИД ТАБЛ 40МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  Vamadrid 40 mg film-coated tablets
  Валсартан (Valsartan)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  3. Как да приемате Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Вамадрид 40 mg филмирани таолетки
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАМАДРИД И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Вамадрид 40 mg филмирани таблетки принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин II рецепторни блокери, и се използва за понижение на високо кръвно налягане. Ангиотензин II е вещество, предизвикващо свиване на кръвоносните съдове, което се намира в тялото и може да причини високо кръвно налягане. Вамадрид 40 mg филмирани таблетки действа чрез блокиране на ангиотензин II. Това води до разширяване на кръвоносните съдове и понижаване на кръвното налягане.
  Вамадрид 40 mg филмирани таблетки могат да се използват при три различни състояния:
  • за лечение на високо кръвно налягане при деца и юноши на възраст от 6 до
  18 години. Високото кръвно налягане повишава натоварването на сърцето и артериите. Ако не се лекува може да увреди кръвоносните съдове на мозъка, сърцето и бъбреците и да причини инсулт, сърдечна недостатъчност или бъбречна недостатъчност. Високото кръвно налягане повишава риска от коронарни инциденти. Понижаването на кръвното налягане до нормални стойности намалява риска от развитие на подобни нарушения.
  • за лечение на възрастни пациенти след наскоро прекаран коронарен инцидент (миокарден инфаркт). "Наскоро прекаран" в случая означава между 12 часа и 10 дни.
  • за лечение на симптоматична сърдечна недостатъчност при възрастни пациенти.
  Вамадрид 40 mg филмирани таблетки се използва, когато група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ) (лекарство за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани, или като допълнение към АСЕ инхибиторите, когато бета- блокерите (други лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност) не може да бъдат използвани.
  Симптомите на сърдечна недостатъчност включват задух и подуване на стъпалата и краката поради натрупване на течности. Това настъпва, когато сърдечният мускул не може да изпомпва кръвта достатъчно силно, за да снабди цялото тяло с необходимата кръв.

  2. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАМАДРИД 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ
  Не приемайте Вамадрид 40 mg филмирани таблетки:
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към валсартан или към някоя от останалите съставки на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки, изброени в края на тази листовка, (изброени в точка 6).
  • ако имате тежко чернодробно заболяване
  • ако сте бременна след 3-тия месец (добре е да се избягва Вамадрид 40 mg филмирани таблетки и при ранна бременност - вижте точка "Бременност ").
  • ако имате диабет или нарушена бъбречна функция и се лекувате с лекарство за понижаване на кръвното налягане, наречено алискирен.
  Не приемайте Вамадрид 40 mg филмирани таблетки, ако някое от изброените се отнася за Вас.

  Предупреждения и предпазни мерки:
  • ако имате чернодробно заболяване;
  • ако имате тежко бъбречно заболяване и сте на диализа;
  • ако страдате от стеснение на бъбречната артерия;
  • ако наскоро сте претърпели бъбречна трансплантация (поставен Ви е нов бъбрек);
  • ако сте на лечение след прекаран сърдечен удар или се лекувате от сърдечна недостатъчност.

  Вашият лекар може да иска да провери бъбречната Ви функция:
  • ако имате тежко сърдечно заболяване различно от сърдечен удар или сърдечна недостатъчност
  • ако някога сте имали подуване на езика и лицето, причинено от алергична реакция, наречена ангиоедем при прием на друго лекарство (включително АСЕ-инхибитори), информирайте Вашия лекар. Ако тези симптоми се появят, докато приемате Вамадрид 40 mg филмирани таблетки, незабавно спрете приема му и не го вземайте отново (вж. и точка 4 Възможни нежелани лекарствени реакции);
  • ако приемате лекарства, които повишават нивото на калий в кръвта. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, калий-съхраняващи лекарства и хепарин. Може да се наложи на определени интервали да се проверяват нивата на калий в кръвта;
  • ако сте на възраст под 18 години и приемате Вамадрид 40 mg филмирани таблетки в комбинация с други лекарства, които потискат ренин-ангиотензин-алдостероновата система (лекарства, които понижават кръвното налягане), Вашият лекар може периодично да прави кръвни изследвания, за да контролира бъбречната функция и нивото на калий;
  • ако страдате от хипералдостеронизъм - болест при която Вашите надбъбречни жлези образуват твърде голямо количество от хормона алдостерон. В този случай употребата на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки не се препоръчва;
  • ако сте загубили много течности (дехидратация) поради диария, повръщане и високи дози обезводняващи таблетки (диуретици);
  • трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Вамадрид 40 mg филмирани таблетки не се препоръчва в периода на ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременнаслед третия месец, тъй като може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се употребява в този период (вижте точка "Бременност").
  • ако приемате някое от следните лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане.
  "АСЕ инхибитори" като еналаприл, лизиноприл и др. алискирен
  Ако някое от изброените се отнася за Вас, информирайте Вашия лекар, преди да приемете Вамадрид 40 mg филмирани таблетки.

  Други лекарства и Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства
  Ефектът от лечението може да се повлияе от приемането на други лекарства едновременно с Вамадрид 40 mg филмирани таблетки. Може да е необходимо да се промени дозировката, да се предприемат други предпазни мерки или в отделни случаи да се спре лечението с някои от лекарствата. Това важи както за лекарствата с рецепта, така и за отпусканите без рецепта, особено за:
  • други лекарства, които понижават кръвното налягане, особено обезводняващи таблетки (диуретици), АСЕ инхибитори (като еналаприл, лизиноприл и др. или алискирен).
  • лекарства, повишаващи нивата на калий в кръвта Ви. Те включват калиеви добавки или заместители на солта, калий-съхраняващи диуретици и хепарин.
  • определен вид болкоуспокояващи лекарства, наричани нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).
  • някои антибиотици (от групата на рифампицин), циклоспорин (лекарство използвано за предотвратяване на отхвърлянето на трансплантанти) или ритонавир (лекарство използвано за лечение на ХИВ/СПИН инфекция). Тези лекарства може да усилят ефекта на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки.
  • литий -съдържащо лекарство, което се използва при лечение на някои видове психични заболявания.

  В допълнение:
  • ако се лекувате след прекаран сърдечен удар, не се препоръчва комбинацията е АСЕ инхибитори (лекарства за лечение на сърдечен удар).
  • ако се лекувате за сърдечна недостатъчност, не се препоръчва тройната комбинация с АСЕ инхибитори и бета-блокерн (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност).

  Прием на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки с храни и напитки
  Вие може да приемате Вамадрид 40 mg филмирани таблетки със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приемането на което и да е лекарство.
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или е възможно да забременеете. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да престанете да приемате Вамадрид 40 mg филмирани таблетки, преди да забременеете или веднага след като научите, че сте бременна, и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство вместо него. Вамадрид 40 mg филмирани таблетки не се препоръчва в периодана ранната бременност и не трябва да се приема след 3-тия месец, тъй като може да причини сериозни увреждания на бебето Ви, ако се употребява след 3-тия месец на бременността.
  • Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или възнамерявате да кърмите.
  Вамадрид 40 mg филмирани таблеткине се препоръчва за майки кърмачки и Вашият лекар може да Ви предпише друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или родено недоносено.

  Шофиране и работа с машини
  Преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концентрация с уверете, че знаете как реагирате на ефектите на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки. Подобно на много други лекарства за високо кръвно налягане Вамадрид 40 mg филмирани таблетки мобе а причини замаяност или да повлияе върху съсредоточаването в някои случаи. Поради тези причини преди шофиране, работа с машини или други дейности, изискващи пълна концетрация.
  уверете как реагирате на ефектите на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки.

  Вамадрид 40 mg филмирани таблетки съдържа лактоза и сорбитол
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да приемете това лекарство

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВАМАДРИД 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ
  Винаги приемайте Вамадрид 40 mg филмирани таблетки точно както Ви е казал Вашият лекар, за да се постигне най-добър резултат и да се избегне появата на нежелани реакции. Приемайте лекарството само по лекарско предписание. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Пациентите с високо кръвно налягане не винаги разпознават симптомите на това заболяване. Мнозина от тях се чувстват нормално Именно поради това е още по-важно за Вас да спазвате уговорените часове за прегледи, дори и да се чувствате добре.
  Деца и юноши (на възраст от 6 до 18 години) с високо кръвно налягане
  При пациенти с тегло под 35 kg обичайната начална доза е 40 mg валсартан веднъж дневно. При пациенти с тегло 35 kg и повече обичайната начална доза е 80 mg валсартан веднъж дневно.
  В някои случаи Вашият лекар може да Ви предпише по-високи дози (дозата може да се повиши до 160 mg и максимум до 320 mg).

  Възрастни пациенти след наскоро прекаран коронарен инцидент: След прекаран сърдеченударлечението може да започне 12 часа след това, обикновено с ниска доза от 20 mg два пъти дневно. Вие получавате дозата от 20 mg чрез разделяне на таблетка от 40 mg. Вашият лекар ще увеличава постепенно дозата през следващите няколко седмици най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството. Вамадрид 40 mg филмирани таблетки може да се приема едновременно с други лекарства за сърдечен удар и Вашият лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.
  Възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност: Лечението обикновено започва с 40 mg два пъти дневно. Вашият лекар може да предпише по-висока доза чрез постепенното й увеличаване най-много до 160 mg два пъти дневно. Крайната доза зависи от това как всеки пациент понася лекарството.
  Вамадрид 40 mg филмирани таблетки може да се приема и с друго лекарство за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекуващ лекар ще реши кое лечение е подходящо за Вас.
  Можете да приемате Вамадрид 40 mg филмирани таблетки със или без храна. Глътнете таблетката с чаша вода.
  Приемайте Вамадрид 40 mg филмирани таблетки по едно и също време всеки ден.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  При силна замаяност и/или прималяване, незабавно се свържете се с лекуващия Ви лекар и легнете някъде. Ако случайно сте приели повече от необходимите таблетки, свържете се с Вашия лекар, фармацевт или близка болница.

  Ако се пропуснали да приемете Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  Ако сте забравили да приемете една доза, приемете я веднага, след като се сетите. Ако е наближило време за следващата доза, пропуснете невзетата доза.
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  Ако сте спрели приема на Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  Прекратяването на лечението с Вамадрид 40 mg филмирани таблетки може да влоши състоянието Ви. Не спирайте да приемате лекарството си, освен ако Вашият лекар Ви каже да го направите.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Вамадрид 40 mg филмирани таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава-
  Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса:
  Може да имате симптоми на ангионевротичен оток (определена алергична реакция), като например:
  • подуване на лицето, устните, езика или гърлото;
  • затруднено дишане или преглъщане; копривна треска, сърбеж.
  Трябва незабавно да се свържете с Вашия лекар, ако получите някои от гях.

  Други нежелани реакции включват::
  Чести: могат да засегнат до 1 на 10 човека
  • замайване
  • ниско кръвно налягане със или без симптоми като замайване и прималяване при изправяне
  • намалена бъбречна функция (признаци на бъбречно увреждане)
  Нечестн: могат да засегнат до 1 на 100 човека
  ангиоедем (вж. точка "Някои симптоми налагат незабавна лекарска намеса")
  внезапна загуба на съзнание (синкоп) световъртеж (вертиго)
  силно намалена бъбречна функция (прояви на остра бъбречна недостатъчност)
  мускулни крампи, нарушен сърдечен ритъм (прояви на хиперкалиемия)
  недостиг на въздух, затруднено дишане в легнало положение, подуване на стъпалата и краката (прояви на сърдечна недостатъчност)
  главоболие кашлица коремна болка гадене диария умора
  отпадналост С неизвестна честота:
  (от наличните данни не може да бъде направена оценка на честотата)
  • алергични реакции с обрив, сърбеж и уртикария; могат да се появят симптоми на повишена температура, оток на ставите и болка в ставите, мускулни болки, увеличаване на лимфни възли и/или грипоподобни симптоми (прояви на серумна болест)
  • моравочервени петна, температура сърбеж (прояви на възпаление на кръвоносните съдове, наречено васкулит)
  • необичайно кървене или кръвонасядане (прояви на тромбоцитопения)
  • мускулни болки (миалгия)
  • температура, възпалено гърло или язви в устата, дължащи се на инфекции ниско ниво на белите кръвни клетки, наречено неутропения)
  • понижено ниво на хемоглобин и понижен процент на червените кръвни клетки в кръвта (които могат да доведат до анемия, при по-тежки случаи)
  повишени нива на калий в кръвта (които могат да причинят мускулни спазми и нарушен сърдечен ритъм, при по-тежки случаи)
  • повишени стойности на показателите за чернодробна функция (които могат да са показателни за чернодробно увреждане), включително повишени нива на билирубин в кръвта (което може да причини пожълтявай е на кожата и очите, при по-тежки случаи)
  • повишаване на нивото на кръвната урея и повишаване на нивото на серумния креатинин (които могат да са показателни за нарушена бъбречна функция)
  • ниски нива на натрий в кръвта (които могат при тежки случаи да причинят умора,
  обърканост, мускулни спазми и/или гърчове).
  Честотата на някои нежелани реакции може да варира в зависимост от Вашето заболяване. Например нежелани реакции като замайване и намалена бъбречна функция се наблюдават
  по-рядко при възрастни пациенти, лекувани за високо кръвно налягане, отколкото при възрастни пациенти, лекувани за сърдечна недостатъчност или след наскоро прекаран коронарен инцидент.
  Нежеланите реакции при деца и юноши са подобни на тези, наблюдавани при възрастните.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да
  съобщите за нежеланите реакции директно чрез националната система за съобщаване:
  Изпълнителна агенция по лекарствата
  ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+359 2 8903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАМАДРИД 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ
  Да се съхранява под 30°С. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Не използвайте Вамадрид 40 mg филмирани таблетки, ако забележите, че опаковката е повредена или има видими белези на подправяне.
  • Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда-

  6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Вамадрид 40 mg филмирани таблетки
  • Активното вещество е валсартан. Всяка филмирана таблетка съдържа 40 mg валсартан.
  • Другите съставки са: микрокристална целулоза (Е 460), силициев диоксид, колиден безводен (Е 551), сорбитол (Е 420), магнезиев карбонат (Е 504), царевично нишесте, прежелатинизирано, повидон К-25 (Е 1201), натриев стеарил фумарат, натриев лаурил силгфат, кросповидон тип А (Е 1202). Филмово покритие: лактоза монохидрат, хипромероза, титанов диоксид (Е 171), макрогол 4000.
  • Вамадрид 40 mg съдържа допълнително и жълт железен оксид (Е 172).

  Как изглежда Вамадрид 40 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
  Вамадрид 40 mg: са цилиндрични жълти филмирани таблетки с делителна черта от едната страна.
  Видове опаковки от 7, 14, 28, 56, 98 или 280 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба

  Притежател на разрешението за употреба
  Laboratories Liconsa, S.A. Gran Via Carlos III, 98, 7th floor 08028 Barcelona, ИСПАНИЯ

  Производител
  Laboratorios LICONSA, S.A.
  Avda. Miralcampo, № 7, Poligono Industrial Miralcampo 19200 Azuqueca de Henares (Guadalajara), ИСПАНИЯ
  Laboratorios CINFA, S.A.
  Olaz Chipi, 10, Poligono Areta
  31620 Huarte (Pamplona), ИСПАНИЯ

  За допълнителна информация относно това лекарство моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

  Дата на последно одобрение на листовката
  Май/2014

  Описание на ВАМАДРИД ТАБЛ 40МГ

  ВАМАДРИД ТАБЛ 40МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАМАДРИД ТАБЛ 40МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВАМАДРИД ТАБЛ 40МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа