Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС 1000МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  • ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС 1000МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Ванкомицин Фармасуис 500 mg прах за инфузионен разтвор
  Ванкомицин Фармасуис 1 000 mg прах за инфузионен разтвор

  Vancomycin PharmaSwiss 500 mg powder for solution for infusion
  Vancomycin PharmaSwiss 1 000 mg powder for solution for infusion

  Ванкомицин (Vancomycin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да прилагате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка
  1. Какво представлява Ванкомицин Фармасуис и за какво се използва
  2. Преди да използвате Ванкомицин Фармасус
  3. Как да използвате Ванкомицин Фармасуисг
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ванкомицин Фармасуис
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ванкомицин принадлежи към група антибиотици (гликопептиди). Те се използват за лечение на инфекции, причинени от бактерии.
  Ванкомицин Фармасуис се използва при тежки инфекции, причинени от бактерии, които могат да резистират към други антибиотици. Той се използва при пациенти, които не са дали отговор на лечението с други антибиотици или са дали слаб отговор.
  Използва се за лечение на различни инфекции на тъканите или клапите на сърцето, белите дробове, костите или меките тъкани (плътта).
  Може да се даде и преди хирургични процедури, за да се предотврати инфекция.
  Ванкомицин Фармасуис може да се приема и перорално при лечение на тежки случаи на големи чревни инфекции (псевдомембранозен колит).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС
  Не използвайте Ванкомицин Фармасуис, ако:
  сте алергични (свръхчувствителни) към ванкомицин
  Уведомете Вашия лекар, ако сте имали някакви проблеми с това или друго лекарство в миналото.
  Обърнете специално внимание преди употребата на Ванкомицин Фармасуис
  Преди лечението с ванкомицин се уверете, че Вашият лекар е уведомен за Вашата медицинска

  анамнеза, особено ако:
  • имате бъбречни проблеми
  • имате проблеми със слуха
  • сте бременна или планирате да забременеете
  • кърмите
  • сте в старческа възраст или над 60 години
  • сте преждевременно родено кърмаче или дете
  • Ви предстои хирургическа операция
  Бързото инжектиране на Ванкомицин Фармасуис може да причини спад на кръвното налягане, июк и по-рядко сърдечен арест (спиране на сърдечната дейност). Прекратяването на инфузията обикновено води до бързо отшумяване на тези реакции.
  Възможно е да се получи болка на мястото на инжектиране, възпаление на стената на вената и съсирване на кръвта, които понякога са тежки, но бавното инжектиране намалява и тези нежелани реакции.
  Ако сте алергични към друг антибиотик, наречен тейкопланин, може да сте алергични и към ванкомицин. Моля, уведомете Вашия лекар.
  Ако сте с бъбречна недостатъчност или получавате съпътстващо лечение с други лекарства, токсични за бъбреците, вероятността за развитие на токсични ефекти е много по-голяма.
  Вашият лекар може да направи няколко изследвания, за да провери дали бъбреците и черният дроб работят добре.
  Ако сте възрастен или имате проблеми с бъбреците, Вашият лекар може също така да прави редовни тестове на слуха Ви и да измерва количеството на ванкомицин в кръвта Ви.
  При пациенти с предшестваща глухота, които са получили високи дози или които получават съпътстващо лечение с други токсични за слуха вещества, може да възникне глухота, преходна или постоянна, възможно с предходни шумове в ушите. За да се намали рискът, трябва периодично да се проверяват кръвните нива и е препоръчително да се извършват периодични тестове на слуха.
  Продължителното използване на Ванкомицин Фармасуис може да доведе до образуване на резистентни организми. Вашият лекар ще следи за това.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, билкови лекарства или витамини и минерали, тъй като някои от тях биха могли да взаимодействат с ванкомицин. Освен това не приемайте никакви нови лекарства, без да се консултирате с Вашия лекар.
  Следните вещества могат да реагират с ванкомицин: гентамицин (антибиотик); амфотерицин В (антибиотик); стрептомицин (антибиотик); неомицин (антибиотик); канамицин (антибиотик); амикацин (антибиотик); тобрамицин (антибиотик); бацитрацин (антибиотик); полимиксин В (антибиотик); колистин (антибиотик);

  виомицин (антибиотик);
  цисплатин (лекарство, което се използва за лекуване на някои видове рак).
  Следните вещества могат също да реагират с ванкомицин, ако ги приемате по едно и също време:
  вещества за анестезия (ако ще претърпите обща анестезия);
  мускулни релаксанти (използвани понякога по време на обща анестезия).
  Моля информирайте Вашия лекар или медицинска сестра, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Може да е необходимо Вашият лекар да проследява кръвта Ви и да коригира дозировката, ако ванкомицин се прилага по едно и също време с други лекарства.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Ако сте бременна или мислите, че може да сте бременна, кажете на Вашия лекар. Вашият лекар ще прецени дали трябва да използвате Ванкомицин Фармасуис.
  Кърмене
  Кажете на Вашия лекар, ако кърмите, тъй като Ванкомицин Фармасуис преминава в кърмата. Вашият лекар ще прецени дали ванкомицин е категорично необходим или дали трябва да спрете да кърмите.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Ванкомицин няма никакъв или има незначителен ефект върху способността Ви да шофирате и работите с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС
  Ванкомицин Фармасуис ще Ви бъде прилаган от медицинския екип, докато сте в болницата, като се използва инфузия, което означава, че лекарственият продукт тече от инфузионна бутилка или торбичка през тръба към някой от кръвоносните Ви съдове и в тялото Ви. Вашият лекар или медицинска сестра ще прилага ванкомицин винаги в кръвта и никога в мускул. Ванкомицин Фармасуис ще бъде разтворен, преди да Ви бъде приложен, и ще тече бавно във вената Ви за поне 60 минути.
  По изключение ванкомицин може да се приема и перорално.
  Вашият лекар ще прецени какво количество лекарство трябва да получавате всеки ден и колко дълго ще продължи лечението.
  Дозировка
  Дозата, която ще получавате, ще зависи от възрастта Ви, вида на инфекцията, от която страдате, доколко добре функционират бъбреците Ви, способността Ви да чувате и други лекарства, които може да приемате.
  Възрастни и деца над 12 години: обичайната доза е 2000 mg дневно в две или четири дози. Деца под 12 години: ще получават по-малки дози в зависимост от тяхното телесно тегло.

  Пациенти с увредена бъбречна функция, тези в старческа възраст както и недоносени кърмачета: лекарят ще понижи дозата или ще удължи интервала между две дози.
  Перорален прием: единственият симптом за перорален прием е лечението на определени инфекции на червата (псевдомембранозен колит). Обичайната доза е 125 mg (2,5 ml) дневно, на четири дози за 7 до 10 дни.
  При лечение на деца се дават по-малки дози, в зависимост от телесното им тегло. Общата дневна доза не трябва да превишава 2000 mg.
  По време на лечението може да Ви бъдат назначени изследвания на кръвта и урината, както е възможно да имате изследвания на слуха, за да се търсят признаци на възможни нежелани реакции.

  Продължителност на лечението
  Продължителността на лечението зависи от инфекцията, която имате, и може да продължи няколко седмици.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ванкомицин Фармасуис
  Тъй като това лекарство ще Ви се прилага, докато сте в болница, малко е вероятно да получите повече от необходимата доза ванкомицин. Въпреки това незабавно уведомете Вашия лекар или медицинска сестра, ако имате някакви опасения.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ванкомицин Фармасуис може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля незабавно уведомете Вашия лекар или медицинска сестра.
  Незабавно преустановете приема на лекарството и потърсете медицинска помощ при поява на признаци на алергични реакции:
  • копривна треска; подуване на лицето, устните, езика или гърлото, затруднено дишане или преглъщане, или замаяност.
  Ако мислите, че имате някоя от следните нежеланите лекарствени реакции или симптоми, уведомете Вашия лекар колкото е възможно по-скоро.
  Чести нежелани реакции (засягащи 1 до 10 на 100 пациента):
  • понижение на кръвното налягане;
  • подуване, зачервяване и болка по вената;
  • задух, свистящи звуци поради турбулентен въздушен поток в горните дихателни пътища;
  • обрив по цялото тяло и възпаление на лигавиците, сърбеж, сърбящ обрив;
  • зачервяване на горната част на тялото и на лицето, болка и спазми в гърдите и на мускулите на гърба,
  • проблеми с бъбреците, които могат да се установят главно по повишените концентрации на креатинин или урея във Вашата кръв.
  Нечести нежелани реакции (засягащи 1 до 10 на 1 000 пациента):
  • временна или постоянна загуба на слуха.
  Редки нежелани реакции (засягащи по-малко от 1 от 10 000 пациента):
  • анафилактични реакции, алергични реакции;
  • треска, студени тръпки,
  • повишено или намалено (понякога много намалено) отделяне на урина, или наличие на следи от кръв в урината;
  • увеличаване или намаляване на някои клетки в кръвта;
  • шумове (напр.свистене) в ушите;
  • чувство за отпадналост;
  • зачервена или пурпурна кожа (възможни признаци на възпаление на кръвоносните съдове);
  • гадене.
  Много редки нежелани реакции (засягащи по-малко от 1 на 10 000 пациента):
  Заболявания на кожата в резултат на алергични реакции (множествени изменения по кожата, болки в ставите), спиране на сърцето, възпаление на червата, причиняващо коремни болки или кървава диария.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС Преди разтваряне:
  Да се съхранява при температура под 25°С. Съхранявайте флакона в картонената опаковка, за да се предпази от светлина.
  След разтваряне:
  Да се съхранява в хладилник (2°С - 8°С).
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ванкомицин Фармасуис след срока на годност, отбелязан върху етикета и картонената опаковка след Годен до: (месец/година). Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Ванкомицин Фармасуис
  Всеки флакон съдържа 500 mg ванкомицин (хидрохлорид). Всеки флакон съдържа 1000 mg ванкомицин (хидрохлорид).
  Активното вещество е ванкомицин (като хидрохлорид). Лекарственият продукт не съдържа други съставки.
  Как изглежда Ванкомицин Фармасуис и какво съдържа опаковката
  Вашето лекарство е във формата на прах за разтвор. Преди употреба то ще бъде разтворено и разредено като интравенозна течност, която ще Ви бъде приложена бавно като капки във вената Ви от лекар или медицинска сестра. .
  Хомогенен, светлокафяв прах, в прозрачни стъклени флакони, с гумена запушалка и алуминиева капачка, в опаковки с 1 или 10 флакона.
  Ванкомицин Фармасуис 500 mg:
  Всеки флакон от 10 мл съдържа 512,57 мг ванкомицин хидрохлорид, еквивалентен на 500 мг ванкомицин. След разтваряне с 10 мл вода за инжекции се постига разтвор с концентрация от 50 мг/мл.
  Ванкомицин Фармасуис 1 g:
  Всеки флакон съдържа 1025,14 мг ванкомицин хидрохлорид, еквивалентен на 1000 мг ванкомицин. След разтваряне с 20 мл вода за инжекции се постига разтвор с концентрация от 50 мг/мл.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Фармасуис PharmaSwiss Ceska republika s.r.o.
  Jankovcova 1569/2c, 17000 Praha 7
  Чешка Република
  Тел:+420 234 719 600
  Факс:+420 234 719 619
  E-mail: czech.into@pharmaswiss.com

  Производител: Hikma Italia S.pA.
  Viale Certosa, 10 27100 Pavia Италия
  Тел.: +39 0382 527949 Факс: 139 0382 422745 E-mail: info@hikma.it

  Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти:
  Това е извадка от Кратката характеристика на продукта, за да се подпомогне приложението на Ванкомицин Фармасуис. Когато се определя дали употребата му е подходяща при определен пациент, предписващият го трябва да е запознат с кратката характеристика на продукта.
  • Дозировка и начин на приложение
  Интравенозно приложение
  Ванкомицин прах за инфузионен разтвор трябва да се прилага интравенозно. Всяка доза трябва да се прилага със скорост, не по-голяма от 10 mg/min или за период от поне 60 минути (в зависимост от това кой период е по-дълъг).
  Дозата трябва да се адаптира индивидуално според телесното тегло, възрастта и бъбречната функция.
  Препоръчват се следните дозови режими:
  Пациенти с нормална бъбречна функция Възрастни и юноши над 12 годишна възраст:
  Препоръчителната дневна интравенозна доза е 2000 mg, разделена на дози от 500 mg на всеки 6 часа или 1000 mg на всеки 12 часа. Общата продължителност на приема се определя от вида и тежестта на инфекцията и клиничният отговор на пациента.
  При бактериален ендокардит обичайната схема е 1000 mg ванкомицин интравенозно на всеки 12 часа за 4 седмици, самостоятелно или в комбинация с други антибиотици (гентамицин с рифамиин, гентамицин, стрептомицин). Ентерококовият ендокардит се лекува в продължение на 6 седмици с ванкомицин в комбинация с аминогликозид - според националните ръководства.
  Периоперативна профилактика: Възрастните получават 1000 mg ванкомицин интравенозно преди хирургичната намеса (преди въвеждане на анестезията) и в зависимост от времето и вида на хирургичната намеса, може да се дава доза от 1000 mg ванкомицин i.v. 12 часа постоперативно.

  Деца на възраст от 1 месец до 12 години:
  Препоръчителната интравенозна доза е 40 mg/kg до 60 mg/kg дневно, разпределена на 6 до 8 часа.

  Кърмачета и новородени:
  Препоръчителната начална доза е 15 mg/kg, последвана от доза от 10 mg/kg на всеки 12 часа през първата седмица от живота и на всеки 8 часа след тази възраст до края на първия месец. Препоръчително е внимателно проследяване на серумните концентрации на ванкомицин (вижте по-долу).

  Пациенти в старческа възраст:
  Възможно е да изискват по-ниски поддържащи дози, поради свързано с възрастта намаление на бъбречната функция.

  Пациенти със затлъстяване:
  Може да са необходими промени на обичайните дневни дози.
  Пациенти с чернодробна недостатъчност:
  Няма данни, че е необходимо намаляване на дозата при пациенти с чернодробна недостатъчност.

  Пациенти с увредена бъбречна функция:
  При пациентите с увредена бъбречна функция дозата следва да се коригира и следната номограма може да служи за ръководство. Препоръчва се внимателно мониториране на серумните концентрации на ванкомицин.

  При пациенти c лека или умерена бъбречна недостатъчност началната доза не трябва да бъде по-малка от 15 mg/kg. При пациенти с тежка бъбречна недостатъчност е препоръчително да се прилага поддържаща доза между 250 mg и 1000 mg на интервали от по няколко дни, отколкото да се прилагат по-ниски дневни дози.

  При пациенти с анурия (без бъбречно функциониране) трябва да се прилага доза от 15 mg/kg телесно тегло, докато се достигнат терапевтични серумни концентрации. Поддържащите дози са 1,9 mg/kg телесно тегло за 24 часа. За да се улесни процедурата, възрастни пациенти със силно нарушена бъбречна функция може да получават поддържаща доза от 250 - 1000 mg на интервали от няколко дни вместо дневната доза.

  Дозировка при хемодиализа
  При пациенти без бъбречна функция, дори и подложени на редовна хемодиализа, е възможна също следната дозировка:
  Насищаща доза 1000 mg, поддържаща доза 1000 mg на всеки 7-10 дни.
  Ако се използват полисулфонови мембрани за хемодиализа (диализа с висок дебит), полуживотът на ванкомицин намалява Може да е необходима допълнителна поддържаща доза при пациентите на редовна хемодиализа.

  Мониториране на серумните концентрации на ванкомицин:
  Серумните концентрации на ванкомицин трябва да бъдат мониторирани на втория ден от лечението, непосредствено преди следващата доза и един час след инфузията. Терапевтичните кръвни нива на ванкомицин трябва да са между 30 и 40 mg/l (еквивалентни на 20 и 26,9 mmol/1) (максимум 50 mg/1) (еквивалентни на 33,6 mmol/1) един час след края на инфузията, минимална стойност (малко преди следващото приложение) между 5 и 10 mg/1. Обикновено концентрациите трябва да се мониторират два или три пъти седмично.
  Редовното мониториране на кръвните нива на ванкомицин е показано при дългосрочна употреба, особено при пациенти с бъбречна дисфункция или нарушена способност за чуване, както и при едновременно приложение съответно на невротоксични и ототоксични вещества.
  Дозите трябва да се титрират според серумните нива. Кръвните нива трябва да се мониторират
  и редовно да се извършват функционални изследвания на бъбреците.
  Общите препоръки са да се проследяват концентрациите 2-3 пъти седмично.
  Хората в напреднала възраст са особено податливи на слухови увреждания и трябва да се подлагат на последователни изследвания на слуха, ако са на възраст над 60 години.
  Паралелната или последователна употреба на други невротоксични вещества трябва да се избягва.
  Ванкомицин трябва да се прилага с особено внимание при недоносени кърмачета и деца, поради тяхната бъбречна незрелост и възможното повишение на серумната концентрация на ванкомицин. Затова кръвните концентрации на ванкомицин трябва да се мониторират внимателно. Съвместното приложение на ванкомицин и анестетици при деца е свързано с еритема и анафилактоидни реакции. Ако приложението на ванкомицин е необходимо за хирургична профилактика, препоръчва се анестетици да се прилагат след приключване на инфузията на ванкомицин.

  Перорално приложение
  При псевдомембранозен колит, единствената индикация за перорално приложение на ванкомицин, обичайната доза е 125 mg (2,5 ml) на всеки 6 часа за 7 до 10 дни. Общата дневна доза не трябва да надвишава 2000 mg.
  При лечение на псевдомембранозен колит при педиатрични пациенти, обикновената дневна доза е 40 mg/kg, разделена на три или четири приема за 7 до 10 дни. Общата дневна доза не трябва да превишава 2g.

  Начин на приложение:
  Ванкомицин трябва да се прилага парентерално само като бавна интравенозна инфузия (не повече от 10 mg/min - за поне 60 минути), която е разредена достатъчно (поне 100 ml за 500 mg или поне 200 ml за 1000 mg).
  Пациентите, при които се изисква ограничаване на течностите, може да получават разтвор от 500 mg/50 ml или 1000 mg/100 ml. С тези висококонцентрирани разтвори рискът от свързани с инфузията нежелани реакции може да се повиши.
  Дозата ванкомицин за перорално приложение може да се разреди в 30 ml вода и или да се изпие от пациента, или да се приеме през назогастрална сонда.
  За информация относно приготвянето на разтворите, моля вижте точка 6.6.

  Продължителност на лечението
  Продължителността на лечението зависи от тежестта на инфекцията, както и от клиничния и бактериологичен напредък.

  • Специални условия на съхранение
  Да се съхранява при температура под 25°С.
  Съхранявайте флакона в картонената опаковка, за да предпазите от светлина.
  Химичната и физичната стабилност на лекарствения продукт след разтваряне/разреждане е доказана за най-много 48 часа при стайна температура (< 25°С) и при 2- 8°С.
  От микробиологична гледна точка лекарственият продукт трябва да се използва незабавно. Ако не се използва незабавно, времето и условията за съхранение преди използването са на отговорност на прилагащия и не трябва да надвишават 24 часа при 2- 8°С, освен ако разтварянето/разреждането не са извършени в контролирани и валидирани асептични условия.
  За разтваряне и стабилност вижте раздел „ Специални предпазни мерки при изхвърляне и работа"
  • Специални предпазни мерки при изхвърляне и работа
  Продуктът трябва да се разтвори и полученият концентрат след това трябва да се разреди преди употреба.

  Приготвяне на реконституирания разтвор
  Разтворете Ванкомицин 500 mg прах за инфузионен разтвор в 10 ml стерилна вода за инжекции.
  Разтворете Ванкомицин 1000 mg прах за инфузионен разтвор в 20 ml стерилна вода за инжекции.
  Един ml от приготвения разтвор съдържа 50 mg ванкомицин. Вид на приготвения разтвор
  След разтваряне разтворът е бистър и безцветен до светло жълтеникаво-кафяв без видими частици.
  За условията на съхранение на реконституирания лекарствен продукт, вижте точка „Срок на годност".

  Приготвяне на крайния разреден инфузионен разтвор
  Реконституираните разтвори, съдържащи 50 mg/ml ванкомицин, трябва да разредят допълнително.
  Подходящи разредители са: 5% глюкоза за инжекции или 0,9% натриев хлорид за инжекции

  Интермитентна инфузия:
  Приготвеният разтвор, съдържащ 500 mg ванкомицин (50 mg/ml), трябва да се разреди допълнително с поне 100 ml разредител (до 5 mg/ml).
  Приготвеният разтвор, съдържащ 1000 mg ванкомицин (50 mg/ml), трябва да се разреди допълнително с поне 200 ml разредител (до 5 mg/ml).

  Концентрацията на ванкомицин в инфузионния разтвор не трябва да превишава 5 mg/ml. Желаната доза трябва да се прилага интравенозно и бавно, със скорост, не по-висока от 10 mg/минута, за поне 60 минути или дори повече.

  Продължителна инфузия:
  Използва се само ако лечението с интермитентна инфузия не е възможно. Разредете 1000 mg до 2000 mg от разтворения ванкомицин в достатъчно количество от подходящия горепосочен разредител и го приложете под формата на капкова инфузия, така че пациентът да получи предписаната дневна доза за 24 часа.
  Перорално приложение: Реконституираните разтвори, съдържащи 500 или 1000 mg ванкомицин, може да се разредят в 30 ml вода и или да се изпият от пациента, или да се приемат през назогастрална сонда.
  Вид на разредения разтвор
  След разреждане разтворът е бистър без чужди частици.
  За условията на съхранение на разредения лекарствен продукт, вижте точка 6.3.
  Преди приложение реконституираните и разредени разтвори трябва да се проверяват визуално за частици и промяна в цвета. Трябва да се използват само бистри и безцветни разтвори без видими частици.

  Изхвърляне
  Флаконите са само за еднократна употреба. Неизползваните лекарствени продукти трябва да се унищожат.
  Неизползваният продукт или отпадъчните материали от него трябва да се изхвърлят в съответствие с местните изисквания.

  Описание на ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС 1000МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР

  ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС 1000МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВАНКОМИЦИН ФАРМАСУИС 1000МГ ПРАХ ЗА ИНФ.РАЗТВОР се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа