Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ВИОКС табл. 25 мг.х 7

  • ВИОКС табл. 25 мг.х 7 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА

  VIOXX® (rofecoxib) Таблетки от 12.5 mg

  VIOXX® (rofecoxib) Таблетки от 25 mg

  МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ЛИСТОВКАТА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРИЕМА НА ВАШИТЕ ТАБЛЕТКИ, ДОРИ АКО ТОКУ ЩО РЕЦЕПТАТА ВИ Е БИЛА ПОВТОРНО ИЗПЪЛНЕНА. ЧАСТ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ПРЕДИШНАТА ЛИСТОВКА МОЖЕ ДА Е ПРОМЕНЕНА
  Запазета тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

  КАКВО ИМА ВЪВ ВАШИТЕ ТАБЛЕТКИ?
  Активни съставки: Активната съставка във таблетките VIOXX е рофекоксиб (rofecoxib). Таблетките се предлагат в два вида:
  12.5 мг кремави, с плитка вдлъбнатина таблетки, отбелязани с "MSD 74" от едната страна и VIOXX от другата, съдържащи 12.5 мг rofecoxib.
  25 мг жълти, кръгли таблетки отбелязани с "MSD 110" от едната страна и VIOXX от другата, съдържащи 25 мг rofecoxib.
  Други съставки: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза, натриева кроскармелоза, магнизев стеарат и жълт железен окис ( Е172, оцветител)
  Опаковка: блистери от 7 таблетки, опаковани в картонена кутия, съдържащи един, два или четири блистера.

  Притежател на разрешението за употреба
  Производител на продукта MSD IDEA INC., Merck Sharp & Dohme
  Глатбруг - Швейцария Харлем - Холандия;
  Merck Sharp & Dohme (Australia) Pty Limited

  КАКВО Е VIOXX И КАК ДЕЙСТВА?
  VIOXX е представител на класа лекарствени продукти, наречени селективни инхибитори на цикло-оксигеназата-2 (СОХ-2 инхибитори). Цикло-оксигеназата е ензим, отговорен за продукцията на простагландини, естествени химически вещества в

  тялото, които могат да причинят болка и възпаление. Производството на простагландини от ензима СОХ-2 се увеличава при някои заболявания, като напимер остеоартроза. Блокирайки СОХ-2, VIOXX намалява количеството на продуцираните простагландини и по този начин намалява болката и възпалението.
  Вашият лекар е предписал това лекарство за облекчаване на симптомите на остеоартрозата или ревматоидния артрит при възрастни.

  Какво е остеоартроза?
  Остеоартрозата е заболяване на ставите, резултат на постепенно разрушаване на хрущяла, предпазващ краищата на костите, което води до възпаление, болка, слабост, скованост и физическо инвалидизиране.

  Какво е ревматоиден артрит?
  Ревматоидният артрит е хронично заболяване, което предизвиква болка, скованост, подуване и загуба на функциите на ставите, както и възпаление в други органи на тялото.

  ИМА ЛИ ПАЦИЕНТИ, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТ VIOXX?
  Не приемайте VIOXX ако някое от изброените състояния се отнася за вас:
  Ако имате активна стомашна язва или кървене от стомаха или червата Ако сте алергичен към някоя от съставките Ако имате сериозно чернодробно заболяване Ако имате сериозно бъбречно заболяване
  Ако сте имали някое от следните оплаквания след прием на аспирин или друго противовъзпалително средство: астма (задух или затруднено дишане), дразнене в носа, носни полипи, или алергични симптоми като оток на лицето, устните, езика или гърлото и/или сърбящ кожен обрив
  Ако сте бременна или възнамерявате да забременеете или кърмите (Вж. "Използване при браменност и кърмене")

  Ако имате възпаление на червата
  Ако имате сърдечна недостатъчност Ако мислите, че някое от изброените по-горе състояния се отнася до Вас, не приемайте таблетките преди да се консултирате с Вашия лекар.

  КАКВО ДРУГО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ВЗИМАТЕ VIOXX?
  Ако отговорите с "да" на някой от следващите въпроси и не сте го обсъдили преди с Вашия лекар, върнете се при лекаря и поискайте съвет. VIOXX може да не е подходящ за Вас, или може да имате нужда от постоянно проследяване докато го взимате:

  Обезводнен/а ли сте, например след продължително заболяване и диария? Имате ли подуване поради задръжка на течности? Имате ли анамнеза за сърдечна недостатъчност? Имате ли анамнеза за повишено кръвно налягане?
  Лекувате ли сте в момента за инфекция? VIOXX може да замъгли или прикрие треска, която е израз на инфекция. Опитвате ли се да забременеете?

  Трябва да имате предвид следните три неща, доката приемате VIOXX:
  1) Ако сте възрастен (над 65 годишна възраст) или имате бъбречно, чернодробно или сърдечно заболяване, Вашият лекар ще иска да Ви проследява редовно.
  2) Ако развиете някои симптоми, насочващи към чернодробно заболяване, напримир пожълтяване на кожата и очите, е важно да се обърнете веднага към лекуващия Ви лекар.
  3) Ако развиете силна или постоянна коремна болка и/или изпражненията Ви станат черни, трябва по спешност да се обърнете към лекар.

  Използване при бременност и кърмене
  Ако сте бременна или мислите, че може да сте бременна или ако планирате забременяване, трябва да се консултирате с лекар преди приемане на VIOXX. VIOXX не трябва да се приема по време на бременността, освен ако лекаря не смята, че има належащи причини за това. Особено важно е да не се приема VIOXX през последните три месеца на бременността, тъй като може до увреди развитието на плода.
  Не е известно дали VIOXX се екскретира с млякото. Ако кърмите или възнамерявате да кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да приемате VIOXX. Ако използвате VIOXX, не трябва да кърмите.

  Използване при деца
  Таблетките VIOXX не са изследвани при деца и трябва да се ползват само от възрастни пациенти.
  Използване при пациенти в напреднала възраст
  VIOXX действа еднакво добре и е еднакво добре понасян както от по-възрастни, така и от по-млади пациенти. Не са необходими промени в дозите при пациенти в напреднала възраст.

  Какво трябва да знам за неактивните съставки на VIOXX?
  VIOXX 12.5 мг съдържа 39.95 мг лактоза, и VIOXX 25 мг съдържа 79.34 мг лактоза.

  МОЖЕ ЛИ ДА ПРИЕМАТЕ VIOXX ЗАЕДНО С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА?
  VIOXX може да взаимодейства с други лекарства и затова и е важно винаги да информирате лекуващия Ви лекар за други лекарства, които приемате, включително и тези без рецепта.
  Особено ако приемате някои от следните лекарства, Вашият лекар може да поиска да Ви проследява, за да се увери, че вашите лекарства действат добре след започването на приема на VIOXX.
  Варфарин (антитромботичен агент)
  Теофилин (медикамент, използван за лечението на астма) Рифампицин (антибиотик)
  Метотрексат (медикамент за подтискане на имунната система)
  АСЕ инхибитори (лекарства за високо кръвно налягане и сърдечна
  недостатъчност)
  Литий (медикамент, използван за лечението на някои видове депресии)
  Диуретици (отводняващи таблетки)
  Бета-блокери (лекарства за повишено кръвно налягане)
  Циклоспорин или такролим (лекарства, използвани за подтискане на имунната система)
  VIOXX може да бъде приеман с малка доза аспирин (по-малко или равна на 81 мг дневно). Ако в момента приемате ниски дози аспирин за предотвратяване на сърдечен инфаркт или мозъчен инсулт, не го спирайте без консултация с лекар, защото VIOXX не може да замести аспирина в това отношение. Същевременно, не трябва да приемате други противо-възпалителни лекарства или по-високи дози аспирин докато приемате VIOXX.

  КАКВО ТРЯБВА ДЕ СЕ ЗНАЕ ЗА ШОФИРАНЕ ИЛИ РАБОТА С МАШИНИ?
  При някои от пациентите, приемащи VIOXX са съобщени замайване и сънливост. Ако сте имали тези оплаквания, избягвайте да шофирате или да работите с машини.

  КАК ТРЯБВА ДА ПРИЕМАТЕ VIOXX?
  Таблетките VIOXX се приемат през устата веднъж дневно. VIOXX може да се приема с или без храна.
  Остеоартроза
  Препоръчителната начална доза е 12.5 мг веднъж дневно. Вашият лекар може да увеличи дозата до максимум 25 мг веднъж дневно при необходимост. Не трябва да се превишава дозата от 25 мг на ден.

  Ако имате слабо изразено чернодробно заболяване, не трябва да приемате повече от 12.5 мг дневно.Ревматоидеп артрит
  Препоръчителната доза е 25 мг веднъж дневно. Максималната препоръчителна дневна доза е 25 мг.
  Все още не е установена препоръчителната доза за пациенти с ревматоиден артрит и леко чернодробно заболяване.
  Вашият лекар ще реши каква е подходящата за вас доза и е важно Вие да приемата таблетките така, както Ви е инструктирал лекарят.

  КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ АКО ПРОПУСНЕТЕ ДОЗАТА ИЛИ ПРИЕМЕТЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО VIOXX?
  Важно е да са придържате кам дозата, която Ви е предписал лекаря. Ако пропуснете прием, оставете го така, не приемайте допълнителна доза, за да компенсирате пропуска, а просто продължете предписания режим на следващия ден.
  Никога не трябва да взимате повече таблетки от предписаните Ви от лекаря. Ако приемете прекалено много таблетки VIOXX, трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.

  КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ МОЖЕ ДА ИМА VIOXX?
  Като всяко лекарство, VIOXX може да има неочаквани и нежелани ефекти при някои пациенти, така наречените странични ефекти.
  От изследванията и общата практика, нежеланите ефекти, настъпили при пациенти са
  следните:

  Обичайни/чести
  Стомашни болки или дискомфорт, замайване, подуване на краката и/или стъпалата, дължащо се на задръжка на течности (оток), повишено кръвно налягане, лошо храносмилане (диспепсия), парене зад гръдната кост, гадене, диария, главоболие и сърбеж по кожата.

  Необичайни/нечести
  Подуване на корема, слабост и уморяемост, болка в гръдния кош, запек, газообразуване, язви в устата, повръщане, шум в ушите, напълняване, мускулни крампи, безсъние, световъртеж, депресия, намаление на умствената острота, задух, кожно дразнене или обрив.

  Редки
  Възпаление на стомашната лигавица или стомашни язви, които могат да станат сериозни и да кървят.

  Много редки
  Алергични реакции (които могат да бъдат достатъчно сериозни и да налагат незабавна медицинска помощ) включително и бронхоспазъм, мехури и подуване на лицето, устните, езика, и/или гърлото, които могат да затруднят дишането или преглъщането; намаление на броя на кръвните клетки; сърдечна недостатъчност; замъглено зрение; изтръпване; промени в съзнанието, халюцинации, косопад или сериозни бъбречни проблеми.

  Изолирани случаи
  Необикновено силно главоболие със схванат врат (асептичен менингит); тежки кожни реакции, сериозни проблеми с черния дроб или пожълтяване на кожата и очите (жълтеница).
  Ще е от полза, ако отбележите какво сте изпитали, кога се е появило оплакването и колко време е продължило.

  КАК ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪХРАНЯВАНИ ТАБЛЕТКИТЕ?
  Пазете таблетките на място, недостъпно за деца.
  Не са необходими специални условия за съхранение на това лекарство.
  Не поставяйте таблетките в друга опаковка, тъй като могат да се объркат.
  Не изваждайте таблетката от блистера преди да сте готови да я приемете.
  Не приемайте таблетки след изтичане на срока на годност, който е ясно обозначен на опаковката.

  ЗАПОМНЕТЕ: Това лекарство е за Вас. Не го давайте на някой друг.

  КОГА ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ Е ПРАВЕНА РЕВИЗИЯ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТАЗИ ЛИСТОВКА?
  Тази листовка е ревизирана за последен път през месец февруари 2002 година.

  КАК МОГА ДА ПОЛУЧА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА VIOXX?
  Тази листовка Ви дава най-важната информация за VIOXX. Ако имате някакви въпроси след прочитането й, попитайте лекаря или фармацевта, които могат да Ви дадат повече информация.

  Описание на ВИОКС табл. 25 мг.х 7

  ВИОКС табл. 25 мг.х 7 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВИОКС табл. 25 мг.х 7 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВИОКС табл. 25 мг.х 7 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа