Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на пробиотици
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ВИВАКТРА Плюс 20 мг./12,5 мг. филмирани таблети x 7

  • ВИВАКТРА Плюс 20 мг./12,5 мг. филмирани таблети x 7 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Vivactra 20 mg/12,5 mg film-coated tablets
  Вивактра 20 mg/12,5 mg филмирани таблетки

  олмесартан медоксомил (olmesartan medoxomil)

  Прочетете внимателно цялата листовка, предн да започнете да използвате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да
  им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или
  фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Вивактра и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Вивактра
  3. Как да приемате Вивактра
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Вивактра
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Вивактра н за какво се използва
  Вивактра принадлежи към група лекарства, наречени ангиотензин-П рецепторни антагонисти. Те понижават кръвното налягане чрез отпускане на кръвоносните съдове.
  Вивактра се използва за лечение на високо кръвно налягане (известно също като "хипертония"). Високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в органи като сърцето, бъбреците, мозъка и очите. В някои случаи това може да доведе до сърдечен удар, сърдечна или бъбречна недостатъчност, инсулт или слепота. Обикновено високото кръвно налягане няма симптоми. Важно е да проверявате кръвното си налягане, за да се предпазите от възможни усложнения.
  Високото кръвно налягане може да се контролира с лекарства като Вивактра таблетки. Възможно е също Вашият лекар да Ви препоръчва да направите някои промени в начина си на живот, които да спомогнат за намаляване на кръвното Ви налягане (например намаляване на теглото, отказване от тютюнопушене, намаляване на количеството употребяван алкохол и намаляване на количеството сол в храната). Вашият лекар може също да Ви препоръча редовно да правите физически упражнения, като ходене или плуване. Важно е да спазвате тези съвети на Вашия лекар.
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Вивактра
  Не приемайте Вивактра:
  Ако сте алергични към олмесартан медоксомил или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  ако сте бременна след 3-^гия месец (по-добре е също да избягвате употребата на Вивактра и в ранна бременност - вижте точка Бременност.)
  ако страдате от жълтеница (пожълтяване на кожата и очите) или проблеми с оттичането на жлъчката от жлъчния мехур (запушване на жлъчката, напр. от жлъчни камъни).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар преди да приемете Вивактра, ако имате някой от следните здравословни проблеми:
  Проблеми с бъбреците
  Чернодробно заболяване
  Сърдечна недостатъчност или проблеми със сърдечните клапи или сърдечния мускул Силно повръщане, диария, провеждате лечение с високи дози диуретици (таблетки за отводняване) или ако сте на диета с ниско съдържание на сол Повишени стойности на калий в кръвта Ви Проблеми с надбъбречните жлези
  Както при всяко лекарство, което намалява кръвното налягане, силното спадане на кръвното налягане при пациенти с нарушено кръвоснабдяване на сърцето или мозъка може да доведе до сърдечен удар (инфаркт) или инсулт. Поради това Вашият лекар ще проверява кръвното Ви налягане внимателно.
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или планирате да забременеете). Вивактра не се препоръчва за употреба по време на ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след 3-тия месец, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва на този етап (вижте раздел Бременност).

  Деца и юноши
  Вивактра не се препоръчва за употреба при деца и юноши на възраст под 18 години.
  Пациенти в старческа възраст
  Ако сте на възраст на 65-години и повече и Вашият лекар реши да повиши дозата на олмесартан медоксомил до 40 mg дневно, след това кръвното Ви налягане трябва редовно да се проследява от Вашия лекар, за да е сигурен, че то няма да спадне твърде ниско.

  Чернокожи пациенти
  Както и при други подобни лекарства за понижаване на кръвното налягане ефектът на Вивактра е малко по-слаб при чернокожи пациенти.

  Други лекарства и Вивактра
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някое от следните лекарства:
  Калиеви добавки, заместители на солта, които съдържат калий, таблетки за отводняване (диуретици) или хепарин (за разреждане на кръвта). Използването на тези лекарства едновременно с Вивактра може да повиши стойностите на калий в кръвта Ви.
  Литий (лекарство» използвано за лечение на промени в настроението и някои видове депресия), използван едновременно с Вивактра може да повиши токсичността на литий. Ако трябва да приемате литий Вашият лекар ще измери стойности на литий в кръвта Ви. Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) (лекарства, използвани за облекчаване на болка, оток и други симптоми на възпаление, включително артрит), използвани едновременно с Вивактра могат да повишат риска от бъбречна недостатъчност и ефектът на Вивактра може да се намали от НСПВС.
  Други лекарства, понижаващи кръвното налягане» тъй като ефектът на Вивактра може да се усили.
  Някои антиациди (средства против киселини в стомаха), защото ефектът на Вивактра може слабо да се намали.
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или планирате бременност). Обикновено, Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Вивактра преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство вместо Вивактра. Вивактра не се препоръчва за употреба в периода на ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след 3-тия месец, тъй като може сериозно да увреди Вашето бебе, ако се използва след третия месец от бременността.
  Кърмене
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Вивактра не се препоръчва на майки, които кърмят и Вашият лекар може да Ви назначи друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако детето Ви е новородено или преждевременно родено.
  Попитайте Вашия лекар или фармацевт за съвет преди да приемете някое лекарство.
  Шофиране н работа с машини
  Слабо вероятно е Вивактра да окаже влияние върху способността Ви за шофиране или работа с машини. Въпреки това, понякога при лечение на високо кръвно налягане могат да се появят световъртеж или умора. Ако забележите такива ефекти, не шофирайте или не използвайте машини, докато симптомите отзвучат. Попитайте Вашия лекар за съвет.

  Вивактра съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.

  3. Как да приемате Вивактра
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Таблетките могат да се приемат със или без храна. Поглъщайте таблетките с малко вода. Ако е възможно, приемате дневната доза по едно и също време всеки ден, например по време на закуска.
  Обичайната начална доза е една таблетка от 10 mg веднъж дневно. Въпреки това, ако не се постигне задоволителен контрол на кръвното Ви налягане Вашият лекар може да реши да повиши дозата Ви до 20 или 40 mg веднъж дневно, или да предпише допълнителни лекарства.
  При пациенти с леко до умерено бъбречно заболяване дозата не трябва да бъде по-висока от 20 mg веднъж дневно.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Вивактра
  Ако сте приели повече таблетки, отколкото трябва или ако дете погълне случайно някакви таблетки, посетете незабавно Вашия лекар или най-близкия център за спешна медицинска помощ и вземете опаковката на лекарството със себе си.

  Ако сте пропуснали да приемете Вивактра
  Ако сте пропуснали да приемете една доза, приемете обичайната си доза на следващия ден, както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Вивактра
  Важно е да продължите да приемате Вивактра освен, ако Вашият лекар Ви е казал да спрете.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Въпреки, че малко хора могат да ги получат следните две нежелани лекарствени реакции могат да бъдат сериозни:
  В много редки случаи са съобщавани следните алергични реакции:
  Подуване на лицето, устата и/или ларинкса (гласните струни), заедно със сърбеж и обрив могат да се наблюдават по време на лечението с Вивактра. Ако това се случи, спрете приема на Вивактра и незабавно потърсете Вашия лекар.
  Рядко (но малко по-често при пациенти в старческа възраст) Вивактра може да предизвика твърде силно спадане на кръвното налягане при чувствителни пациенти. Това може да предизвика силно прималяване или припадък. Ако това се случи, спрете приема на Вивактра, незабавно потърсете Вашия лекар и легнете в хоризонтално положение.

  Другите нежелани реакции са: Чести (могат да засегнат до 1 на 10 пациенти):
  Замаяност, гадене, лошо храносмилане, диария, болки в стомаха, гастроентерит, умора, възпалено гърло, хрема или запушен нос, бронхит, гр и по подобни симптоми, кашлица, болка в гърдите, гърба, костите или ставите, инфекция на пикочните пътища, подуване на глезените, стъпалата, краката, дланите или ръцете, кръв в урината.
  Наблюдавани са също някои промени в резултатите от кръвните тестове, които са следните: Повишени мастни стойности (хипертриглицеридемия), повишени стойности на пикочната киселина (хиперурикемия), увеличение на показателите за чернодробна и мускулна функция.

  Нечести (могат да засегнат до 1 на 100 пациенти): Световъртеж, кожен обрив, стенокардия (болка или неприятно усещане в гърдите).

  Редки (могат да засегнат до 1 на 1 000 пациенти):
  Рядко резултатите от кръвните тестове показват повишени стойности на калий (хиперкалиемия).

  Много редки (могат да засегнат до 1 на 10 000 пациенти):
  Главоболие, мускулни спазми и болки в мускулите, нарушена бъбречна функция, бъбречна недостатъчност, слабост, липса на енергия, общо неразположение, повръщане, сърбеж, екзантема (кожен обрив).
  Наблюдавани са също някои промени в резултатите от кръвните тестове. Те включват повишени стойности на съединенията, свързани с функцията на бъбреците и намален брой кръвни клетки, известни като тромбоцити (тромбоцитопения).
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  5. Как да съхранявате Вивактра
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху блистера или картонената опаковка след съкращението „Годен до*'. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Вивактра
  Активното вещество е олмесартан медоксомил. - Другите съставки са: Ядро на таблетката: Целулоза, микрокристална, лактоза монохидрат, хидроксипропилцелулоза, частично заместена хидроксипропилцелулоза и магнезиев стеарат
  Филмово покритие: Титанов диоксид (Е 171), хипромелоза бсР, лактоза монохидрат, макрогол 3350, триацетин.

  Как изглежда Вивактра и какво съдържа опаковката
  Вивактра 20 mg/12,5 филмирани таблетки са оранжеви, кръгли, двойно-изпъкнали с диаметър 8,5, с гравирано OH 21 от едната страна.

  Вивактра филмирани таблетки са налични в опаковки от 7,10,14,28,30, 56,60,84, 90, 98 или 100 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Actavis Group PTC ehf. Reykjavikurvegur 76-78 IS-220 Hamarfjordur Исландия

  Производители
  Actavis Ltd.
  BLB016, Bulebel Industrial Estate Zejtun ZTN 3000 Малта

  Балкаифарма-Дупница АД ул. Самоковско шосе №3 2600 Дупница България

  Този лекарствен продукт е разрешен в страните-членки на ЕИП под следните имена:
  България Вивактра Естония Vivactra Малта Vivactra

  За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  „Актавис" ЕАД
  ул."Атанас Дуков"№ 29
  1407 София,
  България
  Тел. 02 9321 771

  Описание на ВИВАКТРА Плюс 20 мг./12,5 мг. филмирани таблети x 7

  ВИВАКТРА Плюс 20 мг./12,5 мг. филмирани таблети x 7 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВИВАКТРА Плюс 20 мг./12,5 мг. филмирани таблети x 7 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа