Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ВИВОКАР 2,5 мг. капсули, твърди x 10

  • ВИВОКАР 2,5 мг. капсули, твърди x 10 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  ВИВОКАР 2.5 mg капсули, твърди
  ВИВОКАР 5 mg капсули, твърди
  ВИВОКАР 10 mg капсули, твърди
  Рамиприл

  Vivokar 2,5 mg capsule, hard
  Vivokar 5 mg capsule, hard
  Vivokar 10 mg capsule, hard
  Ramipril

  Моля, прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете приемането на лекарството.
  Запазете тази листовка. По-късно може да ви се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви въпроси, попитайте вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като вашите.
  Ако някоя от нежелана лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, не описани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ВИВОКАР и за какво се използва
  2. Преди да приемете ВИВОКАР
  3. Как да приемате ВИВОКАР
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ВИВОКАР
  6. Допълнителна информация


  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВИВОКАР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  ВИВОКАР съдържа лекарство, наречено рамиприл. То принадлежи към групата лекарства, наречени АСЕ-инхибитори (инхибитори на ангиотензин конвертиращия ензим).
  ВИВОКАР действа като:
  Намалява произвежданите в тялото Ви вещества, които могат да повишат кръвното налягане;
  Спомага за отпускане и разширяване на кръвоносните Ви съдове; Помага на сърцето да изпомпва кръвта в тялото Ви.
  ВИВОКАР може да бъде използван:
  За лечение на високо кръвно налягане (хипертония);
  За намаляване на риска от получаване на инфаркт или инсулт;
  За намаляване на риска или забавяне влошаването на бъбречни проблеми (когато имате или нямате диабет);
  За лечение на сърцето, когато то не може да изпомпва достатъчно кръв към тялото (сърдечна недостатъчност);
  Като лечение след инфаркт на миокарда, усложнен със сърдечна недостатъчност.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ВИВОКАР
  Не приемайте ВИВОКАР
  Ако сте алергични (свръхчувствителни) към рамиприл или друг АСЕ-инхибитор или към някоя от останалите съставките на ВИВОКАР, изброени в точка 6. Признаците на алергична реакция могат да включват обрив, проблеми с дишането или преглъщането, подуване на устните, лицето, гърлото или езика Ви;
  Ако някога сте имали тежка алергична реакция, наречена „ангиоедем". Признаците включват сърбеж, копривна треска (уртикария), зачервяване на ръцете, краката и гърлото, оток на гърлото и езика, подуване около очите и устните, затруднено дишане и преглъщане;
  Ако сте на лечение чрез диализа или някакъв друг вид филтрация на кръвта. В зависимост от използваната апаратурата, ВИВОКАР може да не е подходящ за Вас;
  Ако имате бъбречни проблеми, при които кръвоснабдяването на бъбреците Ви е намалено (стеноза на бъбречната артерия);
  По време на последните 6 месеца от бременността (вижте по-долу раздел „Бременност и кърмене");
  Ако кръвното Ви налягане е необичайно ниско или нестабилно. Необходимо е Вашият лекар да направи тази преценка.
  Не приемайте ВИВОКАР, ако нещо от по-горе изброеното се отнася за Вас. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар преди да приемате ВИВОКАР.

  Обърнете специално внимание при употребата на ВИВОКАР
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемате лекарството: Ако имате проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците;
  Ако сте изгубили много телесни течности или соли (чрез повръщане, диария; по-обилно от обичайното потене, ако сте на диета с ниско съдържание на сол; ако приемате диуретици (обезводняващи) продължително време или сте били на диализа);
  Ако ще бъдете подложени на лечение за намаляване на Вашата свръхчувствителност към пчелна отрова (десенсибилизация);
  Ако Ви предстои прилагане на обща или локална упойка. Тя може да Ви бъде приложена при операция или стоматологична намеса. Може де се наложи да спрете лечението си с ВИВОКАР един ден по-рано, попитайте Вашия лекар за съвет;
  Ако имате повишено ниво на калий в кръвта (при изследване на кръвта);
  Ако страдате от колагеноза като склеродермия или системен лупус еритематодес;
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). ВИВОКАР не се препоръчва през първите 3 месеца от бременността и може да причини сериозни увреждания на Вашето бебе след третия месец на бременността (вж. раздела „Бременност и кърмене").

  Деца
  ВИВОКАР не се препоръчва при деца и юноши под 18-годишна възраст, тъй като липсва информация при тази група пациенти.
  Ако нещо от изброеното по-горе се отнася за Вас (или не сте сигурни), обсъдете го с Вашия лекар, преди да приемате ВИВОКАР.

  Прием на ВИВОКАР с други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта (включително растителни продукти). ВИВОКАР може да окаже влияние върху начина на действие на някои други лекарства. Някои лекарства също така могат да повлияят начина на действие на ВИВОКАР.
  Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от изброените лекарства. Те могат да отслабят действието на ВИВОКАР:
  Лекарства, използвани за облекчаване на болка и възпаление (например нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти (НСПВС) като ибупрофен или индометацин и аспирин);
  Лекарства, използвани за лечение на ниско кръвно налягане, шок, сърдечна недостатъчност, астма или алергии като ефедрин, норадреналин или адреналин. Необходимо е Вашият лекар да провери кръвното Ви налягане.

  Моля информирайте Вашия лекар, в случай че приемате някое от изброените лекарства. Те могат да повишат възможността от настъпване на нежелани реакции, ако ги приемате едновременно с ВИВОКАР:
  Лекарства, използвани за облекчаване на болка и възпаление (например нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти (НСПВС) като ибупрофен или индометацин и аспирин);
  Лекарства за лечение на рак (химиотерапия);
  Лекарства, използвани за предотвратяване отхвърлянето на органи след трансплантация, като например циклоспорин;
  Диуретици (отводняващи таблетки), като например фуроземид;
  Лекарства, които могат да повишат калия в кръвта, като например спиронолактон, триамтерен, амилорид, калиеви соли и хепарин (за „разреждане" на кръвта);
  Стероиди против възпаление, като например преднизолон;
  Алопуринол (използван за намаляване на пикочната киселина в кръвта Ви);
  Прокаинамид (при нарушения на сърдечния ритъм).

  Моля информирайте Вашия лекар ако приемате някое от изброените лекарства. Те могат да бъдат повлияни от ВИВОКАР:
  Лекарства за лечение на диабет, като понижаващи кръвната захар лекарства, които се приемат през устата и инсулин. ВИВОКАР може да намали кръвната Ви захар. Проверявайте стриктно кръвната си захар, докато приемате ВИВОКАР;
  Литий (при психични проблеми). ВИВОКАР може да повиши количеството на лития в кръвта Ви. Количеството на лития трябва да бъде стриктно проследявано от Вашия лекар.
  Ако нещо от изброеното по-горе се отнася до Вас (или не сте сигурни), обсъдете го с Вашия лекар, преди да приемате ВИВОКАР.

  Прием на ВИВОКАР с храни и напитки
  Приемът на алкохол с ВИВОКАР може да предизвика замайване и прималяване. Ако се интересувате колко алкохол може да пиете, докато взимате ВИВОКАР, обсъдете това с Вашия лекар, тъй като лекарствата, използвани за понижаване на кръвното налягане и алкохола, могат да имат допълващи се ефекти. ВИВОКАР може да бъде приеман с или без храна.

  Бременност и кърмене
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или може да забременеете). Не трябва да приемате ВИВОКАР през първите 12 седмици на бременността и изобщо не трябва да го приемате след 13-та седмица, тъй като е възможно употребата му по време на бременност да увреди бебето.
  Ако забременеете докато взимате ВИВОКАР, незабавно уведомете Вашия лекар. Предварително трябва да се осъществи преминаване към подходящо алтернативно лечение при планирана бременност.
  Не трябва да приемате ВИВОКАР, ако кърмите.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Може да почувствате замайване, докато приемате ВИВОКАР. По-вероятно е това да се случи в началото на лечението с ВИВОКАР или ако започнете да приемате по-висока доза. Ако това настъпи, не шофирайте и не използвайте инструменти или машини.

  Важна информация относно някои от съставките на ВИВОКАР
  ВИВОКАР съдържа Метил парахидрооксибензоат (Е218) и Пропил парахидрооксибензоат (Е216), които могат да причинят алергични реакции (възможно е те да са от забавен тип). ВИВОКАР 2.5 mg и ВИВОКАР 5 mg съдържат Понсо 4R (Е124) и Кармоизин (Е122*), които могат да причинят алергични реакции. ВИВОКАР 2.5 mg съдържа също и Сънсет жълто (Е 110), който може да причини алергични реакции.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ВИВОКАР
  Винаги приемайте ВИВОКАР точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Прием на лекарството
  Приемайте това лекарство през устата по едно и също време, всеки ден. Поглъщайте капсулите цели с течност. Не разтрошавайте и не дъвчете капсулите.
  ВИВОКАР не се предлага под формата на капсули с количество на рамиприл 1,25 mg. Ако за Вас е необходима такава дозировка, Вашият лекар следва да Ви предпише друг лекарствен продукт, съдържащ рамиприл в подходяща концентрация.

  Какво количество да приемате
  Лечение на високо кръвно налягане
  Обичайната начална доза е 1.25 mg или 2.5 mg, веднъж дневно.
  Вашият лекар ще коригира дозата, докато кръвното Ви налягане се регулира.
  Максималната доза е 10 mg, веднъж дневно.
  Ако Вие вече приемате диуретици (отводняващи таблетки), Вашият лекар може да спре или да намали количеството на диуретика, който приемате преди началото на лечението с ВИВОКАР.
  За намаляване на риска от инфаркт ши инсулт Обичайната начална доза е 2.5 mg веднъж дневно.
  Вашият лекар може след това да реши да увеличи количеството, което приемате. Обичайната доза е 10 mg веднъж дневно.

  Лечение за намаляване или забавяне прогресирането на бъбречни заболявания Може да започнете с дози от 1.25 mg или 2.5 mg, веднъж дневно. Вашият лекар ще адаптира дозата, която приемате. Обичайната доза е 5 mg или 10 mg, веднъж дневно.
  Лечение на сърдечна недостатъчност Обичайната начална доза е 1.25 mg, веднъж дневно. Вашият лекар ще адаптира дозата, която приемате.
  Максималната доза е 10 mg дневно. Предпочита се прилагането й на два приема.

  Лечение след прекаран инфаркт
  Обичайната начална доза е 1.25 mg, веднъж дневно до 2.5 mg, два пъти дневно. Вашият лекар ще адаптира дозата, която приемате.
  Обичайната доза е 10 mg дневно. Предпочита се прилагането й на два приема. Пациенти в старческа възраст
  Вашият лекар ще намали началната доза и ще адаптира терапията по-бавно.

  Ако сте приели повече от необходимото количество ВИВОКАР
  Обърнете се към лекар или незабавно отидете в най-близкото здравно заведение. Не шофирайте до болницата, намерете някой друг да Ви отведе или се обадете за линейка. Вземете опаковката на лекарството с Вас, за да може лекарят да разбере какво сте приели.

  Ако сте пропуснали да приемете ВИВОКАР
  Ако сте пропуснали доза, вземете обичайната си доза при следващия прием Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропусната капсула.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ВИВОКАР може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Прекратете приема на ВИВОКАР и веднага се обърнете към лекар, ако забележите някои от следните сериозни нежелани реакции - може да се нуждаете от спешно медицинско лечение:
  Подуване на лицето, устните или гърлото, които затрудняват преглъщането или дишането, както и сърбеж и обрив. Това може да бъде признак на тежка алергична реакция към ВИВОКАР;
  Тежка кожна реакция, включваща обрив, язви в устата, влошаване на съществуващо кожно заболяване, зачервяване, образуване на мехури или белене на кожата (като синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза или еритема мултиформе).

  Незабавно се обърнете към лекар, ако изпитате:
  Ускорен пулс, неравномерно или твърде силно сърцебиене (палпитации), гръдна болка, стягане в гърдите или по-сериозни оплаквания, които биха могли да се свържат с появата на инфаркт или инсулт;
  Задух или кашлица. Те може да са признаци на белодробни усложнения;
  По-лесно образуване на синини, по-продължително от нормалното кървене, всякакъв вид кървене (например от венците), пурпурни петна покриващи кожата или по-лесно поддаване на инфекции от обикновено, възпалено гърло и температура, чувство на умора, слабост, замайване или бледа кожа. Това могат да бъдат признаци на проблеми с кръвта или костния мозък;
  Силна болка в горната част на корема, която може да се разпространи към гърба. Това може да бъде признак на панкреатит (възпаление на задстомашната жлеза);
  Температура, втрисане, умора, загуба на апетит, коремна болка, гадене, пожълтяване на кожата или бялото на очите (жълтеница). Това могат да бъдат признаци на чернодробни проблеми като напр. хепатит (възпаление на черния дроб) или чернодробно увреждане.

  Други нежелани реакции са:
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако някои от изброените станат сериозни или продължат по-дълго от няколко дни.
  Чести (засягат по-малко от 1 на 10 души) Главоболие или уморяемост;
  Замаяност. По-вероятно е да се случи при започване на лечението с ВИВОКАР или при повишаване на дозата;
  Прилошаване, хипотония (необичайно ниско кръвно налягане), особено при рязко изправяне от легнало или седнало положение;
  Суха дразнеща кашлица, възпаление на синусите (синузит) или бронхит, задух;
  Стомашна или коремна болка, диария, нарушено храносмилане, гадене или повръщане;
  Кожен обрив с или без подуване;
  Гръдна болка;
  Схващане на или болка в мускулите; Повишено ниво на калий в кръвта.

  Нечести (засягат по-малко от 1 на 100 души) Нарушено равновесие (световъртеж);
  Сърбеж и необичайни усещания по кожата като например изтръпване, мравучкане, бодежи, парене или усещане, че нещо пълзи по кожата Ви (парестезия); Загуба или промяна във вкуса; Проблеми със съня;
  Чувство на потиснатост, тревожност, по-голяма нервност от обикновено или безпокойство;
  Запушен нос, затруднено дишането или влошаване на съществуваща астма; Оток на червата, наречено „интестинален ангиоедем", характеризиращо се с болка в корема, повръщане и диария;
  Киселини, запек или сухота в устата;
  Отделяне на повече урина от обичайното за деня;
  По-обилно от обичайното потене;
  Загуба или намаляване на апетита (анорексия);
  Ускорена или неритмична сърдечна честота. Оток по ръцете и краката. Това може да е признак за задържане на повече течности в тялото; Изчервяване; Замъглено виждане; Болки в ставите; Температура;
  Сексуална неспособност при мъжете, намалено сексуално желание при мъжете или жените;
  Повишен брой на определен вид бели кръвни клетки (еозинофилия), което се открива при лабораторни изследвания;
  Лабораторни изследвания, показващи промени във функцията на черния дроб, панкреаса или бъбреците.

  Редки (засягат по-малко от 1 на 1 000 души)
  Чувство за несигурност или объркване; Червен и подут език;
  Значително лющене или белене на кожата, сърбящ, надигнат обрив;
  Проблеми с ноктите (например загуба или отделяне на нокъта от нокътното ложе);
  Кожен обрив или образуване на синини;
  Петна по кожата и студени крайници;
  Зачервени, сърбящи, подути или сълзящи очи;
  Нарушен слух или шум в ушите;
  Чувство на слабост;
  Кръвни изследвания, показващи намаляване броя на червените кръвни клетки, белите кръвни клетки или тромбоцитите, или на хемоглобина.

  Много редки (засягат 1 на 10 000 души)
  По-голяма чувствителност към слънчевата светлина от обикновено.
  Други съобщавани нежелани реакции
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако някои от изброените станат сериозни или продължат повече от няколко дни.
  Трудна концентрация;
  Подуване на устата;

  Кръвни изследвания, показващи твърде малко кръвни клетки в кръвта; Кръвни изследвания, показващи по-малко от обичайното количество натрий в кръвта; Промяна в цвета на пръстите на ръцете и краката, когато Ви е студено, последвано от мравучкане или болезненост, когато се затоплите (феномен на Рейно); Уголемяване на гърдите при мъжете; Забавени или нарушени реакции; Чувство на парене; Промяна в мирисните усещания; Косопад.
  Ако забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВИВОКАР
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С.
  Не използвайте ВИВОКАР след изтичане на срока на годност, отбелязан на кутията и на блистера.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте вашия фармацевт как да унищожите ненужните ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ВИВОКАР
  Активното вещество е рамиприл
  Другите съставки са: Прежелатирано царевично нишесте и Прежелатирано Lycatab.

  Капсули
  ВИВОКАР 2.5 mg: Капаче
  Сънсет жълто (Е 110),
  Понсо 4R(E 124),
  Кармоизин (Е122*),
  Титанов диоксид (Е171),
  Метил парахидрооксибензоат (Е218),
  Пропил парахидрооксибензоат (Е216),
  Натриев лаурил сулфат и
  Желатин.

  Тяло
  Титанов диоксид (Е171),
  Метил парахидрооксибензоат (Е218),
  Пропил парахидрооксибензоат (Е216),
  Натриев лаурил сулфат и
  Желатин.

  ВИВОКАР 5.0 те: Капаче
  Брилянтно синьо (Е133),
  Понсо 4R (Е 124),
  Кармоизин (Е 122*),
  Титанов диоксид (Е171),
  Метил парахидрооксибензоат (Е218),
  Пропил парахидрооксибензоат (Е216),
  Натриев лаурил сулфат и
  Желатин. Тяло
  Титанов диоксид (Е171),
  Метил парахидрооксибензоат (Е218),
  Пропил парахидрооксибензоат (Е216),
  Натриев лаурил сулфат и Желатин.

  ВИВОКАР 10.0 mg: Капаче
  Кармоизин (Е122*),
  Брилянтно синьо (Е133),
  Еритрозин (Е 127),
  Титанов диоксид (Е171),
  Метил парахидрооксибензоат (Е218),
  Пропил парахидрооксибензоат (Е216),
  Натриев лаурил сулфат и
  Желатин. Тяло
  Титанов диоксид (Е171),
  Метил парахидрооксибензоат (Е218),
  Пропил парахидрооксибензоат (Е216),
  Натриев лаурил сулфат и Желатин.

  Как изглежда ВИВОКАР и какво съдържа опаковката
  ВИВОКАР 2,5 mg Капсули са N 4 капсули, оранжево капаче / бяло тяло; ВИВОКАР 5 mg Капсули са N 4 капсули, тъмночервено капаче / бяло тяло; ВИВОКАР 10 mg Капсули са N 4 капсули, синьо капаче / бяло тяло.
  Предлагат се в опаковки от 10, 14, 20, 28, 30, 56, 60 или 100 капсули в PVC/PVdC/алуминиеви блистери.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител LABORMED PHARMA S.A.
  B-dul Theodor Pallady Nr. 44 В Sector 3, Bucuresti Румъния

  Производител
  Bristol Laboratories Limited
  Laporte Way, Luton - LU4 8WL - Bedfordshire Великобритания


  Дата на последно одобрение на листовката: Юни, 2010

  Описание на ВИВОКАР 2,5 мг. капсули, твърди x 10

  ВИВОКАР 2,5 мг. капсули, твърди x 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ВИВОКАР 2,5 мг. капсули, твърди x 10 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ВИВОКАР 2,5 мг. капсули, твърди x 10 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа