Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЗАПИЛУКС ТАБЛ 10МГ

  • ЗАПИЛУКС ТАБЛ 10МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: Информация за потребителя

  Запилукс 5 mg филмирани таблетки
  Запилукс 10 mg филмирани таблетки
  Оланзапин (Olanzapine)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, нео писани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Запилукс и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Запилукс
  3. Как да приемате Запилукс разрешеше
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Запилукс
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Запилукс и за какво се използва
  Запилукс принадлежи на група лекарства наречени антипсихотици и се използва за лечение на следните състояния:
  • Шизофрения: чуване, виждане или усещане на неща, които не съществуват, погрешни вярвания, необичайна подозрителност и затваряне в себе си. Хората с това заболяване може също да се чувстват депресирани, тревожни или напрегнати.
  • Умерени до тежки манийни епизоди, състояние със симптоми на развълнуваност и еуфория.
  Запилукс е показан за предотвратяване на повторна поява на тези симптоми при пациенти с биполярно разстройство, чийто маниен епизод се е повлиял от лечението с Запилукс.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Запилукс Не приемайте Запилукс
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към оланзапин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6.1). Алергичната реакция може да бъде разпозната като обрив, сърбеж, подуване на лицето, подуване на устните или задух това Ви се случи, информирайте Вашия лекар.
  • Ако преди това Ви е поставена диагноза за проблеми с очите като например някои видове глаукома (повишено налягане в окото).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Запилукс
  • Употребата на Запилукс при пациенти в старческа възраст с деменция не се препоръчва, тъй като може да има тежки нежелани реакции
  • При пациенти, приемащи Запилукс, е наблюдавано увеличаване на теглото. Теглото Ви трябва редовно да бъде измервано от Вас и от Вашия лекар.
  • При пациентите, лекувани с Запилукс се установяват висока кръвна захар и високи нива на липидите (мазнини - триглицериди и холестерол). Вашият лекар трябва да назначи изследвания на кръвта, за да провери нивата на кръвната захар и някои липиди преди да започнете да приемате Запилукс и редовно по време на лечението.
  • Лекарствата от този вид могат да причинят необичайни движения, основно на лицето или езика. Ако това се случи, след като сте приели Запилукс, информирайте Вашия лекар.
  • Много рядко лекарствата от този тип причиняват комбинация от висока температура, по-учестено дишане, изпотяване, скованост на мускулите и замаяност или сънливост. Ако това се случи, свържете се с Вашия лекар незабавно.
  • Уведомете Вашия лекар ако Вие или някои друг от Вашето семейство има анамнеза за кръвни съсиреци, тъй като подобни лекарства са били свързани с образуването на кръвни съсиреци.

  Ако страдате от някое от следните заболявания, информирайте Вашия лекар при първа възможност:
  • Инсулт или микроинсулт (временни признаци на инсулт)
  • Болест на Паркинсон
  • Проблеми с простатата
  • Потисната функция на червата (паралитичен илеус)
  • Чернодробно или бъбречно заболяване
  • Кръвни заболявания
  • Сърдечно заболяване
  • Диабет
  • Припадъци
  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас или Ваш близък трябва да информирате Вашия лекар, ако някога сте имали инсулт или микроинсулт.
  Като обичайна предпазна мярка, ако сте над 65 годишна възраст Вашето артериално налягане може да бъде контролирано от Вашия лекар.

  Деца и юноши
  Запилукс не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст. Други лекарства н Запилукс
  Приемайте други лекарства, докато се лекувате с Запилукс, само ако Вашия лекар ви разреши. Може да почувствате сънливост, ако Запилукс се приема в комбинация с антидепресанти или лекарства, приемани за справяне с тревожността или за по-лесно заспиване (транквиланти).
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.

  По-специално, информирайте Вашия лекар, ако приемате:
  • лекарства за лечение на болестта на Паркинсон (допаминови агонисти),
  • карбамазепин (антиепилептично лекарство стабилизиращо настроенията), флувоксамин (антидепресант), ципрофлоксацин (антибиотик) - може да е необходимо да се коригира дозата Запилукс

  Запилукс с алкохол
  Не пийте никакъв алкохол, ако получавате Запилукс, тъй като прием заедно с алкохол може да Ви направи сънливи.

  Бременност и кърмене
  Ако забременеете, кърмите, считате, че може да сте бременна или планирате да забременеете, попитайте Вашия лекар за съвет преди да приемете това лекарство.
  Не трябва да Ви бъде предписвано това лекарство, докато кърмите, тъй като малки количества Запилукс могат да преминат в кърмата.
  Следните симптоми могат да се проявят при новородени, чиито майки са приемали Запилукс през последния триместър (последните три месеца на бременността): треперене, мускулна скованост и/или слабост, сънливост, тревожност, дихателни проблеми и затруднено хранене. Ако Вашето бебе развие някои от тези симптоми, трябва да говорите с Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Когато получавате Запилукс има риск да се чувствате сънливи. Ако това се случи, не шофирайте и не работете с каквито и да било инструменти и машини. Информирайте Вашия лекар.

  Запилукс съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Запилукс
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки Запилукс да приемате и колко дълго трябва да продължи лечението с тях. Дневната доза на Запилукс е между 5 и 20 mg.
  Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви се възвърнат, но не спирайте да приемате Запилукс, освен ако Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Трябва да приемате Вашите таблетки Запилукс веднъж дневно като следвате съвета на Вашия лекар. Постарайте се да приемате таблетките по едно и също време всеки ден. Няма значение дали ги приемате с или без храна. Запилукс филмирани таблетки са за перорално приложение. Трябва да поглъщате таблетките Запилукс с вода.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Запилукс
  Пациенти, които са приели повече от необходимата доза Запилукс имат следващите симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност, проблеми с говоренето, необичайни движения (особено на лицето или езика) и нарушено ниво на съзнанието. Други симптоми може да бъдат: остра обърканост, припадъци (епилептични), кома, комбинация от висока температура, по-учестено дишане, изпотяване, скованост на мускулите и замаяност или сънливост, забавяне на дишането, аспирация, високо или ниско артериално налягане, сърдечни аритмии. Веднага се свържете с Вашия лекар или с болница, ако изпитате някои от симптомите, описани по-горе. Покажете на лекаря Вашата опаковка таблетки.

  Ако сте пропусналида приемете Запилукс
  Приемете Вашите таблетки веднага щом си спомните. Не приемайте две дози в един ден.

  Ако сте спрели приема на Запнлукс
  Не спирайте да приемате таблетките само защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължавате да приемате Запилукс толкова дълго колкото Ви е казал Вашия лекар.
  Ако рязко сте спрели приема на Запилукс могат да настъпят симптоми като изпотяване, безсъние, тремор, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи постепенно да понижите дозата преди да преустановите лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Тяхната честота може да бъде систематизирана по следния начин:

  Много чести: При повече от 1 на 10 лекувани пациенти
  Чести: При по-малко от 1 на 10, но повече от 1 на 100 лекувани пациенти
  Нечести: При по-малко от 1 на 100, но повече от 1 на 1000 лекувани пациенти
  Редки: При по-малко от 1 на 1000, но повече от 1 на 10000 лекувани пациенти
  Много редки: При по-малко от 1 на 10000 лекувани пациенти, включително отделни случаи

  Уведомете Вашия лекар незабавно, ако изпитате някое от следните състояния:
  • необичайни движения (честа нежелана реакция, която може да засегне до 1 на 10 лекувани пациенти), най-вече на лицето и езика
  • кръвни съсиреци във вените (нечеста нежелана реакция, която може да засегне до 1 пациент на 100 лекувани), особено по краката (симптомите включват подуване, болка и зачервяване на крака), които могат да се придвижат по съдовете към белия дроб и да причинят болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези симптоми потърсете лекарски съвет незабавно.
  • комбинация от повишена температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и сънливост (честотата на тази нежелана реакция не може да бъде оценена от наличните данни)

  Много чести нежелани реакции (може да засегнат повече от 1 на 10 пациента):
  • Наддаване на тегло
  • Сънливост
  • Повишения в нивата на пролактин в кръвта

  Чести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 10 пациента):
  • Промени в нивата на някои кръвни клетки и маста в кръвообращението
  • Повишения в нивата на захар в кръвта и урината
  • Засилено чувство на глад
  • Замаяност
  • Безпокойство
  • Тремор
  • Мускулна скованост или спазъм (включително движения на очите)
  • Проблеми с говора
  • Запек
  • Сухота в устата
  • Обрив
  • Загуба на сила
  • Прекомерна уморяемост
  • Задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или на стьпалата
  • В началото на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава самостоятелно, но ако това не стане, уведомете Вашия лекар.
  • Сексуални дисфункции, като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.

  Нечести нежелани реакции: (може да засегнат до 1 на 100 пациента)
  • Бавен сърдечен пулс
  • Чувствителност към слънчева светлина
  • Незадържане на урината, невъзможност за уриниране
  • Косопад
  • Липса или намаление на менструалните цикли
  • Промени в гърдите при мъже и жени, като патологична продукция иа кърма или патологично нарастване.

  Други допълнителни нежелани реакции, чиято честота не може да бъде оценена от наличните данни (неизвестни).
  • Алергична реакция (например оток на устата и гърлото, сърбеж, обрив)
  • Диабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома
  • Понижаване на нормалната телесна температура
  • Гърчове, обикновено свързани с анамнеза за гърчове (епилепсия)
  • Спазми на очните мускули, причиняващо люлеещо движение на очите
  • Нарушения на сърдечния ритъм
  • Внезапна необяснима смърт
  • Възпаление на задстомашната жлеза, причиняващо силна коремна болка, температура и неразположение
  • Чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на бялата част на очите
  • Мускулно заболяване, проявяващо се като необясними болки и страдания
  • Продължителна и/или болезнена ерекция
  Докато приемат Запилукс, пациенти в напреднала възраст с деменция може да претърпят инсулти, пневмония, задръжка на урина, падания, много силна умора, зрителни халюцинации, повишаване на телесната температура, зачервяване на кожата и затруднение при ходене. В тази специфична група пациенти има съобщения за няколко случая с фатален край.
  При пациенти с болестта на Паркинсон Запилукс може да влоши симптомите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Запилукс
  Съхранявайте това лекарство на място недостъпно за погледа и досега на деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и върху блистера/етикета на HDPE-бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква особени условия на съхранение.
  Не използвайте Запилукс след изтичане на 6 месеца от отварянето на HDPE-бутилката.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  б. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Запилукс Активното вещество е оланзапин.
  Всяка филмирана таблетка съдържа 5 mg или 10 mg оланзапин.
  Другите съставки са:
  Сърцевина на таблетката: лактоза монохидрат, хидроксшпюпилцелулоза, кросповидон, микро кристал на целулоза, магнезиев стеарат
  Обвивка на таблетката: поливинилалкохол, макрогол 3350, титанов диоксид (Е 171), талк

  Как изглежда Запилукс и какво съдържа опаковката
  Запилукс 5 mg филмирани таблетки са бели и кръгли (диаметър 8 mm) с делител на черта от едната страна. Филмираната таблетка може да бъде разделена на две равни половини.
  Запилукс 10 mg филмирани таблетки са бели и кръгли (диаметър 10 mm) с делител на черта от едната страна. Филмираната таблетка може да бъде разделена на две равни половини.
  Запилукс е достъпен в блистери съдържащи 7,10,14,20,28,30, 35,50, 56,60, 70,98,100 или 500 филмирани таблетки и в HDPE-бутилки съдържащи 50,100,250 или 500 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Sandoz d.d.
  Verovskova 57,1000 Ljubljana, Словения

  Производители
  Salutas Pharma GmbH c място на производство:
  Otto-von-Guericke-Allee 1,39179 Barleben, Германия и
  Dieselstrasse 5, 70839 Geriingen, Германия Lek S.A.
  UI. PodHpie 16,95-010 Strykow, Полша

  c място на производство:
  Ul. Domaniewska 50c, 02-672 Warsaw, Полша
  Lek Pharmaceuticals d.d
  Verovskova 57, 1526 Ljubljana, Словения

  Дата на последно преразглеждане на листовката
  мм/ГГГГ

  Описание на ЗАПИЛУКС ТАБЛ 10МГ

  ЗАПИЛУКС ТАБЛ 10МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗАПИЛУКС ТАБЛ 10МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЗАПИЛУКС ТАБЛ 10МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа