Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при главоболие
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • 1+1 на избрани хранителни добавки ERBOZETA & козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЗЕЛДОКС КАПС 40МГ

  • ЗЕЛДОКС КАПС 40МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ЗЕЛДОКС 20 mg капсули, твърди
  ZELDOX 20 mg capsules, hard
  ЗЕЛДОКС 40 mg капсули, твърди
  ZELDOX 40 mg capsules, hard
  ЗЕЛДОКС 60 mg капсули, твърди
  ZELDOX 60 mg capsules, hard
  ЗЕЛДОКС 80 mg капсули, твърди
  ZELDOX 80 mg capsules, hard
  Зипразидон (ziprazidone)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите..
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ЗЕЛДОКС капсули и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ЗЕЛДОКС капсули
  3. Как да приемате ЗЕЛДОКС капсули
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ЗЕЛДОКС капсули
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява ЗЕЛДОКС капсули и за какво се използва
  ЗЕЛДОКС капсули принадлежи към група лекарства, наречени антипсихотици (невролептици).
  ЗЕЛДОКС капсули се използва за лечение на симптомите на шизофрения при възрастни. Шизофренията е душевно разстройство, което има следните симптоми: чувате, виждате или усещате неща, които не съществуват, вярвате в неща, които не са истина, необичайно подозрителни сте, разсеяни сте и трудно общувате, чувствате се нервни, депресирани или тревожни
  ЗЕЛДОКС капсули се използва също за лечение на симптомите на манийни или смесени епизоди при биполарно разстройство при възрастни, деца и юноши на възраст 10-17 години. Биполарното разстройство е душевно разстройство, което се характеризира с настроения, променящи се от еуфория (мания) до депресия. По време на манийните епизоди, най характерните симптоми са: приповдигнато настроение, повишено самочувствие, повишена енергичност, намалена нужда от сън, липса на концентрация или хиперактивност и рисково поведение.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете ЗЕЛДОКС капсули Не приемайте ЗЕЛДОКС капсули
  - ако сте алергични към зипразидон или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Алергична реакция може да се прояви под формата на обрив, сърбеж, подуване на лицето, подуване на устните или задух. Ако това някога се е случвало, съобщете на Вашия лекар.
  - ако някога сте имали проблеми със сърцето. Трябва да съобщите на Вашия лекар ако сте имали някакви проблеми със сърцето.
  - ако приемате лекарства за проблеми със сърдечния ритъм, или такива, които повлияват сърдечния ритъм.

  Предупреждения и предпазни мерки
  - ако Вие или някой във Вашето семейство е имал проблеми с образуване на съсиреци, тъй като подобни лекарства са свързани с образуването на кръвни съсиреци. - ако имате чернодробни проблеми.
  - ако получавате или сте получавали припадъци или страдате от епилепсия.
  - ако сте на възраст над 65 години и имате деменция, и имате повишен риск от инсулт
  - ако имате нисък пулс и/или знаете, че организмът Ви е загубил соли в резултат на продължителна и тежка диария или след употребата на отводняващи лекарства (диуретици).
  - ако сте получавали сърцебиене или нарушен сърдечен ритъм, припадък или замайване след изправяне, което може да е признак на нарушен сърдечен ритъм.
  Моля информирайте Вашият лекар, че приемате ЗЕЛДОКС капсули преди да се подложите на лабораторни тестове (като изследвания на кръв, урина, чернодробна функция, сърдечен ритъм), защото това лекарство може да повлияе на резултатите Ви.

  Други лекарства и ЗЕЛДОКС
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.
  Не приемайте ЗЕЛДОКС, ако приемате лекарства за проблеми със сърдечния ритъм или такива, които повлияват сърдечния ритъм, като например:
  - Антиаритмични лекарства от клас IA и III, арсениев триоксид, халофантрин, левометадил ацетат, мезоридазин, тиоридазин, пимозид, спарфлоксацин, гатифлоксацин, моксифлоксацин, долазетрон мезилат, мефлохин, сертиндол или цизаприд. Тези лекарства повлияват сърдечния ритъм, като водят до промени в електрокардиограмата Ви (удължават QT интервала). Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар.
  Моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали лекарства за лечение на:
  - бактериални инфекции; тези лекарства са известни като антибиотици; например макролидни антибиотици или рифампин
  - промени в настроението (вариращи от депресия до еуфория), възбуда или раздразнителност; тези лекарства са известни като стабилизатори на настроението, напр. литий, карбамазепин, валпроат; депресия, включително някои серотонинергични лекарства, напр. селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина, като флуоксетин, пароксетин, серталин; или билкови продукти, съдържащи жълт кантарион;
  - епилепсия, напр. фенитоин, фенобарбитал, карбамазепин, етосукцимид;
  - състояние, което протича с треперене, скованост и влачене на краката (Паркинсонизъм), като напр. леводопа, бромокриптин, ропинирол, прамипексол.
  - ако приемате или наскоро сте приемали следните лекарства: верапамил, хинидин; итраконазол или ритонавир.

  ЗЕЛДОКС капсули с храни и напитки
  ЗЕЛДОКС капсули трябва да се приема с храна.
  Не бива да пиете алкохол, докато приемате ЗЕЛДОКС капсули, тъй като това би могло да увеличи риска от нежелани ефекти.

  Бременност и кърмене
  Бременност:
  ЗЕЛДОКС капсули не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашият лекар не Ви е казал друго, тъй като има риск от засягане на плода. Жени с детероден потенциал трябва да използват ефективна контрацепция. Незабавно се свържете с Вашия лекар ако сте бременна или планирате да забременеете докато приемате ЗЕЛДОКС капсули. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Следните симптоми могат да се наблюдават при новородени от майки, приемали ЗЕЛДОКС в последния триместър (последните три месеца от бременността): треперене, скованост на мускулите и/или слабост, сънливост, ажитация, проблеми с дишането и затруднено хранене. Ако Вашето бебе прояви някой от тези симптоми, свържете се с Вашия лекар.
  Кърмене:
  Не се препоръчва да кърмите Вашето бебе докато приемате ЗЕЛДОКС капсули, тъй като не е известно дали ЗЕЛДОКС капсули се отделя в кърмата. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  ЗЕЛДОКС капсули може да предизвика сънливост. Не трябва да шофирате, да работите с машини или да изпълнявате други потенциално опасни дейности, докато сънливостта Ви не премине.

  Важна информация относно някои от съставките на ЗЕЛДОКС капсули
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари (като лактоза), посъветвайте се с него, преди да вземете този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате ЗЕЛДОКС капсули
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Поглъщайте капсулите цели заедно с храната. Важно е да не ги дъвчете, тъй като това може да повлияе степента, в която ЗЕЛДОКС се абсорбира в червата.
  Приемайте ЗЕЛДОКС капсули два пъти дневно, една капсула сутрин, по време на закуската и една вечер по време на вечерното хранене (вж. блистера). Необходимо е да приемате ЗЕЛДОКС капсули по едно и също време всеки ден.
  Картинката на слънце върху блистера отбелязва сутрешната доза. Картинката на луна върху блистера отбелязва вечерната доза.

  Възрастни
  Обичайната доза е между 40 mg и 80 mg два пъти дневно, приети с храна. Вашият лекар може да намали дозата, ако се налага да приемате ЗЕЛДОКС капсули дълго време. Не бива да превишавате доза от 160 mg дневно.

  Деца
  Обичайната начална доза е 20 mg, приемана с храната. Вашият лекар ще определи най-подходящата за Вас доза. Не бива да се превишава максимална доза от 80 mg дневно при деца с тегло 45 kg или по-малко и 160 mg дневно при деца, тежащи повече от 45 kg-

  Напреднала възраст (над 65 години)
  Ако сте на възраст над 65 години, Вашият лекар ще реши коя е най-подходящата за Вас доза. Възможно е дозировките при хора над 65 години да са по-ниски от тези при по-млади хора-Вашият лекар ще определи коя е правилната за Вас доза-

  Пациенти с чернодробни проблеми
  Ако имате чернодробни проблеми е възможно да се наложи да приемате по-ниски дози ЗЕЛДОКС капсули. Вашият лекар ще определи коя е правилната за Вас доза

  Ако сте приели повече от необходимата доза ЗЕЛДОКС капсули
  Незабавно се свържете с Вашия лекар или най-близкото отделение за спешна помощ. Носете Вашата кутия ЗЕЛДОКС капсули със себе си.
  Ако сте приели твърде много капсули Зелдокс, може да почуствате сънливост, разтреперване, да получите пристъп на истерия или неволеви движения с шията и главата..

  Ако сте пропуснали да приемете ЗЕЛДОКС капсули
  Важно е да приемате ЗЕЛДОКС капсули редовно, по едно и също време всеки ден. Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага щом си спомните, освен ако не е дошло време за Вашата следваща доза, В този случай просто вземете Вашата следваща доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ефекти при спиране на лечението със ЗЕЛДОКС капсули:
  Вашият лекар ще Ви каже колко време да приемате ЗЕЛДОКС капсули. Не спирайте приема на ЗЕЛДОКС капсули, освен ако Вашият лекар не Ви е казал да го направите.
  Важно е да продължите приема на Вашите капсули, дори когато се чувствате по-добре. Ако спрете лечението твърде рано, симптомите Ви могат да се възобновят-
  Ако имате някакви допълнителни въпроси» свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Повечето нежелани реакции са преходни. Може да Ви е трудно да различите симптомите на Вашето заболяване от нежеланите реакции-
  Спрете да приемате ЗЕЛДОКС капсули и веднага се свържете с Вашия лекар ако проявите някоя от следните сериозни нежелани реакции:
  Нечести нежелани реакции, които могат да се засегнат повече от 1 човек на 1 000 • Сърцебиене или неравномерно биене на сърцето, чувство на замаяност при ставане, което може да показва нарушено функциониране на сърцето. Тези симптоми могат да се появят при състояние, наречено постурална хипотония. • Неволеви движения, особено на лицето или езика.
  Нежелани реакции с неизвестна честота (честотата им не може да бъде определена от наличната информация):
  • Подуване на лицето, устните, езика и гърлото, затруднения с преглъщането или дишането, обрив- Това могат да бъдат симптоми на тежка алергична реакция, наречена ангиоедем.
  • Треска, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост, треперене, затруднено преглъщане и нарушено съзнание. Това могат да бъдат симптоми на състояние, наречено невролептичен малигнен синдром.
  • Замъгляване на съзнанието, възбуда, висока температура, изпотяване, загуба на координация на движенията, мускулни потрепвания. Това могат да бъдат симптоми на състояние, наречено серотонинов синдром.
  • Бърз и неравномерен сърдечен ритъм, загуба на съзнание, които могат да бъдат симптоми на животозастрашаващо състояние, наречено Torsade de Pointes.
  Може да проявите някоя от описаните по-долу нежелани реакции. Тези възможни нежелани реакции са леки до умерени и могат да отшумят с времето. Въпреки това, ако някоя от тези реакции е тежка или продължителна, моля, свържете се с Вашия лекар.

  Чести нежелани реакции, които могат да се засегнат повече от 1 човек на 100:
  • Безпокойство
  • Двигателни нарушения, включващи мускулна скованост и напрегнатост, забавени движения, треперене, чувство на слабост или немощност
  • Сънливост
  • Главоболие
  • Замаяност
  • Запек, гадене, повръщане, нарушено храносмилане, сухота в устата, повишено слюноотделяне
  • Замъглено зрение

  Нечести нежелани реакции, които могат да се засегнат повече от 1 човек на 1 000:
  • Повишен апетит
  • Затруднен контрол върху движенията
  • Възбуда, безпокойство, стягане в гърлото, неспокойни сънища
  • Припадъци, необичайни движения на очите, тромавост, говорни нарушения, скованост, изтръпване, изтичане наслюнка, сънливост, изтощение
  • Сърцебиене или неравномерно биене на сърцето, чувство на замаяност при ставане, задух
  • Светобоязън, шум в ушите
  • Затруднено преглъщане, подуване на езика, диария, газове, стомашен дискомфорт
  • Обрив, уртики (копривна треска), акне
  • Мускулни крампи, сковани или отгекли стави
  • Жажда, болка, гръден дискомфорт, неправилна походка

  Редки нежелани реакции, които могат да се засегнат по-малко от 1 човек на 1 000:
  • Течащ нос
  • Понижени нива на калция в кръвта
  • Пристъп на паника, чувство на депересия, забавено мислене, липса на емоции
  • Необичайно положение на главата (врат на Wry, тортиколис), парализа, „неспокойни крака"
  • Частична или пълна загуба на зрение на едното око, сърбеж в очите, сухота в очите, зрителни нарушения /
  • Киселини
  • Редки изпражнения
  • Загуба на коса, подуване на лицето, кожно раздразнение
  • Невъзможност за отваряне на устата
  • Незадържане на урина, болезнено или затруднено уриниране
  • Понижена или усилена ерекция, намалена способност за достигане на оргазъм, абнормно отделяне на течност от млечните жлези
  • Увеличаване на гърдите при жени и мъже
  • Горещи вълни, треска
  • Намаляване или увеличаване на белите кръвни клетки (при кръвни изследвания)
  • Нарушения в показателите за чернодробна функция
  • Високо кръвно налягане
  • Абнормни показатели от кръвните тестове или нарушен сърдечен ритъм
  • Участъци зачервена и възпалена кожа, покрита с бели люспи (псориазис)

  Нежелани реакции с неизвестна честота (честотата им не може да бъде определена от наличната информация):
  • Сериозна алергична реакция.
  • При пациенти в старческа възраст с деменция лекувани с антипсихотици, рискът от смърт е леко повишен в сравнение с пациенти, които не са лекувани.
  • Образуване на съсиреци във вените, особено на краката (симптомите включват подуване, болка и зачервяване на крака), които могат по пътя на кръвоносните съдове да достигнат белите дробове и да предизвикат болка в гърдите и задух. Ако проявите някои от тези симптоми, моля потърсете медицинска помощ незабавна.
  • Нарушен сън, изпускане на урина.
  • Изключително приповдигнато настроение, странни мисли и хиперактивност.
  • Загуба на съзнание.
  • Големи уртики (копривна треска) със силен сърбеж.
  • Продължителна и болезнена ерекция
  • Увисване на лицето
  • Синдром на отнемане при новородени
  Ако някоя от тези нежелани реакции стане обезпокоителна, тежка или не отзвучава в хода на лечението, уведомете Вашия лекар.
  Ако забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате ЗЕЛДОКС капсули
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да не се съхранява над 30"С.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа ЗЕЛДОКС капсули
  Активното вещество е: зипразидон като зипразидонов хидрохлорид монохидрат.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, прежелатинизирано царевично нишесте, магнезиев стеарат, титанов диоксид (Е 171), натриев лаурил сулфат (натриев додецилсулфат), шеллак, етилов алкохол, безводен, изопропилов алкохол, п-бутилов алкохол, пропилей гликол, пречистена вода, амониев хидроксид, калиев хидроксид и железен оксид, черен (Е172). Капсулите от 20 mg, 40 mg и 80 mg съдържат и индиготин (Е132).

  Как изглежда ЗЕЛДОКС капсули и какво съдържа опаковката
  ЗЕЛДОКС 20 mg капсули , твърди са капсули в синьо и бяло с надпис "Pfizer" и "ZDX20"; ЗЕЛДОКС 40 mg капсули, твърди са сини капсули с надпис "Pfizer" и "ZDX40"; ЗЕЛДОКС 60 mg капсули, твърди са бели капсули с надпис "Pfizer" и "ZDX60"; ЗЕЛДОКС 80 mg капсули , твърди са капсули в синьо и бяло с надпис "Pfizer" и "ZDX80".
  ЗЕЛДОКС капсули се предлагат в алуминиеви PVC/PA блистери с алуминиево фолио поставени в картонени кутии, съдържащи 14, 30 или 56 капсули.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употореба
  PFIZER EUROPE МА EEIG Ramsgate Road, Sandwich, Kent, CT13 9NJ Великобритания

  Производител
  R-Pharm Germany GmbH Hemrich-Mack-Str. 35, 89257 Illertissen Германия

  Дата на последно преразглеждане на листовката:

  Описание на ЗЕЛДОКС КАПС 40МГ

  ЗЕЛДОКС КАПС 40МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗЕЛДОКС КАПС 40МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа