Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на мицеларни води
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ЗОЛАФРЕН ТАБЛ 10МГ

  • ЗОЛАФРЕН ТАБЛ 10МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потрeбителя

  Золафрен 5 mg таблетки
  Золафрен 10 mg таблетки оланзапин (olanzapine)
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите както Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Золафрен и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Золафрен
  3. Как да приемате Золафрен
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Золафрен
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Золафрен и за какво се използва
  Золафрен принадлежи към групата лекарства, наречени антипсихотици и се използва за лечение на следните заболявания:
  • Шизофрения - заболяване със симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи обекти, налудни мисли, необичайна подозрителност и затваряне в себе си. Хората с това заболяване може също да се чувстват подтиснати, тревожни или напрегнати.
  • Умерено тежки до тежки манийни епизоди - състояния със симптоми на възбуда или еуфория.
  Золафрен показва, че предпазва повторна поява на тези симптоми при паценти с биполярно разстройство, при които манийният епизод се повлиян от лечение с оланзапин.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемате Золафрен
  Не приемайте Золафрен
  - Ако сте алергични към оланзапин или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б). Алергичната реакция може да се разпознае по наличието на обрив, сърбеж, оток на лицето, подуване на устните или недостиг на въздух. Ако това се случи с Вас, обърнете се към Вашия лекар.
  - Ако някога Ви е поставена диагноза за проблеми с очите като например някои видове глаукома (повишено налягане в окото).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Золафрен.
  • He се препоръчва употребата на Золафрен при пациенти 8 старческа възраст с
  деменция, тъй като при тях това лекарство може да има сериозни нежелани лекарствени реакции.
  • Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето и езика. Ако това се случи след като сте приели Золафрен, кажете на Вашия лекар.
  • Много рядко, лекарства от този тип могат да предизвикат комбинация от температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и сънливост или безсъние. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  • Наблюдавано е наддаване на тегло при пациенти, които приемат Золафрен. Вие и Вашият лекар трябва редовно да проверявате теглото Ви.
  • При пациенти, които приемат Золафрен, са наблюдавани високи нива на кръвна захар и на масти в кръвта (триглицериди и холестерол). Вашият лекар трябва да прави кръвни изследвания, за да проверява кръвната захар и нивата на някои масти, преди да започнете приема на Золафрен и редовно по време на лечението.
  • Уведомете лекаря, ако Вие или някой във Вашето семейство някога сте имали кръвни съсирени, тъй като лекарства като това се свързват с образуването на кръвни съсиреци.

  Ако страдате от някое от изброените по-долу заболявания, уведомете Вашия лекар възможно най-бързо:
  • Инсулт или "мини" инсулт (временни признаци на инсулт)
  • Болест на Паркинсон
  • Проблеми с простатата
  • Чревна непроходимост (паралитичен илеус)
  • Чернодробно или бъбречно заболяване
  • Заболявания на кръвта
  • Сърдечно заболяване
  • Диабет
  • Гърчове
  Като рутинна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 г., Вашето кръвно налягане трябва да се наблюдава от Вашия лекар.

  Деца и юноши
  Золафрен не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст. Други лекарства и Золафрен
  Приемайте други лекарства по време на лечението със Золафрен, само ако Вашият лекар Ви е казал, че това е възможно. Вие може да почувствате сънливост, ако приемате Золафрен в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или такива подпомагащи съня (транквилизатори).
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

  По-специално уведомете Вашия лекар, ако приемате:
  • лекарства за болестта на Паркинсон.
  • карбамазепин (противоепилептично и стабилизиращо настроението лекарство) флувоксамин (антидепресант), или ципрофлоксацин (антибиотик), тъй като това може да наложи промяна на Вашата доза Золафрен.

  Золафрен и алкохол
  Не пийте алкохол, по време на лечението със Золафрен, тъй като едновременната употреба с алкохол може да доведе до появата на сънливост.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство. Вие не трябва да приемате това лекарство, ако сте бременна, освен ако не сте го обсъдили с Вашия лекар. Вие не трябва да приемате това лекарство, в случай на кърмене, тъй като малко количество от Золафрен може да премине в кърмата.
  Следните симптоми могат да се появят при новородени, чийто майки са употребявали Золафрен през последния триместър (последните три месеца от бременността): треперене, скованост и/или слабост на мускулите, сънливост, възбуда, проблеми с дишането и затруднения в храненето. Ако при Вашето бебе се прояви някой от тези симптоми потърсете Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Има опасност от появата на сънливост по време на приема на Золафрен. Ако това се случи не шофирайте и не работете с никаква апаратура или машини. Уведомете Вашия лекар.

  Важна информация за някои от съставките на Золафрен
  Золафрен съдържа лактоза. Ако Вашият лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете това лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ Золафрен
  Винаги приемайте това лекарство точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки Золафрен да приемате и колко дълго да ги приемате. Дневната доза на Золафрен е между 5 и 20 mg. Консултирайте се с Вашия лекар, ако симптомите Ви се възобновят, но не спирайте приема на Золафрен, докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Вие трябва да приемате Золафрен веднъж дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Опитвайте се да вземате таблетките по едно и също време, всеки ден. Приемът на таблетките не зависи от приема на храна. Вие трябва да глътнете таблетките Золафрен цели с вода.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Золафрен
  При пациентите, приели повече от необходимото количество Золафрен се наблюдават следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и различна степен на нарушение на съзнанието. Други симптоми може да бъдат: внезапна обърканост, припадък (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавяне на сърдечната честота, аспирация, повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Веднага потърсете Вашия лекар или направо отидете в най-близкото болнично заведение, ако имате някой от горните симптоми. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.

  Ако сте пропуснали да приемете Золафрен
  Вземете таблетките веднага щом се сетите. Не приемайте две дози в един ден.

  Ако сте спрели да приемате Золафрен
  Не спирайте лечението с таблетките само защото сте се почувствали по-добре. Важно е да продължите да приемате Золафрен толкова дълго, колкото Ви е препоръчал Вашия лекар

  Ако внезапно спрете да приемате Золафрен, може да се наблюдават признаци като например изпотяване, неспособност да се спи, тремор, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви предложи да намалите дозата постепенно, преди да спрете лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да доведе до появата на нежелани ефекти, въпреки че не всеки ги получава.
  Незабавно кажете на Вашия лекар, ако имате:
  • необичайни движения (чест нежелан ефект, който може да засегне до 1 на 10 човека) главно на лицето или езика;
  • кръвни съсиреци във вените (нечест нежелан ефект, който може да засегне до 1 на 100 човека), особено в краката (признаците включват оток, болка и зачервяване на крака), които може да се придвижат по кръвоносните съдове до белия дроб, причинявайки болка в областта на грдния кош и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези признаци, потърсете медицински съвет незабавно
  • комбинация от температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и дремливост или сънливост (честотата на този нежелан ефект не може да бъде оценена от наличните данни)

  Много чести нежелани ефекти (може да засегне до 1 на 10 човека) включват:
  наддаване на тегло; сънливост и повишения в нивата на пролактин в кръвта. В началото на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава самостоятелно, но ако това не стане, уведомете Вашия лекар.

  Чести нежелани ефекти (може да засегнат до 1 на 10 човека) включват:
  промени в нивата на някои кръвни клетки, масти в кръвообращението и в началото на лечението временно повишение на чернодробните ензими; повишения в нивата на захар в кръвта и урината; повишения в нивата на пикочната киселина и креатинфосфокиназата в кръвта; засилено чувство на глад; замаяност; безпокойство; тремор; необичайни движения (дискинезии); запек; сухота в устата; обрив; загуба на сила; прекомерна уморяемост; задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или на стъпалата; висока температура; болки в ставите; и сексуални дисфункции, като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.

  Нечести нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 100 човека) включват:
  свръхчувствителност (напр., подуване на устата и гърлото, сърбеж, обрив); диабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома; повишен общ билирубин, гърчове, обикновено свързани с гърчове в миналото (епилепсия); мускулна скованост или спазми (включително движения на очите); проблеми с говора; бавен сърдечен пулс; тромбоемболизъм; чувствителност към слънчева светлина; кървене от носа; подуване на корема; загуба на памет или забравяне; незадържане на урината; затруднение при уриниране; косопад; липса или намаление на менструалните цикли и промени в гърдите при мъже и жени, като патологична продукция на кърма или патологично нарастване.

  Редки нежелани реакции (може да засегнат до 1 на 1 000 човека) включват:
  понижаване на нормалната телесна температура; нарушения на сърдечния ритъм; внезапна необяснима смърт възпаление на задстомашната жлеза, причиняващо силна коремна болка, температура и неразположение; чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на
  бялата част на очите; мускулно заболяване, проявяващо се като необясними болки и страдания; продължителна и/или болезнена ерекция, симптоми на прекъсване.
  Докато приемат оланзапин, пациентите в напреднала възраст с деменция, могат да получат инсулт, пневмония, незадържане на урината, падания, силна уморяемост, зрителни халюцинации, покачване на температурата, зачервяване на кожата и да имат проблеми с походката. В тази специфична група пациенти има съобщения и за няколко случая с фатален изход.
  При пациенти с болестта на Паркинсон, Золафрен може да доведе до влошаване на симптомите.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва и всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции, Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез
  Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Золафрен
  Съхранявайте това лекарство на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Золафрен след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка.
  Золафрен трябва да се съхранява в оригиналната си опаковка, за да се предпази от светлина и влага.
  Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Золафрен
  - Активното вещество е оланзапин. Золафрен таблетка съдържа 5 mg или 10 mg от активното вещество. Точното количество е показано на вашата опаковка Золафрен.
  - Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, натриев нишестен гликолат (тип А), магнезиев стеарат.
  Как изглежда Золафрен н какво съдържа опаковката
  Золафрен 5 mg таблетки са кръгли, жълти, двойно изпъкнали таблетки с делителна черта от едната страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни дози.
  Золафрен 10 mg таблетки са кръгли, жълти, двойно изпъкнали таблетки.
  Золафрен таблетки се предлагат по 28 и 56 таблетки в опаковка. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Adamed Sp. z о.о., Pienk6w 149,05-152 Czosn6w, Полша

  Производител
  Adpharma Sp. z о.о.
  Pienkow 148, 05-152 Czosnow, Полша
  Laboratorios Adamed Sp. z o.o. Pienkow 149,05-152 Czosnow, Полша
  Pabianickie Zaklady Farmaceutyczne Polfa S.A
  ul. 5 Marszalka J. Piisudskiego, 95-200 Pabianice, Полша

  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на ЗОЛАФРЕН ТАБЛ 10МГ

  ЗОЛАФРЕН ТАБЛ 10МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗОЛАФРЕН ТАБЛ 10МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЗОЛАФРЕН ТАБЛ 10МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа