Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на депилатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • ЗОЛАСУИФТ ДИСП.В УСТАТА 15МГ

  • ЗОЛАСУИФТ ДИСП.В УСТАТА 15МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА:ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  ЗОЛАСУИФТ 5 mg таблетки, диспергиращи се в устата
  ЗОЛАСУИФТ 10 mg таблетки, диспергиращи се в устата
  ЗОЛАСУИФТ 15 mg таблетки, диспергиращи се в устата
  ЗОЛАСУИФТ 20 mg таблетки, диспергиращи се в устата
  оланзапин (olanzapine)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  - Ако някой от нежеланите лекарствени ефекти стане сериозен, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани ефекти, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ЗОЛАСУИФТ и за какво се използва
  2. Преди да приемете ЗОЛАСУИФТ
  3. Как да приемате ЗОЛАСУИФТ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате ЗОЛАСУИФТ
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗОЛАСУИФТ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  ЗОЛАСУИФТ принадлежи към групата лекарства, наречени антипсихотици.
  ЗОЛАСУИФТ се използва за лечение на заболявания, при които са налице симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи обекти, налудни мисли, необичайна подозрителност, изолираност (затваряне в себе си). Хората с това заболяване може също да се чувстват подтиснати, тревожни или напрегнати.
  ЗОЛАСУИФТ може да се използва за лечение на състояния, които протичат със симптоми, като приповдигнато настроение, необичайно количество енергия, по-малка необходимост от сън от обикновено, много бърз говор с идващи една след друга идеи и понякога силна раздразнителност. ЗОЛАСУИФТ, също така стабилизира настроението, като предпазва от появата на водещо до недееспособност повишаване или понижаване (потиснатост) на настроението, свързани с това състояние.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЗОЛАСУИФТ
  Не приемайте ЗОЛАСУИФТ
  - Ако сте алергични (свръхчувствителни) към оланзапин или някоя от останалите съставки на ЗОЛАСУИФТ. Алергичната реакция може да се разпознае по наличието на обрив, сърбеж, оток на лицето, подуване на устните или недостиг на въздух. Ако това се случи с Вас, обърнете се към Вашия лекар.
  - Ако Ви е поставена диагноза проблеми с очите, като някои форми на глаукома (повишено налягане в очите).

  Обърнете специално внимание при лечението със ЗОЛАСУИФТ
  - Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето и езика. Ако това се случи след като сте приели ЗОЛАСУИФТ, кажете на Вашия лекар.
  - Много рядко, лекарства от този тип могат да предизвикат комбинация от температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и сънливост или безсъние. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  - Ако Вие или някой във Вашето семейство някога сте имали кръвни съсиреци, тъй като лекарства като тези се свързват с образуването на кръвни съсиреци.
  - Наблюдавано е наддаване на тегло при пациенти, които приемат ЗОЛАСУИФТ. Вие и Вашият лекар трябва редовно да проверявате теглото Ви.
  - При пациенти, които приемат ЗОЛАСУИФТ, са наблюдавани високи нива на кръвна захар и на масти в кръвта (триглицериди и холестерол). Вашият лекар трябва да прави кръвни изследвания, за да проверява кръвната захар и нивата на някои масти, преди да започнете приема на ЗОЛАСУИФТ и редовно по време на лечението.
  - Не се препоръчва употребата на ЗОЛАСУИФТ при пациенти в напреднала възраст с деменция, тъй като това може да доведе до появата на сериозни нежелани ефекти.

  Ако страдате от някое от изброените по-долу заболявания, уведомете Вашия лекар възможно най-бързо:
  • Диабет
  • Сърдечно заболяване
  • Чернодробно или бъбречно заболяване
  • Болест на Паркинсон
  • Епилепсия
  • Проблеми с простатата
  • Чревна непроходимост (паралитичен илеус)
  • Заболявания на кръвта
  • Инсулт или "мини" инсулт (временни симптоми на инсулт)
  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас/Ваш роднина трябва да информира Вашия лекар, ако някога сте имали инсулт или "мини" инсулт.

  Като рутинна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 г., Вашето кръвно налягане трябва да се наблюдава от Вашия лекар.

  ЗОЛАСУИФТ не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.

  Прием на други лекарства
  Приемайте други лекарства по време на лечението със ЗОЛАСУИФТ, само ако Вашият лекар Ви е казал, че това е възможно. Вие може да почувствате сънливост, ако приемате ЗОЛАСУИФТ в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или такива подпомагащи съня (транквилизатори).
  Вие трябва да уведомите Вашия лекар, в случай, че приемате флувоксамин (антидепресант), или ципрофлоксацин (антибиотик), тъй като това може да наложи промяна на Вашата доза ЗОЛАСУИФТ.
  Моля, информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Непременно предупредете Вашия лекар, ако приемате лекарства за лечение на болестта на Паркинсон.

  Прием на ЗОЛАСУИФТ с храни и напитки
  Не пийте алкохол, по време на лечението със ЗОЛАСУИФТ, тъй като едновременната употреба на ЗОЛАСУИФТ и алкохол може да доведе до появата на сънливост.

  Бременност и кърмене
  Уведомете Вашия лекар, възможно най-скоро, ако сте бременна или смятате, че може да сте бременна. Вие не трябва да приемате това лекарство, ако сте бременна, освен ако не сте го обсъдили с Вашия лекар. Вие не трябва да приемате това лекарство, в случай на кърмене, тъй като малко количество от ЗОЛАСУИФТ може да премине в кърмата.
  Следните симптоми могат да се появят при новородени, чийто майки са употребявали ЗОЛАСУИФТ през последния триместър (последните три месеца от бременността): треперене, скованост и/или слабост на мускулите, сънливост, възбуда, проблеми с дишането и затруднения в храненето. Ако при Вашето бебе се прояви някой от тези симптоми потърсете Вашия лекар

  Шофиране и работа с машини
  Има опасност от появата на сънливост по време на приема на ЗОЛАСУИФТ. Ако тоза се случи не шофирайте и не работете с никаква апаратура или машини. Уведомете Вашия лекар.

  Важна информация относно някои от съставките на ЗОЛАСУИФТ
  Пациентите които не могат да приемат фенилаланин, трябва да знаят, че ЗОЛАСУИФТ съдържа аспартам, който е източник на фенилаланин. Той може да бъде вреден за хората с фенилкетонурия.
  Пациентите, които не могат да приемат манитол, трябва да знаят, че ЗОЛАСУИФТ съдържа манитол.
  ЗОЛАСУИФТ съдържа натриев метил ларахидроксибензоат и натриев пропил парахидроксибензоат, които може да причинят алергична реакция при някои хора. Алергичната реакция може да бъде разпозната по появата на обрив, сърбеж или недостиг на въздух. Това може да настъпи веднага или известно време след като сте приели ЗОЛАСУИФТ.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЗОЛАСУИФТ
  Винаги приемайте ЗОЛАСУИФТ точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки ЗОЛАСУИФТ да приемате и колко дълго да ги приемате. Дневната доза на ЗОЛАСУИФТ е между 5 и 20 mg. Консултирайте се с Вашия лекар» ако Вашите симптоми се възобновят, но не спирайте приема на ЗОЛАСУИФТ, докато Вашият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Вие трябва да приемате ЗОЛАСУИФТ веднъж дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Опитвайте се да вземате таблетките по едно и също време, всеки ден. Приема на таблетките не зависи от приема на храна. ЗОЛАСУИФТ, таблетки диспергиращи се в устата е за перорално приложение.

  Таблетките ЗОЛАСУИФТ се чупят много лесно, поради което Вие трябва да боравите с тях много внимателно. Не пипайте таблетките с мокри ръце, тъй като те може да се разпаднат.
  Поставете таблетката в устата. Тя ще се разтвори направо във Вашата иста и Вие ще може да я преглътнете лесно.
  Вие може също да поставите таблетката в чаша с вода или портокалов сок, ябълков сок, мляко или кафе и да разбъркате. При някои напитки, смесването на таблетката може да доведе до промяна в цвета или помътняване на течността. Изпийте веднага.

  Ако сте приели повече от необходимата доза ЗОЛАСУИФТ
  При пациентите, приели повече от необходимото количество ЗОЛАСУИФТ се наблюдават следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и различна степен на нарушение на съзнанието. Други симптоми може да бъдат: внезапна обърканост, припадък (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавяне на сърдечната честота, аспирация, повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Веднага потърсете Вашия лекар или направо отидете в най-близкото болнично заведение. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.

  Ако сте пропуснали да приемете ЗОЛАСУИФТ
  Вземете таблетките веднага щом се сетите. Не приемайте две дози в един ден.

  Ако спрете да приемате ЗОЛАСУИФТ
  Не спирайте да приемате таблетките само защото се чувствате по-добре. Важно е да продължавате да приемате ЗОЛАСУИФТ толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар.
  Ако Вие внезапно спрете приема на ЗОЛАСУИФТ, може да се появят симптоми като изпотяване, безсъние, тремор, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви посъветва да намалите дозата постепенно, преди да преустановите лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, ЗОЛАСУИФТ може да доведе до появата на нежелани ефекти, въпреки че не всеки ги получава.

  Много чести нежелани ефекти: засягат 1 пациент на 10
  • Наддаване на тегло.
  • Сънливост.
  • Повишения в нивата на пролактин в кръвта.

  Чести нежелани ефекти: засягат 1 до 10 пациенти на 100
  • Промени в нивата на някои кръвни клетки и масти в кръвообращението.
  • Повишения в нивата на захар в кръвта и урината.
  • Засилено чувство на глад.
  • Замаяност.
  • Безпокойство.
  • Тремор.
  • Мускулна скованост или спазъм (включително движения на очите).
  • Проблеми с говора.
  • Необичайни движения (особено на лицето или езика).
  • Запек.
  • Сухота в устата.
  • Обрив.
  • Загуба на сила.
  • Прекомерна уморяемост.
  • Задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или на стъпалата.
  • В началото на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава самостоятелно, но ако това не стане, уведомете Вашия лекар.
  • Сексуални дисфункции, като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже.

  Нечести нежелани ефекти: засягат 1 до 10 пациенти на 1 000
  • Бавен сърдечен пулс.
  • Чувствителност към слънчева светлина.
  • Незадържане на урината.
  • Косопад.
  • Липса или намаление на менструалните цикли.
  • Промени в гърдите при мъже и жени, като патологична продукция на кърма или патологично нарастване.
  • Наличие на кръвни съсиреци във вените, особено в краката (признаците включват оток, болка и зачервяване на крака), които може да се придвижат по кръвоносните съдове до белия дроб, причинявайки болка в гърдите и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези признаци, потърсете медицински съвет незабавно.

  Други възможни нежелани ефекти: честотата не може да бъде оценена от наличните данни.
  • Алергична реакция (например оток на устата и гърлото, сърбеж, обрив).
  • Диабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома.
  • Понижаване на нормалната телесна температура.
  • Гърчове, обикновено свързани с анамнеза за гърчове (епилепсия).
  • Комбинация от температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скоманост и сомнолентност или сънливост.
  • Спазми на очните мускули, причиняващо люлеещо движение на очите.
  • Нарушения на сърдечния ритъм.
  • Внезапна необяснима смърт.
  • Наличие на кръвни съсиреци, като например дълбока венозна тромбоза в областта на краката или кръвни съсиреци в белия дроб.
  • Възпаление на панкреаса, причиняващо силна коремна болка, температура и неразположение.
  • Чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на бялата част на очите.
  • Мускулно заболяване, проявяващо се като необясними краткотрайни или продължителни болки.
  • Затруднение при уриниране.
  • Продължителна и/или болезнена ерекция.

  Докато приемат оланзапин, пациентите в напреднала възраст с деменция, могат да получат инсулт, пневмония, незадържане на урината, падания, силна уморяемост, зрителни халюцинации, покачване на температурата, зачервяване на кожата и да имат проблеми с походката. В тази специфична група пациенти има съобщения и за няколко случая с фатален изход.
  При пациенти с болестта на Паркинсон, ЗОЛАСУИФТ може да доведе до влошаване на симптомите.
  Рядко, при жени, приемащи лекарствени продукти от този тип за продължителен период от време, е наблюдавано отделянето на мляко от гърдите и иериоди без менструация или нередовен менструален цикъл. Ако това продължава, уведомете Вашия лекар.
  Ако някой от нежеланите лекарствени ефекти стане сериозен, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани ефекти, моля уведомете Вашия лекар.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЗОЛАСУИФТ
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте ЗОЛАСУИФТ след изтичане срока на годност, отбелязан върху катронената опаковка.
  ЗОЛАСУИФТ трябва да се съхрянява в оригиналната си опаковка, за да се предпази от от светлина и влага.
  Моля, върнете останалото количество от лекарството на Вашия фармацевт. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите вече ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнот за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа ЗОЛАСУИФТ
  Активното вещество е оланзапин. Всяка диспергираща се в устата таблетка ЗОЛАСУИФТ съдържа 5 mg, 10mg, 15mg или 20mg от активното вещество. Точното количество е показано на опаковката на Вашата ЗОЛАСУИФТ.
  Другите съставки са: манитол (Е421), crospovidone В, аспартам (Е951), портокалов аромат (ароматични препарати, ароматизиращи вещества, идентични на естествените вещества, царевица, малтодекстрин, алфа-токоферол (Е 307)), колоиден безводен силициев диоксид, натриев стеарил фумарат.

  Как изглежда ЗОЛАСУИФТ и какво съдържа опаковката
  ЗОЛАСУИФТ са жълти таблетки, диспергиращи се в устата. Таблетка, диспергираща се в устата е техническото име на таблатка, която се разтваря направо в устата, така, че да може да бъде лесно преглътната.
  ЗОЛАСУИФТ 5 mg диспергиращи се в устата таблетки се предлага като жълти, кръгли, плоски пред които са изправени, скосени ръбове, с диаметър 6 мм, гравюра върху едната страна и " 5"
  ЗОЛАСУИФТ 10 mg диспергиращи се в устата таблетки се предлага като жълти, кръгли, плоски пред които са изправени, скосени ръбове, с диаметър 8 мм, гравюра върху едната страна и "10"
  ЗОЛАСУИФТ 15 mg диспергиращи се в устата таблетки се предлага като жълти, кръгли, плоски пред които са изправени, скосени ръбове, с диаметър 9 mm, гравиране от едната страна " 15". ЗОЛАСУИФТ 20 mg диспергиращи се в устата таблетки се предлага като жълти, кръгли, плоски пред които са изправени, скосени ръбове, с диаметър 10 мм, гравюра върху едната страна и "20".
  ЗОЛАСУИФТ 5 mg, 10 mg, 15 mg и 20 mg диспергиращи се в устата таблетки са опаковани в блистери OPA-A1-PVC/A1.
  ЗОЛАСУИФТ 5 mg, 10 mg, 15 mg и 20 mg се предлага в картонени опаковки съдържащи 28. таблетки 5 мг: 2 блистера по 14 таблетки в карикатура полето таблетки 10 мг: 4 блистера по 7 таблетки в карикатура полето таблетки 15 мг: 4 блистера по 7 таблетки в карикатура полето таблетки 20 мг: 4 блистера по 7 таблетки в кутия карикатура

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  За да се попълни съгласно националните.
  Производител:
  Adamed Sp. z о.о.
  Pienk6w 149
  05-152 Czosn6w, Полша
  Pabianickie Zakfady Farmaceutyczne Polfa S.A. ul. marsz. J. Pitsudskiego 5 95-200 Pabianice, Полша

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на ЗОЛАСУИФТ ДИСП.В УСТАТА 15МГ

  ЗОЛАСУИФТ ДИСП.В УСТАТА 15МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗОЛАСУИФТ ДИСП.В УСТАТА 15МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа