Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на пробиотици
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -20% на козметика КАНАДЕРМ
  Поръчай сега
 • до -30% нa слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • ЗОЛМИЛЕС ТАБЛ 5МГ

  • ЗОЛМИЛЕС ТАБЛ 5МГ 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Золмилес 2,5 mg филмирани таблетки
  Zolmiles 2,5 mg film-coated tablets
  Золмилес 5 mg филмирани таблетки
  Zolmiles 5 mg film-coated tablets
  золмигриптан/zolmitriptan

  Прочетете внимателно цялата листовка иредн да започнете да приемате това лекарство, тъй като съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите. Ако получите някакви нежеланите лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.Вижте точка 4.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Золмилес и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Золмилес
  3. Как се приемате Золмилес
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Золмилес
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Золмилес и за какво се използва
  Золмилес съдържа золмитриптан и спада към група лекарства, наречени триптани. Золмилес се използва за лечение на мигренозно главоболие.
  Симптомите на мигрената могат да бъдат предизвикани от разширяване на кръвоносните съдове в главата. Смята се, че Золмилес намалява разширяването на тези кръвоносни съдове. Това помага за премахване на главоболието и други симптоми на мигренозния пристъп като прилошаване (гадене или повръщане) и чувствителност към светлината и звука. Золмилес действа само, когато мигренозният пристъп е настъпил, а не предотвратява неговата поява.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Золмилес
  Не приемайте Золмилес
  - ако сте алергични към золмитриптан или към някоя от останалите съставки на Золмилес, изброени в точка 6.
  - ако имате високо кръвно налягане
  - ако сте имали преди това проблеми със сърцето, в това число инфаркт, стенокардия (болка в областта на гръдния кош, причинена от физическа активност или усилие), ангина на Принцметал (болка в областта на гръдния кош по време на почивка) или имате симптоми, свързани със сърдечната дейност, например задух или притискане в гърдите - ако сте прекарали инсулт или сте имали краткотрайни симптоми подобни на инсулт (преходен исхемичен пристъп или микроинсулт) - ако имате сериозни бъбречни проблеми
  - ако приемате едновременно и други лекарства против мигрена (например ерготамин или ерго производно като дихидроерготамин и метисергид) или други триптани за лечение на мигрена. Виж раздела по-долу „Други лекарства и Золмилес" за допълнителна информация.
  Ако не сте сигурни дали горното се отнася до Вас, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Золмилес, ако:
  - Вие сте изложени иа риск от исхемична болест на сърцето (слаб кръвоток в артериите на сърцето). Рискът за Вас е по-голям, ако пушите, имате високо кръвно налягане, високи нива на холестерол, диабет или ако някой от семейството Ви има исхемична болест на сърцето
  - са Ви казали, че страдате от синдрома на Wolff-Parkinson-White (нарушение на сърдечния ритъм)
  - Вие сте имали чернодробни заболявания
  - Вие сте имали главоболия, които не приличат на обичайното Ви мигренозно главоболие
  - Вие вземате някакви лекарства за лечение на депресия (виж„Други лекарства и Золмилес")
  Когато Золмилес се приема едновременно с лекарства от групата на селективните инхибитори на обратния захват на серотонина или инхибитори на обратния захват на серотонин норепинефрин, които се използват за лечение на депресия, съществува риск от развиване на така наречения серотонинов синдром. Симптомите могат да бъдат тежки и включват треперене, рефлекси на свръхреактивност, гадене, повишена температура, изпотяване, делириум, объркване и кома. Ако вземате тази комбинация, Вашият лекар трябва внимателно да следи състоянието Ви, особено в началото на лечението, когато дозите се увеличават или ако се добави друго серотонергично лекарство. Ако имате някои от тези симптоми, свържете се с лекар възможно най-бързо.
  Ако постъпите в болница, уведомете медицинския персонал, ако приемате Золмилес.

  Деца и пациенти в старческа възраст
  Золмилес не се препоръчва на пациенти под 18 и над 65 години.
  Подобно на други лекарства за лечение на мигрена, приемът на твърде голяма доза Золмилес може да причини ежедневни прояви на главоболие или да влоши Вашето мигренозно главоболие. Попитайте лекаря, ако смятате, че Вашия случай е такъв. Може да се наложи да прекратите приема на Золмилес, за да преодолеете проблема.

  Други лекарства и Золмилес
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да използвате други лекарстава. Необходимо е, по-специално, да уведомите Вашия лекар, ако приемате някои от следните лекарства:

  Лекарства при мигрена:
  - други триптани освен золмитриптан
  - ако приемате лекарства, съдържащи ерготамин или ерго производни (например дихидроерготамин или метисергид), трябва да изминат 24 часа преди приема на Золмилес - след приема на Золмилес, трябва да изминат б часа преди да приемете ерготамин или ерго производни лекарства.

  Лекарства при депресия (виж също раздел Предупреждения и предпазни мерки)
  - моклобемид или флувоксамин
  - лекарства известни като селективни инхибитори на обратния захват на серотонина
  - лекарства известни като инхибитори на обратния захват на серотонин норепинефрин, например венлафаксин, дулоксетин

  Други лекарства
  - циметидин (против лошо храносмилане или стомашна язва)
  - хинолони (например ципрофлоксацин)
  Ако използвате билкови продукти, съдържащи жълт кантарион (Hypericum perforatum), има по-голяма вероятност от поява на нежелани лекарствени реакции от употребата на Золмилес.

  Золмилес с храни и напитки
  Золмилес може да се приема с или без храна. Храната не влияе върху действието на Золмилес.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте да бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Не е известно дали приемът на Золмилес по време на бременност може да има вредни ефекти.
  Не трябва да кърмите в продължение на 24 часа след приема на Золмилес.

  Шофиране и работа с машини
  По време на мигренозен пристъп, Вашите реакции могат да бъдат по-бавни от обичайното. Имайте това предвид, когато шофирате или работите с машини.
  Золмилес вероятно няма да повлияе Вашата способност да шофирате или работите с машини. Все пак е най-добре да изчакате да се уверите как Ви действа Золмилес преди да извършвате такива дейности.

  Золмилес съдържа лактоза
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с него преди да приемете това лекарство.

  3. Как да приемате Золмилес
  Винаги приемайте Золмилес точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вие може да приемете Золмилес веднага щом започне мигренозното главоболие. Можете да вземете лекарството и когато пристъпът вече е настъпил. Препоръчителната доза е една таблетка (от 2,5 mg или 5 mg).
  Можете да вземете още една таблетка, ако след 2 часа мигрената все още не е преминала или ако се възобнови в рамките на 24 часа.
  Ако таблетките не са Ви помогнали за мигрената, кажете на Вашия лекар. Той може да увеличи дозата на 5 mg или да смени лекарството Ви.

  Не приемайте повече от предписаната доза.
  Не приемайте повече от две дози в един ден. Ако са Ви предписали таблетка от 2,5 mg, максималната дневна доза е 5 mg. Ако са Ви предписали таблетка от 5 mg, максималната дневна доза е 10 mg.

  Золмилес 2.5 mg
  Препоръчителната доза е една таблетка от 2,5 mg (2,5 mg золмитриптан) или две таблетки от 2,5 mg (5 mg золмитриптан).
  Можете да вземете още една таблетка от 2,5 mg (2,5 mg золмитриптан) или две таблетки от 2,5 mg (5 mg золмитриптан), в случай че след два часа мигрената все още не е преминала или ако се възобнови в рамките на 24 часа.
  Ако таблетките не са Ви помогнали за мигрената, кажете на Вашия лекар. Той може да увеличи дозата на 5 mg золмитриптан или да смени лекарството Ви.
  Не приемайте повече от предписаната доза
  Не приемайте повече от две дози в един ден. Ако са Ви предписали таблетка от 2,5 mg (2,5 mg золмитриптан), максималната дневна доза е две таблетки (5 mg золмитриптан). Ако са Ви предписали две таблетки от 2,5 mg (5 mg золмитриптан), максималната дневна доза е четири таблетки от 2,5 mg (10 mg золмитриптан).

  Золмилес 5 mg
  Препоръчителната доза е една таблетка от 5 mg (5 mg золмитриптан).
  Можете да вземете още една таблетка, в случай че след 2 часа мигрената все още не е преминала или ако се възобнови в рамките на 24 часа.
  Ако таблетките не са Ви помогнали за мигрената, кажете на Вашия лекар. Той може да увеличи дозата на 5 mg золмитриптан или да смени лекарството Ви.
  Не приемайте повече от предписаната доза.
  Не приемайте повече от две дози в един ден. Ако са Ви предписали 2,5 mg золмитриптан, максималната дневна доза е една таблетка от 5 mg (5 mg золмитриптан). Ако са Ви предписали една таблетка от 5 mg (5 mg золмитриптан), максималната дневна доза е две таблетки от 5 mg (10 mg золмитриптан).
  Поглъщайте Вашата таблетка с малко вода.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Золмилес
  Ако сте приели повече от необходимата доза Золмилес, уведомете Вашия лекар или веднага идете в най-близката болница. Вземете лекарството Золмилес със себе си. При прием на твърде голямо количество таблетки, симптомите могат да включат седация (състояние на спокойствие, сънливост или сън).
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Някои от по-долните симптоми могат да бъдат част от самия мигренозен пристъп.

  Чести нежелани лекарствени реакции (1 до 10 пациенти на 100):
  • Абнормални усещания като изтръпване на пръстите на ръцете и краката или чувствителна на допир кожа.
  • Сънливост, замаяност или топли вълни
  • Главоболие
  • Неравен пулс
  • Гадене, повръщане
  • Стомашна болка
  • Сухота в устата
  • Мускулна слабост или мускулна болка
  • Слабост
  • Тежест, стягане, болка или скованост в гърлото, врата, ръцете и краката или гръдния кош

  Нечести нежелани реакции (1 до 10 пациенти на 1 000):
  • Сърцебиене
  • Леко повишено кръвно налягане
  • Увеличено количество урина или често уриниране

  Редки нежелани реакции (1 до 10 пациенти на 10 000):
  • Алергични/свръхчувствителни реакции включително обрив и оток на лицето, устните, устата, езика и гърлото. Ако мислите, че Золмилес Ви причинява алергична реакция, прекратете употребата му и се свържете незабавно с Вашия лекар.

  Много редки нежелани реакции (по-малко от 1 пациент на 10 000):
  • Стенокардия (болка в областта на гръдния кош, често пъти при физическо натоварване), инфаркт или спазъм на кръвоносните съдове на сърцето. Ако забележите болка в гръдния кош или задух след прием на Золмилес, свържете се незабавно с Вашия лекар и спрете приема на Золмилес.
  • Спазъм на кръвоносни съдове на червата, което може да причини тяхното увреждане. Възможно е да имате стомашна болка или диария с кръв. Ако това се случи, свържете се незабавно с Вашия лекар и спрете приема на Золмилес.

  Съобщаване за нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, посочени в Приложение V. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Золмилес
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Золмилес
  Активното вещество е золмитриптан /zolmitriptan/. Золмилес филмирани таблетки съдържа 2,5 mg или 5 mg золмитриптан. Другите съставки са: ядро на таблетката: лактоза, безводна; целулоза, микрокристална; натриев нишестен гликолат (тип А); магнезиев стеарат; обвивка на таблетата: хипромелоза (Е464); титанов диоксид (Е 171); полидекстроза; талк; малтодекстрин,
  средно верижни триглицериди; железен оксид, жълт (Е 172) и железен оксид, черен (Е 172) (само за 2,5 mg) или железен оксид, червен (Е 172) (само за 5 mg).

  Как изглежда Золмилес н какво съдържа опаковката
  Золмилес 2,5 mg филмирани таблетки са бледо жълти, кръгли, двойно изпъкнали, с вдлъбнат надпис "ZL 2.5" от едната страна.
  Золмилес 5 mg филмирани таблетки са бледо розови, кръгли, двойно изпъкнали, с вдлъбнат надпис "ZL 5" от едната страна.
  Золмилес 2,5 mg и 5 mg филмирани таблетки се предлагат в блистери с по 3,6,12 или 18 филмирани таблетки в опаковка.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател па разрешението за употреба
  Actavis Group PTC ehf Reykjavikurvegur 76-78 220 Hafnarfj6r5ur Исландия

  Производител
  Actavis Ltd.
  BLB016 Bulebel Industrial Estate Zejtun ZTN3000

  Дата на последно преразглеждане на листовката: юли 2013 г.

  Описание на ЗОЛМИЛЕС ТАБЛ 5МГ

  ЗОЛМИЛЕС ТАБЛ 5МГ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗОЛМИЛЕС ТАБЛ 5МГ се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЗОЛМИЛЕС ТАБЛ 5МГ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа