Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при болка в ставите
  Поръчай сега
 • -25% на козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • до 30% на продукти за Интимна хигиена
  Поръчай сега
 • -20% на продукти против косопад ADENOSIL
  Поръчай сега
 • ЗОЛМИТРИПТАН Генерикон 2,5 мг. диспергиращи таблети x 2

  • ЗОЛМИТРИПТАН Генерикон 2,5 мг. диспергиращи таблети x 2 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Золмитриптан Генерикон 2,5 mg таблетки, диспергиращн се в устата
  Zolmitriptan Genericon 2,5 mg orodispersible tablets
  Золмитриптан Генерикон 5 mg таблетки, диспергиращн се в устата
  Zolmitriptan Genericon 5 mg orodispersible tablets
  Золмитриптан (Zolmitriptan)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Золмитриптан Генерикон и за какво се използва.
  2. Преди да приемете Золмитриптан Генерикон
  3. Как да приемате Золмитриптан Генерикон
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Золмитриптан Генерикон
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗОЛМИТРИПТАН ГЕНЕРИКОН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Золмитриптан Генерикон съдържа золмитриптан и спада към група лекарства, наречени триптани.
  Золмитриптан Генерикон се използва за лечение на мигренозно главоболие.
  Симптомите на мигрената могат да бъдат предизвикани от разширяване на кръвоносните съдове в главата. Смята се, че Золмитриптан Генерикон намалява разширяването на тези кръвоносни съдове. Това помага за премахване на главоболието и други симптоми на мигренозния пристъп като прилошаване (гадене или повръщане) и чувствителност към светлината и звука. Золмитриптан Генерикон действа само, когато мигренозният пристъп е настъпил. Лекарството няма да предотврати появата на мигренозен пристъп.
  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЗОЛМИТРИПТАН ГЕНЕРИКОН
  Не приемайте Золмитриптан Генерикон
  - ако сте алергични (свъръхчувствителни) към золмитриптан или към някоя от останалите съставки на това лекарство (вижте точка 6: Допълнителна информация);
  - ако имате високо кръвно налягане; ако сте имали преди това проблеми със сърцето, в това число инфаркт, стенокардия (болка в областта на гръдния кош, причинена от физическа активност или усилие), ангина на Принцметал (болка в областта на гръдния кош по време на -почивка) или имате симптоми, свързани със сърдечната дейност, например задух или притискане в гърдите; - ако сте прекарали инсулт или сте имали краткотрайни симптоми, подобни на инсулт (преходен исхемичен пристъп или микроинсулт);
  - ако имате сериозни бъбречни проблеми;
  - ако приемате едновременно и други лекарства против мигрена (например ерготамин или ерго производно като дихидроерготамин и метисергид) или други триптани за лечение на мигрена. Вижте раздела по-долу „Прием на други лекарства" за допълнителна информация.
  Ако не сте сигурни дали горното се отнася до Вас, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  Обърнете специално внимание при употребата на Золмитриптан Генерикон
  Преди лечението със Золмитриптан Генерикон, уведомете Вашия лекар, ако:
  - Вие сте изложени на риск от исхемична болест на сърцето (слаб кръвоток в артериите на сърцето). Рискът за Вас е по-голям, ако пушите, имате високо кръвно налягане, високи нива на холестерол, диабет или ако някой от семейството Ви има исхемична болест на сърцето;
  - са Ви казали, че страдате от синдрома на Wolff-Parkinson-White (нарушение на сърдечния ритъм);
  - Вие сте имали чернодробни заболявания;
  - Вие сте имали главоболия, които не приличат на обичайното Ви мигренозно главоболие;
  - Вие вземате някакви лекарства за лечение на депресия (вижте „Прием на други лекарство").
  Когато Золмитриптан Генерикон се приема едновременно с лекарства от групата на селективните инхибитори на обратния захват на серотонина или инхибитори на обратния захват на серотонин норепинефрин, които се използват за лечение на депресия, съществува риск от развиване на така наречения серотонинов синдром. Симптомите могат да бъдат тежки и включват треперене, рефлекси на свръхреактивност, гадене, повишена температура, изпотяване, делириум, объркване и кома. Ако вземате тази комбинация, Вашият лекар трябва внимателно да следи състоянието Ви, особено в началото на лечението, когато дозите се увеличават или ако се добави друго серотонергично лекарство. Ако имате някои от тези симптоми, свържете се с лекар възможно най-бързо.
  Ако постъпите в болница, уведомете медицинския персонал, ако вземате Золмитриптан Генерикон.

  Золмитриптан Генерикон не се препоръчва на пациенти под 18 и над 65 години.
  Подобно на други лекарства против мигрена, приемът на твърде голяма доза Золмитриптан Генерикон може да причини ежедневни прояви на главоболие или да влоши Вашето мигренозно главоболие. Попитайте лекаря, ако смятате, че Вашия случай е такъв. Може да се наложи да прекратите приема на Золмитриптан Генерикон, за да преодолеете проблема.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, както и билкови препарати. Необходимо е по-специално да уведомите Вашия лекар, ако приемате някои от следните лекарства:
  Лекарства против мигрена:
  - други триптани освен золмитриптан;
  - ако приемате лекарства съдържащи ерготамин или ерго производни (например дихидроерготамин или метисергид), трябва да изминат 24 часа преди приема на Золмитриптан Генерикон;
  - след приема на Золмитриптан Генерикон, трябва да изминат 6 часа преди да приемете ерготамин или ерго производни лекарства.

  Лекарства против депресия (вижте също раздел „Обърнете специално внимание при употребата на Золмитриптан Генерикон" по-горе)
  - моклобемид или флувоксамин;
  - лекарства известни като селективни инхибитори на обратния захват на серотонина;
  - лекарства известни като инхибитори на обратния захват на серотонин норепинефрин, например венлафаксин, дулоксетин.

  Други лекарства
  - симетидин (против лошо храносмилане или стомашна язва);
  - хинолонов антибиотик (например ципрофлоксацин).
  Ако използвате билкови препарати, съдържащи жълт кантарион (Hypericum perforatum), има по-голяма вероятност от проява на нежелани лекарствени реакции от употребата на Золмитриптан Генерикон.

  Прием на Золмитриптан Генерикон с храни и напитки
  Золмитриптан Генерикон може да се приема със или без храна. Храната не влияе върху действието на Золмитриптан Генерикон.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Не е известно дали приемът на Золмитриптан Генерикон по време на бременност може да има вредни ефекти. Преди да приемете Золмитриптан Генерикон, съобщете на Вашия лекар, че сте бременна или планирате бременност.
  Не трябва да кърмите в рамките на 24 часа след приема на Золмитриптан Генерикон.

  Шофиране и работа с машини
  По време на мигренозен пристъп Вашите реакции могат да бъдат по-бавни от обичайното. Имайте това предвид, когато шофирате или работите с машини.
  Золмитриптан Генерикон вероятно няма да повлияе Вашата способност да шофирате или работите с машини. Все пак е най-добре да изчакате да се уверите как Ви действа Золмитриптан Генерикон преди да извършвате такива дейности.

  Важна информация относно някои от съставките на Золмитриптан Генерикон
  Золмитриптан Генерикон таблетки, диспергиращи се в устата съдържат източник на фениламин. Това може да навреди на хора с фенилкетонурия.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ЗОЛМИТРИПТАН ГЕНЕРИКОН
  Винаги приемайте Золмитриптан Генерикон точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вие може да приемете Золмитриптан Генерикон веднага щом започне мигренозното главоболие. Можете да вземете лекарството и когато пристъпът вече е настъпил. Обичайната доза е една таблетка (от 2,5 mg или 5 mg).
  Можете да вземете още една таблетка, ако след 2 часа мигрената все още не е минала или ако се възобнови в рамките на 24 часа.
  Ако таблетките не са Ви помогнали за мигрената, кажете на Вашия лекар. Той може да увеличи дозата на 5 mg или да смени лекарството Ви.
  Не приемайте повече от предписаната доза.
  Не приемайте повече от две дози в един ден. Ако са Ви предписали таблетка от 2,5 mg, максималната дневна доза е 5 mg. Ако са Ви предписали таблетки от 5 mg , максималната дневна доза е 10 mg.

  Инструкция за употреба
  1. Отлепете алуминиевото фолио. Не натискайте таблетката с цел пробиване на фолиото.
  2. Поставете таблетката върху езика, където тя ще се разтвори и преглътнете със слюнката. Не е необходимо приемането на вода.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Золмитриптан Генерикон
  Ако сте приели повече от необходимата доза Золмитриптан Генерикон, уведомете Вашия лекар или веднага идете в най-близката болница. Вземете лекарството Золмитриптан Генерикон със себе си.
  При прием на твърде голямо количество таблетки, диспергиращи се в устата, симптомите могат да включат седация(състояние на спокойствие, сънливост или сън).
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Золмитриптан Генерикон може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Някои от по-долните симптоми могат да бъдат част от самия мигренозен пристъп.

  Чести нежелани лекарствени реакции (1 до 10 лекувани пациенти на 100):
  • Абнормални усещания като изтръпване на пръстите на ръцете и краката или чувствителна на допир кожа
  • Сънливост, замаяност или топли вълни
  • Главоболие
  • Неравен пулс
  • Гадене, повръщане
  • Стомашна болка
  • Сухота в устата
  • Мускулна слабост или мускулна болка
  • Слабост
  • Тежест, стягане, болка или скованост в гърлото, врата, ръцете и краката или гръдния кош

  Нечести нежелани реакции (1 до 10 пациенти на 1 000):
  • Сърцебиене
  • Леко повишено кръвно налягане
  • Увеличено количество урина или често уриниране

  Редки нежелани реакции (1 до 10 пациенти на 10 000):
  • Алергични/свръхчувствителни реакции включително обрив и оток на лицето, устните устата, езика и гърлото. Ако мислите, че Золмитриптан Генерикон Ви причинява алергична реакция, прекратете употребата му и се свържете незабавно с Вашия лекар.

  Много редки нежелани реакции (по-малко от 1 пациент на 10 000):
  • Стенокардия (болка в областта на гръдния кош, често пъти при физическо натоварване) инфаркт или спазъм на кръвоносните съдове на сърцето. Ако забележите болка в гръдния кош или задух след прием на Золмитриптан Генерикон, свържете се незабавно с Вашия лекар и спрете приема на Золмитриптан Генерикон.
  • Спазъм на кръвоносни съдове на червата, което може да причини тяхното увреждане. Възможно е да имате стомашна болка или диария с кръв. Ако това се случи, свържете се незабавно с Вашия лекар и спрете приема на Золмитриптан Генерикон.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЗОЛМИТРИПТАН ГЕНЕРИКОН
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Золмитриптан Генерикон след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка (за отбелязване срока на годност са използвани съкращения). Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Золмитриптан Генерикон
  Активното вещество е золмитриптан (zolmitriptan). Золмитриптан Генерикон таблетки, диспергиращи се в устата съдържа 2,5 mg или 5 mg золмитриптан.
  Другите съставки са: манитол (Е421); калциев силикат; целулоза, микрокристална; аспартам (Е951), натриев нишестен гликолат (тип А), кросповидон, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат и аромат на портокал (съдържа малтодекстрин (царевичен), акация (Е414), аскорбинова киселина (Е300), бутилхидроксианизол (Е320)).

  Как изглежда Золмитриптан Генерикон и какво съдържа опаковката
  Золмитриптан Генерикон 2,5 mg таблетки, диспергиращи се в устата са бели, кръгли и плоски таблетки с диаметър 7,5 mm.
  Золмитриптан Генерикон 5 mg таблетки, диспергиращи се в устата са бели, кръгли и плоски таблетки с диаметър 9,5 mm.
  Золмитриптан Генерикон 2,5 mg и 5 mg таблетки, диспергиращи се в устата се предлагат в блистери с по 2, 3, 6 или 12 таблетки в опаковка.
  Възможно е не всички опаковки да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Genericon Pharma Gesellschaft m.b.H
  Hafnerstrasse 211, A-8054 Graz Австрия

  Производител
  Actavis Ltd.
  BLB016 Bulebel Industrial Estate Zejtun ZTN3000
  Малта

  Дата на последно одобрение на листовката
  Март 2011

  Описание на ЗОЛМИТРИПТАН Генерикон 2,5 мг. диспергиращи таблети x 2

  ЗОЛМИТРИПТАН Генерикон 2,5 мг. диспергиращи таблети x 2 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗОЛМИТРИПТАН Генерикон 2,5 мг. диспергиращи таблети x 2 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЗОЛМИТРИПТАН Генерикон 2,5 мг. диспергиращи таблети x 2 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа