Сайтът използва бисквитки.

 • До - 50 % на продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • -20% на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • -25% на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • ЗОПРИДОКСИН 20 мг. диспергиращи таблети x 28

  • ЗОПРИДОКСИН 20 мг. диспергиращи таблети x 28 0,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Зопридокснн 20 mg таблетки, диспергиращи се в устата
  Zopridoxin 20 mg orodispersible tablets
  оланзапин (olanzapine)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  - Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите както Вашите.
  - Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Зопридокснн и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Зопридокснн
  3. Как да приемате Зопридокснн
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Зопридокснн
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Зопридокснн и за какво се използва
  Зопридокснн принадлежи към групата лекарства, наречени антипсихотици и се използва за лечение на следните заболявания:
  • Шизофрения, заболяване при което са налице симптоми като чуване, виждане или усещане на несъществуващи обекти, налудни мисли, необичайна подозрителност, изолираност (затваряне в себе си). Хората с това заболяване може също да се чувстват подтиснати, тревожни или напрегнати.
  • Умерено до тежки манийни епизоди, състояние със симптоми на възбуда или еуфория.
  Зопридокснн показва, че предпазва повторна поява на тези симптоми при паценти с биполярно разстройство, при които манийният епизод се повлиян от лечение с оланзапин.

  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Зопридокснн Не приемайте Зопридокснн:
  • Ако сте алергични към оланзапин или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6). Алергичната реакция може да се разпознае по наличието на обрив, сърбеж, оток на лицето, подуване на устните или недостиг на въздух. Ако това се случи с Вас, обърнете се към Вашия лекар.
  • Ако Ви е поставена диагноза проблеми с очите, като някои форми на глаукома (повишено налягане в очите).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Зопридокснн
  • Не се препоръчва употребата на Зопридокснн при пациенти в старческа възраст с деменция, тъй като при тях това лекарство може да има сериозни нежелани лекарствени реакции.
  • Лекарства от този тип могат да предизвикат необичайни движения предимно в областта на лицето и езика. Ако това се случи след като сте приели Зопридокснн, кажете на Вашия лекар.
  • Много рядко, лекарства от този тип могат да предизвикат комбинация от температура, учестено дишане, потене, скованост на мускулите и сънливост или безсъние. Ако това се случи, незабавно потърсете Вашия лекар.
  • Наблюдавано е наддаване на тегло при пациенти, които приемат Зопридокснн. Вие и Вашият лекар трябва редовно да проверявате теглото Ви.
  • При пациенти, които приемат оланзапин са наблюдавани високи нива на кръвна захар и на масти в кръвта (триглицериди и холестерол). Вашият лекар трябва да прави кръвни изследвания, за да проверява кръвната захар и нивата на някои масти, преди да започнете приема на Зопридокснн и редовно по време на лечението.
  • Уведомете лекаря, ако Вие или някой във Вашето семейство някога сте имали кръвни съсиреци, тъй като лекарства като това се свързват с образуването на кръвни съсиреци

  Ако страдате от някое от изброените по-долу заболявания, уведомете Вашия лекар възможно най-бързо:
  • Инсулт или "мини" инсулт (временни признаци на инсулт)
  • Болест на Паркинсон
  • Проблеми с простатата
  • Чревна непроходимост (паралитичен илеус)
  • Чернодробно или бъбречно заболяване
  • Заболявания на кръвта
  • Сърдечно заболяване
  • Диабет
  • Гърчове
  Ако страдате от деменция, Вие или човекът, който се грижи за Вас/Ваш роднина трябва да информира Вашия лекар, ако някога сте имали инсулт или "мини" инсулт.
  Като рутинна предпазна мярка, ако сте на възраст над 65 г., Вашето кръвно налягане трябва да се наблюдава от Вашия лекар.

  Деца и юноши
  Зопридокснн не е предназначен за пациенти под 18-годишна възраст.

  Други лекарства и Зопридокснн
  Приемайте други лекарства по време на лечението със Зопридокснн, само ако Вашият лекар Ви е казал, че това е възможно. Вие може да почувствате сънливост, ако приемате
  Зопридоксин в комбинация с антидепресанти или лекарства за лечение на тревожност или такива подпомагащи съня (транквилизатори).
  Информирайте Вашия лекар, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства.

  По-специално уведомете Вашия лекар, ако приемате:
  • лекарства за болестта на Паркинсон.
  • карбамазепин (противоепилептично и стабилизиращо настроението лекарство), флувоксамин (антидепресант), или ципрофлоксацин (антибиотик), тъй като това може да наложи промяна на Вашата доза Зопридоксин.

  Зопридоксин с алкохол
  Не пийте алкохол, по време на лечението със Зопридоксин, тъй като едновременно с алкохол може да доведе до появата на сънливост.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство.
  Вие не трябва да приемате това лекарство, в случай на кърмене, тъй като малко количество от Зопридоксин може да премине в кърмата.
  Следните симптоми могат да се появят при новородени, чийто майки са употребявали Зопридоксин през последния триместър (последните три месеца от бременността): треперене, скованост и/или слабост на мускулите, сънливост, възбуда, проблеми с дишането и затруднения в храненето. Ако при Вашето бебе се прояви някой от тези симптоми потърсете Вашия лекар

  Шофиране и работа с машини
  Има опасност от появата на сънливост по време на приема на Зопридоксин. Ако това се случи не шофирайте и не работете с никаква апаратура или машини. Уведомете Вашия лекар.

  Зопридоксин съдържа източник на фенилаланин. Той може да бъде вреден за хората с фенилкетонурия.
  Зопридоксин съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3. Как да приемате Зопридоксин
  Винаги приемайте това лекарство точно, както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки, диспергиращи се в устата да приемате и колко дълго да ги приемате. Дневната доза на Зопридоксин е между 5 и 20 mg. Консултирайте се с Вашия лекар, ако Вашите симптоми се възобновят, но не спирайте приема на Зопридоксин, докато Baшият лекар не Ви посъветва да го направите.
  Вие трябва да приемате Зопридоксин веднъж дневно, следвайки препоръките на Вашия лекар. Опитвайте се да вземате таблетките по едно и също време, всеки ден. Приема на таблетките не зависи дали ги приемате със или без храна. Зопридоксин , таблетки диспергиращи се в устата е за перорално приложение.

  Зопридоксин таблетки, диспергиращи се в устата се чупят много лесно, поради което Вие трябва да боравите с тях много внимателно. Не пипайте таблетките с мокри ръце, тъй като те може да се разпаднат.
  1. Внимателно отделете основата
  2. Леко избутайте таблетката.
  4. Поставете таблетката в устата. Тя ще се разтвори направо във Вашата уста и Вие ще може да я преглътнете лесно.
  Вие може също да поставите таблетката в чаша с вода или портокалов сок, ябълков сок, мляко или кафе и да разбъркате. При някои напитки, смесването на таблетката може да доведе до промяна в цвета или помътняване на течността. Изпийте я веднага.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Зопридоксин
  При пациентите, приели повече от необходимото количество Зопридоксин се наблюдават следните симптоми: учестена сърдечна дейност, възбуда/агресивност, проблеми с говора, необичайни движения (особено на лицето или езика) и различна степен на нарушение на съзнанието. Други симптоми може да бъдат: внезапна обърканост, припадък (епилепсия), кома, комбинация от треска, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и замаяност или сънливост, забавяне на сърдечната честота, аспирация, повишено или понижено кръвно налягане, нарушен сърдечен ритъм. Веднага потърсете Вашия лекар или направо отидете в най- близкото болнично заведение, ако имате някой от горните симптоми. Покажете на лекаря опаковката на Вашите таблетки.

  Ако сте пропуснали да приемете Зопридоксин
  Вземете таблетките веднага щом се сетите. Не приемайте две дози в един ден. Ако спрете да приемате Зопридоксин
  Не спирайте да приемате таблетките само защото се чувствате по-добре. Важно е да продължавате да приемате Зопридоксин толкова дълго, колкото Ви е казал Вашият лекар.

  Ако Вие внезапно спрете приема на Зопридоксин, може да се появят симптоми като изпотяване, безсъние, тремор, тревожност или гадене и повръщане. Вашият лекар може да Ви посъветва да намалите дозата постепенно, преди да преустановите лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да доведе до появата на нежелани ефекти, въпреки че не всеки ги получава.

  Незабавно кажете на Вашия лекар, ако имате:
  • необичайни движения (чест нежелан ефект, който може да засегне до 1 на 10 човека) главно на лицето или езика;
  • кръвни съсиреци във вените (нечест нежелан ефект, който може да засегне до 1 на 100 човека), особено в краката (признаците включват оток, болка и зачервяване на крака), които може да се придвижат по кръвоносните съдове до белия дроб, причинявайки болка в областта на гръдния кош и затруднено дишане. Ако забележите някой от тези признаци, потърсете медицински съвет незабавно
  • комбинация от температура, учестено дишане, изпотяване, мускулна скованост и дремливост или сънливост (честотата на този нежелан ефект не може да бъде оценена от наличните данни)

  Много чести нежелани ефекти (може да засегне до 1 на 10 човека) включват наддаване на тегло сънливост и повишения в нивата на пролактин в кръвта.
  Чести нежелани ефекти (може да засегне до 1 на 10 човека) включват промени в нивата на някои кръвни клетки и масти в кръвообращението; повишения в нивата на захар в кръвта и урината; засилено чувство на глад; замаяност; безпокойство; тремор; мускулна скованост или спазъм (включително движения на очите); проблеми с говора; запек, сухота в устата; обрив; загуба на сила; прекомерна уморяемост; задържане на вода, водещо до отичане на ръцете, глезените или на стъпалата и сексуални дисфункции, като намалено либидо при мъже и жени или еректилна дисфункция при мъже. В началото на лечението някои хора могат да почувстват замаяност или слабост (със забавяне на сърдечната честота), особено при изправяне от легнало или седнало положение. Това обикновено преминава самостоятелно, но ако това не стане, уведомете Вашия лекар.
  Нечести нежелани реакции(може да засегне до 1 на 100 човека) включват включват бавен сърдечен пулс; чувствителност към слънчева светлина; незадържане на урината; затруднение при уриниране; косопад; липса или намаление на менструалните цикли и промени в гърдите при мъже и жени, като патологична продукция на кърма или патологично нарастване.

  Други допълнителни възможни нежелани ефекти, за които честотата не може да бъде оценена от наличните данни (неизвестна) включват алергична реакция (например оток на устата и гърлото, сърбеж, обрив); диабет или влошаване на диабета, понякога свързано с кетоацидоза (кетони в кръвта и урината) или кома; понижаване на нормалната телесна температура; гърчове, обикновено свързани с анамнеза за гърчове (епилепсия); спазми на очните мускули, причиняващо люлеещо движение на очите; нарушения на сърдечния ритъм; внезапна необяснима смърт; възпаление на панкреаса, причиняващо силна коремна болка, температура и неразположение; чернодробно заболяване, проявяващо се като пожълтяване на кожата и на бялата част на очите; мускулно заболяване, проявяващо се като необясними болки и страдания и продължителна и/или болезнена ерекция.
  Докато приемат Зопридоксин,пациентите в напреднала възраст с деменция, могат да получат инсулт, пневмония, незадържане на урината, падания, силна уморяемост, зрителни халюцинации, покачване на температурата, зачервяване на кожата и да имат проблеми с походката. В тази специфична група пациенти има съобщения и за няколко случая с фатален изход.
  При пациенти с болестта на Паркинсон, Зопридоксин може да доведе до влошаване на симптомите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  5. Как да съхранявате Зопридоксин
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след изтичане срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и на блистера след Годен до:. Срокът на годност изтича в последния ден на отбелязания месец.
  Съхранявайте в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
  Моля, върнете останалото количество от лекарството на Вашия фармацевт. Не изхвърляте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнот за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Зопридоксин
  • Зопридоксин 20 mg таблетка, диспергираща се в устата: Активното вещество е оланзапин. Всяка таблетка съдържа 20 mg оланзапин.
  • Всички концентрации съдържат следните помощни вещества: калциев карбонат, царевично нишесте, прежелатинизирано и царевично нишесте, лактоза монохидрат, кросповидон, аспартам (Е951) и магнезиев стеарат.

  Как изглежда Зопридоксин и какво съдържа опаковката
  20 mg: Жълта до бледожълта, кръгла, двойно изпъкнала таблетка, с диаметър приблизително 12,1 mm, с щампован надпис „20" от едната страна.
  Всички разновидности се доставят в картонени опаковки, съдържащи 28 таблетки, диспергиращи се в устата.

  Притежател на разрешението за употреба
  ICN Polfa Rzesz6w S.A., 2 Przemyslowa Street 35-959 Rzeszow, Полша

  Производители
  Genepharm S.A., 18 Km Marathon Avenue, 15351 Pallini, Гърция
  ICN Polfa Rzeszow S.A., 2 Przemyslowa Street 35-959 Rzeszow, Полша

  Дата на последно преразглеждане на листовката: 04.01.2013

  Описание на ЗОПРИДОКСИН 20 мг. диспергиращи таблети x 28

  ЗОПРИДОКСИН 20 мг. диспергиращи таблети x 28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 0,00 лв.
  ЗОПРИДОКСИН 20 мг. диспергиращи таблети x 28 се произвежда от n/a и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,00 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ЗОПРИДОКСИН 20 мг. диспергиращи таблети x 28 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа