Bioderma Atoderm интензивен крем за клепачи, 100 мл | Биодерма, Атодерм

Bioderma Atoderm интензивен крем за клепачи, 100 мл | Биодерма, Атодерм

Срок на годност: 31.7.2025 г.

Моля, първо изберете разновидност.
39,80 лв.
Стара цена:
Спестяваш:
Няма наличност
В наличност

Ежедневен продукт 3-в-1 за раздразнени клепачи: успокоява, възстановява и премахва грима.

Ефикасност, доказана чрез клинично проучване: Усещане за сърбеж : -95%.*

ДНЕВНА ГРИЖА за МНОГО СУХИ, РАЗДРАЗНЕНИ ДО АТОПИЧНИ КЛЕПАЧИ

Skin Barrier Therapy™ патент

ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН? За цялото семейство (без недоносени бебета)

ПОЛЗИ

  • Моментално и дълготрайно успокоява усещането за сърбеж
  • Намалява сухотата и зачервяването на кожата
  • Хидратира и подхранва
  • Премахва грима и замърсяванията
  • Защитава кожатаВсички BIODERMA продукти са формулирани според екобиологичните принципи, които са в основата на подхода на NAOS, който цели да запази екосистемата на кожата и да подсили естествените ѝ механизми. Дълготрайно.
  • Atoderm Intensive eye е първият продукт 3-в-1 на BIODERMA, който се бори със симптомите на раздразнение на клепачите:
  • 1) УСПОКОЯВА: Еноксолонът таргетира факторите, участващи в сърбежа, за дълготрайно успокояване на кожата.
  • 2) ВЪЗСТАНОВЯВА:
  • Ексклузивният патент Lipigenium™ стимулира производството на липиди и възстановява ефективната кожна бариера.
  • Патентованият комплекс Skin Barrier Therapy™ ограничава адхезията на определена бактерия (staphylococcus aureus) към повърхността на кожата. Тази бактерия може да влоши кожната сухота.
  • Хиалуроновата киселина, естествено налична в кожата, образува неоклузивен хидратиращ филм. Той задържа водата на повърхността на кожата и действа като воден резервоар.
  • 3) ПРЕМАХВА ГРИМА: Комбинацията от 3 масла премахва грима и замърсяванията от кожата.
  • Резултати: кожата е успокоена и подсилена и комфортът ѝ е възстановен дълготрайно.
  • BIODERMA е бранд, създаден на основата на екобиологията. Тя е същността в подхода на NAOS да запази екосистемата на кожата и да защити нейното здраве. Дълготрайно.
  • Този подход помага за подсилване на естествените механизми на кожата, като я учи да работи по-добре, без да я третира прекомерно.

Съвети за употреба

Нанасяйте с раздразнени клепачи веднъж или два пъти дневно. Сутрин като грижа. Може да се ползва като основа за грим. Вечер като грижа и/или за почистване на грима, като използвате памучен тампон. ПОДХОД, СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕН ЗА ATODERM INTENSIVE EYE: Специално създаденият подход за този продукт, едновременно хигиена и грижа, среща очакванията на хората, страдащи от раздразнение на клепачите: един продукт с много приложения, като по този начин се ограничава триенето и раздразнението. Atoderm Intensive eye може да се използва: като грижа за успокояване и възстановяване на кожата и/или като почистващ/премахващ грима продукт за нежно отстраняване на всички замърсявания. Преди употреба на продукта, дренирането на кожата има деконгестиращ ефект и позволява на кожата да се освободи от токсините по време на обостряне. Включването на Atoderm Intensive eye в ежедневната програма за грижа за кожата гарантира толерантност към клепачите, подсилване на кожната бариера и предотвратяване на бъдещо обостряне.

  • СТЪПКА 1 ДРЕНАЖ: (прави се преди нанасяне на продукта върху чиста кожа):

1- Потупване: Стимулиране на лимфната система: направете 3 последователни потупвания, като използвате показалеца, средния и безименен пръст, позиционирани на 1 см от основата на ушите.
2- Дренаж: Преминете от вътрешния към външния ъгъл с масажно движение (допрете 3 пръста до кожата и ги плъзнете бавно към външната част на лицето). След това направете същото движение в обратната посока. Повторете 3 пъти.

3- Цялостен дренаж: Направете финално движение от вътрешния към външния ъгъл на очите, след това надолу по овала на лицето до основата на шията.

  • СТЪПКА 2 УПОТРЕБА КАТО ПОЧИСТВАЩ / ПРЕМАХВАЩ ГРИМА ПРОДУКТ:

1- Нанасяне: Нанесете малки точки от Atoderm Intensive eye на годните клепачи.

2- Почистване: Разнесете продукта върху целите клепачи и направете лек кръгов масаж.

3- Почистване: Разнесете продукта от основата до върха на миглите, за да премахнете спиралата.

4- Употреба на памучен тампон (само в ремисия): Отстранете грима с памучен тампон с движение от вътрешния към външния ъгъл на клепачите и от основата към върха на миглите.

  • СТЪПКА 3 УПОТРЕБА КАТО ГРИЖА:

1- Нанасяне: Нанесете малко количество от продукта с големина на оризово зърно върху клепачите. Продуктът не трябва да се прилага твърде близо до очите (на около 2 см).

2- Дренаж: Разнесете в посока навън. Повторете 3 пъти.

Без отмиване. Подходящ за ежедневна употреба самостоятелно или в комбинация с дермокортикостероиди. Подходящ за хора с контактни лещи и чувствителни очи. Само за външна употреба. Ако сухотата на кожата продължава, консултирайте се с медицински специалист.

Ефикасност

Кожата на зоната на околоочния контур е особено деликатна: тя е 3 до 4 пъти по-тънка от тази на останалата част от лицето. Следователно клепачите са склонни към раздразнения. Раздразнението на клепачите се характеризира със следните симптоми: сухота, сърбеж, зачервяване, подуване. То е свързано главно с едно от трите основни нарушения на клепачите: атопичен дерматит, алергии или контактен дерматит. Това дразнене може да бъде предизвикано и / или засилено от: директен контакт с дразнители: нанасяне на неподходящ грим, например, контакт с цветен прашец, прах, контакт с лак за нокти, никел, парфюми, боя за коса. Жените са най-засегнати от дразнене на клепачите, тъй като прилагат множество продукти и следователно съставки в тази област (грим, продукти за грижа за кожата и за отстраняване на грим), като по този начин причиняват много триене, което отслабват кожата и може да доведе до порочна кръг. Дразненето на клепачите може да е много притеснително поради дискомфорта, който създава и естетическия проблем, който създава. Ето защо е необходимо да се грижите за клепачите като: избирате подходящи продукти за укрепване на кожата и по този начин предотвратявате рецидивите, ограничавате приложението на продукти и следователно съставки върху тази деликатна зона.

Резултати, доказани от клинични проучвания.

Състав

AQUA/WATER/EAUGLYCERINPARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALEHELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OILDIPROPYLENE GLYCOLBRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) SEED OILHYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMERSUCROSE STEARATE1,2-HEXANEDIOLGLYCYRRHETINIC ACIDSODIUM CITRATEPOLYSORBATE 60SORBITAN ISOSTEARATEMANNITOLSODIUM LAUROYL LACTYLATEXYLITOLCITRIC ACIDPENTYLENE GLYCOLRHAMNOSETOCOPHEROLPHYTOSPHINGOSINECERAMIDE NPSODIUM HYALURONATEETHYLHEXYLGLYCERINCERAMIDE APCHOLESTEROLCARBOMERXANTHAN GUMFRUCTOOLIGOSACCHARIDESCAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDELAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACTCERAMIDE EOP. [BI 478]

Изброените тук съставки са тези, които се съдържат в най-новата формулировка на този продукт. Тъй като може да има забавяне между производството и разпространението му на пазара, моля, вижте списъка със съставки на опаковката.


Bioderma Atoderm интензивен крем за клепачи, 100 мл | Биодерма, Атодерм

Bioderma Atoderm интензивен крем за клепачи, 100 мл | Биодерма, Атодерм

39,80 лв.
Стара цена:
Спестяваш:
В наличност
Няма наличност
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки" Научете повече за нашата политика за поверителност и нашите Общи условия.