Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия против акне SEBOGARD от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ЕМУТОПИК от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. 2,5мг.х30 бр.СФ

  • БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. 2,5мг.х30 бр.СФ 7,68 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Бромокриптин Софарма 2,5 nig таблетки Bromocriptine Sopharnia 2,5 mg tablets
  бромокриптин {bromocriptine)
  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. 11е го преотстъпвайте на други хора. То може да им
  навреди, независимо от това. че гехните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Бромокрнптин Софарма и за какво се използва
  2. Преди да приемете Бромокрнптин Софарма
  3. Как да приемате Бромокрнптин Софарма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Бромокриптин Софарма
  6. Допълнителна информация  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БРОМОКРИПТИН СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ
  ИЗПОЛЗВА
  Бромокриптин Софарма се отнася към група лекарства, наречени допаминови агоиисти. Действието им наподобява това на веществото допамин, което се намира в главния мозък. Потиска освобождаването на хормона пролактии, който регулира млечната секреция. След раждане нивото на пролактина в кръвта се увеличава и това стимулира отделянето на кърма. Високи пролактинови нива може да има без някаква видима причина, дължащи се на ефекти на лекарства или нарушения в структурите на мозъка.
  Бромокриптин се използва за потискане на образуването и отделянето на кърма при жени в случаите, когато не могат да кърмят по медицински причини; при хиперпролактннемия (необичайно високи нива на пролактии) при мъже и жени; инфертилитет (безплодие); пролактиноми (тумори на хипофизната жлеза); при акромегалия (рядко заболяване, при което се произвежда много повече растежен хормон, който контролира растежа на тъканите, органите и костите); при болест на Паркинсон самостоятелно или в комбинация с други лекарства.
  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ БРОМОКРИПТИН СОФАРМА
  Не приемайте Бромокриптин Софарма
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на продукта;
  ако имате хипертонична болест, която не се повлиява от лекарства или сте имали високо кръвно налягане по време на бременност или след раждане; ако имате тежки сърдечно-съдови заболявания; ако са Ви установени увреждания на сърдечните клапи;
  ако сте имали или имате фиброзни промени (повишено разрастване на съединителната тъкан) на сърцето, белите дробове или коремните органи;
  при психични нарушения.
  Обърнете специално внимание при употребата на Бромокрнптин Софарма
  При жени, лекувани с бромокриптин за потискане на лактацията след раждане или аборт в рядки случаи

  случаи се съобщават сериозни нежелани реакции, включващи високо кръвно налягане,инфаркт на
  миокарда, гърчове, мозъчен инсулт или психични нарушения. Гърчовете или инсулта могат да се предхождат от тежко главоболие и/или проблеми със зрението;
  Особено внимание и непрекъснато наблюдение е необходимо, когато се приема Бромокриптин Софарма във високи дози от пациенти с придружаващи разстройства на психиката, тежки сърдечносъдови заболявания, асбестоза, чернодробни увреждания, язва или кървене от стомашно-чревния тракт;
  По време на лечение с Бромокриптин Софарма, включително и на стерилитет, трябва да се използват ефективни нехормонални контрацептивни средства. При лечение на стерилитет, в случай, че менструалният цикъл е нормален, трябва да обсъдите с лекаря кога да прекратите употребата на контрацептивни средства;
  Ако сте жена, която продължително употребява бромокрип тин. Вашият лекар трябва да Ви извършва гинекологични прегледи всяка година, ако имате менструация и на всеки 6 месеца, ако сте в менопауза;
  По време на лечението с Бромокриптин Софарма Вашият лекар трябва редовно да Ви контролира кръвното налягане, особено в началото на лечението;
  Няма достатъчно данни за ефикасността на бромокриптин за лечение на пременструалната симптоматика, както и на доброкачествените заболявания на млечните жлези, поради което прилагането му в тези случаи не е препоръчително;
  При лечение на пролактиноми (доброкачествени тумори, които освобождават хормона пролактин) информирайте Вашия лекар, ако внезапно се появи водниста секреция от носа. Вашият лекар може да сметне за необходимо редовно да проверява за ефекти от свиване на тумора.
  Когато бромокриптин се прилага за лечение на тумори на хипофизната жлеза е необходимо редовно проследяване и на зрителните полета.
  Докато провеждате лечението с Бромокриптин Софарма, трябва да бъдете особено внимателни ако шофирате или работите с машини. Ако изпитате прекомерна сънливост или сте имали епизоди с внезапно заспиване, въздържайте се да шофирате или да работите с машини и се свържете с Вашия лекар.
  Ако имате или сте имали фиброзни промени (повишено разрастване на съединителната тъкан) на сърцето, белите дробове или коремните органи, в случай че ще се лекувате с Бромокриптин Софарма продължително време, Вашият лекар ще провери дали сърцето, белите дробове или бъбреците Ви функционират нормално. Ще Ви направи и ехокардиография (ултразвуково изследване на сърцето) както преди лечението, така и по време на самото лечение. Ако се установят фиброзни реакции, лечението ще бъде прекратено.
  Повечето от нежеланите реакции са дозозависими и обикновено намаляват или изчезват при понижаване на дозата.
  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Лечението с Бромокриптин Софарма може да бъде повлияно, ако приемате едновременно следните лекарства:
  за понижаване на кръвното налягане,
  други лекарства - ерготаминови алкалоиди (прилагани след раждане или аборт с цел свиване на кръвоносните съдове),
  еритромицин и други макролидни антибиотици,
  невролептици (за лечение на психични заболявания) или домперидон (против повръщане), азолови антимикотици (за лечение на гьбични инфекции),
  протеазни инхибитори като ритонавир, индинавир (лекарства за лечение на СПИН). октреотид (лекарство, използвано за лечение на акромегалия), перорални контрацептиви.
  Прием на Бромокриптин Софарма с храни н напитки
  По време на лечение с Бромокриптин Софарма не се препоръчва употреба на алкохол поради възможност за намаляване на поносимостта към лекарството.
  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство
  При жени във фертилна (детеродна) възраст трябва да се използват ефективни нехормонални контрацептиви по време на лечението с бромокриптин. В случай на настъпване на бременност, ако пациентката желае да запази плода, Бромокриптин Софарма трябва да се спре веднага с изключение на случаите, в които има медицински показания за продължаване на лечението.
  Бромокриптин Софарма потиска лактацията, поради което не трябва да се назначава на майки, които предпочитат да кърмят.
  Шофиране и работа с машини
  Бромокриптин Софарма може да предизвика прекомерна сънливост или епизоди с внезапно заспиване. В такива случаи трябва да се въздържате от шофиране или от дейности, при които намалената бдителност може да постави Вас самите или околните в повишен риск от сериозни наранявания или смърт (например работа с машини), докато подобни повтарящи се епизоди и сънливостта не се преодолеят.
  Необходимо е повишено внимание и в първите няколко дни на лечението, когато шофирате или работите с машини, тъй като Бромокриптин Софарма може да предизвика понижаване на кръвното налягане и световъртеж.
  Важна информации относно някои от съставките на Бромокриптин Софарма
  Този продукт съдържа пшенично нишесте. Подходящ е за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да приемат този продукт. В състава на таблетките има лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да приемете този продукт.
  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ БРОМОКРИПТИН СОФАРМА
  Винаги приемайте Бромокриптин Софарма точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Бромокриптин Софарма трябва да се приема винаги по време на хранене, за да се избегне дразнещото действие върху стомашната лигавица.
  Дозировката зависи от това, какви симптоми се лекуват. Обикновено дозата се повишава постепенно, докато се получи най-добрия терапевтичен ефект. Лечението се започва с Уг таблетка вечер преди лягане, като се повишава след 2-3 дни на 1 таблетка вечер и последващо повишаване през 2-3 дни до достигане на доза по I таблетка 2 пъти дневно.
  Възрастни
  Предотвратяване на лактацията
  1 таблетка в деня на раждането след стабилизиране на виталните показатели (кръвно налягане, сърдечна честота), след което по 1 таблетка 2 пъти дневно в продължение на 14 дни. При това показание не се налага постепенно увеличаване на дозата. Потискане на лактацията по медицински показания
  Първоначално 1 таблетка, след което по 1 таблетка 2 пъти дневно в продължение на 14 дни. Хипогонадизъм/Галакторея синдроми/Инфертилитет
  Започва се с Vi таблетка вечер преди лягане и постепенно се повишава по горепосочената схема. Пролактиноми
  По !4 таблетка за 2-3 дни, последвано от постепенно повишаване по горепосочената схема до няколко таблетки дневно за поддържане на адекватно потискане на високото ниво на пролактин в кръвта, но не повече от 12 таблетки дневно. Акромегачия
  Първоначално по Уг таблетка 2 или 3 пъти дневно, с постепенно повишаване на дозата в зависимост от терапевтичния отговор и появата на нежелани реакции. Болест на Паркинсон
  Лечението обикновено започва с Vi таблетка дневно вечер, след което постепенно се повишава по схема от Вашия лекар. Дневната доза се разделя на 2-3 приема. Обичайните лечебни дози са между 10 и 30 mg дневно.
  Максимална дневна доза - не повече от 30 mg (12 таблетки).
  Пациенти в напреднат възраст
  11яма специални препоръки за дозиране.
  Пациенти с чернодробни увреждания
  При пациенти с чернодробни увреждания се препоръчва по-ниска доза. Деца
  Не се препоръчва приложение при деца под 15 години.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Бромокриптин Софарма
  Може да се появят някои от следните симптоми: гадене, повръщане, сънливост, летаргия, замайване и понижаване на кръвното налягане при изправяне отседнало или легнало положение, изпотяване, сърцебиене, световъртеж и халюцинации.
  Незабавно се консултирайте с Вашия лекар или отидете в спешното звено на най-близката болница при поява на подобни симптоми.
  Ако сте пропуснали да приемете Бромокрнптин Софарма
  Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано.
  Ако сте спрели приема на Бромокрнптин Софарма
  В много редки случаи внезапното спиране на лечението може да предизвика нежелани лекарствени реакции, известни като невролептичен малигнен синдром, с прояви на скованост, възбуда, много висока температура, промени в психичното състояние. Не спирайте лекарството, без да се консултирате за това с лекаря.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Бромокриптин Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Често в началото на лечението може да се наблюдават: главоболие, сънливост, запушване на носа, гадене, запек.
  Нечести нежелани реакции са: поява на обърканост, повишена възбуда, халюцинации (виждане, чуване, мирис или усещане на неща, които не съществуват), замаяност, затруднение при извършване на волеви движения, умора; възможно е понижение на кръвното налягане (включително замайване) при изправяне от седнало или легнало положение до състояние на колапс; сухота в устата, повръщане, спазми на мускулите на крайниците, косопад, кожни алергични реакции. В редки случаи е възможно да се наблюдава безсъние, психогични разстройства, чувство на „мравучкане" по ръцете и краката, нарушения на зрението, поява на шум в ушите, нарушения в сърдечния ритъм, плеврални изливи (течност в гръдния кош), плеврална и белодробна фиброза, затруднено дишане, ретроперитонеална фиброза, проявяващи се със задух, болки в гръдния кош, гърба и ниско в таза, отоци по краката и болка при уриниране. Рядко може да се наблюдава диария, болки в корема, кървене от стомашно-чревния тракт, язви на стомаха, отоци по долните крайници. Много рядко може да има силно изразена дневна сънливост с моменти на внезапно заспиване, засягане на клапите на сърцето, перикардни изливи (течност в околосърдечната обвивка), перикардит (състояние, съпроводено с болка зад гръдната кост, отиваща към врата и раменете, понякога съпроводено с повишена температура). При пациенти с изявена преди лечението болест на Рейно (болест на периферните съдове), може да се наблюдават епизоди на обратимо побледняване на пръстите на ръцете и краката при ниски температури. В много редки случаи при жени след раждане са възможни гърчове, високо кръвно налягане, мозъчен удар, сърдечен пристъп и психични нарушения, като не е установена със сигурност причинно-следствена връзка с приема на бромокриптин. В началото се проявяват със замъглено зрение и силно главоболие, като и тези случаи трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекар. При пациенти с болестга на Паркинсон
  лекувани с бромокриптин или други лекарствени продукти от същата група (особено с високи дози), се съобщава за прояви на засилена склонност към хазарт, повишено сексуално влечение и хиперсексуалност, които могат да изчезнат при намаляване на дозата или спиране на лечението.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ БРОМОКРИПТИН СОФАРМА
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Да се съхранява под 25°С.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Бромокриптин Софарма след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Бромокриптин Софарма
  Активното вещество е: бромокриптинов мезилат, екв на 2,5 mg бромокриптин в една таблетка. Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишес re; силициев диоксид, колоиден безводен; мио-Инозитол, винена киселина, магнезиев стеарат, кармелоза натрий.
  Как изглежда Бромокриптин Софарма и какво съдържа опаковката
  Кръгли, плоски, бели до почти бели таблетки, без мирис, с фасета и делител на черта от едната страна, диаметър 7 mm. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  10 таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолио; по 3 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  СОФАРМА АД
  ул. Илиенско шосе 16, 1220 София, България
  Дата на последна актуализация на листовката: март, 2012.

  Описание на БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. 2,5мг.х30 бр.СФ Кратка характеристика

  БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. / BROMOCRIPTINE TABL. 2,5мг.х30 бр.СФ показания:

  За подтискане образуването и отделянето на кърма, когато не се препоръчва кърмене по медицински причини; хиперпролактинемия при мъже и жени; инфертилитет; нарушения в менструалния цикъл; доброкачествени заболявания на млечната жлеза; пролактинови; акромегалия; при болест на Паркинсон самостоятелно или в комбинация с други лекарства.

  БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. / BROMOCRIPTINE TABL. 2,5мг.х30 бр.СФ дозировка и приложение:

  Дозата се определя от лекуващия лекар-от половин таблетка дневно до 3 таблетки дневно.

  БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. / BROMOCRIPTINE TABL. 2,5мг.х30 бр.СФ състав:

  Bromocriptine mesylate

  БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. 2,5мг.х30 бр.СФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,68 лв.
  БРОМОКРИПТИН ТАБЛ. 2,5мг.х30 бр.СФ се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,77 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа