Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • ДУОДАРТ твърди капсули 0.5мг / 0.4мг X 30

  • ДУОДАРТ твърди капсули 0.5мг / 0.4мг X 30 51,47 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Дуодарт 0,5 mg/0,4 mg твърди капсули
  Duodart 0.5 mg/0.4 mg hard capsules
  Дутастерид/тамсулозин хидрохлорид (Dutasteride/tamsulosin hydrochloride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Дуодарт и за какво се използва
  2. Преди да приемете Дуодарт
  3. Как да приемате Дуодарт
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Дуодарт
  6. Допълнителна информация

  1. Какво представлява Дуодарт и за какво се използва
  Дуодарт се използва за лечение на мъже с уголемена простата (доброкачествена хгтерплазия на простатата) - нераково нарастване на простатната жлеза, което се предизвиква от произвеждането на твърде голямо количество хормон, наречен дихидротестостерон.
  Дуодарт представлява комбинация от две отделни лекарства, наречени дутастерид и тамсулозин. Дутастерид принадлежи към група от лекарства, наречени инхибитори на 5-алфа редуктазата, а тамсулозин принадлежи към група лекарства, наречени алфа-блокери.
  Увеличаването на размера на простата може да доведе до проблеми при уриниране като затруднено преминаване на урината и необходимост от често ходене до тоалетна. То може да доведе и до по-бавна и по-вяла струя урина. Ако това състояние се остави без лечение, съществува риск от пълно блокиране на струята урина (остро задържане на урината), което изисква незабавно медицинско лечение. В някои случаи се налага хирургична операция за пълно отстраняване или намаляване на размера на простатната жлеза.
  Дутастерид намалява продукцията на дихидротестостерон, което спомага за намаляване на простатата и облекчаване на симптомите. Това ще намали риска от остро задържане на урината и от необходимост от хирургична операция. Тамсулозин действа като отпуска мускулите на простатната Ви жлеза, което прави по-лесно преминаването на урината и бързо подобрява симптомите Ви.

  2. Преди да приемете Дуодарт
  Не приемайте Дуодарт
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към дутастерид, други инхибитори на 5-алфа
  редуктазата, тамсулозин, соя, фъстъци или към някоя от останалите съставки на Дуодарт ако имате ниско кръвно налягане, от което се чувствате замаяни или припадате (ортостатична хгтотония)
  ако нмате тежко чернодробно заболяване.
  Уведомете Вашия лекар, ако някое от посочените по-горе твърдения се отнася за вас.
  Това лекарство е предназначено само за мъже. То не трябва да се приема от жени, деца или юноши.

  Обърнете специално внимание при употребата на Дуодарт
  В няколко клинични проучвания при повече пациенти, приемащи дутастерид и друго лекарство, наречено алфа-блокер, като тамсулозин, се проявява сърдечна недостатъчност в сравнение с пациентите, приемащи само дутастерид или само алфа-блокер. Сърдечна недостатъчност означава, че сърцето Ви не изпомпва кръвта така добре, както трябва.
  Уверете се, че Вашият лекар знае за чернодробните Ви проблеми. Ако страдате от заболяване, което засяга черния Ви дроб, може да се наложи да Ви се провеждат допълнителни изследвания, докато приемате Дуодарт.
  Уверете се, че Вашия лекар знае, ако вие имате тежки проблеми с бъбреците.
  Операция за лечение на катаракта (перде на очите). Ако имате планирана операция за отстраняване на катаракта (перде) на очите, Вашият лекар може да Ви каже временно да спрете приема на Дуодарт преди операцията. Преди да се подложите на операция кажете на Вашия очен лекар, че приемате Дуодарт или тамсулозин (или сте го приемали преди). Той ще предприеме подходящите мерки за предпазване от усложнения по време на операцията Ви.

  Жени, деца и юноши не трябва да докосват капсули Дуодарт с нарушена цялост, тъй като активното вещество може да се абсорбира през кожата. При контакт с кожата незабавно измийте засегната област със сапун и вода.
  Използвайте презерватив по време на полов контакт. Дутастерид се открива в спермата на мъже, приемащи Дуодарт. Ако Вашата партньорка е или може да е бременна, тя не трябва да бъде в контакт с Вашата сперма, тъй като дутастерид може да повлияе нормалното развитие на бебетата от мъжки пол. Установено е, че дутастерид намалява броя и подвижността на сперматозоидите и обема на спермата, което може да намали Вашата плодовитост.
  Дуодарт повлиява кръвните тестове за PSA (простатно- специфичен антиген), който понякога се използва за установяване на рак на простата. Вашият лекар трябва да е запознат с този ефект. Въпреки това той може да използва това изследване за установяване на рак на простата. Ако Ви е назначено лабораторно (кръвно) изследване на PSA, уведомете лекаря, че приемате Дуодарт. Мъжете, приемащи Дуодарт трябва да си правят изследване на PSA редовно.
  По време на едно клинично изпитване при мъже с повишен риск от карцином на простатата, мъжете, приемащи дутастерид, са имали сериозна форма на карцином на простата по-често от мъжете, които не са приемали дутастерид. Ефектът на дутастерид върху тази сериозна форма на карцином на простатата не е ясен.
  Дуодарт може да причини уголемяване и напрежение в гърдите. Ако това стане обезпокоително или ако забележите бучки в гърдата или поява на секрет от зърната, трябва да уведомите Вашия лекар за тези промени, тъй като това могат да бъдат признаци за сериозно заболяване като карцином на гърдата.
  Обърнете се към Вашия лекар или фармацевт, ако имате въпроси по отношение на приема на Дуодарт.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашня лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства включително и такива, отпускани без рецепта.

  Не приемайте Дуодарт с тези лекарства:
  други алфа-блокери (за лечение на увеличена простата или високо кръвно налягане)
  Не се препоръчва употребата на Дуодарт с тези лекарства: кетоконазол (използван за лечение на гьбични инфекции)
  Някои лекарства могат да взаимодействат с Дуодарт и да повишат възможността за развитие на нежелани лекарствени реакции. Такива лекарства са:
  - PDE5 инхибитори (използвани за подпомагане постигането или поддържането на ерекция) като варденафил, силденафил цитрат и тадалафил
  верапамил или дилтиазем (за лечение на повишено кръвно налягане) ритонавнр или индинавир (за лечение на H1V инфекция) итраконазол или кетоконазол (за лечение на гьбични инфекции) нефазодон (антидепресант)
  - циметидин (за лечение на язва на стомаха) варфарии (за предотвратяване образуването на съсиреци)
  еритромицин (антибиотик, използван за лечение на инфекции) в комбинация с пароксетин (антидепресант) или в комбиноция с тербинафнн (използван за лечение на гьбични инфекции) ^ Информирайте Вашия лекар, ако приемате някое от тези лекарства.
  Прием на Дуодарт с храни и напитки
  Дуодарт трябва да се приема 30 минути след едно и също хранене за деня всеки ден. Бременност и кърмене
  Жени, които са бременни (или може да са бременни), не трябва да са в контакт със съдържанието на капсулите. Дутастерид се абсорбира през кожата и може да повлияе нормалното развитие на бебетата от мъжки пол. Рискът е особено висок през първите 16 седмици от бременността.
  Използвайте презерватив по време на полов контакт. Дутастерид се открива в спермата на мъже, приемащи Дуодарт. Ако Вашата партньорка е или може да е бременна, тя не трябва да бъде в контакт с Вашата сперма.
  Установено е, че Дуодарт намалява броя и подвижността на сперматозоидите, както и обема на спермата, което може да доведе до намаляване на мъжката плодовитост.
  - Обърнете се към Вашия лекар за съвет, в случай че бременна жена е била в контакт с Дуодарт.

  Шофиране и работа с машини
  Някои хора се чувстват замаяни от приема на Дуодарт, така че лекарството може да повлияе способността Ви да шофирате или да работите с машини безопасно.
  - Не шофирайте и не работете с машини, ако това се отнася за Вас.
  Важна информация относно някои от съставките на Дуодарт
  Лекарството съдържа оцветяващия агент сънсет жълто (Е110), който може да причини алергични реакции.
  Това лекарство съдържа лецитин от соя, който може да съдържа соево масло. Ако сте алергични към фъстъци или соя, не използвайте този лекарствен продукт.

  3. Как да приемате Дуодарт
  Винаги приемайте Дуодарт точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не го приемате редовно проследяването на Вашите нива на PSA може да бъде повлияно. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Какво количество от лекарството трябва да приемате
  Обичайната доза е една капсула, приемана веднъж дневно, 30 минути след едно и също хранене за деня.
  Как да приемате Дуодарт
  Капсулите трябва да се поглъщат цели с вода. Не ги дъвчете или отваряйте. Контактът със съдържанието на капсулите може да доведе до възпаление на устата или гърлото Ви.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Дуодарт
  Свържете се с Вашия лекар или фармацевт за съвет, ако приемете повече от необходимия брой капсули Дуодарт.
  Ако сте пропуснали да приемете Дуодарт
  Не приемайте допълнително капсули, за да компенсирате пропуснатата доза. Просто приемете следващата доза в определеното време.
  Не спирайте приема на Дуодарт без съвет
  Не спирайте да приемате Дуодарт без преди това да сте говорили с Вашия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Дуодарт може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Алергична реакция
  Признаците на алергични реакции може да включват:
  кожен обрив (който може да е сърбящ) - уртики (като обрив от коприва)
  подуване на клепачите, лицето, устните, ръцете или краката.
  - Ако получите някой от тези симптоми, незабавно се свържете с Вашия лекар и спрете приема на Дуодарт.
  Замайване и припадане
  Дуодарт може да причини замайване и в редки случаи припадане. Докато не разберете как Ви влияе лекарството, внимателно се изправяйте от легнало или седнало положение, особено ако се събуждате нощно време. Ако се почувствате замаяни, докато сте на лечение, седнете или легнете до отминаване на симптомите.

  Сериозни кожни реакции
  Признаците на сериозни кожни реакции може да включват:
  генерализиран обрив с образуване на мехури и лющене на кожата, особено около устата, носа, очите и половите органи (синдром на Stevens-Johnson). 4 Уведомете незабавно Вашия лекар, ако получите тези симптоми и спрете употребата на Дуодарт.

  Чести нежелани реакции
  Могат да засегнат до 1 на 10 мъже, приемащи Дуодарт :
  импотентност (невъзможност за постигане или поддържане на ерекция) * намалено сексуално желание (либидо) *
  - затруднена еякулация*
  - увеличаване или напрежение на гърдите (гинекомастия)
  - замайване.
  * При малък брой хора някои от тези нежелани реакции може да продължат след като сте спрели приема на Дуодарт.

  Нечести нежелани реакции
  Могат да засегнат до 1 на 100 мъже
  сърдечна недостатъчност (сърцето става по-малко ефективно при изпомпването на кръвта по цялото тяло. Вие може да имате симптоми като недостиг на въздух, извънредно силна умора и подуване на глезените и краката).
  - ниско кръвно налягане при изправяне сърцебиене (палпитации)
  запек, диария, повръщане, гадене слабост или загуба на сила
  - главоболие
  - сърбящ, запушен или течащ нос (ринит)
  - кожен обрив, уртики, сърбеж
  загуба на окосмяване (обикновено по тялото) или увеличаване на окосмяването.
  Редки нежелани реакции
  Могат да засегнат до 1 на 1 000мъже
  подуване на клепачите на очите, лицето, устните, ръцете или краката (ангиоедем)
  - припадане.
  Много редки нежелани реакции
  Могат да засегнат до 1 на 10 000 мъже
  продължителна болезнена ерекция на пениса (приапизъм). сериозни кожни реакции {синдром на Stevens-Johnson) Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Нежелани реакции с неизвестна честота
  Честотата не може да бъде изчислена от наличните данни:
  абнормален или бърз сърдечен ритъм {аритмия или тахикардия, или предсърдно мьждене) недостиг на въздух {диспнея)
  депресия
  - болка и подуване на тестисите Ви.

  5. Как да съхранявате Дуодарт
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Дуодарт след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и бутилката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

  Съхранявайте Дуодарт под 30°С.
  В случай че Ви останат капсули Дуодарт, които няма да използвате, не ги изхвърляйте в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Върнете ги на Вашия фармацевт, който ще ги унищожи така, че да не се замърсява околната среда.

  6. Допълнителна информация
  Какво съдържа Дуодарт
  Активните вещества са дутастерид и тамсулозин хидрохлорид. Всяка капсула съдържа 0,5 mg дутастерид и 0,4 mg тамсулозин хидрохлорид. Помощните вещества са:
  твърда обвивка на капсулата: хипромелоза, карагенан (Е407), калиев хлорид, титанов диоксид (Е171), червен железен оксид (Е172), сънсет жълто (Е110), восък карнауба, царевично нишесте.
  - съдържание на твърдата капсула: моно- и диглицериди на каприлова/капронова киселина и бутил хидрокситолуол (Е321), желатин, глицерол, титанов диоксид (Е171), жълт железен оксид (Е 172), триглицериди (средноверижни), лецитин (може да съдържа соево масло), целулоза, микрокристална, метакрилова киселина - етил акрилат кополимер (съдържа полисорбат 80 и натриев лаурилсулфат), талк, триетилов цитрат.
  - черно печатарско мастило (SW-9010 или SW-9008): шелак, пропиленгликол, черен железен оксид (Е 172), калиев хидроксид (само в черното мастило SW-9008).

  Как изглежда Дуодарт и какво съдържа опаковката
  Това лекарство е под формата на продълговата твърда капсула с кафяво тяло и оранжева капачка с надпис GS 7CZ, напечатан с черно мастило. Предлага се в опаковки по 7,30 и 90 капсули. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  ГлаксоСмитКлаЙн ЕООД
  бул. Цариградско шосе № 115 Γ
  София 1784
  България

  Производител:
  Catalent Germany Schorndorf GmbH Steinbeisstrasse 2 73614 Schorndorf Германия

  Този лекарствен продукт е регистриран в държавите членки на ЕИП под следните имена: Duodart - Австрия, България, Кипър,Чешка република, Финландия, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Норвегия, Полша, Румъния, Словашка република, Испания. Combodart - Белгия, Дания, Естония, Франция, Италия, Латвия, Холандия, Ирландия, Литва, Люксембург, Малта, Португалия, Словения, Великобритания.

  Дата на последно одобрение на листовката:

  Описание на ДУОДАРТ твърди капсули 0.5мг / 0.4мг X 30 Кратка характеристика

  ДУОДАРТ / DUODART CAPS. HARD 0.5MG / 0.4MG X30 показания:

  Дуодарт се използва за лечението на мъже с уголемена простата (доброкачествена хиперплазия на простатата) - нераково нарастване на простатната жлеза, която се предизвиква от произвеждането на твърде голямо количество хормон, наречен дихидротестостерон. Дуодарт представлява комбинация от две отделни лекарства, наречени дутастерид и тамсулозин. Дутастерид принадлежи към група от лекарства, наречени инхибитори на 5-алфа редуктазата, а тамсулозин принадлежи към група лекарства, наречени алфа-блокери. Дутастерид намалява продукцията на дехидротестостерон, което спомага за намаляване на простата и облекчаване на симптомите. Тамсулозин действа като отпуска мускулите на простатната жлеза, което прави по-лесно преминаването на урината и бързо облекчава симптомите.

  ДУОДАРТ / DUODART CAPS. HARD 0.5MG / 0.4MG X30 дозировка и приложение:

  Обичайната доза е една капсула, приемана веднъж дневно, 30 минути след едно и също хранене за деня. Капсулите трябва да се поглъщат цели с вода.

  ДУОДАРТ / DUODART CAPS. HARD 0.5MG / 0.4MG X30 състав:

  Dutasteride 0.5mg, Tamsulosine hydrochloride 0.4mg

  ДУОДАРТ твърди капсули 0.5мг / 0.4мг X 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 51,47 лв.
  ДУОДАРТ твърди капсули 0.5мг / 0.4мг X 30 се произвежда от GlaxoSmithKline и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 5,15 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ДУОДАРТ твърди капсули 0.5мг / 0.4мг X 30 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа