Сайтът използва бисквитки.

 • До -50% ОТСТЪПКА на продукти при болка и температура
  Поръчай сега
 • -25% на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • -15% на Шуслерови соли
  Поръчай сега
 • -20% нa хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ГИНОФЛОР ваг.тбл.х6

  • ГИНОФЛОР ваг.тбл.х6 14,10 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Моля, прочетете всичко от тази листовка внимателно преди да започнете употребата на това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате допълнителни въпроси, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично за Вас и Вие не трябва да го давате на други. То може _да им навреди, дори когато техните симптоми са еднакви с Вашите._
  В тази листовка:
  1. Какво е Гинофлор и за какво се използва
  2. Преди да употребите Гинофлор
  3. Как се употребява Гинофлор
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  5. Как да съхраняваме Гинофлор
  6. Допълнителна информация
  Както е предписан от лекаря, Гинофлор е показан, както следва:
  • Възстановяване на вагиналната Lactobacittus-фпора след локално и/или общо лечение с противовъзпалителни или химиотерапевтични продукти.
  • Допълнително лечение на атрофичен вагинит в резултат от липса на естроген при жени в менопауза; Гинофлор също е подходящ като спомагателно средство към общо хормонално заместител но лечение.
  • Лек до умерен вагинален флуор с неясна етиология, бактериална вагиноза или кандидоза, ако противовъзпалителната терапия не е оправдана.
  В допълнение, Гинофлор може да се прилага за профилактика на рекурентни вагинални инфекции. Гинофлор съдържа лактобацили, които са естествени съставки на човешката вагинална флора, и естриол. Двете съставки действат локално вътре във вагината.
  Нормално, когато биологичният баланс не е нарушен, вагиналната инфекция се избягва чрез естествени предпазни механизми. Предпазването се осъществява от наличието на бактерия Дьодерлайн {Lactobacillus acidophilus), която произвежда млечна киселина и други средства, които предпазват от инфекция. Продукцията на млечна киселина създава кисела среда, която благоприятства растежа на лактобацили, но подтиска този на патогенните микроорганизми. Някои лекарства (напр. антибиотици), локални инфекции, тежки заболявания или неспазване на хигиена (вагинални промивки и душове) могат да намалят броя на Дьодерлайн бактерията или да елиминират тези микроби от вагиналната флора. Гинофлор вагинални таблетки съдържат голямо количество лактобацили, които подпомагат възстановяването на физиологичната среда във вагината.
  Естествените предпазни механизми на вагината могат да бъдат нарушени при колебание или недостатъчни нива на женските полови хормони, особено по време на предменструалния период.
  2. ПРЕДИ ДА УПОТРЕБИТЕ ГИНОФЛОР

  Не трябва да употребявате Гинофлор, ако:
  - Сте свръхчувствителни към естриол или към друга съсставка на препарата
  -Страдате от рак( естрогено-зависим тумор) на гърдата, матката или вагината.
  -Предполагат, че имате или е диагностицирана ендометриоза(ектопична локализация на лигавицата на матката)
  -Имате кръвоизлив с неизяснен произход.
  -Сте в детска или пубертетна възраст( не сте достигнали сексуална зрялост).

  1.
  .
  Специално внимание при употребата на Гинофлор
  Преди да започнете да употребявате Гинофлор вагинални таблетки, моля," предупредете Вашия лекар или фармацевт, ако наскоро сте взимали някакви други лекарства (включително и такива без лекарско предписание) или страдате от някое от следните заболявания: смущения в кръвосъсирването, тромбемболия (образуване на тромби и запушване на кръвоносните съдове), тежко сърдечно заболяване, бъбречно или чернодробно увреждане, високо кръвно налягане, гърчове (епилепсия), внезапни мигренозни пристъпи. Други състояния, включващи метаболитни нарушения с поява на разранявания върху изложените на слънчева светлина открити участъци на кожата (порфирия); повишени нива на серумните липиди (хиперлипидемия); захарен диабет; промени в тъканите на гърдите; също така влошаване на загубата на слуха, дължаща се на отосклероза в резултат на предходна бременност.
  Ако се появи кожен обрив по време на употребата на този продукт или усетите остро чувство на парене или вагинален кръвоизлив, прекратете лечението и незабавно се консултирайте с Вашия лекар.
  Бременност и кърмене
  На базата на опита с Гинофлор по време на бременност няма доказателства за нежелани ефекти върху бременността или здравето на плода/новороденото дете. Двете активни съставки (лактобацилус ацидофилус и естриол) се срещат естествено при човека и след приложение на Гинофлор нивата им в кръвта не са по-високи, както е при здрави жени.
  Следователно, Гинофлор може да се използва по време на бременност, но само след консултация с Вашия лекар.
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Взимайки други лекарства
  Вие трябва да предупредите Вашия лекар, ако взимате някакви други лекарства (включително и такива без лекарско предписание), защото някои активни вещества (напр. антибиотици) могат взаимно да повлияят на ефектите си. Гинофлор вагинални таблетки и други гинекологични препарати могат да се прилагат едновременно само, ако това е разрешено от лекаря.
  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини
  Гинофлор не оказва влияние върху тези способности.
  Ако сте употребили повече Gynofor отколкото е трябвало
  Невнимателното прилагане на Гинофлор не може да доведе до нежелани лекарствени реакции и нежелани последствия.
  Посъветвайте се с Вашия лекар, ако сте поставили повече вагинални таблетки, отколкото е предписано.
  Ако сте забравили да вземете Gynofor
  Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате забравената таблетка.
  3. КАК СЕ УПОТРЕБЯВА ГИНОФЛОР
  Употребявайте Гинофлор точно, както Вашият лекар Ви е казал.
  Когато лекарят не е предписал нещо различно, обичайната доза Гинофлор е както следва: Вагинално течение, вагинални инфекции, възстановяване на нормалната Lactobacillus флора
  Една до две вагинални таблетки в продължение на 6 до 12 дни преди лягане. Вагиналната таблетка трябва да се постави дълбоко във вагината. Това се постига най-добре при, полегнало положение, с коленете леко изтеглени към гръдния кош. Прекъснете лечението по време на менструация и го подновете след това.
  Облекчаване на пред- и постменопаузален дискомфорт (вагинална сухота, сърбеж, усещане за парене, болка по време на полов акт, допълнително хормоно заместващо лечение


  Препоръчваната начална доза е една вагинална таблетка през първата седмица на лечението. В последствие през седмицата дозата се повишава до 2 таблетки дневно. Ако вагиналната мукоза е изключително суха, таблетката преди поставяне трябва да се навлажни с вода.
  Указания за употреба
  Гинофлор съдържа съставки, които не се разтварят напълно, което означава, че остатъци от таблетките могат да се открият върху бельото, но това не повлиява терапевтичната му активност. Препоръчва се употребата на превръзки по време на лечението с Гинофлор вагинални таблетки. В редки случаи на много суха вагина е възможно вагиналните таблетки да не се разтворят и да се изхвърлят от вагината като непроменени.
  Като следствие, лечението не е оптимално, но не е вредно за вагината. За да се избегне това, вагиналната таблетка трябва да се навлажни с вода преди поставянето й в много суха вагина.
  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Гинофлор може да причини нежелани лекарствени реакции. Леко и преходно усещане за парене може да се появи след поставянето на вагиналната таблетка. Реакции на свръхчувствителност, изразяващи се в кожно зачервяване, сърбеж са изключително рядко срещани.
  Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, моля, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАМЕ ГИНОФЛОР
  Да се съхранява на места, недостъпни за деца! Да се съхранява при температура между 2 и 8 °С.
  Да не се използва след изтичане на срока на годност, означен върху блистера и кутията.
  Всеки неупотребен лекарствен продукт или отпадъчни материали от този продукт трябва да бъдат
  унищожени съгласно местните изисквания.
  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  ГИНОФЛОР вагинални таблетки
  • Активните вещества са : Всяка вагинална таблетка съдържа Lactobacillus acidophilus щамове
  от минимум 100 милиона колонии образуващи единици КОЕ (Lactobacillus acidophilus лиофилизат) и 0.03 mg естриол.
  • Помощните вещества са: динатриев фосфат, безводен, натриев нишестен гликолат, лактоза
  монохидрат, магнезиев стеарат, м и кро кристал на целулоза.
  • Как-се отпуска : в блистери по 6 или 12 таблетки в картонена кутия.
  Притежател на разрешението за употреба:
  Pharmaswiss ?eska republika s.r.o. Jankovcova 1569/2c, 170 00 Praha 7, Чешка Република
  Производител:
  Cemelog-BRs Ltd., H-2040 Budaors, Vasut u.2, Унгария
  Последна ревизия на текста: 06/2014

  Описание на ГИНОФЛОР ваг.тбл.х6

  ГИНОФЛОР ваг.тбл. GYNOFLOR VAG.TABL.х6 показания:

  Възстановяване на вагиналната Lactobacillus флора след локално и/или общо лечение с противовъзпалителни или химиотерапевтични продукти. Допълнително лечение на атрофичен вагинит в резултат на липса на естроген при жени в менопауза. Лек до умерен вагинален флуор с неясна етиология, бактериална вагиноза или кандидоза, ако протвовъзпалителната терапия не е оправдана.

  ГИНОФЛОР ваг.тбл. GYNOFLOR VAG.TABL.х6 дозировка и приложение:

  1 до 2 вагинални таблетки за 6-12 дни вечер преди лягане.

  ГИНОФЛОР ваг.тбл. GYNOFLOR VAG.TABL.х6 състав:

  Lactobacillus acidophilus 100 милиона КОЕ и Estriol 0.03мг

  ГИНОФЛОР ваг.тбл.х6 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 14,10 лв.
  ГИНОФЛОР ваг.тбл.х6 се произвежда от Производител и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,41 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа