Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ТАНИЗ ТАБЛ. 0,4 мг.х 30 КРКА

  • ТАНИЗ ТАБЛ. 0,4 мг.х 30 КРКА 6,70 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Таниз ЕРАС 0,4 mg таблетки с удължено освобождаване
  Тамсулозинов хидрохлорид
  Tanyz ERAS 0.4 mg prolonged-release tablet
  Tamsulosin hydrochloride
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го преотстъпвате на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Таниз ЕРАС и за какво се използва
  2. Преди да приемете Таниз ЕРАС
  3. Как да приемате Таниз ЕРАС
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Таниз ЕРАС
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАНИЗ ЕРАС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
  Тамсулозин отпуска мускулите на простатата и пикочните пътища. Чрез отпускане на мускулите, тамсулозин дава възможност за по-лесно преминаване на урината и улеснява уринирането. Освен това той намалява неудържимите позиви за уриниране.
  Тамсулозин се предписва при мъжете за облекчаване на уринарните симптоми, причинени от уголемената простата (доброкачествена хиперплазия на простатата). Тези оплаквания могат да включват затруднено уриниране (тънка струя), прекъснато уриниране, неудържими позиви за уриниране и често уриниране през нощта, както и през деня.

  2. Преди да приемете Таниз ЕРАС
  Не използвайте Таниз ЕРАС:
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към тамсулозин или към някоя от другите съставки
  на таблетките тамсулозин.
  - Свръхчувствителността може да се прояви като внезапно локално подуване на меките тъкани на тялото (напр. гърло или език), затруднено дишане и / или сърбеж и обрив (ангиоедем)
  - ако имате анамнеза за понижаване на кръвното налягане при рязко изправяне, което води до световъртеж, замаяност и припадък.
  - ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност.
  Обърнете специално внимание с Таниз ЕРАС, ако:
  почувствате замайване или световъртеж, особено след изправяне. Тамсулозин може
  да понижи кръвното налягане, което води до тези симптоми. Вие трябва да седнете или легнете, до изчезване на симптомите.
  страдате от сериозни проблеми с бъбреците, уведомете Вашия лекар.
  сте подложени на операция на очите, поради потъмняване на лещата (катаракта). Може за възникне състояние на очите, наречено Интраоперативен Флопи Ирис Синдром (вж. точка4, Възможни нежелани реакции). Моля, информирайте Вашия очен лекар, че използвате или преди това сте използвали тамсулозинов хидрохлорид. Специалистът може да предприеме подходящи предпазни мерки по отношение на лекарствата и хирургическите техники, които да бъдат използвани. Посъветвайте се с Вашия лекар дали не трябва да отложите или временно да спрете приема на това лекарство, когато се подлагате на операция на очите, поради катаракта.
  Необходими са периодични медицински прегледи, за да се следи развитието на заболяването, за което се лекувате.
  Можете да видите част от таблетката в изпражненията. Тъй като активната съставка на таблетката вече е била освободена, не съществува риск таблетките да са по-малко ефективни.
  Прием на други лекарства
  Действието на други лекарства може да бъде повлияно от тамсулозин. Те от своя страна могат да повлияят на действието на тамсулозин. Тамсулозин може да взаимодейства с:
  • диклофенак-обезболяващо и противовъзпалително лекарство. Това лекарство може да ускори отделянето на тамсулозин от организма ви, като по този начин съкращава времето през което тамсулозин е ефективен.
  • варфарин-лекарство за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Това лекарство може да ускори отделянето на тамсулозин от организма ви, като по този начин съкращава времето през което тамсулозин е ефективен
  • други alA-адренорецепторни блокери. Комбинацията може да понижи кръвното налягане, което води до виене на свят или замаяност.
  Моля, кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някое от лекарствата, изброени по-горе, или някакви други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Прием на Таниз ЕРАС с храна и напитки
  Тамсулозин може да се приема независимо от храненето.
  Шофиране и работа с машини
  Няма доказателства, че тамсулозин влияе върху способността за шофиране и работа с машини. Трябва да се отчете, че тамсулозин може да причини замайване и световъртеж. Шофирайте или работете с машини само, ако се чувствате добре.

  3. Как да приемате Таниз ЕРАС
  Винаги приемайте Таниз ЕРАС точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Обичайната доза е една таблетка дневно. Може да приемате Таниз ЕРАС с или без храна, за предпочитане по едно и също време на деня.
  Таблетката трябва да се гълта цяла. Много е важно таблетката да не се раздробява и дъвче, тъй като това може да повлияе на действието на тамсулозин.
  Тамсулозин не е предназначен за употреба при деца.
  Ако сте приели повече от необходимата доза
  Ако сте приели повече тамсулозин, отколкото трябва, Вашето кръвно налягане може внезапно да се понижи. Може да получите световъртеж, слабост, повръщане, диария и загуба на съзнание. Легнете на земята за да минимизирате ефектите от ниско кръвно налягане и след това се свържете с Вашия лекар.
  Ако пропуснете да приемете Таниз ЕРАС
  Можете да вземете дневната доза от таблетката тамсулозин по-късно същия ден, ако сте забравили да я приемете съгласно препоръките. Ако сте пропуснали един ден, просто приемете следващата доза в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на Таниз ЕРАС
  Когато лечението с тамсулозин се прекрати преждевременно, първоначалните Ви оплаквания могат да се възобновят. Затова използвайте тамсулозин толкова дълго, колкото е предписано от лекаря, дори оплакванията Ви вече да са изчезнали. Винаги се консултирайте с Вашия лекар, ако смятате да прекратите лечението.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, тамсулозин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Сериозните реакции са редки. Свържете се с Вашия лекар незабавно, ако имате сериозна алергична реакция, която причинява подуване на лицето или гърлото (ангиоедем).
  Чести (засягат от 1 до 10 потребители на 100) Замаяност • нарушена еякулация
  Нечести (засягат от 1 до 10 потребители на 1000)
  Главоболие • чувствате сърдечния си ритъм (сърцебиене) • понижаване на кръвното налягане при изправяне на крака, което води до световъртеж, замаяност или припадък (ортостатична хипотония) • течащ или запушен нос (ринит) • запек • диария • позиви за повръщане ( гадене) • повръщане • обрив • сърбеж • копривна треска (уртикария) • чувство на слабост (астения)
  Редки (засягат от 1 до 10 потребители на 10 000) Припадък (синкоп)
  Много редки (засягат по-малко от 1 на 10,000)
  Болезнена ерекция (приапизъм) • тежко заболяване, свързано с поява на мехури по кожата, устата, очите и гениталиите (синдром на Stevens-Johnson)
  С неизвестна честота (не може да бъде определена от наличните данни)
  Абнормен сърдечен ритъм • неритмично биене на сърцето • по-бърз сърдечен ритъм • затруднено дишане.
  По време на операция на очите може да възникне състояние наречено Флопи Ирис Синдром (ФИС):~ разширяването на зеницата може да е слабо, а ирисът (оцветената кръгова част на окото) може да се отпусне по време на операцията. За повече информация вижте точка 2, Обърнете специално внимание.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани
  в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Съхранение на Таниз ЕРАС
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Тамсулозин не трябва да се използва след срока на годност, отбелязан върху опаковката след "Годен до". Първите две цифри показват месеца, а последните четири цифри показват годината. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Съхранявайте блистера в оригиналната опаковка, защитена от светлина.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канала или боклука. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Допълнителна информация
  Какво съдържа Таниз ЕРАС
  Активното вещество е 0,4 mg тамсулозинов хидрохлорид (tamsulosin hydrochloride), еквивалентен на 0,367 mg тамсулозин. Другите съставки са:
  Ядро на таблетката: микрокристална целулоза, хипромелоза, карбомер, силициев диоксид, колоиден безводен, червен железен оксид (Е 172), магнезиев стеарат Обвивка на таблетката: микрокристална целулоза, хипромелоза, карбомер, силициев диоксид, колоиден безводен, магнезиев стеарат
  Как изглежда Таниз ЕРАС и какво съдържа опаковката
  Бели, кръгли таблетки с надпис "T9SL" от едната страна и "0.4" от другата страна. Те се доставят в блистерни опаковки с 10, 18, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98 и 100 таблетки.
  Не всички опаковки могат да са пуснати на пазара.
  Притежател на разрешението за употреба и производител(и)
  Притежател на разрешението за употреба:
  KRKA, d.d., Novo mesto, Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Словения
  Производител(и):
  KRKA, d.d., Novo mesto, Smarjeska cesta 6, 8501 Novo mesto, Словения TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Slr.5, 27472 Cuxhaven, Германия Synthon BV, Microweg 22, 6545 CM Nijmegen, Нидерландия
  Synthon Hispania SL, Castello 1,'Poligono Las Salinas, 08830 Sant Boi de Llobregat, Испания
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИП под следните имена:
  Нидерландия
  Австрия
  България, Чехияс, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия
  Германия
  1.3.1 Tamsulosin hydrochloride
  SPC, Labeling and Package Leaflet
  Словения TANYZ ERAS
  Португалия Tansulosina Krka
  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на ТАНИЗ ТАБЛ. 0,4 мг.х 30 КРКА Кратка характеристика

  ТАНИЗ ТАБЛ. / TANYZ TABL.0,4 мг.х 30 показания:

  Използва се при мъже за лечение на оплаквания от страна на долните пикочни пътища, свързани с доброкачествена хиперплазия на простатата, като затруднено уриниране, неудържими позиви за уриниране и често уриниране през нощта, както и през деня.Използва се при мъже за лечение на оплаквания от страна на долните пикочни пътища, свързани с доброкачествена хиперплазия на простатата, като затруднено уриниране, неудържими позиви за уриниране и често уриниране през нощта, както и през деня.

  ТАНИЗ ТАБЛ. / TANYZ TABL.0,4 мг.х 30 дозировка и приложение:

  По една таблетка дневно.

  ТАНИЗ ТАБЛ. / TANYZ TABL.0,4 мг.х 30 състав:

  Tamsulosin hydrochloride. Алфа 1 адренорецепторен блокер.

  ТАНИЗ ТАБЛ. 0,4 мг.х 30 КРКА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,70 лв.
  ТАНИЗ ТАБЛ. 0,4 мг.х 30 КРКА се произвежда от Krka d.d. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,67 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа