Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д

  • НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д 3,84 лв. от Apteka.puls.bg
   • -20%
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТА

  Невробекс 15 mg/10 mg/0,02 mg филмирани таблетки Neurobex 15 mg/10 mg/0,02 mg film-coated tablets
  тиаминов нитрат/пиридоксинов хидрохлорид/цианкобаламин (thiamine nitrate/pyridoxine
  hydrochloride/cyanocobalamin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Невробекс и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Невробекс
  3. Как да прилагате Невробекс
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Невробекс
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Невробекс и за какво се използва
  Невробекс е комбиниран лекарствен продукт съдържащ витамини от група В. Те влизат в състава на ензими (ферменти), които подпомагат обмяната на въглехидратите, мазнините и белтъците. Комбинирането на витамините от групата В се използва за подобряване на редица важни процеси и функции в организма и основно за повлияване на възпалителните и дегенеративни (дължащи се на промяна в структурата на тъканите, при която тяхната жизнеспособност е понижена) заболявания на нервите и двигателния апарат.

  Невробекс се прилага в комплексното лечение на следните заболявания и състояния:
  • Възпалителни и дегенеративни процеси, засягащи периферните нерви - неврити, полиневрити (алкохолни, слединфекциозни и токсични, при диабет), невралгии, миалгии, парестезии (изтръпване и мравучкане по крайниците);
  • Състояния на продължителна реконвалесценция (възстановяване след продължително боледуване), хроничен алкохолизъм, отравяния, астения (умора и слабост);
  • Витамин В хиповитаминози (състояния с понижено съдържание в организма на витамини от група В), кожни заболявания като дерматити, екземи, псориазис, ексудативна диатеза, акне.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Невробекс Не приемайте Невробекс:
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества или къмг някоя от
  останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  • Ако страдате от еритроза и еритремия (кръвни заболявания с повишен брой на еритроцитите).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Невробекс трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти с тежки и остри форми на декомпенсирана сърдечна недостатъчност (сърдечно заболяване, което може да доведе до лесна уморяемост, задух, подуване на глезените и др.) и стенокардия.

  Други лекарства и Невробекс
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е
  възможно да използвате други лекарства.
  Етанолът (алкохолът) рязко намалява усвояването на витамин В,.
  Витамин Вь повлиява разграждането на някои лекарствени продукти в организма. Високи дози витамин В6 намаляват ефекта на леводопа (лекарство за лечение на болестта на Паркинсон). Този витамин повишава трансформирането на леводопа и така намалява лечебната му ефективност. Витамин В6 антагонизира действието на изониазид (противотуберкулозно средство) и тиосемикарбазони (противовирусни средства); коригира анемията, предизвиквана от противотуберкулозните средства. Продължителното приемане на пенициламин (противоревматично средство) може да предизвика витамин В6 дефицит. Едновременното приложение на витамин В6 с хидралазин (за лечение на високо кръвно налягане) и циклозерин (противотуберкулозно средство) намалява нежеланите неврологични реакции, свързани с приема на тези лекарства. Количеството на Витамин В6 в организма намалява при едновременен прием с противозачатъчни средства, приемани през устата.
  Резорбцията на витамин В12 се потиска от колхицин (за лечение на подагра), етанол и неомнцин (антибиотик). Антидиабетни средства от бигванндиновня тип (напр. метформин) и р-аминосалициловата киселина, а така също и хлорамфеникол (антибиотик) и витамин С, повлияват усвояването на витамина.

  Невробекс с храна, напитки в алкохол
  Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.
  По време на лечение с този продукт не трябва да се употребява алкохол, тъй като съдържащият се в него етанол намалява количествата витамин В|, които се усвояват през червата.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Бременност
  Няма данни за увреждане на плода при прилагането на Невробекс по време на бременността. Поради недостатъчно данни е препоръчително да се прилага при бременни само при необходимост.
  Кърмене
  Няма данни за увреждане на новороденото при прилагането на Невробекс в периода на кърмене. Поради недостатъчно данни е препоръчително в този период да се прилага само при необходимост.

  Шофиране и работа с машини
  Не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Невробекс съдържа лактоза монохндрат, пшенично нишесте, Е124
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.
  Пшеничното нишесте, влизащо в състава на продукта е подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентерапия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да взимат този продукт.
  Оцветителят Е124 може да причини алергични реакции.

  3. Как да приемате Невробекс
  Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Обичайната доза е по 2-3 филмирани таблетки 3-4 пъти дневно. Невробекс се приема през устата. Таблетките се приемат по време на или след хранене, без да се дъвчат, с достатъчно количество течност.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Невробекс
  При прием на по-висока доза от преперочаната се обърнете за съвет към лекар.
  При предозиране настъпва засилване на нежеланите реакции на продукта, като е възможна появата
  и на нервна възбуда, сърцебиене, болки в сърдечната област. Лечението включва стомашна
  промивка, активен въглен, симптоматични средства. Изониазид е антидот (противоотрова) на
  витамин Вб.

  Ако сте пропуснали да приемете Невробекс
  Не вземайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата. Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да повишавате дозата.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Невробекс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Невробекс се понася добре от пациентите. В редки случаи е възможно да се наблюдават повишена склонност към изпотяване, сърцебиене, сърбеж, уртикария (копривна треска). В единични случаи е възможна поява на алергични реакции, обрив, задух, анафилактичен шок (тежка животозастрашаваща алергична реакция).
  Има съобщения за тежко увреждане на сетивните нерви при пациенти, получаващи високи дози витамин В6 в продължение на 2 до 40 месеца. Такова увреждане може да се наблюдава и при продължително приемане на по-ниски дози.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Невробекс
  При температура под 25°С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Невробекс, ако забележите промени във външния вид на таблетките.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки оде спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Невробекс
  Активните вещества са: тиаминов нитрат (витамин Bt) 15 mg, пиридоксииов хидрохлорид (витамин Вб) 10 mg, цианкобаламин (витамин В[2) 0,02 mg.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, силициев диоксид, колоиден безводен, повидон.
  Филмово покритие: коликоат протект, титанов диоксид, талк, оцветител Е124.

  Как изглежда Невробекс н какво съдържа опаковката
  Розови, кръгли, двойно изпъкнали филмирани таблетки. Предлага се в следните опаковки: По 10 филмирани таблетки в блистер. По 3 блистера в кутия.
  По 30 филмирани таблетки в блистер. По 1 или 2 блистера в кутия.
  По 14 филмирани таблетки в блистер. По 2 блистера в кутия.
  По 90 или 150 броя филмирани таблетки в полиетиленова опаковка за таблетки, с капачка със сушител.
  По 1 полиетиленова опаковка за таблетки в кутия.

  Притежател на разрешението за употреба
  "Актавис" ЕАД ул. "Атанас Дуков" № 29 2600 Дупница, България тел: 9321 762
  Производител
  "Балканфарма-Дупница" АД ул. "Самоковско шосе"3 1407 София, България тел: (0701)58 196

  За всяка допълнителна информация относно този лекарствен продукт се обръщайте към местното
  представителство на Притежателя на разрешението за употреба.
  "Актавис" ЕАД
  ул. "Атанас Дуков" № 29
  1407 София, България


  Тел; 9321 762
  Дата на последно преразглеждане на листовката - август 2012

  Описание на НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д

  НЕВРОБЕКС / NEUROBEX таблетки описание:

  Лекарствен продукт за заболявания на периферните нерви: неврити, полиневрити, невралгии, променена чувствителност; хроничен алкохолизъм, мускулна слабост, различни отравяния; заболявания на централната нервна система - хорея, спастични състояния (спазми на мускулите).

  НЕВРОБЕКС / NEUROBEX таблетки употреба:

  Прилага се по 1-2 таблетки 3-4 пъти дневно по време или след хранене.

  НЕВРОБЕКС / NEUROBEX таблетки състав:

  Thiamine nitrate 15 mg, Pyridoxine hydrochloride 10 mg, Cyanocobalamin 0,02 mg.

  НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 3,84 лв. Както всички други продукти от При безсъние, стрес и депресия, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,38 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  НЕВРОБЕКС ТАБЛ Х 30 Д - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа