Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА продукти при кашлица
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на витамини и минерали SUPRAVIT
  Поръчай сега
 • АНГЕТОП тбл.500мг.х20

  • АНГЕТОП тбл.500мг.х20 1,93 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  ANGETOP 500 mg tablets
  АНГЕТОП 500 mg таблетки
  (Metamizole sodium)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява АНГЕТОП и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете АНГЕТОП
  3. Как да приемате АНГЕТОП
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АНГЕТОП
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНГЕТОП И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
  АНГЕТОП се прилага за симптоматично лечение на лека до средно тежка остра и обострена хронична болка от различен произход - главоболие, зъбобол, невралгии, неврити, мускулни и менструални болки, болка при бъбречна и жлъчна колика, следоперативна и следтравматична болка. Препоръчва се в международно приетата схема за облекчаване на болките при злокачествени заболявания преди приложението на наркотични аналгетици.
  Като температуропонижаващо средство се прилага в комплексната терапия на остри катари на горните дихателни пътища, трахеити, трахеобронхити, инфекциозни заболявания - грип, морбили, варицела, когато други средства са неефективни или противопоказани.
  t. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АНГЕТОП
  Не приемайте АНГЕТОП, ако:
  сте алергични (имате повишена чувствителност) към лекарственото вещество (метамизол натрий) или към някоя от останалите съставки; - сте алергични към пиразолонови производни или други НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства);
  имате генетичен дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа (наследствено заболяване с недостатъчност на този ензим);
  - имате нарушена функция на костния мозък, например след лечение с цитостатици или заболявания на кръвта като: левкопения (понижаване на общия брой на белите кръвни клетки), агранулоцитоза (силно понижаване на общия брой на белите кръвни клетки, което повишава вероятността от възникване на инфекции), хемолитична анемия (намаляване броя на червените кръвни клетки, което води до развитие на признаци на анемия), апластична анемия
  понижаване на броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или повишена вероятност от възникване на инфекции);
  - имате чернодробна порфирия (наследствено заболяване с нарушено образуване на червени кръвни клетки);
  - имате тежки чернодробни и бъбречни заболявания;
  - сте бременна или кърмите.
  - да не се използва при деца под 7-годишна възраст
  2. Предупреждения и предпазни мерки
  Обърнете специално внимание при употребата на АНГЕТОП:
  - Ако сте алергични към обезболяващи или противоревматичи лекарства, други лекарствени продукти или храни;
  - Ако Ви е известно, че имате заболяване, протичащо с намаление на броя на белите кръвни клетки (лвкоцитите);
  - При алергично обусловена бронхиална астма (пристъп на задух);
  - Ако сте имали язва на стомаха или дванадесетопръстника, кървене или перфорация на стомашно-чревния тракт;
  - Ако имате бъбречни или чернодробни нарушения;
  - ' Ако имате ниско кръвно налягане;
  При прилагане на продукта е възможно оцветяване на урината в червен цвят.
  Други лекарства и АНГЕТОП
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Едновременното приложение на метамизол и хлорпромазин (лекарство за лечение на психични заболявания) може да доведе до рязко понижение на телесната температура. Едновременното приложение на метамизол и кумаринови антикоагуланти като аценокумарол и варфарин (лекарства, които намаляват съсирваемостта на кръвта) е желателно да се избягва.Метамизол понижава действието на циклоспорин (лекарство, използвано след трансплантация на органи и за лечение на туморни заболявания). Хлорамфеникол и други миелотоксични продукти (лекарства, които увреждат кръвотворенето) увеличават риска от нежелани ефекти от страна на кръвотворната система, когато се прилагат с метамизол.
  Не прилагайте едновременно АНГЕТОП със сънотворни средства или лекарства за лечение на депресия, противозачатъчни средства, обезболяващи, алопуринол (за лечение на подагра).
  Метамизол може да взаимодейства с каптоприл (за лечение на сърдечни заболявания и високо кръвно налягане), литий (за лечение на психични заболявания), метотрексат (за лечение на ревматични и туморни заболявания), както и да промени ефекта на понижаващи кръвното налягане (антихипертензивни) и отводняващи (диуретични) продукти.
  Прием на АНГЕТОП с храна, напитки и алкохол
  Алкохолът засилва аналгетичния ефект на лекарството и не се препоръчва употребата му по време на лечение с метамизол.
  Бременност и кърмене
  Бременност
  Не се препоръчва прилагането на продукта по време на бременост. Кърмене
  АНГЕТОП не трябва да се прилага в периода на кърмене, тъй като неговите метаболитни продукти преминават в кърмата.В случаите на наложителна употреба кърменето трябва да се преустанови.
  Шофиране и работа с машини
  В обичайни дози АНГЕТОП не повлиява способността за шофиране и работа с машини. При приемане във високи дози не се препоръчва шофиране и работа с машини, защото лекарството може да окаже неблагоприятно влияние върху активното внимание и да наруши реакциите при неочаквани ситуации.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АНГЕТОП
  Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Ьашият лекар.
  Таблетките се приемат през устата. Препоръчително е АНГЕТОП да се приема след нахранване, при необходимост преди хранене с повече течности. Обичайната дозировка е: Възрастни и деца над 12 години
  По 1/2 - I таблетка 2-3 пъти дневно.
  При необходимост може да се приемат по 2 таблетки еднократно. Не приемайте повече от 6 таблетки дневно.
  Деца от 7 до 9 години -1/2 таблетка 2 пъти дневно, максимална дневна доза 2 таблетки: Деца от 10 до 12 години - 1/2 до 1 таблетка 3 пъти дневно, максимална дневна доза 3 таблетки.
  Деца под 7-годишна възраст
  Тази лекарствена форма не е подходяща за приложение при деца под 7 години. Пациенти над 65 години
  Ако сте на възраст над 65 години и имате проблеми с черния дроб или бъбреците, започнете лечението с по-ниска доза - по 1/2 таблетка 2-3 пъти дневно. При необходимост консултирайте се с лекар.
  Пациенти с нарушена чернодробна функция или бъбречна функция Ако имате чернодробно или бъбречно заболяване, започнете лечението с ниска доза (1/2 от препоръчаната доза за възрастни). При необходимост от по-продължително лечение консултирайте се с лекуващия Ви лекар.
  Продължителност на лечението
  Лечението с метамизол не трябва да продължава повече от 3 до 5 дни. Употребата му за по-продължителен период от време или в по-високи дози от посочените е възможно само след консултация с лекуващия лекар.
  Ако сте приели повече от необходимата доза
  Може да се наблюдава гадене, световъртеж, болки в корема, отпадналост до загуба на съзнание, рязко понижение на кръвното налягане и смущения в сърдечния ритъм. При поява на признаци като студена пот, световъртеж, повдигане, промяна на цвета на кожата и задух незабавно се обърнете за помощ към лекар! Ако сте пропуснали да вземете АНГЕТОП Не взимайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, АНГЕТОП може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава. При евентуална поява те са обикновено леки и бързо преходни. Нечести (засягат по-малко от 1 до 100 пациенти)Кожни обриви, понижаване на кръвното налягане, нарушения в сърдечния ритъм (учестена или неравномерна сърдечна дейност).
  Редки (засягат по-малко от 1 от 1 000 пациенти)
  Левкопения (намаляване броя на белите кръвни клетки, което увеличава вероятността от възникване на инфекция); макулопапулозен обрив (образуване на кожни плаки и възли); реакции на свръхчувствителност (анафилактични или анафилактоидни реакции) - сърбеж, парене, зачервяване на кожата, уртикария, отоци (генерализирани или локални), затруднено дишане и рядко стомашно-чревни оплаквания, ангиоедем (включително ларингеален), смущения на сърдечния ритъм, понижаване на кръвното налягане; бъбречни увреждания като поява на белтък в урината, намалено или повишено количество урина, възпаление на бъбреците. Много редки (засягат по-малко от 1 от 10 000 пациенти)
  Агранулозитоза (силно понижаване на общия брой на белите кръвни клетки, което повишава вероятността от възникване на инфекции). Характерните признаци на агранулоцитоза включват възпалителни изменения на кожата и лигавиците на устата, гърлото, половите органи, болки в гърлото и повишена температура. При внезапно влошаване на общото състояние, ако високата температура не спада или се появява повторно, при поява на болезнени изменения на лигавиците и кожата, прекратете приложениетпо на АНГЕТОП и се обърнете към лекар.
  Много рядко може да се наблюдава също тормбоцитопения (намаляване броя на тромбоцитите, което повишава риска от кървене или образуване на синини; хемолитична анемия (намаляване броя на червените кръвни клетки, което може да доведе до бледост или пожълтяване на кожата, слабост или задух); апластична анемия понижаване на броя на кръвните клетки, което води до слабост, поява на синини или повишена вероятност от възникване на инфекции); астматичен пристъп ( при пациенти с аналгетична астма); синдром на Сгивън-Джонсън или Лайел (тежка реакция, съпроводена с образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи); циркулаторен шок. С неизвестна честота
  Гадене, повръщане, коремни болки и дискомфорт, в редки случаи разязвявания или кървене от лигавицата на стомашно-чревния тракт.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АНГЕТОП
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина и влага, при температура под 25°С.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте АНГЕТОП след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка или ако забележите нарушаване целостта на блистера или промяна в цвета на таблетките.

  6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Тази листовка не съдържа цялата информация за Вашето лекарство. Допълнителни данни можете да получите от Вашия лекар или фармацевт.
  Какво съдържа АНГЕТОП
  АНГЕТОП съдържа активното вещество метамизол натрий. Всяка таблетка съдържа 500 mg метамизол натрий .
  Другите съставки са: пшенично нишесте, микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, повидон, магнезиев стеарат, талк, колоидален силициев диоксид.
  Как изглежда АНГЕТОП и какво съдържа опаковката
  АНГЕТОП са кръгли, плоски, бели или почти бели таблетки, с делител на черта, чрез която таблетката може да бъде разделена на две равни половинки. 10 таблетки са опаковани в блистер от PVC/алуминиево фолио. 2 блистера, заедно с листовка за пациента, са поставени в картонена кутия.
  Притежател на разрешението за употреба:
  ИНБИОТЕХ ООД, София 1000, ул. „Триадица” 5А, тел.: 987 9537; факс: 988 0457 e-mail: e-mail: inbioteh@dir.bg

  Производител:
  ДЖИ И ФАРМАСЮТИЮЬЛС ООД, местност „Чеканица Юг”, Ботевград 2140, тел.: 02 480 2380; имейл: office@ge-ph.com
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт моля, свържете се с притежателя на разрешението за употреба.

  Дата на последното преразглеждане на листовката: Януари 2014 г.

  Описание на АНГЕТОП тбл.500мг.х20

  СЪСТАВ: Methamizole sodium. НСПВ с добре изразен аналгетичен и антипиретичен ефект и умерено изразена противовъзпалителна активност. ПОКАЗАНИЯ: Болки от различен произход /главоболие, зъбобол, артралгии, невралгии, миозити, а също така и по-леки висцерални ролки, както и за обезболяване на раждането/; висока темепература; ревматизъм. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: При възрастни се прилага перорално в доза 500 мг 2-3 пъти дневно. МЕД е 1г МДД - 3г перорално. За интрамускулно или интравенозно приложение се използва в доза 8-16 мг/кг, която може да се приложи в интервал от 6-8 часа. При деца над 15 години се прилага перорално 2-3 пъти на ден по 250мг. Парентералното приложение следва да се избягва.

  АНГЕТОП тбл.500мг.х20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 1,93 лв. Както всички други продукти от Против болка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  АНГЕТОП тбл.500мг.х20 се произвежда от Inbiotech и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,19 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа