Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия против акне SEBOGARD от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ЕМУТОПИК от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • ДОРЕТА тбл.37.5/325мг.х30 КРКА

  • ДОРЕТА тбл.37.5/325мг.х30 КРКА 6,50 лв. от Apteka.puls.bg
  • DORETA TABL 37.5MG/325MG X 30
   • Категория

    Лекарства /

    Против болка
   • Производител Krka d.d.
   • Статус не е в наличност
   • Код 55248
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Дорета 75 mg/650 mg филмирани таблетки
  Трамадолов хидрохлорид/парацетамол

  Doře ta 75 mg/650 mg film-coated tablets
  Tramadol hydrochloride/Paracetamol

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите. Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Дорета и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Дорета
  3. Как да приемате Дорета
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Дорета
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДОРЕТА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Дорета е комбинация от два аналгетика (обезболяващи) трамадол и парацетамол, които действат заедно и облекчават Вашата болка.
  Дорета е предназначен за лечение на умерена до силна болка, когато Вашият лекар прецени, че се нуждаете от комбинирането на трамадол и парацетамол.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ДОРЕТА
  Не приемайте Дорета, ако:
  • сте алергични (свръхчувствителни) към парацетамол, трамадол или към някоя от другите съставки на това лекарство (изброени в точка 6),
  • пиете алкохол,
  • приемате някакви лекарства, които Ви правят сънливи или понижават Вашата концентрация, такива като опиатни лекарства, облекчаващи болката като морфин и кодеин,
  • приемате моноамино оксидазни инхибитори (MAO) за лечение например на депресия или сте приемали такива през последните две седмици,
  • страдате от тежко чернодробно нарушение,
  • имате епилепсия, която не е достатъчно добре контролирана с помощта на лекарствата, които приемате.
  Предупреиедения и предпазни меркн
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате Дорета
  Обърнете специално внимание при употребата на Дорета, ако:
  • имате бъбречни проблеми,
  • имате чернодробни проблеми или алкохолно чернодробно заболяване, или ако сте забелязали пожълтяване на очите и кожата си. Това може да се дължи на жълтеница или проблеми с жлъчните пътища,
  • имате затруднено дишане, например астма или белодробни проблеми,
  • имате зависимост към някакви лекарства, включително такива използвани за облекчаване на болката, например морфин,
  • имате епилепсия или сте имали припадъци или гърчове,
  • страдали сте от травма на главата, шок или тежко главоболие, което е възможно да бъде или да не бъде свързано с повръщане,
  • приемате други лекарства, съдържащи парацетамол или трамадол. Други лекарства и Дорета
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Рискът от странични ефекти се повишава:
  ако приемате лекарства, които могат да причинят конвулсии (припадъци), като определени антидепресанти и антипсихотици. Рискът да получите припадък може да се увеличи ако приемате Дорета по същото време. Вашият лекар ще Ви каже дали приемът на Дорета е подходящ за Вас.
  ако приемате някои антидепресанти, Дорета може да взаимодейства с тези лекарствени средства и може да изпитате симптоми като несъзнателни, ритмични контракции на мускулите, включително мускулите, които контролират движението на окото, възбуда, прекомерно изпотяване, тремор, изостряне на рефлексите, повишено мускулно напрежение, телесна температура над 38°С.
  Дорета не трябва да бъде приемана едновременно със следните лекарства: инхибитори на моноамино оксидазата (МАО-инхибитори), обезболяващи лекарства, които съдържат опиати като морфин и кодеин.
  Дорета не се препоръчва за приемане със следните лекарства:
  карбамазепин - използва се за лечение на епилепсия или фациална невралгия (силни пристъпи на болка в областта на лицето),
  опиатни обезболяващи, използвани за лечение на умерена до тежка болка, напр. бупрснорфин, налбуфин и пентазоцин.
  При определени обстоятелства, Дорета може да се приема със следните лекарства: инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRI), използвани за лечение на депресия,
  Съобщава се за серотонинов синдром във времева връзка с терапевтичната употреба на трамадол в комбинация с други серотонинергични лекарства като селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин и триптани. Признаците на серотонинов синдром могат да бъдат например объркване, възбуда, повишена температура, изпотяване, атаксия, хиперрефлексия, миоклонус и диария,
  някои морфин-подобни лекарства, които се използват, например за предотвратяване или облекчаване на кашлица, успокоителни, например бензодиазепини, приспивателни, например барбитурати,
  някои лекарства, използвани за понижаване на кръвното налягане, талидомид,
  баклофен, използван като мускулен релаксант, варфарин, използвани за разреждане на кръвта,
  инхибитори на CYP3A4, например кетоконазол (противогъбично) или еритромицин (антибактериално)
  бупропион, използван за да се помогне на хората да спрат да пушат, трициклични антидепресанти, успокоителни.

  Приемът на следните лекарства заедно с Дорета може да се отрази на действието на Дорета във Вашия организъм:
  метоклопрамид и домперидон, използвани при гадене и повръщане, холестирамин, използван за намаляване нивото на холестерола в кръвта.

  Хирургия и тестове
  Кажете на Вашия лекар или зъболекар, че приемате Дорета преди да бъдете подложен на обща анестезия.

  Прием на Дорета с храна, напитки н алкохол
  Дорета може да бъде приемана със или без храна.
  Дорета може да доведе до сънливост. Алкохолът може да Ви накара да се чувствате сънливи. Алкохолът засилва седативния ефект на опиатните аналгетици, да повлияе върху концентрацията при шофиране и работа с машини и така да направи това опасно. Избягвайте да приемате алкохол или други продукти, съдържащи алкохол.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на това лекарство. Тъй като Дорета е фиксирана комбинация от активни вещества, включваща трамадол, Вие не трябва да приемате това лекарство по време на бременност и кърмене.
  Шофиране и работа с машини
  Не шофирайте, не работете с машини и не извършвайте други дейности, изискващи внимание, докато не разберете как точно Ви действа Дорета. Дорета може да Ви кара да се чувствате сънливи.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ДОРЕТА
  Винаги приемайте Дорета точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Обичайната начална доза е една таблетка. Ако е необходимо, може да бъдат приети и допълнителни дози, съгласно препоръките на Вашия лекар.
  Не приемайте повече от 4 таблетки дневно, (еквивалентни на 300 mg трамадолов хидрохлорид и 2600 mg парацетамол).
  Дозировката трябва да бъде определена спрямо интензивността на Вашата болка и Вашата индивидуална поносимост към болка. По принцип трябва да се приема най-ниската облекчаваща болката доза.
  Тежко чернодробно увреждане(недостатъчност)
  Пациенти с тежка чернодробна недостатъчност не бива да приемат Дорета.
  Ако във Вашия случай увреждането е леко до умерено, Вашият лекар може да Ви препоръча удължаване на времето между отделните дози.
  Употреба при деца
  Дорета не се препоръчва за употреба от деца под 12 годишна възраст. Пациенти в старческа възраст
  При пациенти в старческа (над 75 години) екскрецията на трамадол може да бъде забавена. Ако това се отнася за Вас, Вашият лекар може да препоръча удължаване на времето между отделните дози.
  Таблетките трябва да се преглъщат с достатъчно количество течност. Те могат да се разделят на две равни дози. Въпреки това те не трябва да се чупят или дъвчат. Таблетките трябва да се приемат за възможно най-кратко време. Ако смятате, че ефектът на Дорета е прекалено силен (напр. води до силна сънливост или затруднение на дишането) или прекалено слаб (напр. Вашата болка не е достатъчно облекчена), потърсете Вашия лекар или фармацевт. Ако не получите подобрение на симптомите, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Дорета
  Трябва да се потърси незабавно медицинска помощ в случай на предозиране, дори ако се чувствате добре, поради риск от забавено, тежко увреждане на черния дроб. Ако сте приели повече Дорета, отколкото трябва, можете да почувствате тежки нарушения на кръвоснабдяването на органите, нарушения на съзнанието до кома, гърчове, или може да имате затруднено дишане, да се почувствате зле, да повръщате, до отслабнете на тегло или да почувствате болки в корема.
  Ако пропуснете да вземете Дорета
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако сте пропуснали една доза от Дорета, приемете следващата таблетка в обичайното време. Ако сте спрели приема на Дорета
  Ако сте приемали Дорета за известно време, трябва да говорите с Вашия лекар, ако искате да го спрете, защото организмът Ви може да е привикнал към него. Ако внезапно спрете приема на Дорета може да се почувствате зле. Може да изпитате безпокойство, възбуда, нервност, безсъние, хиперактивност, тремор и /или стомашно неразположение.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Дорета може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Много чести нежелани реакции (проявяващи се при повече от 1 на 10 третирани пациенти): гадене, замаяност, сънливост.
  Те обикновено са леки и не причиняват проблеми.
  Чести нежелани реакции (проявяващи се при до 1 на 10 третирани пациенти): повръщане,
  проблеми с храносмилането (запек), газове (флатуленция), диария,
  болки в стомаха,
  сухота в устата,
  главоболие,
  треперене,
  объркване,
  нарушения на съня,
  промени в настроението (тревожност, нервност, еуфория (приповдигнато настроение през цялото време)), повишено изпотяване, сърбеж.

  Нечести нежелани реакции (проявяващи се при до 1 на 100 третирани пациенти):
  високо кръвно налягане, нарушения на сърдечния ритъм и на сърдечната честота, трудност или болка при отделяне на урина / белтък в урината, кожни реакции (копривна треска, обрив), шум в ушите, депресия,
  кошмари,
  халюцинации (чуване, виждане или усещане на неща, които не съществуват),
  загуба на паметта,
  затруднено преглъщане,
  кръв в изпражненията,
  треперене,
  горещи вълни,
  болка в гърдите,
  несъзнателни мускулни потрепвания, необичайно изтръпване ("иглички"), недостиг на въздух, повишени чернодробни ензими.
  Редки нежелани реакции (проявяващи се при до при до 1 от J000 третирани пациенти): лекарствена зависимост,
  припадъци, трудности в изпълнението на координирани движения, замъглено зрение, временна загуба на съзнание.
  Много редки нежелани реакции (проявяващи се при до 1 от 10 000): лекарствена злоупотреба.
  Нежелани реакции с неизвестна честота (честотата не може да бъде установена от наличните данни):
  Понижаване на нивата на кръвна захар.

  Следните са описани нежелани реакции, които са докладвани от хора, използващи лекарства, които съдържат само трамадолов хидрохлорид или парацетамол. Въпреки това, ако изпитате някои от тези нежелани реакции докато приемате Дорета, трябва да уведомите Вашия лекар: чувство на замаяност при изправяне от легнало или седнало положение, забавяне на сърдечния ритъм, припадъци, промени в апетита, мускулна слабост, забавено или повърхностнодишане, промени в настроението, промени в активността, промени във възприятията, влошаване на състоянието на астма; в някой редки случаи кожен обрив, показващ алергична реакция, може да се развие с внезапен оток на лицето и шията, затруднено дишане или спадане на кръвното налягане и припадък. Ако това се случи с Вас, спрете лечението и потърсете незабавно лекар. Не трябва да приемате лекарството отново.
  В редки случаи, употребата на лекарство от типа на трамадол може да Ви направи зависими от него, което прави спирането на приема му трудно.
  В редки случаи, хората приемали трамадол за известно време, могат да се почувстват неразположени ако спрат приема му внезапно. Може да се почувстват превъзбудени, тревожни, нервни или несигурни. Могат да бъдат хиперактивни, да имат трудности при заспиване, да имат стомашно или чревно неразположение. Много малко хора също така биха могли да изпитат пристъп на паника, халюцинации, необичайни усещания като сърбеж, мравучкане, изтръпване и шум в ушите (тинитус). Ако забележите някои от тези ефекти, или някакви други необичайни симптоми, моля уведомете Вашия лекар или фармацевтнезабавно..
  В изключителни случаи кръвните тестове могат да разкрият определени отклонения от нормата, като например, нисък брой на тромбоцитите в кръвта, което може да доведе до кървене от носа или венците.
  Употребата на Дорета заедно с лекарства, използвани за разреждане на кръвта (напр. фенопрокоумон, варфарин) могат да повишат риска от кървене. Всяко продължително или неочаквано кървене трябва да бъде докладвано незабавно на Вашия лекар.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
  Изпълнителна агенция по лекарствата ул.,Дамян Груев" № 8
  1303 София
  Тел.:+35 928903417
  уебсайт: www.bda.bg
  Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ДОРЕТА
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Дорета след срока на годност, отбелязан върху картонената кутия и блистерите. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Този лекарствен продукт не изисква някакви специални условия на съхранение.
  Не изхвърляйте каквито и да е лекарства в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърлите лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Дорета
  Активните вещества са трамадолов хидрохлорид и парацетамол. Всяка филмирана таблетка съдържа 75 mg трамадолов хидрохлорид, еквивалентен на 65,88 mg трамадол, и 650 mg парацетамол. Другите съставки са:
  - Ядро на таблетката: прежелатинизирано царевично нишесте, натриев нишестен гликолат (тип А), микрокристална целулоза (Е460) и магнезиев стеарат (Е572).
  - Филмово покритие: хипромелоза (Е464), макрогол 400, полисорбат 80, титанов диоксид (El 71), жълт железен оксид (Е 172) и червен железен оксид (Е 172).

  Как изглежда Дорета и какво съдържа опаковката
  Филмираните таблетки са бледо оранжеви, овални, изпъкнали, с широка делителна черта от
  двете страни, размери: 20 mm. χ 8 mm.
  Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  Предлагат се кутии с 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 и 100 филмирани таблетки (блистери с 10 таблетки).
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  KRKA, d.d., Novo město, Šmarješka cesta 6, Novo město, 8501, Словения Производител
  KRKA, d.d., Novo město, Šmarješka cesta 6, Novo mesto, 8501, Словения TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-Straße 5,27472 Cuxhaven, Германия

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на ДОРЕТА тбл.37.5/325мг.х30 КРКА

  ДОРЕТА ТАБЛ. / DORETA TABL.37,5МГ/325МГ Х 30 показания:

  Дорета е комбинация от два аналгетика (обезболяващи) - трамадол и парацетамол, които действат заедно и облекчават Вашата болка.

  Дорета е предназначен за лечение на умерена до силна болка, когато Вашият лекар прецени, че се нуждаете от комбинирането на трамадол и парацетамол.

  ДОРЕТА ТАБЛ. / DORETA TABL.37,5МГ/325МГ Х 30 дозировка и приложение:

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви го е предписал Вашият лекар!

  Обичайната начална доза е две таблетки. Ако е необходимо, може да бъдат приети и допълнителни дози след период от 6 часа, съгласно препоръките на Вашия лекар.

  ДОРЕТА ТАБЛ. / DORETA TABL.37,5МГ/325МГ Х 30 състав:

  Активни съставки:

  Трамадолов хидрохлорид/Парацетамол (Tramadol hydrochloride/Paracetamol)

  ДОРЕТА тбл.37.5/325мг.х30 КРКА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,50 лв.
  ДОРЕТА тбл.37.5/325мг.х30 КРКА се произвежда от Krka d.d. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,65 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа