Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • КСЕФО POWD.INJ 8 MG X 1

  • КСЕФО POWD.INJ 8 MG X 1 5,50 лв. от Apteka.puls.bg
  • XEFO POWD.INJ 8 MG X 1
   • Категория

    Лекарства /

    Против болка
   • Производител Nycomed
   • Статус не е в наличност
   • Код 31574
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  КСЕФО 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор (4 mg/ml, 2 ml) Лорноксикам

  XEFO 8 mg powder and solvent for solution for injection (4mg/ml, 2ml) Lornoxicam

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовката. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописаии в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:

  1. Какво представлява Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  3. Как да приемате Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор е нестероидно противовъзпалително и антиревматично средство (НСПВС) от клас оксиками. Предназначено е за облекчаване на остра лека до умерена болка, когато приемането на пероралната форма е неподходящо.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор

  Не приемайте Ксефо 8 mg прах н разтворител за инжекционен разтвор
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към лорноксикам или някоя от другите съставки на Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор;
  - ако приемате други НСПВС, като ацетилсалицилова киселина (аспирин); ибупрофен или инхибитори на ензима циклооксигеназа-2;
  - ако сте свръхчувствителни към други НСПВС, включително ацетилсалицилова киселина (аспирин); - ако страдате от тромбоцитопения (намален брой на тромбоцитите в кръвта, което повишава риска от кръвоизлив и кръвонасядане); - ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност,
  - ако страдате от стомашно-чревно кървене, спукване и кървене от кръвоносен съд в мозъка или други нарушения на кръвосъсирването;
  - ако имате анамнеза за стомашно-чревно кървене или перфорация, свързани с предшестващо лечение с НСПВС;
  - ако страдате от активна пептична язва или имате анамнеза за рецидивираща пептична язва; - ако страдате от тежко чернодробно увреждане; - ако страдате от тежко бъбречно увреждане; - ако сте бременна в последните три месеца на бременността.

  Обърнете специално внимание при употребата на Ксефо 8 mg прах н разтворител за инжекционен разтвор:
  - ако сте с увредена бъбречна функция;
  - ако имате анамнеза за хипертония и/или сърдечна недостатъчност, като задръжка на течности и оток;
  - ако страдате от улцерозен колит или болест на Крон; - ако имате анамнеза за склонност към кървене; - ако сте имали бронхиална астма;
  - ако страдате от системен лупус еритематодес (рядко имунно заболяване).

  Вашият лекар може да проследява състоянието Ви посредством чести лабораторни изследвания, ако:
  • страдате от нарушения на кръвосъсирването;
  • страдате от увредена чернодробна функция;
  • сте в старческа възраст,
  • ще бъдете лекувани с Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор повече от 3 месеца.

  Вие трябва да информирате Вашия лекар, ако Ви предстои лечение с хепарин или такролимис едновременно с Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор.

  Ако получите някакви необичайни симптоми от страна на корема, като кървене, кожни реакции, като кожен обрив, увреждане на вътрешната лигавица на ноздрите, устата, клепачите, ушите, гениталиите или ануса или други признаци на свръхчувствителност, трябва да спрете да приемате Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор и да се свържете незабавно с Вашия лекар.

  Използването на лекарства като Ксефо може да е свързано с леко повишен риск от сърдечен удар (миокарден инфаркт) или мозъчен удар (инсулт). Рискът е по-голям при приемане на високи дози и продължително лечение. Не превишавайте препоръчваната доза или продължителност на лечението.

  Вие трябва да обсъдите лечението си с Вашия лекар или фармацевт, ако:
  • имате проблеми със сърцето;
  • сте прекарали инсулт;
  • смятате, че може да сте изложени на риск от развитие на тези състояния (например, ако имате високо кръвно налягане, диабет или висок холестерол, или сте пушач).

  Избягвайте приема на Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор по време на инфекция от варицела (ситна шарка).

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

  Не приемате Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор едновременно с други НСПВС, като ацетилсалицилова киселина (аспирин), ибупрофен и инхибитори на ензима циклооксигеназа-2, Ако не
  сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор може да повлияе другите лекарства. Бъдете особенно внимателни,, ако приемате някое от следните вещества:
  - Циметидин - използва се за лечение на стомашни киселини и язва;
  - Антикоагуланти като хепарин или фенпрокумон - използат се за профилактика на образуването
  на тромби;
  - Кортикостероиди;
  - Метотрексат - използва се за лечение на рак или иммунни нарушения; - Литий;
  - Имуносупресивни средства като циклоспорин или такролимус; - Сърдечни лекарства като дигоксин, АСЕ-инхибитори, бета-адренергични блокери; - Диуретици; - Бета блокери; - Хинолонови антибиотици;
  - Тромбоцитни антиагреганти - използват се за профилактика на инфаркт и инсулт; - Инхибитори на обратния захват на серотонина - използват се за лечение на депресия; - Сулфанилурейни продукти (напр. глибенкламид) - използват се за лечение на диабет; - Индуктори и инхибитори на СУР2С9-изоензимите (като антибиотика рифампицин или
  противогъбичното лекарство флуконазол), тъй като те може да повлияят пътя по който Вашето тяло разгражда Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор; - Ангиотензин П-рецепторни болкери - използват се за лечение на високо кръвно налягане, бъбречни нарушения причинени от диабет и застойна сърдечна недостатъчност; - Пеметрексед - използва се при някои форми на рак на белия дроб.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Фертилитет
  При използване на Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор може да се наблюдава нарушение на фертилитета, като неговото приложение при жени, правещи опити да забременеят, не се препоръчва. Трябва да се обмисли прекратяване на лечението с Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор при жени, които срещат трудности да забременеят или които са подложени на изследвания за безплодие.

  Бременност
  Лечение с Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор не се препоръчва през първите 6 месеца от бременността, освен при изрична препоръка от Вашия лекар. Не трябва да приемате Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор през последните 3 месеца от Вашата бременност.

  Кърмене
  Ако кърмите не се препоръчва лечение с Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор, освен при изрична препоръка от Вашия лекар.

  Шофиране и работа с машини
  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор няма или има пренебрежимо влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор

  Винаги приемайте Ксефо точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчваната доза за възрастни е 8 mg интравенозно (i.v.) или иитрамускулно (i.m).
  Вие не трябва да приемате повече от 16 mg дневно. Все пак, през първия ден от лечението Вашият
  лекар може да Ви предпише допълнителна доза 8 mg Ксефо прах и разтворител за инжекционен
  разтвор
  Преди употреба Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор трябва да се разтвори с приложения 2 ml разтворител за инжекционен разтвор.
  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор е предназначен за иитрамускулно (i.m.) или интравенозно (i.v.) инжектиране. Инжектирането трябва да става бавно за не по-малко от 15 секунди като i.v.инжекция и за не по-малко от 5 секунди като i.m. инжекция.
  Не смесвайте Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор с други лекарства, освен ако не е доказана съвместимост. Лорноксикам е показал съвместимост с 0,9% разтвор на натриев хлорид, 5% разтвор на декстроза (глкжоза) и разтвор на Рингер. Освен ако не е доказана съвместимост, Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор винаги трябва да се прилага отделно.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  Ако сте приели повече от предписаната доза Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор, моля свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

  В случай на предозиране могат да се очакват следните симптоми: гадене, повръщане, симптоми, свързани с централната нервна система (като замайване или нарушения на зрението).

  Ако сте пропуснали да приемете Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  He вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4 ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
  Използването на лекарства като Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор може да е свързано с леко повишен риск от сърдечен удар (миокарден инфаркт) или мозъчен удар (инсулт).

  Ако получите необичайни коремни симптоми, като кървене от стомашно-чревния тракт, кожни реакции, като кожен обрив, увреждане на лигавицата на ноздрите, устата, клепачите, ушите, гениталите или ануса, или други прояви на свръхчувствителност, Вие трябва да спрете приема на Ксефо 8 mg прах н разтворител за инжекционен разтвор н незабавно да се свържете с Вашия лекар.

  Ако получите някой от следните нежелани реакции, спрете приема на лекарството и уведомете незабавно Вашия лекар или се свържете с отделенето за неотложна помощ в най-близката болница:
  • Затруднено дишане, болки в гърдите, оток (подуване на глезените) или влошаването им.
  • Силна или продължителна стомашна болка или ако изпражненията Ви придобият черен цвят.
  • Пожълтяване на кожата и очите (жълтеница) - това са сигнали за чернодробни проблеми.
  • Алергични реакции - които може да включват кожни проблеми, като разязвявания или мехури, или подуване на лицето, устните, езика или гърлото, което може да предизвика затруднения в дишането.
  • Треска, обрив с мехури или възпаление, особенно по ръцете и краката или около устата (синдром на Stevens-Johnsons).
  • По изключение, тежка инфекция на кожата по време на варицела.

  Нежеланите лекарствени реакции, свързани с употребата на Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор, са представени по-долу:

  Чести нежелани лекарствени реакции: (засягат от 1 до 10 потребители на 100)
  • леко и преходно главоболие и замайване;
  • гадене, коремна болка, разстроен стомах, диария и повръщане.

  Нечести нежелани лекарствени реакции: (засягат от 1 до 10 потребители на 1 000)
  • загуба на тегло (анорексия), безсъние, депресия;
  • възпаление на очите (конюнктивит);
  • виене на свят, шум в ушите;
  • сърдечна слабост, неправилна сърдечна дейност, ускорена сърдечна дейност, зачервяване;
  • запек, газове, оригване, сухота в устата, гастрит, стомашна язва, болка в горната част на корема, дуоденална язва, разязвяване на устата;
  • повишаване на стойностите на показателите за чернодробната функция, (определени чрез кръвни тестове) и чувство на неразположение;
  • обрив, сърбеж, повишено изпотяване, зачервяване на кожата (еритема), ангиоедем (бързо отичане на на дълбоките слоеве на кожата, обикновено на лицето), копривна треска (уртикария), запушен нос в резултат на алергия (хрема);
  • опадане на косата;
  • болки в ставите (артралгия).

  Редки нежелани лекарствени реакции: (засягат от 1 до 10 потребители на 10 000)
  • възпалено гърло;
  • анемия, намален брой на тромбоцитите и белите кръвни клетки в кръвта (тромбоцитопения,

  левкопения), слабост,
  • свръхчувствителност, анафилактоидна реакция и анафилаксия (реакция на организма характеризираща се с подуване на лицето, зачервяване, затруднено дишане и притъмняване;
  • объркване, нервност, възбудимост, сънливост, парестезия (мравучкане, изтръпване), промяна на вкуса, тремор, мигрена, нарушения на зрението;
  • повишаване на кръвното налягане, топли вълни;
  • кръвоизлив, хематом (посиняване), удължено време на кървене;
  • затруднено дишане, кашлица, бронхоспазъм;
  • перфорация на язва, повръщане на кръв, стомашно-чревен кръвоизлив, черни лъскави изпражнения;
  • възпаление в устата, езофагит (възпаление на хранопровода), гастро-езофагеален рефлукс, затруднено гълтане, афтозен стоматит (разязвявания в устата), възпаление на езика;
  • нарушена чернодробна функция;
  • кожни нарушения, като екзема, обрив;
  • болка в костите, мускулни спазми, болки в мускулите;
  • проблеми при уриниране, като нужда от ставане и уриниране през нощта (никтурия), или повишаване на нивата на уреята и креатинина в кръвта;

  Много редки нежелани лекарствени реакции: (засяга по-малко от 1 потребител на 10 000)
  • чернодробно увреждане, хепатит (възпаление на черния дроб), жълтеница, холестаза (застой на жлъчката в жлъчните канали);
  • посиняване, оток и тежки кожни реакции с образуване на мехури (синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза);
  • асептичен мененгит;
  • НСПВС класифицирани ефекти: неутропения, агранулоцитоза, апластична анемия, хемолитична анемия, бъбречна тоскичност.

  Ако никоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописави в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

  Да се съхранява под 25 °С. Съхранявайте флакона в картонената кутия за предпазване от светлина.
  Срок на годност след разтварянето: 24 часа при 21 °С (± 2 °С).

  Ако лекарственият продукт има видими признаци на влошаване на качеството, той трябва да се изхвърли в съответствие с местните изисквания.

  Химичната и физична стабилност на приготвения разтвор е доказана за период от 24 часа при 21 °С (±2 °С). От микробиологична гледна точка, продуктът трябва да бъде използван незабавно. Ако разтворът не се използва незабавно, времето на съхранение след приготвяне и условията преди употреба са отговорност на потребителя и не бива да надвишават 24 часа при 2-8°С, освен ако разтварянето/разреждането (вкл.) са проведени при контролирани и валидирани асептични условия.

  Не използвайте Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор след срока на годност, отбелязан върху картонената кутия след „Годен до:".
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат да опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНАИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  Флакон:
  - Активното вещество е лорноксикам; - Един флакон с прах съдържа 8 mg лорноксикам; - Приготвен разтвор: 1 ml съдържа 4 mg лорноксикам; - Другите съставки са манитол, трометамол, динатриев едетат.

  Разтворител:
  Разтворителят съдържа вода за инжекции.
  Как изглежда Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор и какво съдържа опаковката
  Прахът е жълто, твърдо вещество, а разтворителят е бистра течност. След приготвянето, разтворът за инжекции е жълта, бистра течност.
  Ксефо се разпространява като комплект, съдържащ 1 флакон прах за инжекционен разтвор и 1 ампула разтворител за инжекционен разтвор.

  Притежател на разрешението за употреба и производител:
  Takeda Austria GmbH,
  St.- Peter 25, A - 4020 Linz, Австрия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите членки на Европейското икономическо пространство със следните имена:
  DK/H/123/005
  Австрия Xefo 4 mg/mt - Trockensubstanz zur Injektionsbereitung mit Losungsmittel
  България Ксефо
  Чешка Република Xefo 4 mg/ml
  Дания Xefo
  Естония Xefo
  Франция Xefo
  Гърция Xefo
  Унгария Xefo 4 mg/ml por es oldoszer oldatos mjekcidhoz
  Ирландия Xefo
  Италия XEFO
  Литва Xefo 8 mg milteliai ir tirpiklis injekciniam tirpalui
  Латвия Xefo 8 mg pulveris un skidinatajs injekciju Sl^Iduma pagatavosanai
  Полша Xefo
  Португалия Acabel 8 mg/ml
  Румъния Xefo 8mg/ml
  Нидерландия Xefo
  Словакия Xefo 4 mg/ml prasok a rozpuSfadlo na injekciu roztek
  Словения Xefo 4 mg/ml praSek in vehikel za raztopino za injiciranje
  Швеция Xefo

  DK/H/137/005 Дания Lornoxicam "Takeda" Италия TAIGALOR Португалия BOSPORON 8 mg/2ml

  Дата на последно одобрение на листовката
  04.2013

  Следващата информация е предназначена само за медицинските специалисти
  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор
  - Активното вещество е лорноксикам;
  - Един флакон с прах съдържа 8 mg лорноксикам;
  - Приготвен разтвор: 1 ml съдържа 4 mg лорноксикам;
  - Другите съставки са манитол, трометамол, динатриев едетат.

  Разтворител:
  - Разтворителят съдържа вода за инжекции.

  Указание за употреба
  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор се приготвя чрез разтваряне на прахта във флакона с 2 ml разтворител от ампулата, непосредствено преди употреба. Полученият разтвор след разтварянето е жълта бистра течност. След приготвяне на разтвора сменете иглата.
  За интрамускулно приложение използвайте достатъчно дълга игла за дълбока интрамускулна инжекция.

  Съвместимост
  Ксефо 8 mg прах и разтворител за инжекционен разтвор е съвместим с:
  разтвор на Рингер
  0,9% разтвор на натриев хлорид
  5% разтвор на декстроза (глкжоза).

  Описание на КСЕФО POWD.INJ 8 MG X 1 Кратка характеристика

  КСЕФО POWD.INJ / XEFO POWD.INJ. 8 MG X 1 показания:

  За лечение на умерена до силна болка, за сиптоматично лечение на болката и възпаление свързано с ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилартрит, остеоартрит, постоперативни болки. 

  КСЕФО POWD.INJ / XEFO POWD.INJ. 8 MG X 1 дозировка и приложение:

  Дозировката се определя индивидуално.

  Първоначално трябва да се вземат по 16 мг , последвани от 8 мг до максимална доза от 32 мг през първите 24 часа.

  КСЕФО POWD.INJ / XEFO POWD.INJ. 8 MG X 1 състав:

  Lornoxicam. НСПВС- оксикам.

  КСЕФО POWD.INJ 8 MG X 1 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 5,50 лв.
  КСЕФО POWD.INJ 8 MG X 1 се произвежда от Nycomed и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,55 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа