Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ПРОАЛГИН ТАБЛ. 500МГ Х 20

  • ПРОАЛГИН ТАБЛ. 500МГ Х 20 1,96 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  
  ПРОАЛГИН 500 mg таблетки
  PROALGIN 500 mg tablets
  Метамизол натрий/Metamizole sodium

  Прочетете внимателно цялата листовка тъй като тя съдържа важна за Вас информация
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  - Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.
  - Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се подобряват след 3-5 дневно лечение.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Проалгин и за какво се използва
  2. Преди да приемете Проалгин
  3. Как да приемате Проалгин
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Проалгин
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОАЛГИН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Проалгин притежава силно изразен обезболяващ и температуропоножаващ ефект и умерено противовъзпалително действие. Отпуска гладката мускулатула и премахва болезнените спазми на матката, жлъчката, жлъчните и пикочните пътища.
  Проалгин се прилага:
  1. За краткосрочно облекчаване на главоболие, зъбобол, ставни, мускулни болки и възпаления; болки след травми и хирургични операции, болка при жлъчни и бъбречни спазми, изгаряния и болезнена менструация, когато други обезболяващи средства не са ефективни или са противопоказани за употреба;
  2. За краткосрочно понижаване на високата телесна температура, когато други средства не са ефективни или са противопоказани за употреба;

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ПРОАЛГИН

  Не приемайте Проалгин ако:
  - Ако сте алергични (имате свръхчувствителност) към метамизол или някое от помощните вещества на продукта;
  - Ако сте алергични (имате свръхчувствителност) към други лекарства от групата на пиразолоните или пиразолодин;
  - Ако в миналото или в момента имате заболяване, свързано с нарушения в кръвообразуването и функцията на костния мозък (напр. скоро или в момента се лекувате с цитостатици);
  - Страдате от бронхиална астма или след прием на други обезболяващи или температуропонижаващи лекарства получавате обрив, сърбеж, затруднено дишане.
  - Имате заболявания на кръвта - левкопения (намален брой бели кръвни клетки), хемолитична анемия (разрушаване на червените кръвни клетки), чернодробна порфирия (рядко наследствено заболяване, свързано с нарушения в обмяната на веществата), апластична анемия (намален брой на всички видове кръвни клетки поради увредена функция на костния мозък);
  - Ако страдате от тежки чернодробни и бъбречни заболявания.
  Продуктът не трябва да се прилага при деца с телесно тегло 5 кг както и в последните три месеца на бременността.

  Обърнете специално внимание при употребата на Проалгин
  При продължителна (над 3 месеца) и честа употреба на обезболяващи лекарства е възможно да се появи упорито и мъчително главоболие или да се влоши съществуващо такова. Необходимо е да знаете, че повишаването на дозата на обезболяващите лекарства няма да доведе до подобряване на оплакванията. В тези случаи трябва да прекратите приема на продукта и да се консултирате със специалист.
  В някои случаи, макар и рядко, метамизол може да предизвика тежки и опасни алергични реакции (алергичен шок, пълна липса на бели кръвни клетки). Рискът е по-висок при лица страдащи от бронхиална астма, алергична хрема, полипи в носа, хронична уртикария (копривна треска), алергия или непоносимост към консерванти или оцветители (тартразин), непоносимост към алкохол (сълзотечение, кихане и интензивно зачервяване на лицето при консумация дори на малки количества алкохол), треска (повишена телесна температура с втрисане).
  Метамизол може да доведе до значимо понижение на кръвното налягане, поради което неговият прием трябва да се избягва при пациенти със ниско кръвно налягане, нестабилно кръвоснабдяване и циркулация.
  Продуктът се прилага само под лекарски контрол при болни с увредена бъбречна и чернодробна функция.
  При онкологично болни приложението на продукта изисква проследяване на левкоцитите с оглед превенция на левкопения.
  При прием на метамизол урината може да се оцвети в червено.

  Прием, употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Приложен еднократно, метамизол потиска разграждането на някои лекарства, а при по-продължителен прием може да активира някои чернодробни ензими, което налага преоценка на влиянието му върху разграждането на другите едновременно приемани лекарства.
  Рискът от алергии е по-висок при едновременен прием с други температуропонижаващи, противоболкови и противовъзпалителни средства.
  Може да взаимодейства с каптоприл, литий, метотрексат, триамтерен и да доведе до промяна в техния ефект.
  Съществува риск от потискане образуването на белите кръвни клетки при приемане на метамизол с лекарства, потискащи функцията на костния мозък (лекарства съдържащи злато, противоракови продукти).
  Редица успокоителни лекарства и други продукти за лечение на болести на нервната система усилват противоболковото действие на метамизол.
  Някои лекарства за лечение на депресия, противозачатъчните лекарства и алопуринол (за лечение на подагра) забавят обмяната и разграждането на метамизол и могат да повишат неговата токсичност.
  Метамизол намалява нивото на циклоспорин (лекарство потискащо имунната система) в кръвта и може да повлияе процеса при трансплантацията на тъкани и органи.
  Продуктът намалява активността на кумариновите антикоагуланти (противосъсирващи средства).

  Едновременната употреба с хлорпромазин (психотропен продукт) може да доведе до риск от тежка хипотермия (понижение на телесната температура).

  Прием на Проалгин с храни и напитки
  Няма данни за ограничения.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.
  Не се препоръчва употребата на продукта по време на бременност, а в последните три месеца използването му е противопоказано.
  Продуктът преминава в майчиното мляко, поради което приемът му по време на кърмене трябва да бъде избягван или кърменето да бъде преустановено за този период.

  Шофиране и работа с машини
  В нормални дози Проалгин не повлиява шофирането и работа с машини.
  Във високи дози продуктът може да повлияе активното внимание и рефлексите, поради което не се препоръчва извършването на тези дейности за времето на лечение с продукта.
  Важна информация относно някои от съставките на Проалгин
  Проалгин съдържа в състава си като помощно вещество пшенично нишесте, поради което пациентите с алергия към пшеница (различна от глутеновата ентеропатия) не трябва да го прилагат.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ПРОАЛГИН

  Винаги приемайте Проалгин точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Възрастни и депа над 15 години и тегло > 53 кг (без лекарско предписание)
  Препоръчвана дневна доза - 1 таблетка 3-4 пъти дневно;
  Максимална еднократна доза - 2 таблетки, максимална дневна доза - 6 таблетки. Продължителност на лечението - 3 до 5 дни. След отзвучаване на болките, високата температура или възпалението, продуктът се приема в продължение на няколко дни по 1 таблетка.
  Дена и подрастващи до 15 години (по лекарско предписание)
  Деца между 10 и 14 години - 1/2 таблетка 3 пъти дневно.
  Деца мужде 7 и 9 години - 1/2 таблетка 2 пъти дневно.
  Пациенти в напреднала възраст и увредено общо състояние
  Необходимо е да се обмисли намаляване на дозата, пред вид това, че екскрецията на метаболитите на метамизол може да бъде забавена.
  Нарушена бъбречна и чернодробна функция
  При пациенти с нарушена чернодробна и/или бъбречна функция се препоръчва избягване на повторен прием на високи дози метамизол, поради това, че излъчването на метаболитите на метамизол от организма може да бъде намалена. Не е необходимо намаление на дозата, когато продуктът се прилага еднократно или за кратък период.
  Начин и продължителност на приложение
  Препоръчително е продуктът да се приема след нахранване, при необходимост и преди хранене. Таблетките се приемат цели с достатъчно количество течност.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Проалгин
  Симптоми - гадене, повръщане, виене на свят, понижение на кръвното налягане, намалено отделяне на урина, цианоза (синкаво оцветяване на кожа и лигавици вследствие ниско ниво на кислорода в кръвта), епилептиформени гърчове, колапс.
  Първите мерки при са предизвикване на повръщане, стомашна промивка, даване на активен въглен, последвано от симптоматично лечение. Няма специфичен антидот (противоотрова).

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства, Проалгин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Могат да се наблюдават следните нежелани лекарствени реакции, които според честотата си могат да бъдат следните:
  Нарушения на кожата и подкожната тъкан Нечести - кожен обрив и зачервяване;
  Редки - дребен сърбящ обрив, по-леки или по-тежки алергични реакции. По-леките реакции се проявяват т с типични кожни и лигавични изменения и симптоми (сърбеж, чувство на парене, възпаление, копривна треска, подуване), затруднено дишане и много рядко прояви от страна стомаха и червата. В някои случаи те могат да прогресират до копривна треска по цялото тяло, тежък оток в областта наочите, устните и лицето, в накои случаи и ларникса, тежък спазъм на бронхите и затруднено дишане, нарушения в сърдечния ритъм, рязко и значимо понижение на артериалното налягане. При поява на кожни реакции, приемът на продукта трябва да бъде преустановен незабавно.
  Много редки - тежка астма, херпес на устните, тежки кожни увреждания (епидермолиза, синдром на Stevens-Johnson или синдром на Lyell), значимо нарушениея на кръвообращението. Нарушения на кръвта и лимфната система
  Редки - намаление броя на белите кръвни клетки, хемолитична, зачервявания и дребни кръвоизливи по кожата и лигавиците;
  Много редки - липса на бели кръвни клетки (агранулоцитоза) и намаление броя на тромобцитите.
  Рискът от развитие на агранулоцитоза се повишава, когато метамизол се прилага за период по-голям от една седмица. Агранулоцитозата се проявява с треска, тръпки, болки в гърба, затруднения в гълтането, възпаление на лигавицата на устната кухина, носа, фаринкса, в областта на гениталиите и ануса. Ако се развие някой от тези симптоми трябва незабавно да прекратите приема на продукта и да се обърнете към лекар.
  Сърдечни нарушения
  Нечести - понижение на кръвното налягане по време или след приема, като в някои случаи то може да бъде значимо.
  Неизвестна честота - учестена сърдечна дейност, посиняване на устните, пръстите на ръцете; Стомашно-чревни нарушения
  Неизвестна честота - загуба на апетит, гадене, повръщане;
  Жлъчно-чернодробни нарушения
  Много редки - повишение стойностите на билирубина в кръвта;
  Неизвестна честота - задръжка на жлъчка, жълтеница;
  Изследвания
  Редки- повишаване стойностите на някои трансаминази Нарушения на нервната система Редки - при високи дози гърчове;
  Неизвестна честота - виене на свят;
  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища
  Много редки - остро нарушения на бъбречната функция, поява на белтък в урината, намаление или пълно прекратяване отделянето на урина, бъбречна недостатъчност, нефрит;
  Нарушения от страна на белия дроб и дишането Редки - затруднено дишане;
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПРОАЛГИН

  При температура под 25°С!
  Да се пази на място, недостъпно за деца!
  Не използвайте Проалгин след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не използвайте Проалгин, ако забележите промяна във външния вид на таблетката.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализцията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Проалгин
  Активното вещество в една таблетка: метамозил натрий (metamizole sodium) 500mg Помощни вещества: пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, желатин.
  Как изглежда Проалгин и какво съдържа опаковката
  Таблетките Проалгин представляват бели или почти бели, кръгли, плоски таблетки с диаметър 13 mm и делителна черта от едната страна.
  10 таблетки в блистер от PVC/A1 фолио.
  1 или 2 блистера в кутия.

  Притежател на разрешението за употреба
  „Актавис” ЕАД
  Ул. „Атанас Дуков” № 29
  София, България

  Производител
  Балканфарма-Дупница АД
  Ул. "Самоковско шосе" №3
  Дупница, България

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  „Актавис” ЕАД
  Ул. “Атанас Дуков”№ 29
  Тел.++359 2 9321 762
  ++359 2 9321 771

  Дата на последно одобрение на листовката
  Септември 2010 год.

  Описание на ПРОАЛГИН ТАБЛ. 500МГ Х 20

  ПРОАЛГИН ТАБЛ. / PROALGIN TABL.500МГ Х 20 показания:

  Болки от различен произход /главоболие, зъбобол, артралгии, невралгии, миозити, а също така и по-леки висцерални болки, както и за обезболяване на раждането/; висока темепература; ревматизъм. 

  ПРОАЛГИН ТАБЛ. / PROALGIN TABL.500МГ Х 20 дозировка и приложение:

  При възрастни се прилага перорално в доза 500 мг. 2-3 пъти дневно. МЕД е 1г. МДД - 3г перорално. При деца над 15 години се прилага перорално 2-3 пъти на ден по 250мг. Парентералното прилажение следва да се избягва.

  ПРОАЛГИН ТАБЛ. / PROALGIN TABL.500МГ Х 20 състав:

  Methamizole sodium.НСПВ с добре изразен аналгетичен и антипиретичен ефект и умерено изразена възпалителна активност. 

  ПРОАЛГИН ТАБЛ. 500МГ Х 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 1,96 лв. Както всички други продукти от Против болка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  ПРОАЛГИН ТАБЛ. 500МГ Х 20 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,20 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ПРОАЛГИН ТАБЛ. 500МГ Х 20 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа