Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • СОЛПАДЕИН КАПС. Х 12

  • СОЛПАДЕИН КАПС. Х 12 6,90 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за пациента

  SOLPADEINE 500mg/8mg/30 mg capsules
  paracetamol / codeine/caffeine
  СОЛПАДЕИН 500mg/8mg/30mg капсули
  парацетамол/кодеин/кофеин

  Прочетете внимателно цялата тази листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Солпадеин капсули и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Солпадеин капсули
  3. Как да приемате Солпадеин капсули
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Солпадеин капсули
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Солпадеин капсули и за какво се използва?
  Солпадеин съдържа три активни съставки: парацетамол - аналгетик (успокоява болката) и антипиретик (понижава температурата), кодеин фосфат - аналгетик и кофеин, който засилва обезболяващото действие.
  Кодеин може да се използва при деца над 12 години за краткосрочно облекчение на умерено изразена болка, която не се повлиява от други болкоуспокояващи средства като самостоятелно приеман парацетамол или ибупрофен.
  Солпадеин се препоръчва за бързо облекчаване на слаба до средно изразена болка (ревматична болка, главоболие, мигрена, невралгия, зъбобол, възпалено гърло, болка при синуит и стоматологични интервенции, например екстракция на зъб, менструални и мускулни болки), за повлияване на високата температура и другите симптоми при простуда и грип.
  Този продукт съдържа кодеин. Кодеин принадлежи към група лекарствени продукти, наричани опиоидни аналгетици, чието действие е да облекчат болката. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с други болкоуспокояващи средства, като парацетамол.

  2. Предн да приемате Солпадеин капсули Съдържа парацетамол.
  Не приемайте други лекарства, съдържащи парацетамол.
  Не приемайте Солпадеин капсули:
  • Ако сте алергични към парацетамол, кодеин и кофеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б).
  • За облекчаване на болка при деца и юноши (0-18 годишна възраст) след хирургична интервенция за отстраняване на сливици или аденоид, поради синдром на обструктивна сънна апнея.
  • Ако знаете, че метаболизирате свръхбързо кодеин до морфин.
  • Ако кърмите.

  Предупреждение и предпазни мерки
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да вземете Солпадеин капсули, ако:
  • имате бъбречно или чернодробно заболяване;
  • страдате от хипертрофия (уголемяване) на простатата;
  • имате тежко възпаление или запушване на червата;
  • сте бременна или кърмите;
  • имате заболявания на дихателната система, протичащи със задух;
  • взимате лекарства, предписани Ви за депресия, или други лекарства, влияещи на централната нервна система, напр. седативни и сънотворни;
  • взимате метоклопрамид, домперидон (използван за повлияване на гадене и повръщане) или холестирамин, прилаган за понижаване нивото на холестерола;
  • взимате антикоагуланти - лекарства, използвани за разреждане на кръвта.
  Кодеин се трансформира до морфин в черния дроб с помощта на ензим. Морфин е вещество, което води до облекчаване на болката. Някои хора притежават разновидност на този ензим, което може да повлияе по различен начин на различни хора. При някои не се произвежда морфин, или се произвежда в много малки количества, което не би осигурило достатъчно облекчаване на болката. При други е възможно да настъпят тежки нежелани лекарствени реакции, поради произвеждане на прекомерно голямо количество морфин. Ако забележите някои от следните нежелани лекарствени реакции, трябва да прекратите употребата на това лекарство и да потърсите незабавно медицинска консултация: забавено или повърхностно дишане, объркване, сънливост, смаляване на зениците, чувство за гадене или гадене, запек, липса на апетит.

  Употреба при деца и юноши
  Употреба при деца и юноши след операция
  Кодеин не трябва да се използва за облекчаване на болката при деца и юноши след отстраняване на техните сливици или аденоиди за лечение на обструктивна сънна апнея.

  Употреба при деца с дихателни проблеми
  Кодеин не се препоръчва при деца с дихателни проблеми, тъй като симпомите на морфинова токсичност могат да се влошат при тези деца.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Комбинацията парацетамол/кодеин/кофеин не се препоръчва по време на бременност. Наличните данни не показват, че парацетамол е противопоказан по време на кърмене. Кофеин се излъчва в майчиното мляко и може да има стимулиращ ефект върху кърмачето, но токсични концентрации не са наблюдавани.
  Кърмещите жени трябва да наблюдават бебето си по време на лечението за възможна поява на повишена сънливост, отпуснатост, затруднено сучене или дишане, намален тонус. При поява на подобни симптоми е необходимо веднага да се потърси лекарска помощ. Не приемайте кодеин, докато кърмите. Кодеин и морфин преминават в майчиното мляко.

  Влияние върху за щофиране и работа с машини
  Солпадеин може да причини виене на свят. Ако почувствате замайване, не карате кола и да работете с машини.

  Солпадени разтворими таблетки с храна и напитки
  Това лекарство съдържа кофеин. Избягвайте приемането на големи количества чай, кафе или кофеин съдържащи напитки докато приемате Солпадеин разтворими таблетки. Повишеният прием на кофеин може да Ви направи раздразнителни и напрегнати, да имате проблеми със съня или да изпитвате неприятно чувство на стягане и тежест в гърдите.

  3. Как да приемате Солпадеин капсули?
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. За перорално приложение.

  Възрастни, включително и тези над 60 години, и деца на и над 12 години:
  Една до две капсули, до четири ггьти на ден при необходимост. Дозата да не се приема на интервали, по-кратки от 4 часа. Възрастни: Да не се взимат повече от 8 капсули за 24 часа.
  Деца на и над 12 г.: Деца на и над 12 години следва да приемат Солпадеин разтворими таблетки на всеки 6 часа, според необходимостта..
  Да не се приемат повече от б капсули за 24 часа.
  Деца под 12 години: Не се препоръчва при деца под 12 години.
  Това лекарство не трябва да се приема за период по-дълъг от три дни. Ако болката не намалее след три дни, консултирайте се с Вашия лекар.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Солпадеин капсули?
  Ако вземете повече от препоръчаната доза, незабавно потърсете лекарска помощ, дори и да се чувствате добре. Предозирането с парацетамол може да причини увреждане на черния дроб. Съдържа кодеин: редовната употреба за дълъг период от време може да доведе до симптоми като безпокойство и раздразнителност когато се спре приема на това лекарство. Ако се налага да приемате това лекарство за по-дълъг период от време се консултирайте с Вашия лекар.

  Ако сте пропуснали да приемете повече от необходимата доза Солпадеин капсули?
  Приемете дозата когато си спомните. Не приемайте двойна доза за да компенсирате пропуснатата.

  4. Възможни нежелани реакции
  При парацетамол, нежеланите реакции са редки. Може да се наблюдават алергични реакции,
  напр. кожен обрив. Спрете приема на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар, ако:
  - наблюдавате алергична реакция като сърбеж, обрив, проблеми с дишането, поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето;
  - се появат язви в устата;
  - сте имали проблеми с дишането при употреба на ацетилсалицилова киселина или нестероидни противовъзпалителни лекарства;
  - имате неочаквано кървене или склонност към насиняване. Кодеин може да причини запек, гадене, виене на свят или сънливост, но тези нежелани реакции се наблюдават много рядко при приемане на препоръчаните дози. Най-често наблюдаваните при кофеин нежелани реакции са: гадене, поради стомашно-чревно дразнене, безсъние и безпокойство в резултат на стимулиране на централната нервна система. Консултирайте се с Вашия лекар, ако наблюдавате някакви неочаквани реакции.

  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции ддиректно чрез националната система за съобщаване към Изпълнителната aгeнция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8,1303 София, тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.bg
  съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Солпадеин капсули
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25 °С.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание па опаковката ¦ допълнителна информация
  Какво съдържа Солпадеин капсули?
  Всяка капсула съдържа:
  парацетамол 5OO mg кодеин фосфат 8 mg кофеин 30 mg
  Капсулата съдържа още царевично нишесте, магнезиев стеарат, титаниев диоксид (Е171), еритрозин (Е 127), патент синьо (Е131), хинолин жълто (Е 104) и желатин. Печатното мастило съдържа шеллак, пропилей гликол и черен железен оксид (Е172).

  Как изглежда Солпадеин и какво съдържа опаковката?
  Солпадеин капсули са бяло-червени с щампован надпис, опаковани в блистери от PVC/алуминиево фолио.
  Картонената опаковка може да съдържа 12,24,48 или 96 капсули.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба: Omega Pharma limited, 32 Vauxhall Bridge Road, London, SW1V 2SA, Великобритания

  Производител
  SmithKline Beecham SA.
  28806 Aicala de Henares, Madrid, Испания
  и/или
  Glaxo Wellcome Production
  Rae Joseph Cognot, Z-l du Terras, Mayenne, Франция
  Срок на годност: 5 години.

  Дата па последно преразглеждане на листовката: Август 2013

  Описание на СОЛПАДЕИН КАПС. Х 12

  СОЛПАДЕИН / SOLPADEINE КАПС. описание:

  Солпадеин съдържа три активни съставки: парацетамол - аналгетик (успокоява болката) и антипиретик (понижава температурата), кодеин фосфат - аналгетик и кофеин, който засилва обезболяващото действие.
  Кодеин може да се използва при деца над 12 години за краткосрочно облекчение на умерено изразена болка, която не се повлиява от други болкоуспокояващи средства като самостоятелно приеман парацетамол или ибупрофен.
  Солпадеин се препоръчва за бързо облекчаване на слаба до средно изразена болка (ревматична болка, главоболие, мигрена, невралгия, зъбобол, възпалено гърло, болка при синуит и стоматологични интервенции, например екстракция на зъб, менструални и мускулни болки), за повлияване на високата температура и другите симптоми при простуда и грип.
  Този продукт съдържа кодеин. Кодеин принадлежи към група лекарствени продукти, наричани опиоидни аналгетици, чието действие е да облекчат болката. Може да се използва самостоятелно или в комбинация с други болкоуспокояващи средства, като парацетамол.

  СОЛПАДЕИН / SOLPADEINE КАПС. дозировка и приложение:

  Възрастни, включително и тези над 60 години, и деца на и над 12 години:
  Една до две капсули, до четири ггьти на ден при необходимост. Дозата да не се приема на интервали, по-кратки от 4 часа. Възрастни: Да не се взимат повече от 8 капсули за 24 часа.
  Деца на и над 12 г.: Деца на и над 12 години следва да приемат Солпадеин разтворими таблетки на всеки 6 часа, според необходимостта..
  Да не се приемат повече от б капсули за 24 часа.
  Деца под 12 години: Не се препоръчва при деца под 12 години.
  Това лекарство не трябва да се приема за период по-дълъг от три дни. Ако болката не намалее след три дни, консултирайте се с Вашия лекар.

  СОЛПАДЕИН / SOLPADEINE КАПС. състав:

  парацетамол 5OO mg кодеин фосфат 8 mg кофеин 30 mg
  Капсулата съдържа още царевично нишесте, магнезиев стеарат, титаниев диоксид (Е171), еритрозин (Е 127), патент синьо (Е131), хинолин жълто (Е 104) и желатин. Печатното мастило съдържа шеллак, пропилей гликол и черен железен оксид (Е172).

  СОЛПАДЕИН КАПС. Х 12 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 6,90 лв. Както всички други продукти от Против болка, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  СОЛПАДЕИН КАПС. Х 12 се произвежда от Производител и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,69 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа