Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти при оток, разширени вени и хемодоиди
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • АДРЕНАЛИН АМП. 0.1% 1мл. х 10 бр.

  • АДРЕНАЛИН АМП. 0.1% 1мл. х 10 бр. 14,35 лв. от Apteka.puls.bg
  • ADRENALIN AMP.0.1% 1ML
   • Категория

    Лекарства /

    Разни
   • Производител Софарма АД
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 28.10.2021г
   • Код 25572
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  АДРЕНАЛИН СОΦΑΡΜΑ 1 mg/ml инжекционен разтвор
  ADRENALINE SOPHARMA1 mg/ral solution for injection
  епинефрин (epinephrine)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да Ви се приложи това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Адреналин Софарма и за какво се използва
  2. Преди да се приложи Адреналин Софарма
  3. Как се прилага Адреналин Софарма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на Адреналин Софарма
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АДРЕНАЛИН СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Епинефрин е синтетичен аналог на хормона адреналин, който се отделя от надбъбречната жлеза. Той потиска освобождаването на вещества, участващи в процесите на възпалението и алергията. Предизвиква свиване на кръвоносните съдове. Повишава рязко, но непродължително кръвното налягане, възбужда дихателния център, понижава тонуса на гладката мускулатура на бронхите и червата (забавя перисталтиката), предизвиква хипергликемия (повишава нивото на кръвната захар), повишава основната обмяна Адреналин Софарма инжекционен разтвор се използва за лечение на спешни състояния в болнична обстановка: анафилактичен шок, в комплексното лечение на сърдечен арест (спиране на сърцето), за сърдечно-белодробна реанимация.

  2. ПРЕДИ ДА СЕ ПРИЛОЖИ АДРЕНАЛИН СОФАРМА
  Не трябва да Ви се прилага Адреналин Софарма
  Когато епинефрин се прилага по жизнени показания, противопоказание за употребата на продукта може да бъде само свръхчувствителност към активното или някое от помощните вещества.
  Във всички останали случаи следните противопоказания са относителни: - хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза), хипертония (високо кръвно налягане),
  исхемична болест на сърцето (недостатъчно кръвоснабдяване на сърцето
  диабет,
  глаукома (повишено вътреочно налягане).
  Обърнете специално внимание при употребата на Адреналин Софарма
  Специалните предупреждения са относителни, тъй като Адреналин Софарма се прилага при животозастрашаващи състояния. Трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти в напреднала възраст, тежка и продължителна бронхиална астма и емфизем, при дегенеративни заболявания на сърцето.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Изразена хипертония и брадикардия (забавяне на сърдечния ритъм) могат да се появят при едновременното приложение на Адреналин Софарма и неселективни бета-блокери (пропранолол). Пропранолол може да потисне бронхоразширяващото действие на епинефрин.
  Повишен риск от сърдечна аритмия съществува при пациенти на лечение с дигоксин или хинидин след приложение на Адреналин Софарма.
  Приложението на Адреналин Софарма може да затрудни контролирането на нивата на кръвната захар при диабетици на антидиабетна терапия.
  Ефектите на епинефрин се потенцират от трицикличните антидепресанти (лекарства за лечение на депресия).
  Общите анестетици, като халотан, могат да повишат риска от камерна аритмия и остър белодробен оток.

  Бременност и кърмене
  Епинефрин преминава през плацентата и може да причини ускоряване на сърдечния ритъм и екстрасистоли у плода. Адреналин Софарма трябва да се прилага при бременни след строга преценка на съотношението от ползата за майката и риска за плода. Отделя се в кърмата, но не достига фармакологично-активни концентрации. Може да се използва при кърмещи жени.

  Шофиране и работа с машини
  Показанията, при които се прилага Адреналин Софарма, изключват възможност за шофиране и работа с машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Адреналин Софарма
  Натриев метабисулфит, намиращ се в състава на инжекционния разтвор, може да причини алергични реакции, включително бронхоспазъм, особено при пациенти с анамнеза за бронхиална астма или алергия.

  3. КАК СЕ ПРИЛАГА АДРЕНАЛИН СОФАРМА
  Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Адреналин Софарма инжекционен разтвор се прилага подкожно или интравенозно от квалифициран медицински персонал. Преди интравенозното приложение инжекционният разтвор се разрежда до концентрация 1:10000 с физиологичен разтвор. Възрастни: За лечение на анафилактичен шок се прилага в дози от 0,2 до 0,5 mg, максимална доза до 1 mg. При сърдечен арест - интравенозно по 0,5 - 1 mg на всеки 3-5 минути по време на реанимацията.
  Дена: Интравенозно по 0,01 mg/kg (10 μί^) телесно тегло по време на реанимацията. При новородени до 1 месец при сърдечен арест Адреналин Софарма инжекционен разтвор се прилага интравенозно в доза 0,01 mg/kg (10 μg/kg) - 0,03 mg/kg (30 μg/kg) телесно тегло на всеки 3-5 минути.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Адреналин Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Най-често нежеланите лекарствени реакции при приложение на Адреналин Софарма са свързани със сърдечно-съдовата система: тахикардия (учестяване на сърдечния ритъм), чувство за сърцебиене и повишаване на кръвното налягане.
  От страна на нервната система най-често се наблюдават главоболие, световъртеж и/или замайване, повишена въз будим o ст, чувство за страх, треперене на крайниците (тремор). Най-често наблюдаваното дихателно нарушение е чувството за задух (диспнея). От страна на стомашно-чревния тракт по-често могат да се наблюдават гадене и повръщане.
  Често изразени съдови нарушения са повишаване на кръвното налягане (хипертония) и чувство за изстиване на крайниците. От страна на целия организъм (общи) нарушения са краткотрайно побледняване, обща слабост.
  Могат да се наблюдават повишаване на нивата на кръвната захар (хипергликемия) и понижаване стойностите на калия в кръвта (хипокалиемия).
  По-рядко се наблюдават силно учестяване на камерните съкращения (фибрилации) и/или спиране на сърцето, нарушения на сърдечния ритъм (аритмия), стягане и болки в гръдната област (стенокардия); мозъчен кръвоизлив в резултат на рязко повишаване на кръвното налягане; разширяване на зениците (мидриаза); белодробен оток (рязко затруднение на дишането в резултат на сърдечносъдови нарушения и натрупване на течност в белия дроб); задръжка на урината и затруднено уриниране; повишаване на киселинността на кръвта (метаболитна ацидоза). Рядко се наблюдават хипертонични кризи с промени в кожата, лигавиците и бъбреците.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.
  Предозиране
  Симптоми: най-често бледи лигавици и кожа, треперене на крайниците, учестена сърдечна дейност, световъртеж, сърдечни аритмии, преминаващи в камерни фибрилации, бързо повишаване на кръвното налягане, стигащо до хипертонична криза и водещо до белодробен оток или мозъчен кръвоизлив.
  Лечениех алфа- и бета-блокери, периферни алфа-блокери за контролиране на периферната циркулация, вазодилататори — нитрати и натриев нитропрусид.

  5. СЪХРАНЕНИЕ НА АДРЕНАЛИН СОФАРМА
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, на защитено от светлина място, при температура под 25 °С. Да не се замразява!
  Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Адреналин Софарма
  Активното вещество е; епинефрин (epinephrine) 1 mg в 1 ml инжекционен разтвор. Другите съставки са винена киселина, натриев хлорид, натриев метабисулфит, динатриев едетат, вода за инжекции.
  Как изглежда Адреналин Софарма и какво съдържа опаковката
  Инжекционен разтвор 1 mg/ml -1 ml, по 10 ампули в блистер от PVC фолио, по 1 или 10 блистера в картонена кутия, заедно с листовка с указания за употреба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител СОФАРМА АД
  1220 София, ул. Илиенско шосе 16, България
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба

  Дата на последна редакция на листовката - 15.04.2008

  Описание на АДРЕНАЛИН АМП. 0.1% 1мл. х 10 бр. Кратка характеристика

  АДРЕНАЛИН АМП. / ADRENALIN AMP.0.1%  1мл. х 10 бр. показания:

  Прилага се при анафилактичен шок, причинен от медикаменти, серуми или от ужилване от насекоми; сърдечен арест (спиране на сърцето), резистентно камерно мъждене.

  АДРЕНАЛИН АМП. / ADRENALIN AMP.0.1%  1мл. х 10 бр. дозировка и приложение:

  Прилага се парентерално - подкожно или интравенозно. При възрастни като вазоконстриктор при анафилактичен шок се прилага в дози от 0,2 до 0,5 mg , максимално до 1 mg. При сърдечен арест се прилага итравенозно в доза 0,5-1 mg на всеки 3-5 минути по време на реанимацията. При сърдечен арест при новородени до 1 месец се прилага интравенозно в доза 0,01-0,03 mg/kg телесно тегло на всеки 3-5 минути, а при деца се прилага интравенозно по 0,01 mg/ml телесно тегло по време на реанимацията. Адреналин 1mg/ml трябва да се разреди допълнително с физиологичен разтвор до концентрация 1: 10000 разтвор преди интравенозно приложение.

  АДРЕНАЛИН АМП. / ADRENALIN AMP.0.1%  1мл. х 10 бр. състав:

  Epinephrine Aдреналин под формата на инжекционен разтвор е препарат от групата на симпатикомиметиците.

  АДРЕНАЛИН АМП. 0.1% 1мл. х 10 бр. се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 14,35 лв.
  АДРЕНАЛИН АМП. 0.1% 1мл. х 10 бр. се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,43 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа