Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • БАЙЕР АСПИРИН С ефф. табл. х 20

  • БАЙЕР АСПИРИН С ефф. табл. х 20 10,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  АСПИРИН С
  400 mg / 240 mg ефервесцентни таблетки
  ацетилсалицилова киселина / аскорбинова киселина

  ASPIRIN С
  400 mg / 240 mg effervescent tablets
  acetylsalicylic acid / ascorbic acid

  Прочетете внимателно цялата листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Това лекарство се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това, за да получите най-добри резултати от лечението, Вие трябва внимателно да спазвате инструкциите за употреба на лекарствения продукт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Вие трябва да потърсите лекарска помощ, в случай че Вашите симптоми се влошават или не се
  подобряват след 5 дни.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Аспирин С и за какво се използва
  2. Преди да приемете Аспирин С
  3. Как да приемате Аспирин С
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Аспирин С
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АСПИРИН С И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Аспирин С е аналгетично и антипиретично лекарство и спада към групата на противовъзпалителните средства.
  Аспирин С е показан за облекчаване симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки.
  При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АСПИРИН С
  Не приемайте АСПИРИН С
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към ацетилсалицилова киселина или други салицилати, аскорбинова киселина или към някоя от останалите съставки на Аспирин С, ако имате активни язви на стомаха или дванадесетопръстника, при опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези),
  ако в миналото сте имали астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции сподобно действие, особено нестероидни противовъзпалителни лекарства, в комбинация с метотрексат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте „Употреба на други лекарства"),
  ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност, ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност,
  ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност,
  през последното тримесечие на бременността (вижте „Бременност и кърмене"). Не е подходящ при деца под 12-годишна възраст.
  Обърнете специално внимание при употребата па АСПИРИН С
  при свръхчувствителност към други аналгетици/противовъзпалителни или
  противоревматични лекарства или други алергенни субстанции;
  при едновременно лечение с антикоагуланти (вижте „Употреба на други лекарства");
  в случай на данни за стомашно-чревни язви в миналото, включително хронична или
  рецидивираща (повтаряща се) язвена болест или данни за стомашно-чревни кръвоизливи в миналото;
  в случай на увредена бъбречна функция или при пациенти с нарушена сърдечно-съдова циркулация (напр. бъбречно съдово заболяване, конгестивна сърдечна недостатъчност, хиповолемия, голяма операция, отравяне на кръвта (сепсис) или големи хеморагични събития), тъй като ацетилсалициловата киселина може дапълнително да повиши риска от бъбречно увреждане или остра бъбречна недостатъчност; в случай на увредена чернодробна функция;
  преди оперативна интервенция (включително малки операции, като изваждане на зъб); времето на кървене може да е удължено. Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт, че приемате Аспирин С.
  Ацетилсалициловата киселина може да причини бронхоспазъм и предизвика астматични атаки или други реакции на свръхчувствителност. Рискови фактори са съществуваща бронхиална астма, сенна хрема, назални полипи или хронично белодробно заболяване. Това се отнася също и за пациенти с алергични реакции (напр. кожни реакции, сърбеж, уртикария) към други вещества.
  Ацетилсалицилова киселина не бива да се приема от деца или юноши с фебрилни заболявания, освен ако това не е предписано изрично от лекар и други терапевтични мерки са се оказали неефикасни. Продължително повръщане във връзка с такива заболявания може да бъде признак за синдрома на Рей. Това е една много рядка потенциално животозастрашаваща болест, която изисква незабавно медицинско лечение.
  В ниски дози ацетилсалициловата киселина намалява отделянето на пикочна киселина. Това може да провокира подагра при пациенти, които имат склонност към намалено отделяне на пикочна киселина.
  При пациенти, страдащи от тежък глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен дефицит (G6PD), ацетилсалициловата киселина може да предизвика разкъсване на червените кръвни клетки (еритроцити) и освобождаване на съдържащия се в тях хемоглобин в околиите течности (хемолиза) или невъзможност костният мозък да компенсира загубата на еритроцити (хемолитична анемия). Фактори, които могат да увеличат риска от хемолиза, са напр. високи дози, треска или остри инфекции.
  При пациенти, предразположени към образуване на калциево-оксалатни кристали или с хронична бъбречнокаменна болест, се препоръчва да се обърне особено внимание при прием на аскорбинова киселина.

  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Аспирин С повишава:
  нежеланите реакции от метотрексат (лекарство за лечение на рак и ревматоиден артрит); ефекта на антикоагулантниге лекарства (напр. производни на кумарина и хеарина); риск от стомашно-чревни кръвоизливи, ако се взема едновременно с алкохол, лекарства, които съдържат кортизон или кортизонови субстанции (с изключение на продуктите, които се
  прилагат локално или хидрокортизон, използван за заместващо лечение при Адисонова болест) или лекарства за лечение на депресия (селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина);
  ефекта на определени, понижаващи кръвната захар лекарства (инсулин, сулфанилурейни продукти);
  кръвните нива на дигоксин (лекарство за лечение на сърдечна недостатъчност); желани и нежелани ефекти на специални групи аналгегици, противовъзпалителни и антиревматични лекарства (нестероидни противовъзпалителни) и противоревматични лекарства по правило;
  ефекта на валпроевата киселина (лекарство за лечение на епилепсия).
  Аспирин С отслабва действието на:
  лекарства, които повишват отделянето на урина (антагонистите на алдостерона и диуретиците с продължително действие);
  лекарства, които понижават кръвното налягане;
  лекарства за подагра, които засилват отделянето на пикочна киселина (напр. пробенецид, бензбромарон);
  лекарства, съдържащи дефероксамин, като едновременното приложение с аскорбинова киселина може да повиши натрупването на желязо в тъканите.
  Следователно пациентите не трябва да вземат Аспирин С едновременно с някои от изброените по-горе лекарства, освен ако това не е изрично предписано от лекар.
  Употреба на Аспирин С с храни и напитки
  Доколкото е възможно по време на лечение с Аспирин С трябва да се избягва употребата на алкохол.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Бременност
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако сте забременели, докато вземате Аспирин С. Аспирин С не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Ако лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина, се използват от жена, опитваща се да забременее, или по време на първо и второ тримесечие на бременността, дозата трябва да е възможно най-ниска и продължителността на лечение да е възможно най-кратка.
  Аспирин С не трябва да се взема през последните три месеца на бременността поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.

  Кърмене
  Салицилатите и техните метаболити преминават в кърмата. Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се прекъсне кърменето при краткотрайно използване на препоръчаните дози. При редовен прием или прием на високи дози следва да се обмисли своевременно прекратяване на кърменето.

  Шофиране и работа с машини
  Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Асннрин С
  Една ефервесцентна таблетка съдържа 466.4 mg натрий, което трябва да се има пред вид при пациенти на диета с контролиран прием на натрий.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АСПИРИН С
  Винаги използвайте Аспирин С точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ацетилсалициловата киселина не трябва да се приема повече от 3 дни за понижаване на повишена температура (като антипиретик) и повече от 5 дни като аналгетик без консултация с лекар.

  Начин на приложение
  За перорално приложение. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

  Дозировка
  Възрастни:
  Обичайната доза е: 1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 10 ефервесцентни таблетки (4 g ацетилсалицилова киселина).
  Педнагрична популация:
  Употребата на ацетилсалицилова киселина в комбинация с аскорбинова киселина не се препоръчва при деца под 12 годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.
  Ако сте приели повече от необходимата доза АСПИРИН С
  Световъртеж и шум в ушите, особено при деца и пациенти в старческа възраст, могат да са симптоми на сериозно отравяне. Необходимо е да уведомите Вашия лекуващ лекар, ако се съмнявате за предозиране на Аспирин С. Той ще назначи необходимите мерки в зависимост от тежестта на интоксикацията.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Аспирин С може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Следната честота се използва за оценка честотата на нежеланите реакции: много чести (повече от 1 на всеки 10 пациенти); чести (повече от 1 на всеки 100 пациенти); не редки (повече от 1 на всеки 1 000 пациенти); редки (повече от 1 на всеки 10 000 пациенти); много редки (1 или няколко пациента на 10 000 пациенти, включително изолирани случаи)
  Стомашно-чревни нарушения:
  Чести: коремна болка, стомашно-чревна болка.
  Редки: стомашно-чревно възпаление, стомашно-чревна язва
  Много редки: стомашно-чревно кървене и перфорация
  Чернодробни нарушения
  Много редки: нарушение на чернодробната функция (повишение на трансаминазите)
  Нарушения на дихателната система Чести: задух
  Редки: хрема (ринит), запушване на носа (назална конгестия) Нарушения на нервната система:
  Виене на свят и шум в ушите, които обикновено се дължат на предозиране Сърдечни нарушения:
  Много редки: нарушения в сърдечната функция Нарушения на кръвта и лимфната система:
  Чести: кървене (периоперативна хеморагия, хемагоми, епистаксис, кървене в пикочо-половите пътища, кървене на венците).
  Много редки: стомашно-чревно кървене, мозъчен кръвоизлив
  Кървенето може да доведе до остра и хронична постхеморагична анемия/желязо-дефицитна анемия (дължаща се например на прикрито кървене)
  Нарушения на кожата и подкожната тъкан: Редки: обрив, уртикария, сърбеж
  Нарушения на имунната система:
  Много редки: анафилактични реакции, оток на лицето, езика и гърлото(едем на Квинке), анафилактичен шок
  При признаци на свръхчувствителност трябва да прекратите употребата на Аспирин С.
  Ако изпражненията Ви са черни (катранени изпражнения, признак за сериозно кървене в стомаха), незабавно информирайте Вашия лекар.
  При пациенти с тежък глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен дефицит (G6PD) са докладвани хемолиза и хемолитична анемия.
  Бъбречно увреждане и остра бъбречна недостатъчност също са докладвани.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, прекратете употребата на Аспирин С и уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АСПИРИН С
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да не се съхранява под 25°С.
  Не използвайте Аспирин С след срока на годност, отбелязан върху флакона и картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа АСПИРИН С
  Активните вещества са: ацетилсалицилова киселина и аскорбинова киселина. 1 таблетка съдържа 400 mg ацетилсалицилова киселина и 240 mg аскорбинова киселина. Другите съставки са: натриев цитрат безводен, натриев хидрогенкарбонат, лимонена киселина безводна, натриев карбонат безводен.
  Как изглежда Аспирин С и какво съдържа опаковката
  10 или 20 ефервесцентни таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба Байер България ЕООД
  ул. „Резбарска” № 5 1510 София България
  Производител
  Bayer Bitterfeld GmbH,
  Salegaster Chaussee, 06803 Bitterfeld-Wolfen,
  Германия

  Дата на последно одобрение на листовката ХХ/2011

  Описание на БАЙЕР АСПИРИН С ефф. табл. х 20 Кратка характеристика

  АСПИРИН + ВИТАМИН Ц Ефервесцентни таблетки показания:

  Описание на продукта:

  АСПИРИН C съдържа ацетилсалицилова киселина и аскорбинова киселина - активни вещества - и може да бъде приеман от възрастни и юноши над 12 години за облекчаване симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, мускулни и ставни болки, болка в гърба, леки артритни болки.

  При простуда или грип за симптоматично облекчаване на болка и повишена температура


  АСПИРИН + ВИТАМИН Ц Ефервесцентни таблетки състав:

  Активните вещества са: ацетилсалицилова киселина и аскорбинова киселина.
  1 таблетка съдържа 400 mg ацетилсалицилова киселина и 240 mg аскорбинова киселина.
  Другите съставки са: натриев цитрат безводен, натриев хидрогенкарбонат, лимонена киселина безводна, натриев карбонат безводен.

  Ацетилсалициловата киселина не трябва да се приема повече от 3 дни за понижаване на повишена температура (като антипиретик) и повече от 5 дни като аналгетик без консултация с лекар.

  АСПИРИН + ВИТАМИН Ц Ефервесцентни таблетки начин на  употреба :

  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Препоръчителната доза е: 1-2 ефервесцентни таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Не трябва да се превишава максималната дневна доза от 10 ефервесцентни таблетки (4 g ацетилсалицилова киселина).

  Ацетилсалициловата киселина не трябва да се приема повече от 3 дни за понижаване на повишена температура (като антипиретик) и повече от 5 дни като аналгетик без консултация с лекар.

  За перорално приложение. Ефервесцентните таблетки се разтварят във вода преди да се приемат.

  Употребата на ацетилсалицилова киселина в комбинация с аскорбинова киселина не се препоръчва при деца под 12-годишна възраст, освен по изрично лекарско предписание.

  Предпазни мерки:

  Не приемайте АСПИРИН C:

  -  ако сте алергични към ацетилсалицилова киселина или други салицилати, аскорбинова киселина или към някоя от останалите съставки на това лекарство изброени в точка 6;

  -  ако имате активни язви на стомаха или дванадесетопръстника;

  -  при опасност от кръвоизливи (хеморагични диатези);

  -  ако в миналото сте имали астма, провокирана от приложение на салицилати или субстанции с подобно действие, особено нестероидни противовъзпалителни лекарства;

  -  в комбинация с метотрексат при дози 15 mg/седмично или повече (вижте „Други лекарства и Аспирин С”);

  -  ако страдате от тежка бъбречна недостатъчност;

  -  ако страдате от тежка чернодробна недостатъчност;

  -  ако страдате от тежка сърдечна недостатъчност;

  -  през последното тримесечие на бременността (вижте „Бременност и кърмене”).

  Консултирайте се с лекар преди употреба:

  -  ако приемате други лекарства, съдържащи ацетилсалицилова киселина,

  -  ако имате свръхчувствителност към други аналгетици, противовъзпалителни или противоревматични лекарства,

  -  ако приемате антикоагуланти,

  -  ако приемате редовно обезболяващи средства,

  -  ако имате предишни прояви на язва или кръвотечение в стомаха или червата, или възпаления на стомашната лигавица (гастрит),

  -  ако страдате от чернодробни, бъбречни, сърдечни или сърдечно-съдови заболявания.

  -  ако страдате от бронхиална астма,

  -  различни алергични реакции

  -  ако следва да се подложите на хирургическа намеса

  -  ако провеждате едновременно лечение с други лекарствени средства. 

   Аспирин C не трябва да се взема през първите шест месеца на бременността без консултация с лекар. Ако лекарствени продукти, съдържащи ацетилсалицилова киселина, се използват от жена, опитваща се да забременее, или по време на първо и второ тримесечие на бременността, дозата трябва да е възможно най-ниска и продължителността на лечение да е възможно най-кратка.

  Аспирин C не трябва да се взема през последните три месеца на бременността поради повишения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане.Тъй като до сега не са докладвани увреждания на новороденото, обикновено не е необходимо да се прекъсне кърменето при краткотрайно използване на препоръчаните дози.

  При редовен прием или прием на високи дози следва да се обмисли своевременно прекратяване на кърменето. АСПИРИН C съдържа 466,4 mg натрий (основна съставка на готварската/трапезната сол) във всяка таблетка.

  Вид на опаковката:

  Кутия с 10 или 20 ефервесцентни таблетки.

  Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. 

  Притежател на разрешението за употреба: Байер България ЕООД, ул. „Резбарска“ № 5, 1510 София,  България, тел.: +359 2 4247 280; факс: +359 2 814 01 09.

  L.BG.COM.11.2020.1502


  БАЙЕР АСПИРИН С ефф. табл. х 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 10,50 лв. Както всички други продукти от Разни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  БАЙЕР АСПИРИН С ефф. табл. х 20 се произвежда от Bayer и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,05 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа