Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • ГЛИПЕР ТАБЛ.2МГ Х 30 ЧФ

  • ГЛИПЕР ТАБЛ.2МГ Х 30 ЧФ  4,40 лв. от Apteka.puls.bg
  • GLIPER TABL 2 MG X30
   • Категория

    Лекарства /

    Разни
   • Производител Чайка Фарма
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 31.10.2020г
   • Код 30279
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  ГЛИПЕР 1 mg таблетки/ GLIPER 1 mg tablets
  ГЛИПЕР 2 mg таблетки/ GLIPER 2 mg tablets
  ГЛИПЕР 3 mg таблетки/ GLIPER 3 mg tablets
  ГЛИПЕР 4 mg таблетки/ GLIPER 4 mg tablets
  (Глимепирид/Glimepiride)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Глипер и за какво се използва
  2. Преди да приемете Глипер
  3. Как да приемате Глипер
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Глипер
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ГЛИПЕР И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА?
  Лекарственото вещество съдържащо се в една таблетка Глипер се нарича глимепирид. Всяка таблетка съдържа съответно 1, 2, 3 или 4 mg глимепирид. Глимепирид стимулира панкреаса Ви да произвежда повече инсулин и също прави организма Ви по-чувствителен към инсулин. Глимепирид може да се използва с или без инсулин.
  Глипер е показан за лечение на захарен диабет тип 2 (известен още като 'старчески диабет'), когато диетата, физическата активност и намаляването на теглото не са достатъчни.
  Таблетите от 1 mg са розови, кръгли, плоски, с делителна черта от едната страна. Таблетите от 2 mg са зелени, овални, плоски, с делителна черта от едната страна. Таблетите от 3 mg са бледо жълти, овални, плоски, с делителна черта от едната страна. Таблетите от 4 mg са сини, овални, плоски, с делителна черта от едната страна

  2.ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ГЛИПЕР:
  Не приемайте Глипер:
  - Ако сте свръхчувствители към Глимепирид, други сулфанилурейни продукти или сулфонамиди, или към някоя от помощните съставки.
  - Този лекарствен продукт съдържа лактоза и не трябва да се прилага при пациентите с редки вродени заболявания като галактозна непоносимост, лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция.
  - Ако сте бременна или кърмите.Ако забременеете по време на лечението с Глипер, незабавно уведомете Вашия лекар. Глипер не трябва да се приема от кърмачки, защото преминава в майчиното мляко и може да увреди кърмачето. Трябва да се премине на инсулиново лечение или напълно да се преустанови кърменето.
  - Ако имате нарушена чернодробна функция и средно до тежко бъбречно увреждане
  Обърнете специално внимание при употребата на Глипер:
  - Ако Ви предстои хирургическа намеса, включително зъбна операция, информирайте Вашия лекар или стоматолог, че приемате Глипер.
  - В първите седмици на лечението, рискът от хипогликемия може да бъде повишен и се налага изключително внимателно проследяване.
  - Факторите, които благоприятстват възникването на хипогликемия включват: нежелание или (по-често при възрастни болни) невъзможност на пациента за сътрудничество, недохранване, нередовно хранене или пропускане на храненето, несъответствие между физическите усилия
  и приема на въглехидрати, промени в диетата, консумация на алкохол, особено при пропуснати хранения.

  Прием на Глипер с други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар какви лекарства, отпускани с рецепта или без рецепта приемате, особено антибиотици, антикоагуланти (разредители на кръвта) като: варфарин, дексаметазон, диуретици (обезводняващи таблетки), естрогени, изониазид (INH), MAO инхибитори (фенелзин и транилципромин), лекарства за високо кръвно налягане или за сърдечно заболяване, ниацин, перорални противозачатъчни, фенитоин, преднизолон, пробеницид и витамини.
  Пероралните хипогликемични лекарства, включително Глимепирид се свързват с повишена сърдечносъдова смъртност. Поговорете с Вашия лекар за евентуални рискове, ползи и възможни алтернативи на това лекарство за лечение на Вашето заболяване.
  Н2-рецепторни антагонисти, бета-блокери, клонидин и респерин могат да доведат до потенцииране или отслабване на ефекта на намаляване на нивата на кръвна захар.
  Прием на Глипер с храни и напитки
  Както острата, така и хроничната употреба на алкохол, може да потенцират или да отслабят в непредвидима степен понижаващия кръвната захар ефект на Глипер. Затова следва да се избягва приема на алкохол по време на лечение с Глипер.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Глипемирид е противопоказан при бременност.
  Пациентки, които планират бременност трябва да се консултират с лекар, като се препоръчва преминаване към инсулин по време на цялата бременност и периода на кърмене.
  Заради потенциалната опасност от възникване на хипогликемия при кърмачетата, и заради ефекта на Глипемирид върху кърменето, трябва да се преустанови приема на Глипемирид при кърмещи майки. Ако приемът на Глипемирид се преустанови, и ако диетата и физическите упражнения не са достатъчни за контролиране на кръвната захар, може да се включи и лечение с инсулин.

  Шофиране и работа с машини
  Способността за концентрация и реагиране на лекуващите се с Глипер може да бъде нарушена. Необходимо е да се консултирате с Вашия лекар относно потенциален индивидуален риск.
  Важна информация относно някои от съставките на Глипер
  Консултирайте се с Вашия лекар ако Ви е известно,че страдате от непоносимост към някои захари.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ГЛИПЕР
  Винаги приемайте Глипер точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в попитайте Вашия лекар.
  Глипер е таблетка, която се приема през устата, обикновено, веднъж дневно. Таблетката трябва да се взема по време на закуска или с първото основно хранене за деня с половин чаша вода. Следвайте внимателно указанията от листовката и попитайте Вашия лекар да Ви обясни всяка част, която не разбирате. Вземайте Глипер точно както Ви е указано.
  Продължавайте приема на Глипер, дори да се чувствате добре. Не спирайте приема без да информирате Вашия лекар.
  Трябва да спазвате всички указания за спазване на диета, които са Ви дадени от Вашия лекар или диетолог. Важно е да съблюдавате здравословен начин на хранене.
  Обичайната първоначална доза е 1 mg дневно, но тази доза може да бъде увеличавана от Вашия лекар след всеки 1-2 седмици, в зависимост от Вашия отговор спрямо лечението. Максималната дневна доза е 6 mg.
  Глипер не се препоръчва за прием при деца. Ако сте пропуснали да приемете Глипер
  В случай, че пропуснете доза в определеното за това време, вземете пропуснатата доза веднага след като се сетите. Ако ви предстои закуска, вземете дозата със закуската. Ако е наближило времето за следващата доза, прескочете пропусната доза и продължете с нормалната си схема на прием.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Глипер
  В случай на предозиране се обадете на Вашия лекар. Ако пострадалият е колабирал или не диша, се обадете на Бърза помощ.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Глипер може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар.
  Макар, че нежеланите лекарствени реакции при употреба Глипер не са чести, те все пак се срещат. Ако имате някой от изброените симптоми на хипогликемия (понижена кръвна захар) трябва да приемете храна или течност, съдържащи захар, като твърди бонбони или плодов сок и се обадете на Вашия лекар незабавно. Симптомите на намалена кръвна захар включват:
  - разтреперване
  - замайване
  - ускорен пулс
  - изпотяване или обърканост
  - главоболие
  - вкочаняване или изтръпване на устата
  - слабост
  - умора
  - бледност
  - внезапен глад
  - нарушение на зрението, вниманието и др.
  Ако имате някой от следните симптоми, веднага се обадете на Вашия лекар
  Симптоми на висока кръвна захар (хипергликемия) включват:
  - жажда
  - сухота в устата
  - умора
  - зачервяване
  - суха кожа
  - често уриниране
  - загуба на апетит
  - затруднено дишане
  В случай на поява на гърчове или загуба на съзнанието е необходимо на пациента да се окаже спешна лекарска помощ.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ГЛИПЕР
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Таблетките следва да се съхраняват в оригиналната им опаковка при температура под 25 °С. Не използвайте Глипер след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Глипер
  - Активното вещество е Глимепирид.
  - Другите съставки са: лактоза монохидрат, натриев нишестен гликолат идр.
  Как изглежда Глипер и какво съдържа опаковката

  Притежател на разрешението за употреба: "Чайкафарма Висококачествените Лекарства " АД бул. 'Т. М. Димитров" № 1, гр. София 1172 България
  Производител:
  "Чайка фарма Висококачествените Лекарства" АД бул. "Санкт Петербург" 53, гр. Пловдив 4000 България
  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба:
  България
  « Чайкафарма Висококачествените Лекарства» АД Бул. «Г.М. Димитров» № 1 гр. София 1172
  Тел.:+359 2 9625454
  e-mail: info@tchaikapharma.com
  Факс:02 9603 703

  Дата на последната актуализация на листовката:
  Август 2010

  Описание на ГЛИПЕР ТАБЛ.2МГ Х 30 ЧФ Кратка характеристика

  СЪСТАВ: Glimepiride Сулфанилуреен препарат трета генерация. Орално противодиабетично средство. ПОКАЗАНИЯ: Неинсулинозависим или тип II диабет в случаите, при които нивата на кръвната захар не е възможно да бъдат адекватно контролирани само с чрез диета, подходящ двигателен режим и редукция на телесната маса. ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ: Дневната доза обикновено вартира от 1 до 4 мг дневно. Възможно е в хода на лечението да се намали нуждата от глимепирид, което налага редукция на дозировката му.

  ГЛИПЕР ТАБЛ.2МГ Х 30 ЧФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,40 лв.
  ГЛИПЕР ТАБЛ.2МГ Х 30 ЧФ се произвежда от Чайка Фарма и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,44 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа