Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрава коса, кожа и нокти
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • КАЛЦИУМ ФОСФО-С табл. х 30

  • КАЛЦИУМ ФОСФО-С табл. х 30 3,54 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента

  Моля, прочетете внимателно тази листовка преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите.

  CALCIUM PHOSPHO С
  КАЛЦИУМ ФОСФО С
  Филмирани таблетки

  (150 mg); Calcium lactate pentahydrate (50 mg), екв. на 1,334 mmol Ca2+;


  КАКВО СЪДЪРЖА КАЛЦИУМ ФОСФО С?
  Всяка филмирана таблетка съдържа: Лекарствени вещества: Calcium hydrogen phosphate dihydrate (70 mg) и Calcium glycerophosphate Ascorbic acid 20 mg
  Помощни вещества: пшенично нишесте, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропил целулоза, динатрий ЕДТА, талк, коповидон, колоидален силициев диоксид, оцветители (Е 124).


  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ
  СОФАРМА АД
  София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България


  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА
  10 филмирани таблетки в блистер от ПВХ/ алуминиево фолио; по 3 блистера в картонена кутия заедно с листовка.


  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАЛЦИУМ ФОСФО С?
  Калциум Фосфо С принадлежи към групата на минералните добавки. Калций и фосфор участват в изграждането на костната тъкан и зъбите. Калций регулира пропускливостта на клетъчната мембрана, нервно-мускулната възбудимост, кръвосъсирването, активира някои ензимни системи, участвува в мускулното съкращение. Фосфор играе основна роля в образуването на макроергични съединения като АТФ и креатинфосфат.
  Фармакологичните свойства на аскорбиновата киселина са тясно свързани с метаболитните функции на системата аскорбинова киселина дехидроаскорбинова киселина и съответните окислителни и редукционни процеси в организма.


  ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА КАЛЦИУМ ФОСФО С ?
  За профилактика и лечение на състояния, съпроводени с нарушение на калциево-фосфорния баланс в организма. Физиологични състояния на повишена нужда от калции - бременност, кърмене, период на усилен растеж.


  КОГА HE ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КАЛЦИУМ ФОСФО С?
  Не трябва да приемате Калциум Фосфо С в следните случаи:
  Свръхчувствителност към лекарствените или помощните вещества на продукта; хронична бъбречна недостатъчност; нефролитиаза (бъбречнокаменна болест) и хипероксалурия (повишено отделяне на оксалати с урината); тежки чернодробни увреждания; дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа (ензимен дефицит); повишена съсирваемост на кръвта; тромбофлебит; атеросклероза; заболявания на кръвта (таласемия, сидеробластна анемия); хемохроматоза; пациенти с изкуствени сърдечни клапи, камерни фибрилации; хиперкалциемия (повишено ниво на калций в кръвта); хиперпаратиреоидизъм (повишена функция на околощитовидните жлези); саркоидоза (заболяване с предимно белодробна локализация и повишена концентрация на витамин D); деца под 6-годишна възраст.


  ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С КАЛЦИУМ ФОСФО С
  Уведомете лекуващия си лекар в случай, че имате някакво хронично заболяване, свръхчувствителност към други лекарства или храни или вземате други лекарства. Предпазни мерки и предупреждения
  Калциум Фосфо С трябва да се прилага с внимание при лица с нарушения в хемокоагулацията (кръвосъсирването), поради което при продължителното му приложение се изисква определянето на хемокоагулационния статус. Назначаването на Калциум Фосфо С изисква повишено внимание при пациенти с повишена хемокоагулация, склонност към тромбообразуване и възпаление на вените.
  При периодично лечение с продукта е възможно образуване на конкременти (камъни в бъбреците), което налага определяне на калциевите и фосфорните плазмени нива и функционалното състояние на бъбреците.
  Употребата на Калциум Фосфо С изисква повишено внимание при пациенти с диаричен синдром и други стомашно-чревни нарушения.

  Бременност и кърмене
  Калциум Фосфо С може да се прилага при бременност и кърмене.


  Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
  Няма данни за неблагоприятно повлияване на рефлексите и активното внимание.


  Важна информация за помощните вещества
  Поради наличието на пшенично нишесте като помощно вещество, този лекарствен продукт може да представлява риск за хора с цьолиакия (непоносимост към глутен)


  КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С КАЛЦИУМ ФОСФО С?
  Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта.
  Това е важно, защото Калциум Фосфо С може да да промени активността на някои лекарства или някои лекарства може да променят неговите ефекти.


  Калций усилва действието на дигиталисовите гликозиди и повишава чувствителността към тях, което може да доведе до дигиталисова интоксикация. Калциевите соли понижават степента на резорбция в стомаха и червата на тетрациклинови антибиотици, бифосфонати, флуорид, флуорохинолони, което налага разделно прилагане ( поне 3 часа).
  При едновременно прилагане с барбитурати се понижава степента на екскреция на последните, повишават се плазмените им нива, усилва се фармакологичната и токсичната им активност.
  Тиазидните диуретици (намаляват калциевата екскреция с урината) и витамин D (увеличава резорбцията на калций) могат да предизвикат хиперкалциемия .


  ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
  Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден.
  Прилага се през устата с достатъчно количество вода. Възрастни : 3-4 пъти дневно по 1-2 таблетки.
  Деца над 6 години: 2-4 пъти дневно по 1 таблетка (таблетната форма не е подходяща за по-малки деца)
  Дозировката и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването. При необходимост се прилага няколко месеца, като след пауза курсът, на лечение може да се повтори.

  Ако вземете повече Калциум Фосфо С, отколкото трябва
  Не са описани случаи на предозиране.
  Ако сте приели доза по-голяма от предписаната, посъветвайте се с лекуващия си лекар.

  Ако сте забравили да вземете Калциум Фосфо С
  Ако забравите да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е ставало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както ви е предписано от лекуващия ви лекар.


  НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ
  Както всички лекарства, Калциум Фосфо Сможе да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция
  Калциум Фосфо С се понася много добре.
  Стомашно-чревен път - гадене, повръщане, стомашно-чревен дискомфорт при предразположени пациенти.
  Хематологични нарушения (отклонения в кръвните показатели) - повишена съсирваемост на кръвта и склонност към тромбозиране може да се развие при продължително лечение с високи дози.
  Ако се появят нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.


  СЪХРАНЕНИЕ
  На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка.
  Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.
  Съхранявайте таблетките на сигурно място, където децата не могат да ги видят и достигнат.

  НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ
  По лекарско предписание.

  Последна редакция на текста: Април, 2006 г.

  Описание на КАЛЦИУМ ФОСФО-С табл. х 30 Кратка характеристика

  КАЛЦИУМ ФОСФО-С ТАБЛ / CALCIUM PHOSPHO -C TABL.Х 30  СФ показания:

  При заболявания, съпроводени с нарушаване в калциево - фосфатния баланс (хипокалциемия, остеомалация, реконвалесценция след тежко боледуване, алергична диатеза, състояния след счупване на кости); сенилна остеопороза, бременност, кърмене, ускорен растеж; профилактика на промени в костната структура при пациенти със захарен диабет и тиреотоксикоза; профилактика на остеопороза при продължително лечение с ГКС.

  КАЛЦИУМ ФОСФО-С ТАБЛ / CALCIUM PHOSPHO -C TABL.Х 30  СФ дозировка и приложение:

  При възрасти се прилага - 3-4 пъти дневно по 1-2 таблетки. При деца над 6 год. - по 1 таблетка 2-4 пъти дневно.

  КАЛЦИУМ ФОСФО-С ТАБЛ / CALCIUM PHOSPHO -C TABL.Х 30  СФ състав:

  Calcium hydrogenphosphate 150 mg, Calsium lactate 70 mg, Calcium glycerophosphate 50 mg, Ascorbic acid 20 mg.

  КАЛЦИУМ ФОСФО-С табл. х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 3,54 лв. Както всички други продукти от Разни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  КАЛЦИУМ ФОСФО-С табл. х 30 се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,35 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа