Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • НАТУРПРОДУКТ МЕМОПЛАНТ 40 мг. филмирани таблети x 20

  • НАТУРПРОДУКТ МЕМОПЛАНТ 40 мг. филмирани таблети x 20 9,20 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента

  Моля, прочетете внимателно тази листовка, защото тя съдържа важна информация за Вас. Този продукт се отпуска без лекарско предписание. Въпреки това трябва да го употребявате правилно, за да получите най-добър резултат.
  - Пазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  - Питайте Вашия фармацевт ако се нуждаете от повече информация или съвет.
  - Трябва да се свържете с лекаря ако симптомите се влошат или не постигнете подобрение.

  Тази листовка съдържа следната информация:
  1. Какво е Мемоплант 40mg и за какво се употребява
  2. Какво трябва да знаете преди да го използвате
  3. Как да го приемате
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да се съхранява Мемоплант 40mg
  6. Допълнителна информация

  Memoplant 40 mg, film-coated tablets
  Ginkgo bilobae folium extr. siccum normatum (35-67:1) (EGb® 761)

  Мемоплант 40 mg, филмирани таблетки
  Гинко билоба, сух стандартизиран екстракт от листа (35-67:1) (EGb® 761)

  1.Какво е Мемоплант 40mg и за какво се употребява

  Фармакотерапевтична група
  Лекарствен продукт, усилващ познавателната способност и циркулацията
  Антидеменциално средство
  Периферен вазодилататор

  Терапевтични показания

  Мемоплант 40mg се употребява
  - За симптоматично лечение при намаляване на интелектуалните способности, дължащо се на органичен мозъчен синдром в рамките на обща терапевтична схема в случай на прогресивно нарушение или загуба на паметови възможности (деменциален синдром), имащи като главни симптоми намалена памет, смущения в концентрацията, депресивно настроение, световъртеж, шум в ушите и главоболие.
  Индивидуалното повлияване от лечението не може да се предвиди.
  Преди да започне лечението с този продукт трябва да бъде изяснено дали болестните симптоми не се дължат на заболяване, което изисква специфично лечение.
  - Удължаване на разстоянието, изминавано без болка, при заболявания със стесняване на периферните артериални съдове стадий II според Fontaine (интермитиращо накуцване) в рамките на физикално-терапевтичните мероприятия, особени при раздвижване.
  - Световъртеж в резултат на циркулаторни нарушения или свързан с възрастта регресивен феномен (виене на свят от съдов и дегенеративен произход).
  - Подпомагащо лечение при шум в ушите в резултат на циркулаторни нарушения или свързан с възрастта регресивен феномен (шум в ушите от съдов и дегенеративен произход)
  Честата поява на световъртеж и шум в ушите винаги изисква изясняване от лекар. Ако настъпи внезапно намаляване или загуба на слуха, трябва незабавно да се консултирате с доктор.

  2. Какво трябва да знаете преди да използвате Мемоплант 40mg
  Не използвайте Мемоплант 40mg
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към Гинко билоба или към някоя от помощните съставки.
  Обърнете специално внимание при употреба на Мемоплант 40mg:
  - При повишена склонност към кръвоизливи (хеморагична диатеза) или при едновременно приемане на лекарства, потискащи коагулацията, Мемоплант 40mg трябва да се употребява само след консултация с лекар.
  Има единични съобщения за възможността препарати, съдържащи Гинко, да засилват склонността към кръвоизливи. Клиничните изследвания не дават каквито и да било доказателства за въздействие върху съсирваемостта на кръвта. Но като предпазна мярка приемането на този продукт трябва да бъде спряно преди хирургически интервенции. Моля, уведомете Вашия лекар навреме, че употребявате Мемоплант 40mg, за да може да прецени как за процедира.
  - Ако страдате от епилепсия, моля, консултирайте се с Вашия лекар преди да започнете лечение с Мемоплант 40mg.

  Прием на други лекарства
  Досега не са известни взаимодействия, имащи клиническо значение. Моля, кажете на Вашия лекар или фармацевт ако вземате или наскоро сте вземали някакви други лекарства, включително и такива без лекарско предписание.

  Прием на Мемоплант 40mg с храни и напитки
  Няма специални предупреждения

  Бременност и кърмене
  Тъй като няма достатъчно проучвания, продуктът не трябва да се употребява по време на бременност и при кърмене. Не е известно дали съставките на екстракта се излъчват чрез кърмата.

  При шофиране и работа с машини
  Няма въздействие

  Важна информация за някои от съставките на Мемоплант 40mg
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Моля, консултирайте се първо с Вашия лекар преди да вземете Мемоплант 40mg ако Ви е известно, че страдате от непоносимост към някои захари.

  3. Как да приемате Мемоплант 40mg

  Винаги приемайте Мемоплант 40mg точно според инструкциите. Ако не сте сигурни за правилната употреба, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Ако не е предписано друго от лекаря Ви, обичайната дозировка е:
  - За симптоматично лечение на понижена мозъчна функция, дължаща се на органичен мозъчен синдром:
  Възрастни над 18 години вземат 1-2 таблетки 3 пъти дневно
  - За увеличаване на разстоянието, изминавано без болка, при запушване на периферните артериални съдове:
  Възрастни над 18 години вземат 1 таблетка 3 пъти дневно или 2 таблетки 2 пъти дневно.
  - В случай на световъртеж и шум в ушите:
  Възрастни над 18 години вземат 1 таблетка 3 пъти дневно или 2 таблетки 2 пъти дневно. Филмираните таблетки трябва да се вземат сутрин, обед и вечер (3 пъти дневно) или сутрин и вечер (2 пъти дневно).

  Не гълтайте Мемоплант 40mg в легнало положение. Таблетките трябва да се вземат несдъвкани с малко течност (за предпочитане с чаша вода). Приемът не зависи от храненето. Моля, кажете на лекаря или фармацевта ако имате впечатление, че действието на този продукт е прекалено силно или прекалено слабо.

  Продължителност на лечението
  - За симптоматично лечение на деменция, дължаща се на органичен мозъчен синдром: Продължителността на лечение трябва да трае най-малко 8 седмици. След продължителност на лечение 3 месеца, трябва да се провери от лекар дали по-нататъшно приемане е оправдано.
  - В случай на запушване на периферните артериални съдове:
  За увеличаване на разстоянието, изминавано без болка, се изисква минимална продължителност на лечение 6 седмици.
  - В случай на световъртеж:
  Приложение за период по-дълъг от 6 до 8 седмици не е изгодно като лечение.
  - При шум в ушите:
  Като помощно средство за лечение трябва да се приема най-малко 12 седмици. Ако не се наблюдава подобрение след 6 месеца, не може да се очаква по-нататъшно подобрение при по-дълъг период на лечение.

  Употреба при деца
  Мемоплант 40mg не се препоръчва да се прилага при деца и юноши под 18 години.

  Ако сте приели Мемоплант 40mg в по-голямо от необходимото количество
  Не е съобщавано за случаи на предозиране. Ако сте приели по-голямо количество Мемоплант 40mg, нежеланите реакции, описани в раздел „Нежелани реакции”, могат да се засилят. Моля, уведомете Вашия лекар. Той/тя ще прецени дали е необходо да се вземат някакви мерки.

  Ако сте забравили да вземете Мемоплант 40mg
  Не вземайте двойно количество следващия път ако сте забравили да вземете таблетката, а продължете лечението както Ви е предписано от лекаря или както е описано в тази листовка.

  4. Възможни нежелани лекарствени реакции:

  Както всички лекарства и Мемоплант 40mg може да има нежелани реакции, макар че не се проявяват при всеки. Следващият списък обхваща всички странични реакции, които могат да настъпят при лечение със сух екстракт от листа на Гинко билоба, включително и тези при по-високи дози и при продължително лечение.
  Няма потвърдени данни за честотата на нежеланите реакции, наблюдавани по време на лечение с продукти, съдържащи Гинко билоба, тъй като те са ставали известни чрез единични съобщения от пациенти, лекари и фармацевти. Според тези съобщения могат да настъпят следните нежелани реакции: главоболие, кръвоизливи от отделни органи, леки стомашно-чревни смущения, алергични кожни реакции (зачервяване, оток, сърбеж).
  Ако някой от страничните ефекти стане сериозен или забележите някакви нежелани лекарствени реакции, които не са описани в настоящата листовка, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да се съхранява Мемоплант 40mg Пазете на място, недостъпно за деца.

  Да не се използва Мемоплант 40mg след крайния срок на годност, отпечатан върху кутийката и блистера. Този срок се отнася за последния ден на посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Питайте Вашия фармацевт как да унищожите лекарствата, от които нямате вече нужда. Тази мярка ще помогне за опазване на околната среда.

  6. Допълнителна информация Какво съдържа Мемоплант 40mg

  Активното вещество е: Гинко билоба, сух стандартизиран екстракт от листа на (35-67:1) 40 mg, екстрахиращ агент: ацетон 60% (обемни). Екстрактът е определен спрямо 8,8 - 10,8 mg флавоноиди, калкулирани като флавон гликозиди, и 2,16 - 2,64 mg терпен лактони, от които 1,12 - 1,36 mg гинколиди А, В, С и 1,04 - 1,28 mg билобалид, и съдържа по-малко от 0,2 рд гинколови киселини за една филмирана таблетка
  Помощните вещества са:
  Кроскармелоза натриум, силикагел, хипромелоза, лактоза-монохидрат, макрогол 1500, магнезиев стеарат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, диметикон емулзия, талк, оцветители: титанов диоксид Е171, железен оксид Е172.

  Как изглежда Мемоплант 40mg и какво съдържа опаковката
  Мемоплант 40mg представлява жълти, кръгли таблетки. Предлага се в опаковки с 20, 50 и 100 филмирани таблетки. (Не всички видове са на пазара)

  Производител и притежател на разрешението за употреба:
  Dr. Willmae Schwabe GmbH & Co. KG
  Willmar-Schwabe-Strasse 4
  76227 Karlsruhe, Германия

  За всякаква информация, касаеща продукта, моля, свържете се с представителите за България:
  Натурпродукт ООД
  1528- София
  бул. Христофор Колумб 64

  Последна редакция на информацията: май 2011 г.

  Per. № 20011088  Описание на НАТУРПРОДУКТ МЕМОПЛАНТ 40 мг. филмирани таблети x 20 Кратка характеристика

  МЕМОПЛАНТ / MEMOPLANT 40 мг. филмирани таблети x 20 показания:

  Мемоплант се прилага по терапевтична схема за лечение на смущения при леки до средни форми на намаление на интелектуалните способности: нарушения на паметта и концентрацията, световъртеж, шум в ушите, главоболие. Също така Мемоплант се използва при нарушения в циркулацията на кръвта и свързани с напредването на възрастта изменения. Към първата целева група принадлежат пациенти с деменциален синдром при първична дегенеративна деменция, васкуларна деменция и смесени форми от двете. Преди да бъде започнато лечение с Memoplant, трябва да бъде изяснено дали оплакванията не са причинени от някое основно заболяване, което трябва да бъде лекувано по специфичен начин. Приемът на Мемоплант е удачен и при деменциални синдроми с нарушения на паметта, нарушения на концентрацията, депресии, главоболие, за удължаване на разстоянието, изминато без болка, при заболявания със запушване на периферните артериални съдове ІІ стадий според Fontaine (интермитиращо накуцване), в рамките на физикалнотерапевтичните мероприятия, особено при раздвижване.

  МЕМОПЛАНТ / MEMOPLANT 40 мг. филмирани таблети x 20 дозировка и приложение:

  За симптоматично лечение на понижена мозъчна функция, дължаща се на органичен мозъчен синдром: 1-2 таблетки 3 пъти дневно. Продължителността на лечение трябва да трае най-малко 8 седмици. След продължителност на лечение 3 месеца, трябва да се провери от лекар дали по-нататъшно приемане е оправдано.

  За увеличаване на разстоянието, изминавано без болка, при запушване на периферните артериални съдове: 1 таблетка 3 пъти дневно или 2 таблетки 2 пъти дневно. Продължителност на лечението 6 седмици.

  В случай на световъртеж и шум в ушите: 1 таблетка 3 пъти дневно или 2 таблетки 2 пъти дневно. Продължителност на лечението 6 до 12 седмици.

  Филмираните таблетки трябва да се вземат сутрин, обед и вечер (3 пъти дневно) или сутрин и вечер (2 пъти дневно).

  МЕМОПЛАНТ / MEMOPLANT 40 мг. филмирани таблети x 20 състав:

  Активно вещество:

  Гинко билоба, сух стандартизиран екстракт от листа на (35-67:1) 40 mg, 

  НАТУРПРОДУКТ МЕМОПЛАНТ 40 мг. филмирани таблети x 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,20 лв. Както всички други продукти от Разни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  НАТУРПРОДУКТ МЕМОПЛАНТ 40 мг. филмирани таблети x 20 се произвежда от Natur Product и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,92 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа