Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • НИКОРЕТЕ АЙСМИНТ 4 мг. х 30

  • НИКОРЕТЕ АЙСМИНТ 4 мг. х 30 21,20 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  Никорет Айсминт 2 mg лечебна дъвка
  Nicorette Icemint 2 mg medicated chewing gum

  Никорет Айсминт 4 mg лечебна дъвка
  Nicorette Icemint 4 mg medicated chewing gum

  Никотин (nicotine)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
  Периодът за лечение е индивидуален. Намаление на пушенето: Ако след 6 седмици не се постигне намаление на броя на изпушените цигарите за ден, трябва да се потърси професионална помощ. Преустановяване на пушенето: Ако до 3 месеца не се почувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

  Какво съдържа тази листовка:

  1. Какво представлява Никорет Айсминт и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да използвате Никорет Айсминт
  3. Как да използвате Никорет Айсминт
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Никорет Айсминт
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Никорет Айсминт и за какво се използва
  Никорет Айсминт принадлежи към групата лекарства, наречени никотин-заместваща терапия (НЗТ).
  • използва се за облекчаване на никотиновия глад и симптомите на отнемане, когато се опитвате да спрете пушенето.
  • може да се използва също и за облекчаване на никотиновия глад и симптомите на отнемане по време когато не можете да пушите, напр. на места, забранени за пушене.
  • може да се използва също и за намаляване на броя на цигарите, докато се опитвате да спрете пушенето.
  Когато спрете внезапно пушенето, организмът Ви изпитва различни форми на дискомфорт, известни като абстинентен синдром. С помощта на Никорет Айсминт може да избегнете или поне да намалите този дискомфорт, като подавате на организма малки количества никотин по време на преходния период. Когато дъвчете Никорет Айсминт, никотинът бавно се освобождава и се резорбира през устната кухина. За разлика от цигарите, Никорет Айсминт не съдържа вреден катран или въглероден оксид.
  Доказано е, че когато се използва според препоръките за дозиране, никотиновата дъвка помага за контролиране на наддаването на тегло по време на спиране на пушенето.
  Дъвката съдържа редица съставки, за които е признато, че притежават свойства, помагащи за избелване на зъбите.
  Съвет и подкрепа от специалист обикновено увеличават успеха при отказване от тютюнопушене.

  2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Никорет Айсминт Не използвайте Никорет Айсминт лечебна дъвка
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към никотин или към някоя от останалите съставки на Никорет Айсминт лечебна дъвка (изброени в т.6).
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, ако имате:
  • тежко сърдечно заболяване (напр. нестабилна стенокардия, сериозна аритмия)
  • наскоро (през последните 3 месеца) сте страдали от инфаркт или инсулт
  • тежко сърдечно-съдово заболяване
  • нелекувано повишено артериално налягане
  • тежко или умерено чернодробно заболяване
  • тежко бъбречно заболяване
  • диабет
  • проблеми с щитовидната жлеза
  • нарушения на надбъбречната жлеза (феохромоцитом)
  • стомашна язва.

  Рискът от продължаване на тютюнопушенето, обаче носи по-голяма вреда от употребата на Никорет Айсминт.
  Лица под 18-годишна възраст трябва да използват Никорет Айсминт само ако е предписан от лекар.
  Дъвката може да се залепи на зъбните протези и зъбните мостове и в редки случаи може да ги увреди.

  Други лекарства и Никорет Айсминт
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или сте приемали наскоро други лекарства, включително и такива, които не са Ви били предписани. Това е особено важно, ако употребявате лекарства, съдържащи теофилин, такрин, клозапин или ропинирол.

  Никорет Айсминт с храна и напитки
  Вие не трябва да се храните или да пиете с дъвката в устата. Едновременната консумация на кафе, плодови сокове или газирани безалкохолни напитки може да намали резорбцията на никотина. Тези напитки трябва да се избягват в продължение на 15 минути преди употребата на дъвката.

  Бременност,кърмене и фертилитет
  Много важно е да спрете тютюнопушенето по време на бременност, тъй като то може да забави растежа на плода. То може да доведе също и до преждевременно раждане или дори аборт. Най-добре е ако можете да спрете пушенето без въобще да използвате никотинови продукти. Ако не успеете да направите това, Никорет Айсминт лечебна дъвка трябва да се използва само след като се посъветвате с медицинските специалисти, които наблюдават бременността ви, лекуващия Ви лекар или лекар, специалист по преустановяване на пушенето.
  Употребата на Никорет Айсминт лечебна дъвка трябва да се избягва по време на кърмене, тъй като никотинът преминава в кърмата и може да засегне детето Ви.

  Шофиране и работа с машини
  Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране или работа с машини.

  Важна информация относно някои съставки на Никорет Айсминт
  Никорет Айсминт съдържа ксилитол, който може да има слабителен ефект. Калорийна стойност: 2,4 kcal/g ксилитол, еквивалентна на 1,85 kcal за една дъвка от 2 mg и на 1,82 kcal на една дъвка от 4 mg, съответно.
  3. Как да използвате Никорет Айсминт
  Винаги приемайте Никорет Айсминт както е описано в листовката за пациента. Трябва винаги да се съветвате с лекуващия си лекар или фармацевт, ако не сте сигурни в нещо.

  Правилният начин на дъвчене е важен:
  1. Когато почувствате нужда от пушене, вземете 1 дъвка Никорет Айсминт и я дъвчете както е обяснено по-долу. Никотинът се освобождава, като се дъвче бавно. Не е необходимо да преглъщате освободения никотин, тъй като никотинът се резорбира по-добре и по-бързо от устната лигавица. Освен това, когато никотинът се преглъща, може да предизвика проблеми със стомаха или хълцане.
  2. Дъвчете Никорет Айсминт докато се появи горчив вкус или парене на езика.
  3. След това спрете дъвченето за момент и сложете дъвката между бузата и венците. Сега никотинът може да се резорбира през устната лигавица в кръвообращението.
  4. Когато вкусът изчезне, започнете бавно да дъвчете дъвката отново до засилване на вкуса.
  5. След това спрете да дъвчете и повторете стъпките, описани по-горе, за около най-много 30 минути.
  6. Когато дъвката загуби вкуса си, увийте я в блистера или в нещо друго и я изхвърлете на място, където децата не могат да я стигнат и да я видят.

  По време на дъвченето трябва да се избягва хранене и пиене. Напитки, които намаляват рН в устата, например кафе, плодов сок или минерална вода, може да намалят резорбцията на никотина. За достигане на максимален ефект тези напитки трябва да се избягват поне 15 минути преди дъвченето.
  Ефектите на никотина се появяват едва след няколко минути. Поради това не може да се очаква същото бързо задоволяване като при пушене. Ако дъвката се погълне, рискът от отравяне е малък, защото тогава никотинът се освобождава бавно и непълно.

  Лечение с Никорет Айсминт
  Дозата на дъвката трябва да се избира според Вашата никотинова зависимост. Ако сте пушили повече от 20 цигари дневно или ако преди не сте постигнали успех с Никорет Айсминт лечебна дъвка 2 mg, трябва да изберете 4 mg. В останалите случаи трябва да се използва 2 mg.
  В началото на лечението може да се взема по една дъвка на всеки час или през 2 часа. В повечето случаи 8-12 дъвки дневно са достатъчни. Не трябва да се използват повече от 24 дъвки дневно.

  Преустановяване на пушенето
  Периодът за лечение е индивидуален. Нормално, лечението трябва да продължи поне 3 месеца. Дозата на никотина се намалява постепенно. Лечението трябва да се преустанови, когато дозата се намали до 1-2 дъвки дневно. Редовната употреба на Никорет Айсминт дъвки повече от 1 година обикновено не се препоръчва.
  Някои бивши пушачи, обаче може да се нуждаят от по-продължително лечение, за да не подновят пушенето. Неупотребените дъвки трябва да се запазят, тъй като желанието за пушене може да възникне внезапно.

  Намаление на пушенето
  Никорет Айсминт дъвки се използват между периодите на пушене, за да удължат интервалите без пушене колкото е възможно повече. Ако след б седмици не се постигне намаление на броя на изпушените цигарите за ден, трябва да се потърси професионална
  помощ. Опити за преустановяване на пушенето трябва да се правят, когато пушачът се почувства готов, но при всички случаи не по-късно от 6 месеца след започване на лечението. Ако не е възможно да се направи сериозен опит за преустановяване на пушенето до 9 месеца след началото на лечението, трябва да се търси професионална помощ.
  Редовната употреба на Никорет Айсминт дъвки повече от 1 година обикновено не се препоръчва. Някои бивши пушачи обаче може да се нуждаят от по-продължително лечение, за да не подновят пушенето. Неупотребените дъвки трябва да се запазят, тъй като желанието за пушене може да възникне внезапно.

  Временно въздържане от пушене
  Използвайте дъвката, когато ви е забранено да пушите или когато е неудобно да се пуши, например на места, където пушенето е забранено, а вие имате желание да пушите.

  Ако сте използвали твърде много дъвки
  Ако сте използвали твърде много дъвки или дете е дъвкало или погълнало известно количество, свържете се веднага с лекуващия си лекар.
  Симптомите на предозиране са гадене, засилено слюноотделяне, коремна болка, диария, изпотяване, главоболие, замайване, нарушен слух или слабост.
  Ако имате още въпроси относно употребата на този продукт, моля попитайте лекуващия си лекар или фармацевта.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Никорет Айсминт може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Никорет Айсминт може да предизвика същите нежелани реакции, като тези, свързани с никотин, приложен по друг начин. Нежеланите реакции обикновено зависят от дозата.

  Чести нежелани реакции (възникващи при повече от 1 потребител от 100 и при по-малко от 1 потребител от 10) са:
  • замайване
  • повръщане
  Нечести нежелани реакции (възникващи при повече от 1 потребител от 1000 и при по-малко от 1 потребител от 100) са:
  • сърцебиене
  • кожен обрив
  Редки нежелани реакции (възникващи при повече от 1 потребител от 10 000 и при по-малко от 1 потребител от 1000) са:
  • алергични реакции, напр. ангионевротичен оток
  Много редки нежелани реакции (възникващи при по-малко от 1 потребител от 10 000)
  • обратимо предсърдно мъждене
  Свържете се с лекуващия си лекар, ако нежеланите реакции не отзвучават.
  • гадене
  • главоболие
  • хълцане
  • стомашен дискомфорт
  • болки в устата или в гърлото
  • болка в дъвкателните мускули

  Някои симптоми, напр. замайване, главоболие и безсъние, може да се считат като симптоми на отнемане по време на спирането на пушенето и зависят от намаленото количество на никотина.
  Когато се преустанови пушенето, може да се появят афтозни язви в устата, но връзката с никотиновото лечение е неясна.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане по-сериозна или ако забележите други нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, моля кажете на лекуващия си лекар или фармацевта.

  5. Как да съхранявате Никорет Айсминт
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25°С.
  Не използвайте Никорет Айсминт след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци.
  Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Никорет Айсминт Никорет Айсминт 2 mg:
  - Активното вещество е комплекс на никотин със смола 20% 10 mg, еквивалентен на 2 mg никотин.

  Другите съставки са: Основа на дъвка
  Ксилитол
  Ментово масло
  Натриев карбонат, безводен
  Натриев хидроген карбонат
  Ацесулфам калий
  Левоментол
  Магнезиев оксид, светъл Ароматизатор уинтърфреш Хипромелоза Сукралоза Полисорбат 80 Нишесте прежелатизирано Титаниев диоксид Карнаубски восък

  Никорет Айсминт 4 mg:
  - Активното вещество е комплекс на никотин със смола 20% 20 mg, еквивалентен на 4 mg никотин.

  Другите съставки са: Основа на дъвка
  Ксилитол
  Ментово масло
  Натриев карбонат, безводен
  Ацесулфам калий
  Левоментол
  Магнезиев оксид, светъл Ароматизатор уинтърфреш Хипромелоза Сукралоза Полисорбат 80 Нишесте прежелатизирано Титаниев диоксид Карнаубски восък Хинолиново жълто (Е 104)

  Как изглежда Никорет Айсминт и какво съдържа опаковката Никорет Айсминт 2 mg:
  Бяла филмирана квадратна дъвка с размери около 15x15x6 mm.
  Всяка опаковка съдържа лечебни дъвки, опаковани в блистери и поставени в картонена кутия.
  12 бр., 15 бр., 24 бр., 30 бр., 48 бр., 90 бр., 96 бр., 105 бр., 204 бр. и 210 бр. дъвки в блистерна опаковка (блистери от 12 или 15 бр.) и листовка в картонена кутия.

  Никорет Айсминт 4 mg;
  Светложълтеникава филмирана квадратна дъвка с размери около 15x15x6 mm.
  Всяка опаковка съдържа лечебни дъвки, опаковани в блистери и поставени в картонена
  кутия.
  12 бр„ 15 бр., 24 бр., 30 бр., 48 бр., 90 бр;, 96 бр., 105 бр., 204 бр. и 210 бр. дъвки в блистерна опаковка (блистери от 12 или 15 бр.) и листовка в картонена опаковка.

  Не всички опаковки могат да бъдат пуснати на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба McNeil АВ
  SE-251 09 Helsingborg Швеция

  Производител McNeil АВ
  SE-251 09 Helsingborg Швеция

  За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  Джонсън и Джонсън България ЕООД Бизнес парк София Сграда 4, етаж 3 София 1766 Тел. 02/489 94 00

  Дата на последно последно преразглеждане на листовката: Август 2014

  Описание на НИКОРЕТЕ АЙСМИНТ 4 мг. х 30

  НИКОРЕТЕ МИНТ / NICOETTE MINT 4МГ Х 30 показания:

  Никорет принадлежи към групата лекарства, наречени никотин-заместваща терапия (НЗТ). Той се използва за облекчаване на никотиновия глад и симптомите на отнемане, когато се опитвате да спрете пушенето; Той може да се използва също и за облекчаване на никотиновия глад и симптомите на отнемане по време когато не можете да пушите, напр. на места, забранени за пушене; Той може да се използва също и за намаляване на броя на цигарите, докато се опитвате да спрете пушенето.

  Когато спрете внезапно пушенето, организмът Ви изпитва различни форми на дискомфорт, известни като абстинентен синдром. С помощта на Никорет Айсминт може да избегнете или поне да намалите този дискомфорт, като подавате на организма малки количества никотин по време на преходния период. Когато дъвчете Никорет Айсминт, никотинът бавно се освобождава и се резорбира през устната кухина. За разлика от цигарите, Никорет Айсминт не съдържа вреден катран или въглероден моноксид.

  Доказано е, че когато се използва според препоръките за дозиране, никотиновата дъвка помага за контролиране на наддаването на тегло по време на спиране на пушенето. Дъвката съдържа редица съставки, за които е признато, че притежават свойства, помагащи за избелване на зъбите.

  НИКОРЕТЕ МИНТ / NICOETTE MINT 4МГ Х 30 дозировка и приложение:

  Дозата на дъвката трябва да се избира според вашата никотинова зависимост. Ако сте пушили повече от 20 цигари дневно или ако преди не сте постигнали успех с Никорет Айсминт лечебна дъвка 2 mg, трябва да изберете 4 mg. В останалите случаи трябва да се използва 2 mg.

  В началото на лечението може да се взема по една дъвка на всеки час или през 2 часа. В повечето случаи 8-12 дъвки дневно са достатъчни. Не трябва да се използват повече от 24 дъвки дневно.

  Преустановяване на пушенето:Периодът за лечение е индивидуален. Нормално, лечението трябва да продължи поне 3 месеца. Дозата на никотина се намалява постепенно. Лечението трябва да се преустанови, когато дозата се намали до 1-2 дъвки дневно. Редовната употреба на Никорет Айсминт дъвки повече от 1 година обикновено не се препоръчва.Някои бивши пушачи обаче може да се нуждаят от по-продължително лечение, за да не подновят пушенето. Неупотребените дъвки трябва да се запазят, тъй като желанието за пушене може да възникне внезапно.

  Намаление на пушенето: Никорет Айсминт дъвки се използват между периодите на пушене, за да удължат интервалите без пушене колкото е възможно повече. Ако след 6 седмици не се постигне намаление на броя на изпушените цигарите за ден, трябва да се потърси професионална помощ. Опити за преустановяване на пушенето трябва да се правят, когато пушачът се почувства готов, но при всички случаи не по-късно от 6 месеца след започване на лечението. Ако не е възможно да се направи сериозен опит за преустановяване на пушенето до 9 месеца след началото на лечението, трябва да се търси професионална помощ. Редовната употреба на Никорет Айсминт дъвки повече от 1 година обикновено не се препоръчва. Някои бивши пушачи обаче може да се нуждаят от по-продължително лечение, за да не подновят пушенето. Неупотребените дъвки трябва да се запазят, тъй като желанието за пушене може да възникне внезапно.

  НИКОРЕТЕ МИНТ / NICOETTE MINT 4МГ Х 30 съставки:

  Активното вещество е: никотинов резинат-комплекс 20% - 20 mg, еквивалентен на 4 mg никотин.

  НИКОРЕТЕ АЙСМИНТ 4 мг. х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 21,20 лв. Както всички други продукти от Разни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.
  НИКОРЕТЕ АЙСМИНТ 4 мг. х 30 се произвежда от MC Neil и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 2,12 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа