Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия против акне SEBOGARD от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ЕМУТОПИК от DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на хранителни добавки FORTEX
  Поръчай сега
 • АКУПРО ТАБЛ. 20МГ Х 30

  • АКУПРО ТАБЛ. 20МГ Х 30 7,96 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  АКУПРО 10 mg филмирани таблетки
  АКУПРО 20 mg филмирани таблетки
  Квинаприл (Quinapril)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява АКУПРО и за какво се използва
  2. Преди да приемете АКУПРО
  3. Как да приемате АКУПРО
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате АКУПРО
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АКУПРО И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Какъв тип лекарство е АКУПРО
  АКУПРО принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим.
  За какво се използва АКУПРО
  АКУПРО се използва за лечение на хипертония (повишено кръвно налягане), като се прилага самостоятелно или при необходимост с други лекарства за понижаване на кръвното налягане (диуретици и бета-блокери). Прилага се и за лечение на застойна сърдечна недостатъчност (сърдечна слабост) едновременно с други лекарства (диуретици и/или гликозиди).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ АКУПРО
  Не приемайте АКУПРО
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към квинаприл или към някоя от останалите съставки на АКУПРО.
  • ако сте бременна, възнамерявате да забременеете или ако сте в детеродна възраст и не използвате подходящи контрацептивни мерки.
  Обърнете специално внимание при употребата на АКУПРО
  • ако сте развили ангиоедем (отоци по лицето и шията, в редки случаи оток на тънките черва) при предходно лечение с лекарство от групата на АКУПРО
  • ако кърмите
  • ако сте под 18 години
  • ако страдате от диабет
  • ако имате бъбречно заболяване
  • ако имате чернодробно заболяване. Прием на други лекарства
  Преди да започнете да приемате каквото и да е ново лекарство с АКУПРО трябва да говорите с Вашия лекар.
  АКУПРО и някои други лекарства могат да си влияят едно на друго (взаимодействие). АКУПРО не трябва да се приема едновременно с тетрациклини (антибиотик) и други лекарства, които взаимодействат с магнезий; литий (прилага се при някои психични заболявания); варфарин.
  Акупро трябва да се прилага под лекарски контрол при едновременен прием с диуретици (лекарства за понижаване на кръвното налягане) или лекарства, повишаващи съдържанието на калий в кръвта (напр. калий-съхраняващи диуретици).
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Прием на АКУПРО с храна и напитки
  Не се препоръчва консумация на калиеви добавки или заместители на солта, съдържащи калий, докато приемате АКУПРО.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  АКУПРО не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашият лекар не Ви е препоръчал друго. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате бременност, докато приемате АКУПРО. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Кърмене
  Не е препоръчително да кърмите докато употребявате АКУПРО, тъй като АКУПРО се отделя в майчиното мляко. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  АКУПРО може да предизвика виене на свят и сънливост, особено в началото на лечението. Не трябва да шофирате, да работите със сложни машини или да се включвате в други потенциално рискови дейности, докато не разберете дали това лекарство засяга Вашата способност да извършвате тези дейности.
  Важна информаннн относно някои от съставките на Акунро
  Този лекарствен продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да приемете този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ АКУПРО
  Винаги приемайте АКУПРО точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Вашият лекар ще определи каква доза е подходяща за Вас.
  Вашият лекар може да Ви предпише различна схема на дозиране и/или доза, ако имате проблеми с бъбреците или черния дроб.
  Безопасността и ефективността при деца и подрастващи (под 18 години) не е установена и следователно квинаприл не трябва да бъде използван в тази възрастова група.
  Ако сте приели повече от необходимата доза АКУПРО
  Обадете се незабавно на Вашия лекар или отидете до най-близкото болнично спешно отделение. Вземете опаковката от АКУПРО с Вас, дори ако в нея не са останали таблетки.
  Ако сте пропуснали да приемете АКУПРО
  Важно е да приемате Вашите таблетки АКУПРО редовно по едно и също време всеки ден. Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага щом си спомните, освен ако не е дошло време за Вашата следваща доза. В този случай просто продължете със следващата доза по обичайния начин. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, АКУПРО може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Най-чести са: главоболие, замайване, кашлица, ринит (възпаление на носната лигавица), умора, гадене и/или повръщане и миалгия (болка в мускулите).
  Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите кожен обрив, отоци по лицето, шията и тялото, свиркащо дишане или хрипове по време на лечението с АКУПРО. Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите силна коремна болка със или без гадене и повръщане.
  Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите замайване, особено през първите дни на лечението. Ако Ви прилошее, не вземайте следващата доза от Вашето лекарство преди да се консултирате с лекуващия лекар.
  Недостатъчният прием на вода, прекомерното изпотяване или обезводняване може да доведе до прекомерно спадане на кръвното налягане. Други причини за обезводняване може да бъдат повръщане или диария. Консултирайте се с Вашия лекар в тези случаи. Съобщете незабавно на Вашия лекар, ако получите някакви признаци на инфекция (болки в гърлото, треска) по време на лечението с АКУПРО.
  Съобщете на лекаря, че приемате инхибитор на ангиотензин-конвергиращия ензим, ако Ви предстои хирургична операция и/или анестезия.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в гази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ АКУПРО
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Съхранявайте в оригиналната опаковка. Да се съхранява под 25°С.
  Не използвайте АКУПРО след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа АКУПРО
  Активното вещество е квинаприлов хидрохлорид. Всяка филмирана таблетка съдържа 10 mg или 20 mg квинаприл. Другите съставки са:
  Сърцевина на таблетката: магнезиев карбонат, магнезиев стеарат, лактоза, желатин, кросповидон и канделилов восък.
  Филмово покритие: хипромелоза, хидроксипропилцелулоза, титанов диоксид (El71), макрогол 400.
  Как изглежда АКУПРО и какво съдържа опаковката
  АКУПРО 10 mg се предлага под формата на бели, триъгълни, двойноизпъкнали филмирани таблетки с делител на черта от двете страни и гравиран надпис „10" от едната страна. АКУПРО 20 mg се предлага под формата на бели, кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с делителна черта от двете страни и гравиран надпис „20" от едната страна.
  АКУПРО се предлага в опаковки, съдържащи 30 броя таблетки в блистери от A1-PA/A1/PVC.

  Притежател па разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  PFIZER EUROPE МА EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent, CT 13 9NJ Обединено кралство
  Производител
  Pfizer Manufacturing Deutschland GmbH, Betriebsstätte Freiburg, Mooswaldallee 1, 79090 Freiburg Германия

  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на АКУПРО ТАБЛ. 20МГ Х 30 Кратка характеристика

  АКУПРО / ACCUPRO ТАБЛ. 20МГ Х 30 показания:

  АКУПРО принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим. АКУПРО се използва за лечение на хипертония (повишено кръвно налягане), като се прилага самостоятелно или при необходимост с други лекарства за понижаване на кръвното налягане (диуретици и бета-блокери). Прилага се и за лечение на застойна сърдечна недостатъчност (сърдечна слабост) едновременно с други лекарства (диуретици и/или гликозиди). 

  АКУПРО / ACCUPRO ТАБЛ. 20МГ Х 30 дозировка и приложение:

  Вашият лекар ще определи каква доза е подходяща за Вас. 

  Вашият лекар може да Ви предпише различна схема на дозиране и/или доза, ако имате проблеми с бъбреците или черния дроб. 

  АКУПРО / ACCUPRO ТАБЛ. 20МГ Х 30 съставки:

  Активното вещество е квинаприлов хидрохлорид. Всяка филмирана таблетка съдържа 20 mg квинаприл. Другите съставки са: 

  Сърцевина на таблетката: магнезиев карбонат, магнезиев стеарат, лактоза, желатин, кросповидон и канделилов восък. 

  Филмово покритие: хипромелоза, хидроксипропилцелулоза, титанов диоксид (El71), макрогол 400. 

  АКУПРО ТАБЛ. 20МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,96 лв.
  АКУПРО ТАБЛ. 20МГ Х 30 се произвежда от Pfizer и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,80 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа