Сайтът използва бисквитки.

 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти ALKALOID
  Поръчай сега
 • АТЕНОЛОЛ ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. СФ

  • АТЕНОЛОЛ ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. СФ 1,25 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 50.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Информация за пациента
  Моля, прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете лечение. Тя съдържа кратка информация относно Вашето лекарство. Ако не разбирате нещо или имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекуващ лекар. Запазете я, защото може да се наложи да я прочетете отново. Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други. То може да им навреди, дори ако симптомите им са същите като Вашите.

  ATENOLOL SOPHARMA
  АТЕНО ЛОЛ СОФАРМА
  Филмирани таблетки 50 mg

  КАКВО СЪДЪРЖА АТЕНОЛОЛ СОФАРМА?
  Всяка филмирана таблетка съдържа лекарствено вещество atenolol 50 mg. Помощни вещества: натриев нишестен гликолат, лактоза монохидрат, желатин, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, силициев диоксид, безводен, опадрай II бял.

  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА
  Филмирани таблетки по 50 mg, по 30 броя в опаковка, (3 блистера в кутия).

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ
  СОФАРМА АД
  София 1220, ул. "Илиенско шосе" 16, България

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АТЕНОЛОЛ СОФАРМА?
  Атенолол е лекарствен продукт от групата на т.нар, бета-блокери, Той притежава антихипертензивно (понижава артериалното налягане) и антистеиокардно действие (намалява нуждите на сърдечния мускул от кислород, забавайки сърдечния ритъм).

  ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА АТЕНОЛОЛ СОФАРМА?
  За лечение на хипертония (повишено артериално налягане); стенокардия при физическо усилие или нестабилна стенокардия; остър миокарден инфаркт при пациенти със стабилно артериално налягане и пулс.

  КОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ АТЕНОЛОЛ СОФАРМА?
  Не трябва да използвате атенолол в следните случаи:
  • Свръхчувствителност към атенолол или помощните вещества;
  • Сърдечна недостатъчност с декомпенсация на хемодинамиката (слабост на сърдечния мускул);
  • Сърдечен блок П-ра и Ш-та степен (нарушена проводимост между предсърдията и камерите на сърцето);
  • Синусова брадикардия (забавен пулс под 50 удара/мин.);
  • Хипотензия (ниско артериално налягане);
  • Тежки нарушения в периферното кръвоснабдяване;
  • Синдром на болния синусов възел (нарушения в провеждането от синусовия възел към предсърдието на сърцето);
  • Кардиогенен шок;
  • Нелекуван хормон-продуциращ тумор на надбъбрека (феохромоцитом);
  • Бронхиална астма, хронични обструктивни белодробни заболявания;
  • Метаболитна ацидоза (повишена киселинност на кръвта).
  ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕ С АТЕНОЛОЛ СОФАРМА
  Уведомете лекуващия си лекар, ако имате едно от следните заболявания:
  • астма или алергични заболявания;
  • ангина на Prinzmetal;
  • хронична сърдечна недостатъчност и се лекувате с дигоксин и/или диуретици, нарушение в периферното кръвоснабдяване;
  • имате диабет или случаи на рязко понижаване на кръвната захар (хипогликемия), тъй като атенолол може да маскира някои симптоми на хипогликемията и да затруднят точното дозиране на антидиабетните средства;
  • тиреотоксикоза (повишена функция на щитовидната жлеза), тъй като атенолол може да замаскира някои прояви на това заболяване (ускорен сърдечен ритъм);
  • псориазис (кожно заболяване);
  • бъбречни заболявания;
  • предстоящи хирургични операции (вкл. и стоматологични) Бременност и кърмене
  Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. Преди да вземате някакво лекарство по време на бременност, непременно се посъветвайте с лекуващия си лекар.
  Приложението на атенолол по време на бременност, особено през I и П триместьр, е свързано с повишен риск от увреждане на плода. Атенолол се прилага по време на бременност само в случаите, когато ползата за майката превишава възможния риск за плода.
  Атенолол Софарма преминава в кърмата, поради което при необходимост от
  лечение на майката, кърменето трябва да се преустанови.

  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини
  Да се използва с внимание при шофиране и работа с машини поради
  предизвиканото от атенолол понижаване на артериалното налягане и виене на свят,
  като резултат от това.

  Информация за помощните вещества
  В състава на таблетката се намира пшенично нишесте, което може да бъде неподходящо за хора с непоносимост към глутен (глутенова ентеропатия). Атенолол съдържа лактоза като помощно вещество и може да бъде неподходящ за хора с нарушено усвояване на захари.

  КАКВИ ЛЕКАРСТВА МОЖЕ ДА ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С АТЕНОЛОЛ СОФАРМА?
  Моля, уведомете лекуващия си лекар за ВСИЧКИ лекарства, които вземате в момента или сте вземали доскоро, независимо дали са предписани от лекар или сте ги купили без рецепта.
  Това е важно, защото атенолол може да промени активността на някои лекарства или обратно някои лекарства да променят неговите ефекти. Неблагоприятни взаимодействия могат да се наблюдават при едновременната употреба на атенолол и редица лекарства. Не приемайте следните лекарства без консултация с лекар по време на лечение с атенолол: антиаритмични лекарства; дигоксин (за лечение на сърдечна недостатъчност); калциеви антагонисти (верапамил, дшггиазем, нифедипин, нимодипин); инсулин и орални антидиабетични подукти (напр. глибенкламид); обезболяващи и противовъзпалителни лекарства (индометацин, ибупрофен); лекарства за лечение на бронхиална астма като салбутамол, изопреналин и др.; резерпин, клонидин, алфа-метилдопа.

  ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ
  Дозата и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар. Важно е да вземате лекарството така, както лекарят Ви го е предписал. Не трябва да променяте дозите или да преустановявате лечението, без да се консултирате преди това с лекаря, дори ако се чувствате добре. Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден. Спазвайте точно предписанията на лекуващия лекар. Лечението с Атенолол Софарма обикновено започва с ниски дози, които се повишават постепенно, през седмични интервали. Таблетките се приемат еднократно дневно, с вода. Възрастни - началната доза е 50 mg един път дневно. При необходимост лекуващият лекар може да повиши дозата до 100 mg дневно.
  Не прекъсвайте лечението без консултация с лекар! Прекратяването на лечението с Атенолол Софарма трябва да става винаги постепенно, в продължение на 7-14 дни. Ако имате чувството, че ефектът на лекарството е много силен или твърде слаб, консултирайте се с лекуващия си лекар. Ако вземете повече таблетки, отколкото трябва
  - Ако сте взели доза, по-голяма от предписаната, може да почувствате умора, забавяне на сърдечния пулс, виене на свят. Посъветвайте се незабавно с лекуващия си лекар в тези случаи.
  - Ако пропуснете поредната доза Атенолол Софарма
  - Ако пропуснете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате забравената. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано.

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Атенолол Софарма може да има нежелани ефекти. Те обаче не се наблюдават задължително при всички пациенти, така че Вие може да не получите никаква реакция.
  Нежеланите лекарствени реакции на Атенолол Софарма са предимно преходни. Те могат да бъдат избегнати при постепенно повишаване на дозата. Съобщете на лекуващия лекар, ако се появят следните симптоми: повдигане, повръщане, слабост, виене на свят, главоболие (могат да бъдат свързани с понижаване на кръвното налягане), затруднено дишане, безсъние, нарушение на съня, кошмари, студени крайници, понижение на кръвната захар при диабетно болни, влошаване на псориазис, кожни реакции.
  При поява на нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

  СЪХРАНЕНИЕ
  На сухо и защитено от светлина място, при температура под 25°С. Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка.
  Съхранявайте таблетките на сигурно място, където децата не могат да ги видят и достигнат.
  Лекарството не трябва да се използва след датата на изтичане срока на годност, отбелязана върху опаковката.
  НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ
  По лекарско предписание.
  Тази листовка е редактирана за последен път на 09.05.2005 г

  Описание на АТЕНОЛОЛ ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. СФ Кратка характеристика

  АТЕНОЛОЛ / ATENOLOL ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. показания:

  Атенолол е лекарствен продукт от групата на т.нар, бета-блокери, Той притежава антихипертензивно (понижава артериалното налягане) и антистеиокардно действие (намалява нуждите на сърдечния мускул от кислород, забавайки сърдечния ритъм). За лечение на хипертония (повишено артериално налягане); стенокардия при физическо усилие или нестабилна стенокардия; остър миокарден инфаркт при пациенти със стабилно артериално налягане и пулс. 

  АТЕНОЛОЛ / ATENOLOL ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. дозировка и приложение:

  Лечението с Атенолол Софарма обикновено започва с ниски дози, които се повишават постепенно, през седмични интервали. Таблетките се приемат еднократно дневно, с вода. Възрастни - началната доза е 50 mg един път дневно. При необходимост лекуващият лекар може да повиши дозата до 100 mg дневно. Не прекъсвайте лечението без консултация с лекар! Прекратяването на лечението с Атенолол Софарма трябва да става винаги постепенно, в продължение на 7-14 дни.

  АТЕНОЛОЛ / ATENOLOL ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. съставки:

  Всяка филмирана таблетка съдържа лекарствено вещество atenolol 50 mg. Помощни вещества: натриев нишестен гликолат, лактоза монохидрат, желатин, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, силициев диоксид, безводен, опадрай II бял. 

  АТЕНОЛОЛ ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. СФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 1,25 лв.
  АТЕНОЛОЛ ТАБЛ. 25 мг. х 30 бр. СФ се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,13 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа