Сайтът използва бисквитки.

 • до -50% на продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • -20% на козметика Мустела
  Поръчай сега
 • 25% на хранителни добавки VitaGold
  Поръчай сега
 • -25% нa козметика URIAGE
  Поръчай сега
 • АТОРВИН филм. табл. 20мгх30

  • АТОРВИН филм. табл. 20мгх30 8,28 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София. Доставка до 2 часа за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Аторвин 20 rag филмирани τаблетки
  Atorvio 20 mg fllro-coated tabletes
  агорвастатин (atorvostatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписало единствено и лично на Вас, Не го преотстъпвайте яа други хора. То може да им иавредк, независимо че признаиите на тяхното заболяване са същите като Вашите,
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява Аторвик филмирани таблетки и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Аторвин филмирани таблетки
  3. Как да приемате Аторвин филмирани таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Аторвин филмирани таблетки
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Аторвин филмирани таблетки и за какво се използва
  Аторвин принадлежи към група лекарства, известни като статини - лекарства, които регулират липидите (мазнините).
  Аторвин се използва за намаляване на липидите, известни като холестерол и триплииериди в кръвта, когато диета с ниско съдържание на мазнини и промени в начина на живот самостоятелно не са достатъчни. Ако имате повишен риск от сърдечно заболяване, Аторвин може също да намали този риск, дори ако нивата на Вашия холестерол са нормални. Стандартната диета, понижаваща холестерола, трябва да се продължи по време на лечението.
  Холестеролът е субстанция, която естествено се намира в тялото, необходима за нормалния растеж. Въпреки това, ако има твърде много холестерол във Вашата кръв, тон може да се натрупа по стените на кръвоносните съдове, които накрая може да се запушат. Това е една от най-честите причини за сърдечно заболяване. Прието е, че повишените нива на холестерол увеличават риска от сърдечно заболяване. Други фактори, които ще повишат риска от сърдечно заболяване включват високо кръвно налягане, диабет, наднормено тегло, обездвижване, пушене или фамилна анамнеза за сърдечно заболяване.
  Какво трябва да знаете, преди да приемете Аторвин филмирани таблетки
  Не приемайте Аторвин филмирани таблетки
  ако сте свръхчувствителни (алергични) към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени а точка 6) или към кякон сходни лекарства, неползвани за понижаване на липидите в кръвта; ако имате или някога сте имали заболяване, което засяга черния дроб; ако имате неизяснени отклонения а кръвните тестове за чернодробната функция; ако сте жена в детеродна възраст и не използвате сигурна коонтракция;
  ако сте бременна, опитвате се да забременеете или кърмите.
  Обърнете специално внимание прн употребата на Аторвнн филмирани таблетки
  Уведомете Вашия лекар, ако някое στ изброените по-долу се отнася за Вас: ако имате проблеми с бъбреците;
  ако имате щитовидна жлеза с намалена функция (хипотиреоидизъм);
  ако имате поетзряши се или необясними мускулни болки, лична или фамилна анамнеза за проблеми с мускулите;
  ако сте имали предишни проблеми с мускулите по време на лечението с други липидо-понижаващи лекарства (напр. други „сигатини" или „фибрата");
  ако редовно употребявате голямо количество алкохол;
  ако сте по-възрастни от 70 годим;
  ако страдате от чернодробни заболявания;
  ако имате проблеми с дишането.
  Ако някое от горепосочените се отнася до Вас, Вашият лекар ще направи кръвни тестове преди и вероятно по време на Вашето лечение с Аторвик, за да предвиди Вашия риск от свързани с мускулите нежелани реакции.
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако сте прекарали инфаркт; Вашият лекар ще избере най-подходящото лечение и дозировка за Вас.
  Други лекарства и Аторвнн филмирани таблетки
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Има някои лекарства, които може да променят ефекта на Аторвнн или техният ефект да бъде променен от Аторвнн. Този вид взаимодействие би могъл да намали ефективността на едното или на двете лекарства. Обратното, би могло да повиши риска или тежестта на нежеланите лекарствени реакции, включително тежкото състояние на мускулна загуба, известно като рабдиомиолиза:
  лекарства, прилагани да променят начина, по който работи Вашата имунна система, например циклоспорин или антихистаминн като терфенадин, астемизол; определени антибиотици или противогъбични лекарстгва, напр. еритромицин, кларитромицин телитромицин, кетоконазол, интраконазол, вориконааол, флукоиазол, лозаконазол, рнфампин, фусидннова киселина;
  други лекарства, контролиращи нивата на липидите, напр. гемфиброзил, други фкбрати, производни на никотиновата киселина, колестипол;
  някои блокери на калциевите канали, прилагани при стенокардия или високо кръвно налягане, напр. нифедипин, амлодипин, дилгиазем; лекарства, които регулират Вашия сърдечен ритъм, напр. днгоксин , верапамил, амиодарон;
  лекарства, използвани при лечението на СПИН, напр. ритонавир, лопинавир, зтазанавмр, инлинавнр, дарунавир и др.;
  други лекарства, за които е известно, че взаимодействат с Аторвин, включително езетимиб (понижава холестерола), варфарин (намалява кръвосъсирването), перорални контрацептиви, стирипентол (противоепилептичен продукт), циметидин (използван при стомашни киселини и язви), феназон (болкоуспокояващ продукт) κаитиацуда (продуети при нарушено храносмилане, съдържащи алуминий или магнезий); лекарства отпускани без рецепта: жълт кантарион,
  Аторвин филмирани таблетки с храна и напитки
  Сок от грейпфрут
  Не приемайте повече от една ипи две малки чаши сок от грейпфрут на дек, защото големи количества сок от грейпфрут може да променят ефекта на Аторвин.
  Алкохол
  Избягвайте консумацията на твърде много алкохол, докато приемате това лекарство» Бременност и Кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Безопасността на Аторвин по време на бременност и кърмеве не е доказана.
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Аторвин има незначително влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Не шофирайте и не използвайте машини, ако Вашата способност е повлияна от това лекарство.
  Важна информация за някои от съставките на Аторвин филмирани таблетки
  Аторвин филмирани таблетки съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Вн е казал, че имате непоносимост към някои захари (налр< лактоза), посъветвайте се с него преди да започнете да вземапе това лекарство.

  3. Как да приемате Аторвин филмирани таблетки
  Винаги приемайте таблетките Аторвик течно както Вн е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Преди да започнете лечението, Вашият лекар ще Ви назначи диета с ниско съдържание на холестерол, която трябва да продължите и по време н* лечението с Аторвин.
  Обичайната начална доза е 10 mg веднъж дневно. Тя може да бъде повишена, ако е необходимо, от Вашия лекар, докато не приемате количеството, от което се нуждаете. Вашият лекар ще адаптира дозировката на интервали от 4 или повече седмици. Максималната доза е 80 mg веднъж дневно,
  Аторвин филмирани таблетки трябва да се поглъщат цели с малко вода, може да се приемат по всяко време на деня със или без храна. Все пак, опитайте да вземате Вашите таблетки по едно и също време всеки ден.
  - Aко сте приели повече от необходимата доза Аторвин филмирани таблетки
  - Ако по случайност сте приели твърде много таблетки* веднага се свържете С Вашия лекар.
  - Ако сте пропуснали да приемете Аторвин филмирани таблетки
  - Ако случайно сте пропуснали една доза, вземете следващата доза, както е предписана. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза-
  - Ако сте спрели приема на Аторвин филмирани таблетки
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашият лекар или фармацевт.

  4.Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Нежеланите лекарствени реакции се оценяват * зависимост от честотата, при която се срещат. За тази цел се използват следните категории за честота на нежеланите лекарствени реакции:
  Чести: Нежелани лекарствени реакции, които може да се проявят при по-малко οτ 1 човек на всеки 10.
  Нечестн: Нежелани лекарствени реакции, които може да се проявят при по-малко от 1 човек на 100 пациенти.
  Редки: Нежелани лекарствени реакции, конто може да се проявят при по-малко от 1 човек на 1 000 пациенти.
  Много редки: Нежелани лекарствени реакции, които може да се проявят при по-малко от 1 човек на 10 000 пациенти.
  Изолирани случаи: Нежелани лекарствени реакции, които може да се проявят при още по-малък брой пациенти.
  Следните нежелани реакции са важни и ще изискат незабавно внимание, ако ги получите:
  Ангионеврстнеи едем (подуване на лицето, езика и трахеята, което може да причини голямо затруднение на дишането). Това е много рядка реакция, която може да бъде сериозна, ако се поя&и. Вие трябва незабавно да спрете да приемате Аторвин и да кажете на Вашия лекар, ако това се случи.
  Понякога пациентите развиват намаляване ка мускулната маса или възпаление на мускулите и много рядко това може да доведе до сериозно* потенциалко жнвотозастрашавашо състояние (наричано "рабдомнолиза"), Ако имате мускулна слабост, чувствителност или болка и особено, ако по едно и още време се чувствате неразположени или имате висока температура, спрете приема на Аторвин и незабавно уведомете Вашия лекар.
  Много редки: Ако имате проблеми с неочаквано или необичайно кървене или насикяване, това може да предполага чернодробно оплакване. Трябва да се консултирате с Вашия лекар колкото е възможно по-скоро.
  Лруги възможни нежелани реакиии:
  Чести:възпаление на носоглътката, болка в гърлото, кървене от носа, алергични
  реакции, повишени ниаа на глюкоза в кръята (ако имате диабет, продължете да следите нивата на Вашата кръвна захар), повишени нива на креатикнккнказата в кръвта, главоболие, гадене, запек, газове, нарушено храносмилане, диария, болки в ставите, мускулни болки и болки в гърба, отклонения в стойностите на кръвните тестове за чернодробната функция
  Нечести: анорексия (загуба на апетит), повишаване на теглото, понижаване нивата на кръвната map (ако имате диабет, продължете да следите нивата на Вашата кръвна захар), кошмари, безсъние, замаяност, изтръпване и мравучкане по пръстите на ръцете и краката, намалена чувствителност за болка и допир, промяна във вкуса, загуба на памет, замъглено виждане, звънтене в ушите и/или главата, повръщане, оригване, болка в горната и долната яаст на корема, панкреатит (възпаление на задстомашната жлеза, което води до стомашна болка), хепатит (чернодробно възпаление), обрив, кожен обрив и сърбеж, уртикария, косопад, болка във врата^ мускулна слабост, умора, общо неразположение, слабост, болка в гърдите, подуване особено на глезените (оток), висока температура, бели кръвни клетки в урината при тестове
  Редки: зрителни нарушения, неочаквано кървене или насиняване, холестаза
  (пожълтяване на кожата на очите), травма на сухожилие
  Много редки:
  алергична реакция - симптомите може да включват внезапен задух и болка в гърдите ипи стягане, подуване на клепачите, лицето, устните, устата, езика
  гърлото, затруднено дишане, hp кпадък, загуба на слуха, гинеком асткя (увеличаване на гърдите лри мъже и жени)

  Възможни нежелани реакции, съобщавани при употребата на някои статини (лякарсша от същия тип): сексуални нарушения, депресия, проблеми с дишането, бюиочително продължителна хавлица и/или задух» и висока температура
  Ако получите някакви нежеланите лекарствени, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописаян в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Аторвин филмирани таблетки
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да предпази от влага.
  Да се съхранява под 25 С.
  Не използвайте Аторвин филмирани таблетки след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ше спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  Какво съдържа Аторвкн филмирани таблетки
  Активното вещество е: аторваствтин. Всяка филмирана таблетка съдържа 20 mg аторвзстапш, под формата на аторвастатин калций.

  Другите съставки са: калциев карбонат, лактоза монохндрат, целулоза, микрокристална, кроспомелоза натрий, полисорбат 30, целулоза, магнезиев стеарат и опадри.
  Как·изглежда Аторвин 20 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката

  Бали продълговати филмирани таблетки.

  Размер на опаковките: 30 филмирани таблетки 90 филмирани таблетки


  Притежател на разрешението за употреба н производител
  НОБЕЛ ΦΑΡΜΑ ООД бул. „Симеоновсхо шосе” № 24 1700 София, България
  тел.:+359 2 962 62 SO факс:+359 2 962 90 36 ел, поща: i nfo@n obe1pharrfia.bg

  Дата на последно преразглеждане ка листовката: 03/2012

  Описание на АТОРВИН филм. табл. 20мгх30

  АТОРВИН / ATORVIN табл. 20 мг.х 30 показания:

  Аторвин принадлежи към група лекарства, известни като статини - лекарства, които регулират липидите (мазнините).

  Аторвин се използва за намаляване на липидите, известни като холестерол и триглицериди в кръвта, когато диета с ниско съдържание на мазнини и промени в начина на живот самостоятелно не са достатъчни. Ако имате повишен риск от сърдечно заболяване, Аторвин може също да намали този риск, дори ако нивата на Вашия холестерол са нормални. Стандартната диета, понижаваща холестерола, трябва да се продължи по време на лечението.

  Холестеролът е субстанция, която естествено се намира в тялото, необходима за нормалния растеж. Въпреки това, ако има твърде много холестерол във Вашата кръв, той може да се натрупа по стените на кръвоносните съдове, които накрая може да се запушат. Това е една от най-честите причини за сърдечно заболяване. Прието е, че повишените нива на холестерол увеличават риска от сърдечно заболяване. Други фактори, които ще повишат риска от сърдечно заболяване, включват високо кръвно налягане, диабет, наднормено тегло, обездвижване, пушене или фамилна анамнеза за сърдечно заболяване.

  АТОРВИН / ATORVIN табл. 20 мг.х 30 дозировка и приложение:

  Преди да започнете лечението, Вашият лекар ще Ви назначи диета с ниско съдържание на холестерол, която трябва да продължите и по време на лечението с Аторвин. Обичайната начална доза е 10 mg веднъж дневно. Тя може да бъде повишена, ако е необходимо, от Вашия лекар, докато не приемате количеството, от което се нуждаете. Вашият лекар ще адаптира дозировката на интервали от 4 или повече седмици. Максималната доза е 80 mg веднъж дневно. Аторвин филмирани таблетки трябва да се поглъщат цели с малко вода, може да се приемат по всяко време на деня със или без храна. Все пак, опитайте да вземате Вашите таблетки по едно и също време всеки ден.

  АТОРВИН / ATORVIN табл. 20 мг.х 30 съставки:

  Активното вещество е: аторвастатин. Всяка филмирана таблетка съдържа 20 mg аторвастатин, под формата на аторвастатин калций.

  Другите съставки са: калциев карбонат, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, кроспомелоза натрий, полисорбат 80, нисковискозна хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат и опадри.

  АТОРВИН филм. табл. 20мгх30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 8,28 лв.
  АТОРВИН филм. табл. 20мгх30 се произвежда от Нобел Фарма ООД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,83 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа