Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • АВАНОР ТАБЛ. 10 мг.х 30

  • АВАНОР ТАБЛ. 10 мг.х 30 2,10 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗАПОТРБИТЕЛЯ
  Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Avanor 10 mg film-coated tablets
  Аторвастатин (Atorvastatin)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт. Вижте точка 4.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Аванор 10 mg филмирани таблетки и за какво се използва
  2. Преди да приемете Аванор 10 mg филмирани таблетки
  3. Как да приемате Аванор 10 mg филмирани таблетки
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Аванор 10 mg филмирани таблетки
  6. Допълнителна информация

  1. Какво представлява Аванор 10 mg филмирани таблетки и за какво се използва
  Аванор 10 mg филмирани таблетки принадлежи към група лекарства известни като статини, които регулират липидите (мазнините) в кръвта.
  Аванор 10 mg филмирани таблетки се използва за намаляване количеството на липидите в кръвта известни като холестерол и триглицериди, когато диетата с ниско съдържание на мазнини и промяната в начина на живот не са довели до задоволителни резултати. Ако сте с повишен риск от сърдечно заболяване, Аванор 10 mg филмирани таблетки може да бъде използван да намали този риск, дори ако нивото на холестерола Ви е нормално. Трябва да спазвате стандартната холестерол понижаваща диета по време на лечението.

  2. Преди да приемете Аванор 10 mg филмирани таблетки
  НЕ приемайте Аванор 10 mg филмирани таблетки:
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към аторвастатин или към някое подобно лекарство, използвано за понижаване на липидите в кръвта или някоя от останалите съставки на това лекарство - вижте точка 6 за подробности.
  • Ако имате или някога сте имали заболяване, което засяга черния дроб
  • Ако имате необясними отклонения в стойностите на лабораторните показатели на чернодробната функция
  • Ако сте жена, която може да забременее и не използвате сигурни противозачатъчни средства
  • Ако сте бременна или се опитвате да забременеете
  • Ако кърмите
  Обърнете специално внимание при употребата на Аванор 10 mg филмирани таблетки
  По-долу са изброени причините, поради които Аванор 10 mg филмирани таблетки може да не е подходящ за Вас:
  - Ако сте получили мозъчен инсулт с кръвоизлив в мозъка, или имате малки джобчета с течност в мозъка, като последица от предишен инсулт
  • Ако имате бъбречни проблеми
  • Ако имате понижена функция на щитовидната жлеза (хипотиреоидизъм)
  • Ако имате повтарящи се необясними мускулни болки, анамнеза или наследствена обремененост за мускулни проблеми
  • Ако сте имали предшестващи мускулни проблеми по време на лечение с други липидопонижаващи лекарства (например други "статини" или "фибрати")
  • Ако редовно пиете големи количества алкохол
  • Ако сте имали чернодробно заболяване
  • Ако сте над 70-годишна възраст.
  Докато сте на лечение с това лекарство, Вашият лекар ще Ви наблюдава внимателно, ако имате диабет или сте с риск от развитие на захарен диабет. Рискът от развитие на диабет съществува, ако имате високи нива на кръвна захар и мазнини в кръвта, имате наднормено тегло и високо кръвно налягане.
  Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете Аванор 10 mg филмирани таблетки
  • Ако имате тежка дихателна недостатъчност.
  Ако някое от изброените е валидно за Вас, Вашият лекар ще трябва да назначи изследвания на кръвта преди, а вероятно и по време на лечението с Аванор 10 mg филмирани таблетки, за да предвиди риска от поява на свързани с мускулите нежелани реакции. Известно е, че рискът от мускулни нежелани реакции, като рабдомиолиза се повишава, ако аторвастатин се приема заедно с някои други лекарства (вижте точка 2 "Прием на други лекарства").
  Прием на други лекарства
  Някои лекарства може да променят ефектите на Аванор 10 mg филмирани таблетки или техният ефект може да бъде променен от Аванор 10 mg филмирани таблетки. Този тип взаимодействия може да намалят ефикасността на едното или и на двете лекарства. Алтернативно, те биха могли да увеличат риска или тежестта на техните нежелани реакции, включително важното, но рядко състояние известно като рабдомиолиза, описано в точка 4.
  • Лекарства използвани да променят начина, по който действа имунната Ви система, например циклоспорин
  • Някои антибиотици или противогъбични средства, например еритромицин, кларитромицин, телитромицин,кетоконазол, итраконазол, вориконазол, флуконазол, посаконазол, рифампицин , фузидова киселина
  • Други лекарства използвани да регулират нивата на мазнините, например гемфиброзил, други фибрати, колесгипол
  • Някои блокери на калциевите канали използвани при стенокардия или високо кръвно налягане като амлодипин, дилтиазем, лекарства за регулиране на сърдечния ритъм, например дигоксин, верапамил, амиодарон
  • Лекарства,използвани в лечението на HIV, например ритонавир, лопинавир, атазанавир, индинавир, дарунавир и др.
  • Други лекарства, за които е известно, че взаимодействат с аторвастатин включват езетимиб (понижава холестерола), варфарин (което забавя съсирването на кръвта), перорални контрацептиви, стирипентол (антиконвулсант за епилепсия), циметидин (използван за киселини и пептични язви) фенитоин (обезболяващо) и антиациди (лекарства за лечение на нарушено храносмилане, съдържащи алуминий или магнезий) Лекарства, отпускани без рецепта: жълт кантарион
  Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта.

  Прием на Аванор 10 mg филмирани таблетки с храни и напитки
  Вижте точка 3 за указания как да приемате Аванор 10 mg филмирани таблетки. Моля, забележете следната информация.
  Сок от грейпфрут
  Не пийте повече от една или две малки чаши сок от грейпфрут дневно, тъй като големи количества сок от грейпфрут може да променят ефекта на Аванор 10 mg филмирани таблетки.

  Алкохол
  Не пийте големи количества алкохол, докато приемате това лекарство. За подробности вижте точка 2 "Обърнете специално внимание при приема на Аванор 10 mg филмирани таблетки".

  Бременност и кърмене
  Не приемайте Аванор 10 mg филмирани таблетки ако можете да забременеете освен ако не използвате сигурни средства за предпазване от бременност. Не приемайте Аванор 10 mg филмирани таблетки, ако кърмите.
  Безопасността на Аванор 10 mg филмирани таблетки по време на бременност и кърмене все още не е установена. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Обикновено това лекарство не повлиява способностите Ви за шофиране и работа с машини. Все пак не шофирайте, ако това лекарство повлиява способността Ви за шофиране. Не използвайте никакви инструменти или машини, ако способността Ви да работите с тях е била променена от това лекарство.

  3. Как да приемате Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Преди да започне лечение Вашият лекар ще Ви препоръча диета с ниско съдържание на холестерол, която трябва да спазвате по време на терапията с Аванор 10 mg филмирани таблетки.
  Обичайната начална доза на Аванор филмирани таблетки е 10 mg веднъж дневно при възрастни и деца на и над 10 годишна възраст. Тази доза може да бъде повишена, ако се налага по препоръка от Вашия лекар до достигане на необходимото количество. Вашият лекар ще адаптира дозата на интервали от 4 седмици или по-големи. Максималната дневна доза на Аванор филмирани таблетки е 80 mg веднъж дневно за възрастни и 20 mg веднъж дневно за деца.
  Таблетките Аванор 10 mg филмирани таблетки трябва да се поглъщат цели с вода и може да се приемат по всяко време на деня със или без храна. Все пак, опитвайте се да приемате таблетката по едно и също време на денонощието.
  Винаги приемайте Аванор 10 mg филмирани таблетки точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.
  Продължителността на лечението с Аванор 10 mg филмирани таблетки се определя от Вашия лекар.
  Моля, обърнете се към Вашия лекар, ако мислите, че ефектът на Аванор 10 mg филмирани таблетки е твърде силен или много слаб.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Ако случайно сте приели повече от необходимото количество Аванор 10 mg филмирани таблетки (повече от обичайната Ви дневна доза), обадете се на Вашия лекар или най-близкия Цетър за спешна помощ за съвет.
  Ако сте пропуснали да приемете Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Ако сте пропуснали да вземете доза, просто вземете следващата доза в обичайното време. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на това лекарство или желаете да спрете лечението си, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Аванор 10 mg филмирани таблетки може да предизвика нежелани
  реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако получите която и да е от по-долу описаните сериозни нежелани реакции, спрете
  приема на таблетките и веднага се обадете на Вашия лекар или отидете до най-близкия
  Спешен център или болница.
  Редки (засягат 1 до 10 потребители на 10 000):
  • Тежка алергична реакция, която е причина за подуване на лицето, езика и гърлото и може да доведе до задъхван е.
  • Сериозно заболяване с тежко излющване и подуване на кожата, образуване на мехури по кожата, устата, очите и половите органи и повишена температура. Кожен обрив с розово-червени петна, особено по дланите на ръцете или стъпалата, които може да се обелят.
  • Мускулна слабост напрежение или болка и особено, ако в същото време се чувствате неразположени или имате висока температура, може да е проява на разграждане на мускулна тъкан, което да е живото-застрашаващо и да доведе до бъбречни проблеми.
  Много редки (засягат по-малко от 1 потребител на 10 000):
  • Ако получите неочаквано или необичайно кървене или посиняване, това може да е признак за чернодробно оплакване. Трябва да се консултирате с Вашия лекар възможно най-скоро.
  Други възможни нежелани реакции с Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Чести нежелани реакции (засягат 1 до 10 потребители на 100) включват:
  • възпаление на носните проходи, болка в гърлото, кървене от носа
  • алергични реакции
  • повишени нива на кръвна захар (ако имате диабет трябва да контролирате внимателно нивата на кръвна захар), повишение на креатин киназата в кръвта
  • главоболие
  • гадене, запек, газове, нарушено храносмилане, диария
  • болка в ставите, мускулите и гърба
  • изследванията на кръвта показват промени в чернодробните функционални проби
  Нечести нежелани реакции (засягат 1 до 10 потребители на 1 000) включват:
  • анорексия (загуба на апетит), напълняване, намаляване на кръвната захар (ако имате диабет трябва внимателно да следите нивата на кръвната захар)
  • кошмари, безсъние
  • замайване, изтръпване и мравучкане на пръстите на ръцете и краката, намаляване на чувствителността на болка или допир, промени във вкуса, загуба на памет
  • замъглено виждане
  • звън в ушите и/или главата
  • повръщане, уригване, болка в горната или долна коремна половина, панкреатит (възпаление на задстомашната жлеза, протичащо с коремна болка)
  • хепатит (възпаление на черния дроб)
  • обрив, кожен обрив и сърбеж, копривна треска, косопад
  • болка във врата, мускулна слабост
  • отпадналост, неразположение, слабост, подуване на глезените, повишена температура
  • изследването на урината е положително за бели кръвни клетки
  Редки нежелани реакции (засяга 1 до 10 потребители на 10 000) включват:
  • зрителни нарушения
  • неочаквано кървене или посиняване
  • холестаза (пожълтяване на кожата и бялото на очите)
  • увреждане на сухожилията
  Много редки нежелани реакции (засягат по-малко от 1 потребител на 10 000) включват:
  • алергична реакция - симптомите може да включват внезапна поява на хрипове и болка в гърдите или задух, подуване на клепачите, лицето, устните, устата, езика или гърлото, задъхване, колапс
  • косопад
  • гинекомастия (уголемяване на гърдите при мъже и жени)
  Възможни нежелани реакции с някои статини (лекарства от същата група):
  • сексуални нарушения
  • депресия
  • проблеми с дишането, включващи кашлица и/или задух или повишена температура
  • захарен диабет: по-вероятно е да се появи, ако имате високи нива на захар и мазнини в кръвта, имате наднормено тегло и високо кръвно налягане. Вашият лекар ще Ви наблюдава внимателно, докато приемате това лекарство.
  Съобщаване на нежелани реакции
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване в Изпълнителна агенция по лекарствата ул. „Дамян Груев" № 8, 1303 София, Тел.: +35928903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

  5. Как да съхранявате Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 30°С.
  Не използвайте Аванор 10 mg филмирани таблетки след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената кутия, след "Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Аванор 10 mg филмирани таблетки
  • Активното вещество на Аванор 10 mg филмирани таблетки е аторвастатин (atorvastatin)
  Всяка таблетка от 10 mg съдържа 10 mg аторвастатин като аторвастатин калций.
  Другите съставки на ядрото на таблетката са микрокристална целулоза, натриев карбонат, безводен, малтоза, кроскармелоза натрий и магнезиев стеарат.
  • Другите съставки на филмовото покритие на таблетката са хипромелоза (Е464), хидроксипропилцелулоза, триетилов цитрат (Е1505), полисорбат 80 и титанов диоксид (Е171).
  Как изглежда Аванор 10 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
  • Аванор 10 mg филмирани таблетки филмирани таблетки са бели до почти
  бели, с елипсовидна форма, двойно изпъкнали и гладки филмирани таблетки. Размерът на всяка таблетка е приблизително 9,7 mm х 5,2 mm.
  • Аванор 10 mg филмирани таблетки се предлага в алуминий-алуминиеви блистери поставени в картонени кутии, съдържащи 7, 10,14,15,20,28,30,50,50x1,56,60,84,90, 98, 100 или 200 таблетки. Не всички видове опаковки може да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба
  Тева Фармасютикълс България ЕООД ул. "Н.В. Гогол" 15, ет. 1
  1124 София България

  Производители
  Teva Pharma, S.L.U., С/С, п. 4, Poligono Industrial Malpica, 50016 Zaragoza, Испания
  TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company, Pallagi lit 13,4042 Debrecen, Унгария
  TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company, H-2100 G6d6116, Tdncsics Mitaly ut 82,
  Унгария
  TEVA UK Ltd, Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG,
  Обединено кралство
  Pharmachemie B.V., Swensweg 5,2031 GA Haarlem, Нидерландия
  TEVA Sant6 SA, Rue Bellocier, 89107 Sens, Франция
  TEVA Czech Industries s.r.o., Ostravska 29, c.p. 305, 74770 Opava-Komarov, Чешка република
  Teva Operations Poland Sp. z o.o., ul. Mogilska 80,, 31-546 Krak6w, Полша
  Merckle GmbH, Ludwig-Merckle-StraBe 3, 89143 Blaubeuren, Германия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в държавите-членки на ЕИП под следните имена:
  Австрия:
  Белгия:
  България
  Чешка република:
  Дания: Естония:
  Финландия:
  Франция:
  Германия:
  Гърция:
  Ирландия:
  Италия:
  Литва:
  Люксембург:
  Нидерландия:
  Норвегия: Полша:
  Португалия:
  Румъния:
  Atorvastatin ratiopharm 10 mg Filmtabletten
  Atorvastatine Teva 10 mg filmomhulde tabletten
  Аванор 10 mg филмирани таблетки
  Atorvastatin ratiopharm GmbH 10 mg potahovang tablety
  Atorvastatin Teva Atorvastatin Teva
  Atorvaratio 10 mgp kalvopaallysteiset tabletit
  ATORVASTATINE TEVA Sant6 10 mg, comprint pellicula
  Atorvastatin-ratiopharm 10 mg Filmtabletten
  TEVASTATIN 10 mg ЕтпкаХиццеуа це Jletcxo Siotcux
  Atorvastatin Teva 10 mg film-coated tablets
  Atorvastatina Teva Italia 10 mg compresse rivestite con film
  Atorvastatin Teva 10 mg plevele dengtos tabletes
  Atorvastatin-ratiopharm 10 mg Filmtabletten
  Atorvastatine 10 mg Teva, filmomhulde tabletten
  Atoveta 10 mg filmdrasjerte tabletter
  Atorvastatinum 123ratio
  Atorvastatina Teva
  Atorvastatinа Teva 10 mg comprimate filmate
  Швеция: Atorvastatin Teva 10 mg filmdragerade tabletter
  Словения: Bisatum 10 mg filmsko obloiene tablete
  Словакия: Atorvastatin Teva Phaima 10 mg
  Обединено кралство: Atorvastatin 10 mg film-coated tablets
  Дата на последно преразглеждане на листовката

  Описание на АВАНОР ТАБЛ. 10 мг.х 30

  АВАНОР / AVANOR ТАБЛ. 10 мг.х 30 показания:

  Аванор 10 mg филмирани таблетки принадлежи към група лекарства известни като статини, които регулират липидите (мазнините) в кръвта. 

  Аванор 10 mg филмирани таблетки се използва за намаляване количеството на липидите в кръвта известни като холестерол и триглицериди, когато диетата с ниско съдържание на мазнини и промяната в начина на живот не са довели до задоволителни резултати. Ако сте с повишен риск от сърдечно заболяване, Аванор 10 mg филмирани таблетки може да бъде използван да намали този риск, дори ако нивото на холестерола Ви е нормално. Трябва да спазвате стандартната холестерол понижаваща диета по време на лечението. 

  АВАНОР / AVANOR ТАБЛ. 10 мг.х 30 дозировка и приложение:

  Обичайната начална доза на Аванор филмирани таблетки е 10 mg веднъж дневно при възрастни и деца на и над 10 годишна възраст. Тази доза може да бъде повишена, ако се налага по препоръка от Вашия лекар до достигане на необходимото количество. Вашият лекар ще адаптира дозата на интервали от 4 седмици или по-големи. Максималната дневна доза на Аванор филмирани таблетки е 80 mg веднъж дневно за възрастни и 20 mg веднъж дневно за деца. 

  Таблетките Аванор 10 mg филмирани таблетки трябва да се поглъщат цели с вода и може да се приемат по всяко време на деня със или без храна. Все пак, опитвайте се да приемате таблетката по едно и също време на денонощието. 

  АВАНОР / AVANOR ТАБЛ. 10 мг.х 30 съставки:

  Активното вещество на Аванор 10 mg филмирани таблетки е аторвастатин (atorvastatin) 

  Всяка таблетка от 10 mg съдържа 10 mg аторвастатин като аторвастатин калций. 

  Другите съставки на ядрото на таблетката са микрокристална целулоза, натриев карбонат, безводен, малтоза, кроскармелоза натрий и магнезиев стеарат. 

  АВАНОР ТАБЛ. 10 мг.х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 2,10 лв.
  АВАНОР ТАБЛ. 10 мг.х 30 се произвежда от Teva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,21 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа