Сайтът използва бисквитки.

 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика AVENE
  Поръчай сега
 • 20% OТСТЪПКА на козметика за бебета и деца BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  БЕРЛИПРИЛ Табл 20мг х 30 BERLIPRIL 20 TABLET 20 MG X30

  Кат. №: 8244
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на БЕРЛИПРИЛ Табл 20мг х 30 Кратка характеристика

  БЕРЛИПРИЛ / BERLIPRIL ТАБЛ. 20 мг. х 30 показания:

  Берлиприл® 20 е АСЕ инхибитор - лекарство, което понижава кръвното налягане и облекчава работата на сърцето.

  Берлиприл® 20се използва за:

  - лечение на високо кръвно налягане (хипертония);

  - лечение на сърдечна недостатъчност (симптоматична сърдечна недостатъчност);

  - профилактика на развититето на сърдечна недостатъчност (симптоматична сърдечна недостатъчност) при пациенти с нарушена функция на лявата камера, която все още не е довела до признаци на сърдечна недостатъчност (асимптоматична нарушена функция на лявата камера с левокамерна фракция на изтласкване < 35 %).

  БЕРЛИПРИЛ / BERLIPRIL ТАБЛ. 20 мг. х 30 дозировка и приложение:

  Високо кръвно налягане:Начална доза:Началната доза е 5 mg enalapril maleate веднъж дневно до максимално една таблетка Берлиприл® 20 (еквивалентно на 20 mg enalapril maleate) в зависимост от тежестта на заболяването и състоянието Ви.

  Леко увеличено кръвно налягане: Препоръчителната доза е 5 mg enalapril maleate веднъж дневно до 10 mg enalapril maleate веднъж дневно.

  Пациенти със силно активирана система, регулираща кръвното налягане, напр. високо кръвно налягане при бъбречно заболяване, солеви и/или обемен дефицит, некомпенсирана сърдечна недостатъчност или силно повишено кръвно наляганеЛечението започва с 5 mg enalapril maleate веднъж дневно или с по-ниска доза веднъж дневно. В началото на лечението може да настъпи рязко спадане на кръвното налягане и е необходим близък лекарски контрол.

  Пациенти, лекувани с високи дози диуретици: Лечението започва с 5 mg enalapril maleate веднъж дневно или с по-ниска доза веднъж дневно. Предшестващо лечение с високи дози диуретици може да доведе до обемен дефицит и риск от спадане на кръвното налягане в началото на лечението. При възможност тези лекарства трябва да се преустановят за около 2-3 дни преди започване на лечение с Берлиприл® 20. Трябва да се изследват бъбречната функция и нивата на калий в кръвта.

  Поддържаща доза:Нормалната поддържаща доза е една таблетка Берлиприл® 20 (еквивалентно на 20 mg enalapril maleate) дневно. Максималната дневна доза от 40 mg enalapril maleate не трябва да се надвишава.За no-ниски дози има таблетки с по-ниско съдържание на активното вещество.

  Сърдечна недостатъчност (симптоматична сърдечна недостатъчност), дисфункция на лявата камера (асимптоматична левокамерна дисфункция): Начална доза: Берлиприл® 20 се използва за лечение на сърдечна недостатъчност обикновено като допълнение към диуретици, дигиталис или бета-блокери. Началната доза е 2,5 mg enalapril maleate веднъж дневно. Лечението започва под пряко лекарско наблюдение за определяне на началния ефект върху кръвното налягане.

  Поддържаща доза: В началото на лечението с Берлиприл® 20 при пациенти със сърдечна недостатъчност кръвното налягане може да се понижи. Когато това отшуми, дозата трябва да се увеличава постепенно в продължение на 2-4 седмици до поддържаща доза от 20 mg enalapril maleate дневно. Тази доза трябва да се приема еднократно дневно или да се раздели на два приема в зависимост от поносимостта.Максималната доза е два пъти по една таблетка Берлиприл® 20 (еквивалентно на 40 mg enalapril maleate), разделена на два приема и не трябва да се надвишава. За по-ниски дози има таблетки с по-ниско съдържание на активното вещество. Трябва да сте особено внимателен при прием на първата доза или при увеличение на дозата. Ако почуствате замаяност или световъртеж, незабавно се консултирайте с Вашия лекар!

  Преди започване на лечение с Берлиприл® 20 и след това трябва да се проследява кръвното налягане и бъбречната функция, тъй като е наблюдавано понижение на кръвното налягане и в по-редки случаи - последваща бъбречна недостатъчност. Ако се лекувате с диуретици, при възможност преди приложението на Берлиприл® 20 дозата трябва да се понижи. Понижението на кръвното налягане в началото на лечението с Берлиприл® 20 не означава, че такива ефекти ще се наблюдават при продължително лечение с Берлиприл® 20 и не изключват понататъшното приложение на лекарството. Трябва също да се проследяват нивата на калий в кръвта и бъбречната функция.

  Дозировка при нарушена бъбречна функция: Интервалите между приемите на Берлиприл® 20 трябва винаги да се удължават и/или дозите да се редуцират. Лекарят ще назначи индивидуално лечение за Вас. При умерено нарушена бъбречна функция се препоръчва доза от 5-10 mg enalapril maleate веднъж дневно.При тежко нарушена бъбречна функция се препоръчва доза 2,5 mg enalapril maleate веднъж дневно.При пациенти на диализа в дните на диализата се препоръчва доза от 2,5 mg enalapril maleate веднъж дневно. Дозировката се определя от понижението на кръвното налягане в дните, свободни от диализа.

  БЕРЛИПРИЛ / BERLIPRIL ТАБЛ. 20 мг. х 30 съставки:

  Активното вещество е enalapril maleate. Всяка таблетка съдържа 20 mg enalapril maleate.

  Другите съставки са лактоза монохидрат, лек магнезиев карбонат, желатин, колоидален безводен силицев диоксид, натриев нишестен глюколат (тип А), магнезиев стеарат, червен железен оксид (Е 172).

  • Категория
  • Производител Berlin-Cheme
  • Статус Не е в наличност
  • Срок на годност 31.03.2023г
  • РецептаПродукт по лекарско предписание.
   НЕ може да бъде закупен онлайн.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  подобни продукти