Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за здрави стави
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на BIODERMA Серия ATODERM
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на DIFA COOPER Серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • БЛОКБИС TABL 5 MG X30

  • БЛОКБИС TABL 5 MG X30 4,30 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.  ЛИСТОВКА
  Blokbis 5 mg tablets Блокбис 5 mg таблетки
  Blokbis 10 mg tablets Блокбис 10 mg таблетки
  бисопрололов хемифумарат (bisoprolol hemifumarate)
  Прочетете внимателно информацията в тази листовка преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или
  медицинска сестра.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия Вашата лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.
  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Блокбис и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Блокбис
  3. Как да приемате Блокбис
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  5. Как да съхранявате Блокбис
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  1. Какво представлява Блокбис и за какво се използва
  Блокбис принадлежи към група от лекарства, наречени бета-блокери. Използва се за лечение на:
  * високо кръвно налягане
  * ангина пекторис (болка в гърдите, причинена от запушване на артериите, стигащи до сърцето).
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете Блокбис
  Не приемайте Блокбис:
  • ако сте алергични към бисопрололов фумарат или към или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6)
  • ако страдате от тежка астма или от друго заболяване, свързано със затруднено дишане
  • ако имате остра сърдечна недостатъчност или шок, причинен от сърдечни проблеми
  • страдате от проводно или ритъм но нарушение на сърцето (втора или трета степен AV-блок, синдром на болния синусов възел или синоатриален блок)
  • ако имате забавена сърдечна честота под 60 удара в минута преди началото на терапията
  • ако имате ниско кръвно налягане
  • ако страдате от тежко запушване на кръвоносните съдове, включително и проблеми с кръвообръщението (които могат да са причина за изтръпване, побледняве или посиняване на пръстите на ръцете и краката)

  ако страдате от повишена киселинност на кръвта (метаболитна ацидоза)
  ако страдате от нелекуван феохромоцитом (високо кръвно налягане, дължащо се на тумор на сърцевината на надбъбречните жлези)
  ако сте лекуван с флоктафенин (обезболяващо) или султоприд (лекарство за психично заболяване). Вижте също „Прием на други лекарства"
  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра, преди да приемете Блокбис, особено:
  * ако имате сърдечна слабост
  * ако страдате от астма или друго заболяване, придружено със затруднено дишане
  * ако страдате от захарен диабет (това лекарство може да скрие ниските нива на кръвната захар)
  * ако имате свръхактивна щитовидна жлеза (симптоми като ускорен пулс, изпотяване, тремор, безпокойство, повишен апетит или загуба на тегло могат да бъдат прикрити от това лекарство)
  * ако сте на строга диета
  * ако сте на лечение за ограничаване на алергични реакции. Таблетките Блокбис може да засилят свръхчувствителността Ви към вещества, към които имате алергия и да утежнят алергичните реакции
  * ако страдате от чувство на стягане, болка в гърдите в периоди на покой (ангина на Prinzmetal). Блокбис може да увеличи броя и продължителността на пристъпите
  * ако страдате от лекуван феохромоцитом (високо кръвно налягане, дължащо се на тумор на сърцевината на надбъбречните жлези)
  * ако имате или сте имал псориазис (тежък кожен обрив)
  * ако страдате от циркулаторни нарушения на кръвта (пръсти на ръце и крака), включително по-леки форми на феномена на Рейно и клаудикацио интермитенс (силна болка в прасците след физическо усилие). Оплакванията може да се влошат, особено в началото на лечението
  * ако страдате от някои преводни нарушения на сърцето (т. нар. AV блок първа степен)
  Ако Ви предстои анестезия, кажете на Вашия лекар или стоматолог, че вземате Блокбис таблетки. Може да е необходимо да спрете приема на това лекарство за 48 часа преди анестезията.
  Други лекарства и Блокбис
  Някои лекарства могат да се повлияят от бисопрололов фумарат. Те, на свой ред, могат да променят неговото действие. Блокбис може да взаимодейства с: лекарства, които се използват за лечение на болка и имат противовъзпалително и антипиретично действие (НСПВС) като флоктафенин
  * лекарства, използвани за лечение на психиатрични заболявания (безпокойство, психози или депресия) като султопирид, МАО-А инхибитори, трициклични антидепресанти, фенотиазини (също използвани за повръщане и гадене) и барбитурати (използвани и за епилепсия)
  • лекарства, използвани за контрол на кръвното налягане или лекарства, използвани за сърдечни заболявания като калциеви антагонисти, централнодействащи антихипертензивни лекарства (напр. клонидин, метилдопа, гуанфацин, моксонидин, рилменидин), антиаритмични (напр. дизопирамид, хинидин, амиодарон), дигиталисови гликозиди, симпатикомиметици (напр. изопреналин, добутамин, норадреналин, адреналин), други бета-блокери (включително очни капки, използвани за лeчение повишено очно налягане)
  • лекарства със стимулиращо действие върху част от нервната система (парасимпатикомиметици), които се изполват за лечение на болестта на Алцхаймер (напр. такрин)
  • лекарства, използвани за анестезия по време на хирургични интервенции
  • лекарства за лечение на мигрена (напр. ерготамин)
  • някои лекарства, отпускащи мускулите (баклофен)
  • лекарство, което намалява нежеланите реакции при лечението на рак (амифостин)
  • някои лекарства за профилактика на малария (мефлокин)
  • хормони от кората на надбъбречната жлеза, които имат противовъзпалително действие (кортикостероиди)
  • йодни контрастни продукти, използвани за изобразяване на някои органи и кръвоносни съдове по време на рентгенологично изследване
  • симпатикомиметици, които активират едновременно бета- и алфа-адренорецепторите (напр. норепинефрин, епинефрин)
  Комбинирането на бисопролол фумарат с всяко от лекарствата, посочени по-горе, може да повлияе кръвното налягане и/или функцията на сърцето.
  • лекарства, използвани за лечението на диабет; например, инсулин и антидиабетични лекарства в таблетна форма
  Бисопролол фумарат може да засили понижаващия кръвната захар ефект и да маскира симптомите на понижена кръвна захар.
  Кажете на Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете някакви други лекарства.
  Бременност и кърмене
  Блокбис таблетки не се препоръчват при бременност и кърмене. Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Шофиране и работа с машини
  Този лекарствен продукт може да окаже незначително въздействие върху способността за шофиране и работа с машини.
  Блокбис таблетки може да причини умора и замаяност. Уверете се, че не сте под влиянието му преди шофиране или работа с машини, особено в началото на лечението, след промяна в дозата или в лекарството и при приемане с алкохол.
  Блокбис съдържа лактоза
  Ако Ви е казано, че имате непоносимост към някои захари, свържете се с Вашия лекар преди да вземете това лекарство, тъй като то съдържа лактоза.
  3. Как да приемете Блокбис
  Начин на приложение
  Таблетката трябва да се поглъща с достатъчно количество течност (напр. една чаша вода), по едно и също време всеки ден. Таблетката може да се приема със или без храна. Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Препоръчителните дози са
  Възрастни: Първоначална доза: Лекарят Ви ще започне лечението с най-ниската възможна доза. Понякога 5 mg дневно (24 часа) може да са достатъчни.Обичайната доза е 10 mg веднъж дневно при максимална препоръчителна доза от 20 mg.

  * Пациенти c бъбречни заболявания: пациенти с тежки бъбречни заболявания не трябва да вземат повече от 10 mg веднъж дневно. Тази доза може да бъде разделена наполовина на две дози от по 5 mg.
  * Пациенти с чернодробни заболявания: пациенти с тежки чернодробни заболявания не трябва да вземат повече от 10 mg веднъж дневно. Тази доза може да бъде разделена наполовина на две дози от по 5 mg.
  * Пациенти в старческа възраст: препоръчва се започване с най-ниската възможна доза.
  * Деца под 12 години и юноши: употребата на Блокбис не се препоръчва при деца под 12 години, поради липса на достатъчно данни.
  Ако сте приели повече от повече от необходимата доза Блокбис
  Ако случайно приемете по-голяма доза от предписаната, свържете се с най-близкия спешен център или кажете на Вашия лекар или фармацевт веднага. Симптомите на предозиране са: забавен пулс, астма, ниска кръвна захар, понижено кръвно налягане (може да доведе до чувство на замаяност, отпадналост) и остра сърдечна недостатъчност (задръжка на течности, задух и умора).
  Ако сте пропуснали да приемете Блокбис
  Ако забравите да вземете една доза, вземете я когато се сетите, после продължете както преди. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако сте спрели приема на таблетките
  Не спирайте внезапно приема на Блокбис, тъй като това може да влоши състоянието Ви (може да настъпи усложнение на заболяването на сърцето или кръвното Ви налягане да се повиши отново). Вашият лекар ще намали дозата на лекарството постепенно или ще го замени с друго лекарство.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, това лекарство може да причини нежелани лекарствени реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
  Спрете лечението и се свържете с лекар веднага, ако имате симптоми на алергична реакция, като сърбящ кожен обрив, подуване на лицето, устните, езика или гърлото, или затруднено дишане или преглъщане. Това е много сериозен, но рядък страничен ефект (наблюдава се при по-малко от 1 на 1 000 пациенти). Може да се нуждаете от спешна медицинска помощ или хоспитализация.
  Кажете на Вашия лекар ако забележите някои от следните нежелани лекарствени реакции или установите други неописани нежелани реакции:
  • Чести (наблюдават се при по-малко от 1 на 10 пациенти, но при повече от 1 на 100): умора, изтощение, замаяност и главоболие (особено в началото на лечението). Те са обикновено умерени и често изчезват за 1-2 седмици. Чувство на студ или изтръпване на крайниците (болест на Рейно), накуцване (клаудикацио интермитенс), ниско кръвно налягане, отпадналост, диария, коремна болка, запек.
  • Нечести (наблюдават се при по-малко от 1 на 100 пациенти, но при повече от 1 на 1 000) замаяност в изправено състояние поради ниското кръвно налягане, мускулна с. нарушения в съня, депресия, бавен или неправилен пулс, влошаване на сърдечната недостатъчност, мускулна слабост и крампи, ставни болки. Пациентите с астма или анамнеза за дихателни проблеми могат да имат затруднено дишане.
  •Редки (наблюдават се при по-малко от 1 на 1 000 пациенти, но повече от 10 000-загуба на съзнание, кошмари, халюцинации, нарушения на слуха, сухи очи
  при носенето на контактни лещи), нарушения в сексуалната функция, възпаление на носната лигавица, причинено от алергия, повишени нива на мазнини (триглицериди) в кръвта, ниски нива на кръвна захар (хипогликемия), повишени нива на ензими в кръвта (ASAT, ALAT), които показват чернодробната функция, възпаление на черния дроб, водещо до пожълтяване на кожата или очите (хепатит), поява на някои кръвни клетки може да доведе до симптоми на лупус синдром като подуване на ставите, треска, умора, кожен обрив (симптомите обикновено изчезват при спиране на лечението).
  • Много редки (наблюдават се при по-малко от 1 на 10 000 пациенти): конюнктивит (червено, възпалено, сърбящо или сълзящо око), псориазоподобен обрив или влошаване на съществуващ псориазис, косопад, шок поради ниските нива на кръвна захар.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.
  5. Как да съхранявате Блокбис
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и блистера след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Да се съхранява при температура под 30°С.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или с битовите отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите лекарствата, които вече не са Ви необходими. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация Какво съдържа Блокбис таблетки
  • Активното вещество е бисопрололов фумарат. Всяка таблетка Блокбис 5 mg съдържа 4,24 mg бисопролол, еквивалентни на 5 mg бисопрололов фумарат. Всяка таблетка Блокбис 10 mg съдържа 8,49 mg бисопролол, еквивалентни на 10 mg бисопрололов фумарат.
  • Помощните вещества са лактоза монохидрат, целулоза, монохидрат; магнезиев стеарат, кросповидон. Таблетката от 5 mg съдържа смес с жълт пигмент 22812 (която съдържа лактоза и жълт железен оксид (Е172)). Таблетката от 10 mg съдържа смес с бежов пигмент 27215 (която съдържа лактоза и жълт и червен железен оксид (Е 172)).
  Как изглежда Блокбис таблетки и съдържание на опаковката
  Блистери от PVC/PVdC/Алуминиево фолио в картонена кутия.
  Таблетките от 5 mg са със светложълт цвят, кръгли, изпъкнали, с *ВГ над делителната черта и цифрата 5 под нея.
  Таблетките от 10 mg са с бежов цвят, кръгли, изпъкнали, с *ВГ над делителната черта и цифрата 10 под нея.
  Опаковки с 10,20,28,30,50, 56,60 или 100 таблетки. _____
  Възможно е не всички опаковки да са пуснати в продажба.
  5
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба
  Actavis Group PTC ehf. Reykjavfkurvegi 76-78 220 -Hamarfjorour Исландия
  Производител
  Niche Generics Ltd
  Unit 5,151 Baldoyle Industrial Estate,
  Dublin 13
  Ирландия
  Actavis Group PTC ehf. Reykjavikurvegur 76-78 220 Hamarfjordur Исландия
  Този лекарствен продукт е разрешен в страните-членки на ЕИП под следните имена:
  Нидерландия:
  Австрия:
  България Дания
  Германия
  Ирландия
  Италия Швеция
  Обединеното кралство
  Bisoprolol-fumaraat Actavis 5 mg tabletten, tabletten Bisoprolol-fumaraat Actavis 10 mg tabletten, tabletten Bisoprolol Actavis 5 mg Tabletten Bisoprolol Actavis 10 mg Tabletten Blokbis
  Bisoprolol-Actavis 5 mg tabletter Bisoprolol-Actavis 10 mg tabletter Bisoprolol-Actavis 5 mg Tabletten Bisoprolol-Actavis 10 mg Tabletten Bisoprolol fumarate Actavis 5 mg tablets Bisoprolol fumarate Actavis 10 mg tablets Bisoprololo Actavis Bisoprolol Actavis, tablett 5 mg Bisoprolol Actavis, tablett 10 mg Bisoprolol 5 mg tablets Bisoprolol 10 mg tablets
  Дата на последно преразглеждане на листовката: януари 2014 г

  Описание на БЛОКБИС TABL 5 MG X30 Кратка характеристика

  БЛОКБИС / BLOKBIS ТАБЛ 5 MG X30 показания:

  Блокбис принадлежи към група от лекарства, наречени бета-блокери. Използва се за лечение на: 

  - високо кръвно налягане 

  - ангина пекторис (болка в гърдите, причинена от запушване на артериите, стигащи до сърцето). 

  БЛОКБИС / BLOKBIS ТАБЛ 5 MG X30 дозировка и приложение:

  Възрастни: първоначално доза: Лекарят Ви ще започне лечението с най-ниската възможна доза. Понякога 5 mg дневно (24 часа) може да са достатъчни.Обичайната е 10 mg веднъж дневно при максимална препоръчителна доза от 20 mg.

  Пациенти с бъбречни заболявания: пациенти с тежки бъбречни заболявания не трябва да вземат повече от 10 mg веднъж дневно. Тази доза може да бъде разделена наполовина на две дози от по 5 mg. 

  Пациенти с чернодробна заболявания: пациенти c тежки чернодробни заболявания не трябва да вземат повече от 10 mg веднъж дневно. Тази доза може да бъде разделена наполовина на две дози от по 5 mg. 

  Пациенти в старчески възраст: препоръчва се започване с най-ниската възможна доза. 

  БЛОКБИС / BLOKBIS ТАБЛ 5 MG X30 съставки:

  Активното вещество е бисопрололов фумарат. Всяка таблетка Блокбис 5 mg съдържа 4.24 mg бисопролол, еквивалентна на 5 mg бисопрололов фумарат.

  БЛОКБИС TABL 5 MG X30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,30 лв.
  БЛОКБИС TABL 5 MG X30 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,43 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа