Сайтът използва бисквитки.

 • До 35% ОТСТЪПКА на продукти при безсъние, стрес, депресия
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на козметика EUCERIN
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на серия срещу акне SEBOGARD
  Поръчай сега
 • До 30% OТСТЪПКА на продукти за суха и атопична кожа DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  ДАРОБ ТАБЛ. 80 мг. х 20 DAROB TABL 80 MG X 20

  Кат. №: 26392
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на ДАРОБ ТАБЛ. 80 мг. х 20 Кратка характеристика

  ДАРОБ / DAROB ТАБЛ. 80 мг. х 20 показания:

  Дароб е антиаритмик от клас Ι с изразено блокиране на бета рецепторите (лекарство срещу ритъмни сърдечни нарушения) 

  Употреба: 

  Дароб се използва при: 

  -Тежки симптоматични нарушения на сърдечния ритъм с ускорен сърдечен ритъм, който произлиза от камерата (тежки камерни ритъмни сърдечни нарушения с тахикардия) 

  -изискващи лечение ритъмни сърдечни нарушения с ускорен сърдечен ритъм, които произлизат от надкамерните участъци на сърцето ( изискващи лечение, надкамерни ритъмни сърдечни нарушения с тахикардия), като: 

  -предотвратяване на хронични, нерегулярни сърдечни удари в резултат на повишена възбудимост на предсърдията, профилактика на хронично предсърдно трептене, като резултат от DC кардиоверзио 

  -предотвратяване на внезапно проявяващи се сърдечни удари в резултат нна повишена възбудимост на предсърдията, профилактика на пароксизмално предсърдно трептене 

  ДАРОБ / DAROB ТАБЛ. 80 мг. х 20 дозировка и приложение:

  • Възрастни:

  Таблетките се приемат с малко течност, без да се дъвчат. Sotalol не трябва да се приема по време на хранене (особено с мляко и млечни продукти), тъй като това може да намали абсорбцията на активната съставка sotalol hydrochloride. Увеличаване на дозата може да се направи най-рано след дву-или тридневен период след началото на приемане на лекарствения продукт. Пациентите, прекарали инфаркт на миокарда, или такива с тежка сърдечна недостатъчност трябва да бъдат мониторирани по време на фазата на дозово увеличаване при този антиаритмичен лекарствен продукт. При пациентите, прекарали инфаркт на миокарда, и/или с нарушение на сърдечния ритъм, или които са използвали дълго лекарствения продукт, спирането на лечението с него трябва да става постепенно, тъй като рязкото прекъсване може да окаже неблагоприятен ефект върху картината на заболяването. Продължителността на лечението трябва да се определя от лекуващия лекар.

  Тежка симптоматична камерна тахикардия: Първоначалната дозировка е два пъти дневно по 80 мг sotalol hydrochloride (отговарят на два пъти дневно по една малка таблетка sotalol или на 1/2 голяма таблетка sotalol два пъти дневно). Ако ефектът не е достатъчен, дневната доза може да се увеличи на три пъти дневно по 80 мг sotalol hydrochloride (отговарят на три пъти дневно по една малка таблетка sotalol или на 1/2 голяма таблетка sotalol три пъти дневно), или на два пъти дневно по 160 мг sotalol hydrochloride (отговарят на два пъти дневно по две малки таблетки sotalol или на 1 голяма таблетка sotalol два пъти дневно). В случаите на животозастрашаваши аритмии и недостатъчен ефект, дозата може да се увеличи до 480 мг дневно (отговарят на шест малки таблетки sotalol или на 3 големи таблетки sotalol), разделена на два или три отделни приема. В тези случаи увеличаване на дозата може да бъде предприето единствено ако потенциалната полза е по-голяма от увеличения риск от възможни тежки нежелани лекарствени реакции (особено проаритмично действие),

  Симптоматична и изискваща лечение надкамерна тахикардия: Първоначалната дозировка е два пъти дневно по 80 мг sotalol hydrochloride (отговарят на два пъти дневно по една малка таблетка sotalol или на 1/2 голяма таблетка sotalol два пъти дневно). Ако поносимостта към лекарството е добра, но ефектът не е достатъчен, дозировката може да се увеличи до три пъти дневно по 80 мг sotalol (отговарят на три пъти дневно по една малка таблетка sotalol или на 1/2 голяма таблетка sotalol три пъти дневно). Тази дозировка не трябва да се превишава при пациенти с пароксизмално предсърдно мъждене. При пациенти с хронично предсърдно мъждене и при условие, че поносимостта към медикамента е добра, но ефектът не е достатъчен, горната дневна дозировка може да бъде увеличена с не повече от 160 мг sotalol (отговаря общо на два пъти дневно по две малки таблетки sotalol или на 1 голяма таблетка sotalol два пъти дневно).

  При пациенти с нарушена бъбречна функция съществува опасност от натрупване на sotalol при многократен прием, при тях дозата трябва да се съобрази с бъбречния им клирънс, като едновременно с това се проследяват сърдечната честота (не по-малко от 50 удара в минута) и клиничния отговор.

  При пациенти с тежка бъбречна недостатъчност sotalol трябва да се препоръчва само при засилен ЕКГ-контрол и проследяване на серумната концентрация.

  Препоръчителни дозировки при пациенти с намалена бъбречна функция:

  При пациенти с намалени стойности на креатининовия клирънс между 10-30 мл/мин (серумен креатинин 2-5 мг/дл) дозата трябва да се намали наполовина. При пациенти с намалени стойности на креатининовия клирънс под 10 мл/мин (серумен креатинин > 5 мг/дл) дозата трябва да се намали на една четвърт.

  ДАРОБ / DAROB ТАБЛ. 80 мг. х 20 съставки:

  1 таблетка съдържа: 80 мг соталол хидрохлорид.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ 3А ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Дароб 80 mg таблетки
  Darob 80 mg tablets
  соталолов хидрохлорид (sotalol hydrochlorid)
  Прочети повече >>

  ДАРОБ ТАБЛ. 80 мг. х 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,40 лв.
  ДАРОБ ТАБЛ. 80 мг. х 20 се произвежда от Abbott и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,44 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  • Категория
  • Производител Abbott
  • Статус Не е в наличност
  • РецептаПродукт по лекарско предписание.
   НЕ може да бъде закупен онлайн.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ДАРОБ ТАБЛ. 80 мг. х 20 - подобни продукти