Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за отслабване и детокс
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти AFLOFARM
  Поръчай сега
 • ДИГОКСИН ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ

  • ДИГОКСИН ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ  1,12 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информация за потребителя

  ДИГОКСИН СОФАРМА 0,25 mg/ml ннжекционен инфузионен разтвор
  DIGOXIN SOPHARMA 0,25 mg/ml solution for injection/infusion
  дигоксин (digoxin)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да прилагате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка
  1. Какво представлява Дигоксин Софарма и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да Ви бъде приложен Дигоксин Софарма
  3. Как се прилага Дигоксин Софарма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Дигоксин Софарма
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Дигоксин Софарма и за какво се използва
  Дигоксин Софарма съдържа лекарственото вещество дигоксин. Той принадлежи към групата на т.нар. дигиталисови гликозиди. Това са лекарства, които забавят сърдечната дейност и едновременно с това повишават силата, с която бие сърцето. Дигоксин Софарма се използва за лечение на определени заболявания на сърцето като:
  • сърдечна недостатъчност
  Означава, че Вашият сърдечен мускул не изпомпва кръвта достатъчно силно, за да кръвоснабдява цялото тяло в достатъчна степен. Това състояние е различно от сърдечен инфаркт и не означава, че сърцето Ви спира да работи.
  • някои нарушения на сърдечния ритъм
  Това включва предсърдно трептене или предсърдно мъждене, при които сърцето бие твърде бързо или неравномерно. Те се причиняват от нарушения в начина, по който горните сърдечни кухини изпращат електрически сигнали.

  2. Какво трябва да знаете, преди да Ви бъде приложен Дигоксин Софарма
  Вашият лекар не трябва да Вн прилага Дигоксин Софарма в следните случаи:
  • Ако сте алергични към дигоксин, други сърдечни гликозиди (дигитоксин) или някое от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6);
  • Ако Ви е казано, че имате някои от следните заболявания на сърцето;, Втора степен или интермитентен (временен) пълен сърдечен блок Надкамерна аритмия
  Камерна тахикардия или камерно мъждене
  Хипертрофична обструктивна кардиомиопатия

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да Ви бъде приложен Дигоксин Софарма.
  Уведомете Вашия лекар или фармацевт ако:
  скоро сте преживели сърдечен удар (инфаркт на миокарда);
  знаете, че имате ниски нива на калий или магнезий в кръвта (хипокалиемия или хипомагнезиемия);
  знаете, че имате високи нива на калций в кръвта (хиперкалциемия); имате сърдечно заболяване, причинено от недостиг на витамин В (болестта бери-бери);
  имате проблеми с щитовидната жлеза;
  имате проблеми с бъбреците; имате проблеми с белите дробове; имате проблеми с храносмилането.
  Ако не сте сигурни дали нещо от гореизброеното се отнася за Вас, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да Ви бъде приложено това лекарство. Вашият лекар може да коригира дозата или Вие може де се нуждаете от друго лекарство.

  Други лекарства и Дигоксин Софарма
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да премете други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, както и билкови продукти.
  Важно е да споделите с Вашия лекар или фармацевт, ако сте приемали дигоксин или дигитоксин през последните две седмици. Това може да наложи промяна на дозата от Вашия лекар.
  Приемането на дигоксин съвместно с други лекарства може да повлияе на начина, по който те или дигоксин Ви въздействат. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, в случай, че приемате някои от следните:
  лекарства за стомашни-чревни заболявания като нарушено храносмилане, повръщане и диария;
  лекарства за сърдечни заболявания, включително високо кръвно налягане (хипертония) и нарушения на сърдечния ритъм (аритмия); лекарства за бронхиална астма; лекарства за лечение на рак; лекарства за епилепсия; лекарства за тревожност или депресия; лекарства за бактериални инфекции (антибиотици); лекарства за гъбични инфекции (антимикотици); лекарства за понижаване на високите нива на холестерол в кръвта; лекарства за предотвратяване на отхвърлянето на трансплантиран орган; лекарства за проблеми с имунната система;
  лекарства за предотвратяване на съсирването на кръвта по време на хемодиализа;
  лекарства за обезводняване (диуретици); очистителни (лаксативи); стероиди;
  обезболяващи (анестетици); жълт кантарион.
  Не трябва да приемате жълт кантарион едновременно с Дигоксин Софарма. Ако вече приемате жълт кантарион е необходимо да се посъветвате с Вашия лекар, преди да спрете употребата му.
  Ако не сте сигурни дали нещо от гореизброеното се отнася за Вас, говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да Ви бъде приложен Дигоксин Софарма.

  Бременност и кърмене
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате да забременеете, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на това лекарство. Бременността не се явява противопоказание за употреба на дигоксин. Не са наблюдавани нежелани реакции при плода, когато майката приема обичайни дози дигоксин, дори и за продължителен период от време. Дигоксин не е противопоказан при кърмене.

  Шофиране и работа с машини
  По време на лечението с дигоксин може да почувствате замайване, сънливост или зрението Ви да се замъгли. Ако това се случи, не трябва да шофирате или да работите с машини и инструменти.
  Дигоксин Софарма съдържа
  Този лекарствен продукт съдържа 10 об.% етанол (алкохол), т.е. до 16 mg в една ампула, еквивалентни на 4 ml бира или 1,67 ml вино. Вреден за хора, страдащи от алкохолизъм. Да се има предвид при бременни или кърмачки, деца и рискови групи като пациенти с чернодробно заболяване или епилепсия.
  Този лекарствен продукт съдържа също пропиленгликол, който може да причини симптоми на алкохолно опиянение (при дози над 400 mg/kg за възрастни и над 200 mg/kg за деца).
  Този лекарствен продукт съдържа натрий, по-малко 1 mmol (23 mg) в една ампула, т.е. практически не съдържа натрий.

  3. Как се прилага Дигоксин Софарма
  Не се предполага Вие да прилагате това лекарство сам на себе си. Дигоксин Софарма инфузионен разтвор се прилага интравенозно, само от квалифицирани медицински специалисти — лекар или медицинска сестра. Вашият лекар ще вземе решение каква е подходящата доза за Вас. Това зависи от естеството и сериозността на сърдечното заболяване, от което страдате, от възрастта, теглото и състоянието на бъбреците Ви. Дозата може да бъде повишена или понижена в зависимост от това как реагирате на лечението. Вашият лекар ще Ви наблюдава, за да разбере как се повлиявате от лекарството и може да назначи изследвания на кръвта и урината.

  Начин на приложение
  Дигоксин се прилага като бавна венозна инфузия в рамките на 10-20 минути. Обикновено лечението има два етапа:
  I етап - натоварване (дигитапизапия)
  Прилагат се по-високи дози Дигоксин Софарма, като по този начин, с натрупване на лекарството, бързо се достига до необходимата за лечението Ви концентрация.
  II етап - поддържаща доза
  След натоварването се продължава с много по-ниска доза, прилагана всеки ден докато Вашия лекар реши да прекратите лечението си.
  Възрастни и деиа над 10 години

  Натоварваща доза
  Обикновено е от 0,5 до 1,0 mg (1 до 2 ампули).
  Разпределя се на няколко дози, които се прилагат на интервал от 4 до 8 часа. Поддържаща доза
  Ще бъде определена от Вашия лекар, в зависимост от това, как реагирате на лечението. Обичайно се прилага под формата на таблетки.
  Дена до 10 години
  Натоварваща доза
  Определя се според телесното тегло на Вашето дете.
  Обичайно тази доза е от 0,020 до 0,035 mg/kg телесно тегло.
  Разпределя се на няколко дози, които се прилагат на интервал от 4 до 8 часа.

  Поддържаща доза
  Ще бъде определена от лекаря, в зависимост от това, как Вашето дете реагира на лечението.
  Обичайно тази доза се прилага под формата на таблетки.
  Ако Ви е приложена повече от необходимата доза Дигоксин Софарма
  Тъй като продуктът се прилага от квалифициран медицински персонал, предозиране на лекарството е малко вероятно. Въпреки това, ако смятате, че дозата е била висока, консултирайте се с Вашия лекар.
  Ако Ви е приложена твърде висока доза, незабавно съобщете на Вашия лекар или сестра. Може да получите някои от симптомите описани в точка 4, но по-силно изразени.

  Ако сте пропуснали дозата си Дигоксин Софарма
  Тъй като продуктът се прилага от квалифициран медицински персонал, това е малко вероятно. Ако смятате, че е пропусната доза, консултирайте се с Вашия лекар или сестра. В случай, че наближава времето за приложение на следващата доза, пропуснатата няма да Ви бъде приложена. Не трябва да се прилага двойна доза, за да се компенсира пропуснатата.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Дигоксин Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако причината да получавате нежелани реакции към дигоксин е, че дозата, която приемате, е твърде висока за Вас, Вашият лекар може да я коригира. Незабавно се свържете с Вашия лекар, ако почувствате сърцебиене, прескачане на сърцето, болка в гърдите, не Ви достига въздух и се потите. Това могат да бъдат симптоми на сериозен проблем със сърцето, причинен от новопоявила се аритмия.

  Други нежелани реакции, които трябва да споделите с Вашия лекар са:
  Чести (засягат до 1 на 10 души)
  - забавен пулс или прескачане на сърцето
  - гадене, повръщане и диария
  - кожен обрив, който може да сърби
  - сънливост и замаяност
  - влошено зрение, със замъглено виждане или виждане в жълто-зелен оттенък
  Не чести (засягат до 1 на 100 души)
  - депресия
  Много редки (засягат до 1 на 1 000 души)
  - получавате синини или кървите по-лесно от обичайното
  - болки в корема, следствие от влошено кръвоснабдяване и увреждане на червата
  - умствени увреждания, изразяващи се в обърканост, безразличие и неспособност за ясна преценка
  - слабост, умора и обща отпадналост
  - нарастване на млечните жлези при мъжете
  - загуба на апетит
  - главоболие
  Рядко лекарственият продукт може да причини сериозна аритмия. Вероятно Вашият лекар ще Ви наблюдава редовно, за да следи как Ви въздейства лечението с Дигоксин Софарма.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

  5. Как да съхранявате Дигоксин Софарма
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина. Да се съхранява под 25°С. Да не се замразява!
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срока на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Дигоксин Софарма
  Активното вещество е дигоксин (digoxin). Всяка ампула от 2 ml съдържа активно вещество дигоксин 0,5 mg.
  Другите съставки са: етанол, пропиленгликол, лимонена киселина монохидрат, динатриев фосфат дихидрат, вода за инжекции.

  Как изглежда Дигоксин Софарма и какво съдържа опаковката
  Бистра безцветна течност.
  Ампули от безцветно стъкло с вместимост 2 ml. По 10 ампули в блистер от PVC фолио по 1 или 10 блистера в кутия, заедно с листовка.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  СОФАРМА АД
  ул. Илиенско шосе 16, 1220 София, България

  Дата на последно преразглеждане на листовката: ноември 2012

  Описание на ДИГОКСИН ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ Кратка характеристика

  ДИГОКСИН / DIGOXIN ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ показания:

  Дигоксин Софарма съдържа лекарственото вещество дигоксин. Той принадлежи към групата на т.нар. дигиталисови гликозиди. Това са лекарства, които забавят сърдечната дейност и едновременно с това повишават силата, с която бие сърцето. Дигоксин Софарма се използва за лечение на определени заболявания на сърцето като: 

  •сърдечна недостатъчност - Означава, че Вашият сърдечен мускул не изпомпва кръвта достатъчно силно, за да кръвоснабдява цялото тяло в достатъчна степен. Това състояние е различно от сърдечен инфаркт и не означава, че сърцето Ви спира да работи. 

  •някои нарушения на сърдечния ритъм - Това включва предсърдно трептене или предсърдно мъждене, при които сърцето бие твърде бързо или неравномерно. Те се причиняват от нарушения в начина, по който горните сърдечни кухини изпращат електрически сигнали. 

  ДИГОКСИН / DIGOXIN ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ дозировка и приложение:

  Вашият лекар ще вземе решение каква е подходящата доза за Вас. Това зависи от естеството и сериозността на сърдечното заболяване, от което страдате, от възрастта, теглото и състоянието на бъбреците Ви. Дозата може да бъде повишена или понижена в зависимост от това как реагирате на лечението. Вашият лекар ще Ви наблюдава, за да разбере как се повлиявате от лекарството и може да назначи изследвания на кръвта и урината. 

  ДИГОКСИН / DIGOXIN ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ съставки:

  Активното вещество е дигоксин (digoxin).

  ДИГОКСИН ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 1,12 лв.
  ДИГОКСИН ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,12 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ДИГОКСИН ТАБЛ. 0, 25 мг.х 20 бр. СФ - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа