Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за отслабване и детокс
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти AFLOFARM
  Поръчай сега
 • ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ.АМП 50МГ 1МЛ X 10

  • ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ.АМП 50МГ 1МЛ X 10 9,70 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  SOPHARMA
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  Моля прочетете внимателно тази листовка, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар.

  EPHEDRINUM HYDROCHLORICUM®
  ЕФЕДРИН ХИДРОХЛОРИД

  СЪСТАВ
  В една ампула 1 мл се съдържа:
  Лекарствено вещество: Ephedrine hydrochloride 50 mg Помощни вещества: Вода за инжекции
  ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА
  Ефедрин хидрохлорид под формата на инжекционен разтвор е лекарствен продукт от групата на адреномиметиците за системна улотреба.

  ПОКАЗАНИЯ
  В кои случаи се прилага продуктът?
  Прилага се за овладяване на хипотензията (ниско кръвно налягане), съпътстваща спиналната (гръбначно-мозъчна) анестезия; като съдосвиващ агент при хипотонични състояния след симпатектомия (прекъсване на симпатикусовия нерв) или след предозиране с ганглиоблокери и антиадренергични средства, използвани при артериална хипертония

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
  В кои случаи не трябва да се прилага?
  Свръхчувствителност към симпатомиметични амини, атеросклероза, тежки органични заболявания на сърцето, хипертония, закритоъгълна глаукома (повишено вътреочно налягане! пациенти, които преди това са получили анестезия с халотан или циклопропан (повишава се чувствителността на миокарда към аритмогенното действие на симпатикомим етицитеУ тиреотоксикоза (повишена функция на щитовидната жлеза! диабет.

  ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА
  Кога продуктът трябва да се прилага с повишено внимание?
  Да се прилага твърде предпазливо при възрастни пациенти. Да се прилага с повишено внимание при пациенти с бъбречни увреждания.
  поради опасността от ренална вазоконстрикция (свиване на бъбречните съдове) и намаление на количеството отделена урина.
  Ефедрин хидрохлорид може да предизвика повишение на артериалното налягане и последващ мозъчен кръвоизлив. Ефедрин хидрохлорид може да предизвика ангинозна (сърдечна) болка при болни с коронарна недостатъчност и исхемична болест на сърцето.
  При многократно дозиране и високи дози може да се наблюдава тахифилаксия (изчерпване на ефекта).
  Подкожното му инжектиране може да предизвика локална исхемия (намалено кръвоснабдяване) с некроза (умъртвяване) на тъканите.

  СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
  Няма данни за ефекта на Ефедрин хидрохлорид върху репродукцията при животни. Няма данни доколко лекарственият продукт може да причини увреждане на плода при бременни пациентки и да повлияе репродуктивния капацитет. Известно е обаче, че той преминава през плацентата и се отделя с майчиното мляко. Може да доведе до значително увеличаване на сърдечната честота на плода при прилагането при бременни жени. Използването на продукта при бременност и кърмене следва да става единствено в случаите, при които очакваната полза за майката надвишава значително риска за плода и новороденото.
  Не трябва да се прилага при шофиране и работа с машини.

  ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ
  Какви други лекарства повлияват действието на Ефедрин хидрохлорид?
  Антагонист е на ганглиоблокирапхите и антиадренергичните лекарствени продукти. Ефедрин хидрохлорид намалява ефекта на гванетидин (лекарство за лечение на високо артериално налягане). Алфа адренергични блокери редуцират вазопресорната (съдосвиваща) активност на ефедрина. предизвиквайки вазодилатоция (разширение на съдовете). При комбинирана терапия на резерпин или метилдопа с Ефедрин хидрохлорид може да бъде намален съдосвиващия ефект на Ефедрина. Подобен ефект може да се наблюдава и при комбинация на лекарствения продукт с диуретични средства (увеличаващи отделянето на урина).
  При комбинация на Ефедрин хидрохлорид с инхибитори на MAO (лекарствени средства за лечение на депресия) е възможно рязко повишаване на кръвното налягане, а в съчетание с бета-блокери (като пропранолол. атенолол) намалява бронхоразширявашия му ефект. Ефедрин хидрохлорид е антагонист на ненаркотичните обезболяващи и на лекарствени продукти: потискащи централната нервна система.
  Ефедрин хидрохлорид трябва да се използва с повишено внимание в комбинация с лекарствени средства, повишаващи чувствителността на сърдечния мускул към симпатикомиметици_-напр. пациенти анестезирани с халотан или циклопропан или лекувани с дигиталисови глюкозиди (стимулират сърдечната дейност). Ефедрин хидрохлорид не се комбинира с други симпатикомиметшщ, поради опасността от засилване на ефекта и увеличаване на токсичността.
  Трябва да информирате Вашия лекуващ лекар в случай на каквото и да било съпътстващо лечение с други лекарства, с оглед да бъде избегнато евентуално взаимодействие между тях.

  НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА
  Дозировката и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването и поносимостта към продукта.
  Продуктът може да се прилага подкожно, мускулно и венозно. Необходимо е да се знае, че даже и най-ниските терапевтични дози и при пациенти с нормално кръвно налягане водят до повишаване артериалното налягане с 15-20 mm Hg.
  При пациенти с тежка изразена хипотензия Ефедрин хидрохлорид следва да се прилага с внимание и да се използват максимално най-високите терапевтични дози и то за кратък период от време, през който е необходимо да бъдат взети и допълнителни мерки за коригиране на-кръвното налягане, като вливане на обем-заместващй разтвори. Като повишаващо кръвното налягане средство Ефедрин хидрохлорид обикновено се прилага подкожно или интрамускулно в доза 25-50 mg при дозови граници 10-50 mg. При необходимост може да се приложи допълнителна интрамускулна доза от 50 mg или 25 mg
  интравенозно. Интравенозното приложение винаги се извършва бавно, даже е препоръчително то да се осъществява като капкова инфузия за период около 5-10 min. Максималната инжекционна денонощна доза за възрастни не трябва да надвишава 150 mg2.
  При деца се прилага в дневна доза 3 mg/kg или 100 mg/m кожна повърхност подкожно или интравенозно, разпределена в 4-6 приема.

  НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
  Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Ефедрин хидрохлорид?
  Острите токсични ефекти са резултат обикновено от продължително терапевтично действие на лекарствения продукт или още по-често се дължат на предозиране.
  Най-сериозната нежелана реакция, предизвикана от прекомерни дози ефедрин е екстремната хипертензия с вазоконстрикция (рязко повишение на артериалното налягане със свиване на съдовете), свързана с възбуждане на α-адренорецепторите и може да доведе до мозъчен кръвоизлив. В други случаи може да се наблюдава вазодилатация с хипотензия (понижение на артериалното налягане с разширениена съдовете).
  При обичайни дози някои болни реагират с краткотрайно побледняване, затруднено дишане, тремор (треперене), чувство на тревога и безпокойство, обърканост и напрежение, отпадналост, сърцебиене, световъртеж, главоболие, изпотяване. Възможна е поява на гадене, повръщане, халюцинации.
  При повторно инжектиране може да предизвика спазъм на сфинктера на пикочния мехур и невъзможност за волево уриниране. Опасността от затруднено уриниране трябва да се има предвид, особено ако се касае за възрастни мъже.
  За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.

  СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ
  Какво да се предприеме, ако Ефедрин хидрохлорид е приложен в много високи дози (умишлено или погрешно предозиране)?
  Продължително въвеждане на Ефедрин хидрохлорид може да предизвика много по-сериозна хипотензия в сравнение с тази преди да започне лечението. От друга страна високи дози от лекарствения продукт предизвикват рязко повишение на артериалното налягане, тахикардия (учестена сърдечна дейност) и последващи мозъчни кръвоизливи. От страна на ЦНС симптомите при предозиране са гадене, повръщане, загуба на- апетита^ нервна възбуда, безсънйе, мидриаза (разширение на зениците), световъртеж. В тежки случаи -гърчове и кома, спиране на дишането. Прилага се симптоматично лечение и предизвикване на диуреза.

  ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ
  В оригинална опаковка на сухо и защитено от светлина място при температура под 25°С. Да не се замразява!

  СРОК НА ГОДНОСТ
  Пет години от датата на производство. Да не се употребява след изтичане срока на годност!

  ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА
  Продуктът се пълни в ампули от 1 мл. Десет ампули се поставят в блистер от твърдо ПВХ фолио. Един или десет блистера се поставят в единична картонена кутия заедно с листовка за пациента.Когато има маркировка на горната част на ампулите във вид на цветна точка или пръстен, не се ползват пилички за отваряне на ампулите. Отварянето на ампулите се извършва с натискане на палеца върху маркировката (точката) над шийката на ампулите.

  НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ
  По лекарско предписание.

  ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА
  СОФАРМА АД, България
  1220 София, ул. " Илиенско шосе " N 16

  ПРОИЗВОДИТЕЛ
  СОФАРМА АД, България
  1220 София, ул. " Илиенско шосе " N 16

  ДАТА НА ПОСЛЕДНАТА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА 08.04.2004 г.

  Описание на ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ.АМП 50МГ 1МЛ X 10

  ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ. / EPHEDRINUM HYDROCHLORICUM АМП 50МГ 1МЛ X 10 показания:

  Прилага се за овладяване на хипотензията (ниско кръвно налягане), съпътстваща спиналната (гръбначно-мозъчна) анестезия; като съдосвиващ агент при хипотонични състояния след симпатектомия (прекъсване на симпатикусовия нерв) или след предозиране с ганглиоблокери и антиадренергични средства, използвани при артериална хипертония 

  ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ. / EPHEDRINUM HYDROCHLORICUM АМП 50МГ 1МЛ X 10 дозировка и приложение:

  Продуктът може да се прилага подкожно, мускулно и венозно. Необходимо е да се знае, че даже и най-ниските терапевтични дози и при пациенти с нормално кръвно налягане водят до повишаване артериалното налягане с 15-20 mm Hg. 

  При пациенти с тежка изразена хипотензия Ефедрин хидрохлорид следва да се прилага с внимание и да се използват максимално най-високите терапевтични дози и то за кратък период от време, през който е необходимо да бъдат взети и допълнителни мерки за коригиране на-кръвното налягане, като вливане на обем-заместващй разтвори. Като повишаващо кръвното налягане средство Ефедрин хидрохлорид обикновено се прилага подкожно или интрамускулно в доза 25-50 mg при дозови граници 10-50 mg. При необходимост може да се приложи допълнителна интрамускулна доза от 50 mg или 25 mg интравенозно. Интравенозното приложение винаги се извършва бавно, даже е препоръчително то да се осъществява като капкова инфузия за период около 5-10 min. Максималната инжекционна денонощна доза за възрастни не трябва да надвишава 150 mg. 

  При деца се прилага в дневна доза 3 mg/kg или 100 mg/m кожна повърхност подкожно или интравенозно, разпределена в 4-6 приема. 

  ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ. / EPHEDRINUM HYDROCHLORICUM АМП 50МГ 1МЛ X 10 съставки:

  В една ампула 1 мл се съдържа: 

  Лекарствено вещество: Ephedrine hydrochloride 50 mg Помощни вещества: Вода за инжекции 

  ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ.АМП 50МГ 1МЛ X 10 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,70 лв.
  ЕФЕДРИН ХИДРОХЛ.АМП 50МГ 1МЛ X 10 се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,97 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа