Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика AVENE
  Поръчай сега
 • 20% OТСТЪПКА на козметика за бебета и деца BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  ФУРАНТРИЛ табл.40мг Х 12 FURANTHRIL TABLET 40 MG X12

  Кат. №: 28588
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на ФУРАНТРИЛ табл.40мг Х 12 Кратка характеристика

  ФУРАНТРИЛ / FURANTHRIL ТАБЛ. 40МГ Х 12 показания:

  Фурантрил увеличава отделянето на натрупаните извънредно течности при заболявания, свързани със задържането им в тъканите, като сърдечна недостатъчност, нарушена функция на черния дроб и бъбреците и при лечение с някои лекарствени продукти. Понижава високото кръвно налягане, като намалява количеството на натрий, хлор и течности в тялото, чрез увеличаване на отделянето им с урината. 

  Фурантрил се използва за лечение на: 

  • Отоци, които са причинени от: 

  - застойна сърдечна недостатъчност; 

  - чернодробна недостатъчност и цироза: 

  - бъбречни заболявания (включително нефротичен синдром): 

  - изгаряния; 

  - отоци при лечение с някои лекарствени продукти (хормони от надбъбречната жлеза, адрено-кортикотропен хормон, орални противозачатъчни средства и др.); 

  • Високо кръвно налягане - артериална хипертония (самостоятелно или- в комбинация с други лекарства, понижаващи кръвното налягане) при болни, неотговарящи на лечение с друг вид диурегици (тиазидни диуретици). 

  ФУРАНТРИЛ / FURANTHRIL ТАБЛ. 40МГ Х 12 дозировка и приложение:

  • Лечение на отоци. 

  Възрастни: обичайната начална доза е 20-80 mg еднократно дневно. Ако е необходимо, дозата може да се повишава до 160 mg/дневно, разделена на 1 до 3 приема, до достигане на желания ефект. Дозата може да бъде внимателно покачвана до максимално 600 mg/дневно при пациенти с тежки оточни прояви. Обичайната поддържаща доза е 40-120 mg/дневно. По-пълно и по-безопасно повлияване на отоците може да се постигне чрез интермитентно приложение на Фурантрил (редуване на дни с прием на медикамента с дни без прием). При по-продължително използване на дози над 80 mg/дневно, трябва да се проследяват внимателно клиничните и лабораторни показатели на болните. 

  Деца: началната доза обикновено е 1-2 mg/kg телесно тегло, еднократно дневно. Ако отговорът е незадоволителен, дозата може да се увеличи до 3 mg/kg телесно тегло дневно, разделена на 1 до 3 приема. Не се препоръчват дневни дози по-високи от 40 mg/дневно. За поддържащо лечение се използва най-ниската ефективна доза. 

  • Артериална хипертония; Възрастни·, дозата се определя строго индивидуално, като се търси минималната поддържаща доза, осигуряваща нужния ефект. Обичайната начална доза е 80 mg/дневно, разделена в два приема. Дозата по-нататък се определя от постигнатия отговор. При недостатъчен ефект се добавя друг антихипертензивен продукт. В такъв случай е необходимо дозите на другите медикаменти да бъдат намалени с 50% и да се проследява внимателно артериалното налягане. 

  Продължителността на лечението се определя от състоянието на болния и при периодично проследяване за развитие на хипокалиемия и дехидратация. При необходимост се прилага допълнителна калиева терапия. 

  Увредена бъбречна функция: Когато Фурантрил се използва за лечение на пациенти с бъбречна недостатъчност, може да се наложи използването на по-високи дози, за да се постигне желаната диуреза. Общата дневна доза обикновено не трябва да надвишава 1500-2000 mg (обикновено приложени интравенозно). Необходимо е адаптиране на дозата при лечение на пациенти, подложени на диализа. 

  ФУРАНТРИЛ / FURANTHRIL ТАБЛ. 40МГ Х 12 съставки:

  Активното вещество в една таблетка е фуроземид 40mg. 

  Помощните вещества са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат. 

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  FURANTHRIL 40 mg tablets
  ФУРАНТРИЛ 40 mg таблетки
  Furosemide Прочети повече >>

  • Категория
  • Производител Actavis group
  • Статус Не е в наличност
  • РецептаПродукт по лекарско предписание.
   НЕ може да бъде закупен онлайн.
  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  подобни продукти