Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ФУРОЗЕМИД тб. 40мг x 20

  • ФУРОЗЕМИД тб. 40мг x 20 1,10 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Фуроземид Софарма 40 mg таблетки.
  Furosemide Sopharnia 40 mg tablets
  фуроземид (furosemide)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарсп
  Запазете гази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или
  фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Фуроземид Софарма и за какво се използва
  2. Преди да приемете Фуроземид Софарма
  3. Как да приемате Фуроземид Софарма
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Фуроземид Софарма
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФУРОЗЕМИД СОФАРМА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Фуроземид Софарма е лекарствен продукт от групата на диуретиците (лекарства, които увеличават отделянето на урина, отводняват и премахват задържането на вода в организма). Фуроземид Софарма се използва за лечение на:
  - отоци от сърдечен, белодробен, чернодробен и бъбречен произход;
  - лека до умерена артериална хипертония (високо кръвно налягане) при възрастни -самостоятелно или в комбинация с други антихипертензивни продукти.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФУРОЗЕМИД СОФАРМА
  Не приемайте Фуроземид Софарма
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Фуроземид Софарма;
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към сулфонамиди; при състояния на хиповолемия (намален обем на кръвта) или дехидратация (обезводняване);
  при бъбречна недостатъчност или анурия (образува се малко количество или не се образува урина);
  при бъбречна недостатъчност вследствие на отравяне с токсични за бъбреците или черния дроб вещества;
  при бъбречна недостатъчност, свързана с чернодробна кома (тежка чернодробна недостатъчност);
  при силно намалено количество на калий и натрий в кръвта; ако пациентът е в прекоматозно или коматозно състояние в резултат на тежко чернодробно увреждане; ако кърмите.
  Обърнете специално внимание при употребата на Фуроземид Софарма
  ако имате хипотония (ниско кръвно налягане);
  ако имате увеличена простата или затруднено уриниране;
  ако страдате от диабет или подагра;
  ако имате хепаторенален синдром (тежко увреждане на черния дроб с последващо продължително влошаване на бъбречната функция);
  ако Ви е известно, че имате намалено количество на белтъците в кръвта; при недоносени новородени (само за инжекционната форма на Фуроземид Софарма) ако страдате от порфирия (наследствено заболяване на черния дроб, при което не се произвежда достатъчно хемоглобин);
  при едновременно прилагане с рисперидон (за лечение на психични заболявания), необходимо е редовно проследяване на серумните нива на натрий, калий, калций, хлор, магнезий, креатинин.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Уведомете лекуващия си лекар, ако приемате лекарства за лечение на високо кръвно налягане, включително и други диуретици (метолазон); антиневралгични и сънотворни лекарства (карбамазепин, фенобарбигал), антиепилепгични средства (фенитоин), антидепресанги (ребоксегин); противовъзпалителни и антиревматични продукти (индометацин, аспирин); кортикостероиди; средства, потискащи имунната система (метотрексат, циклоспорин); средства за лечение на подагра, диабет, сърдечна недостатъчност (дигоксин), астма (теофилин); антибиотици (от групата на цефалоспорини или аминогликозиди); литиеви продукти; цисплатин; карбеноксолон и сукралфат (за лечение на язвена болест); кортикотропин; медикаменти за лечение на гъбични инфекции (амфотерицин В); слабителни средства; ликворис (в по-голямо количество при лечение на кашлица); продукти за лечение при повишени нива на холестерола в кръвта (холестирамин).
  При някои пациенти след прилагане на контрастни вещества при рентгенови изследвания има повишен риск ог влошаване на бъбречната функция.
  Фуроземид Софарма може да намали лечебния ефект на адреналин и норадреналин. Прием на Фуроземид Софарма с храни и напитки
  Таблетките се приемат по време на хранене или на гладно. Ако пациентът е с чувствителен стомах, желателно е таблетките да се приемат с храна или мляко.
  По време на лечението с фуроземид се препоръчва богата на калий храна (портокалов сок, банани, стафиди, сушени сливи).

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Бременност
  Фуроземид преминава през плацентата. Не трябва да се прилага по време на бременност, освен при изключителни показания и ако ползата за майката надвишава риска за плода, като е необходимо непрекъснато наблюдение на плода. Кърмене
  Фуроземид се отделя в кърмата и може да потисне млечната секреция. Ако е назначено лечение с фуроземид, кърменето трябва да се преустанови.

  Шофиране и работа с машини
  Избягвайте да шофирате и да работите с инструменти или машини, тъй като фуррземидможе да предизвика понижаване на кръвното налягане и виене на свят, намаляване на вниманието и способността за шофиране и работа с машини.
  Важна информация относно някон от съставките на Фуроземид Софарма
  Фуроземид Софарма таблетки съдържа пшенично иишесте. Подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентеропатия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да вземат този продукт.
  Лекарственият продукт съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФУРОЗЕМИД СОФАРМА
  Винаги приемайте Фуроземид Софарма точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Фуроземид Софарма таблетки се приемат през устата (по време на хранене или на гладно), обикновено сутрин или сутрин и следобед, или през ден. Ако пациентът е с чувствителен стомах, желателно е таблетките да се приемат с храна или мляко. Възрастни
  Началната доза е по 1 таблетка дневно.
  При леки случаи доза от 1 таблетка през ден може да бъде достатъчна.
  При липса на диуретичен ефект обичайната дневна доза е 2 таблетки и повече, приети
  еднократно или на 2 пъти, или приемани при необходимост.
  При тежки оточии състояния може да е необходимо постепенно увеличаване на дозата до 600 mg дневно.
  Максималната дневна доза не трябва да превишава I 500 mg. Деца
  Препоръчваната доза при деца е 1-3 mg/kg телесно тегло дневно. Максималната дневна доза не трябва да превишава 40 mg (1 таблетка). Пациенти в напреднала възраст
  Няма специални препоръки за дозиране. При възрастни пациенти е необходимо постепенно повишаване на дозата до постигане на ефект.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Фуроземид Софарма
  Ако сте взели доза, по-голяма от предписаната, незабавно потърсете лекар. При предозиране с този лекарствен продукт може да се появи неритмична сърдечна дейност, загуба на течности до прояви на тежка хипотония (ниско кръвно налягане) и шок, на остра бъбречна недостатъчност, на запушване на съдовете (тромбоза), делирни състояния, апатия и объркване.
  Лечението на тези симптоми се провежда от лекар в здравно заведение. Ако сте пропуснали да приемете Фуроземид Софарма
  Ако забравите да вземете една доза, приемете я колкото е възможно по-скоро. Ако почти е станало време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да вземате лекарството, както Ви е предписано от лекуващия лекар.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4.ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Фуроземид Софарма може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Описаните нежелани лекарствени реакции са представени по органи и cистеми:
  Нарушения на кръвта и лимфната система
  Анемия; намален брой тромбоцити (което води до повишен риск от кръвонасядане или кървене); намален брой бели кръвни клетки (което може да доведе до повишен риск от инфекции); хемоконцентрация (намаляване обема на плазмата с относително увеличаване на кръвните клетки). Може да се наблюдава потискане функцията на костния мозък, водещо до развитие на инфекции или кървене. Нарушения на имунната система
  Тежки анафилактични/анафилактоидни реакции (подуто лице или език, задух или затруднено дишане; бледа, студена, лепкава кожа; ускорена сърдечна дейност); в много редки случаи до шок.
  Нарушения на обмяната и храненето
  Дехидратация и нарушения в количеството на солите в кръвта - повишена жажда, чувство на замайване или прималяване, припадъци, объркване, главоболие, понижено кръвно налягане, мускулни болки, крампи или спазми, мускулна слабост, нарушения на сърдечния ритъм и стомашно-чревни разстройства. Тежката дехидратация може да доведе до образуване на съсиреци или пристъп на подагра.
  Обратимо повишаване на креатинин и урея, холестерол и триглицериди в кръвта.
  По-трудно контролиране нивата на глюкозата в кръвта.
  Нарушения на нервната система
  Чувство за мравучкане по краката и ръцете.
  При пациенти, които вече имат проблеми с черния дроб, може да се развие по-сериозно чернодробно заболяване, известно като чернодробна енцефалопатия. Проявява се със забравяне, припадъци, промени в настроението и кома. Нарушения на ухото и лабиринта
  Шум в ушите, нарушения на слуха. Това засяга предимно пациенти, които имат някакво бъбречно заболяване, както и при по-бързо приложение на фуроземид венозно. Съдови нарушения
  Понижено кръвно налягане, ортостатичен колапс (понижаване на кръвното налягане при промяна в положението на тялото).
  Възпаление на кръвоносните съдове (васкулит), склонност към образуване на кръвни съсиреци в съдовете.
  Стомашно-чревни нарушения
  Гадене, повръщане, диария, панкреатит (силни болки в корема или гърба, като прояви на възпалително заболяване на задстомашната жлеза). Жлъчно-чернодробни нарушения
  Повишаване на чернодробните ензими; сърбеж, пожьлтяване на кожата или на очите, тъмна урина (прояви на заболяване на черния дроб). Нарушения на кожата и подкожната тъкан
  Сърбеж, уртикария, други обриви, еритема мултиформе, булозен пемфигоид, синдром на Стивънс-Джонсън (тежко заболяване на кожата със зачервяване, образуване на мехури, засягащи различни части от тялото, включително устата, очите и половите органи), токсична епидермална некролиза, ексфолиативен дерматит, пурпура (точковидни кръвоизливи по тялото); повишена чувствителност към светлина. Нарушения иа бъбреците и пикочните пътища
  Затруднено уриниране, което може да е проява на остра задръжка на урината. Интерстициапен нефрит - възпаление на бъбреците.
  При недоносени деца: нефрокалциноза - отлагане на калциеви соли в бъбреците, водещо до нарушение на бъбречната функция; нефролитиаза - образуване на камъни в бъбреците. Вродени, фамилни и генетични нарушения
  Повишен риск от персистиращ дуктус артериозус (вродено сърдечно заболяване), прилага на недоносени деца през първите седмици от живота им. Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение (само за инжекционната форма) Локални реакции, като болка след мускулно приложение. Треска.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ФУРОЗЕМИД СОФАРМА
  Да се съхранява в оригиналната опаковка, при температура под 25°С. Съхранявайте на място, недостъпно за деца!
  Не използвайте Фуроземид Софарма таблетки след срока на годност, отбелязан на опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Какво съдържа Фуроземид Софарма
  Активното вещество е фуроземид 40 mg в една таблетка.
  Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте; силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат, талк.
  Как изглежда Фуроземид Софарма и какво съдържа опаковката
  Кръгли, двойноизпъкнали таблетки, с диаметър 6 mm, бели до почти бели на цвят.
  10 таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолио; по 2 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.
  50 таблетки в блистер от PVC/алуминиево фолио; по 50 блистера в картонена кутия, заедно с листовка.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  СОФАРМА АД
  ул. Илиенско шосе 16, 1220 София, България

  Дата на последно одобрение на листовката: август 2011.

  Описание на ФУРОЗЕМИД тб. 40мг x 20

  ФУРОЗЕМИД / FUROSEMIDE тб. 40мг x 20 показания:

  Фуроземид Софарма е лекарствен продукт от групата на диуретиците (лекарства, които увеличават отделянето на урина, отводняват и премахват задържането на вода в организма). Фуроземид Софарма се използва за лечение на: 

  -отоци от сърдечен, белодробен, чернодробен и бъбречен произход; 

  -лека до умерена артериална хипертония (високо кръвно налягане) при възрастни -самостоятелно или в комбинация с други антихипертензивни продукти. 

  ФУРОЗЕМИД / FUROSEMIDE тб. 40мг x 20 дозировка и приложение:

  Възрастни: Началната доза е по 1 таблетка дневно. При леки случаи доза от 1 таблетка през ден може да бъде достатъчна. 

  При липса на диуретичен ефект обичайната дневна доза е 2 таблетки и повече, приети еднократно или на 2 пъти, или приемани при необходимост. 

  При тежки оточни състояния може да е необходимо постепенно увеличаване на дозата до 600 mg дневно. 

  Максималната дневна доза не трябва да превишава I 500 mg. 

  Деца: Препоръчваната доза при деца е 1-3 mg/kg телесно тегло дневно. Максималната дневна доза не трябва да превишава 40 mg (1 таблетка). 

  ФУРОЗЕМИД / FUROSEMIDE тб. 40мг x 20 съставки:

  Активното вещество е фуроземид 40 mg в една таблетка. 

  Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте; силициев диоксид, колоиден безводен; магнезиев стеарат, талк. 

  ФУРОЗЕМИД тб. 40мг x 20 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 1,10 лв.
  ФУРОЗЕМИД тб. 40мг x 20 се произвежда от Софарма АД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,11 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  ФУРОЗЕМИД тб. 40мг x 20 - подобни продукти

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа