Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • До 20% ОТСТЪПКА на козметични промоционални комплекти
  Поръчай сега
 • ИРБЕК Табл 300мг х 28

  • ИРБЕК Табл 300мг х 28 11,90 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
  Ирбек 300 mg таблетки Irbec 300 mg tablets

  Ирбесартан /Irbesartan
  Прочетете внимателно цялата листовка преди ла започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им
  навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ирбек и за какво се използва
  2. Преди да приемете Ирбек
  3. Как да приемате Ирбек
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ирбек
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИРБЕК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Ирбек 300 mg таблетки принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като антагонисти на ангиотензин-П рецепторите. Ангиотензин-П е вещество, което се образува в организма и се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, като предизвиква тяхното свиване. Това води до повишаване на кръвното налягане. Ирбек 300 mg таблетки предотвратява свързването на ангиотензин-П с тези рецептори, като това води до отпускане на съдовете и понижение на кръвното налягане. Ирбек 300 mg таблетки забавя развитието на нарушение на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.
  Ирбек 300 mg таблетки се използва за лечение на високо кръвно налягане (есенциална хипертония) и за предпазване от бъбречно увреждане при болни от диабет тип 2 с хипертония и с лабораторни данни за нарушена бъбречна функция.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ИРБЕК
  Не приемайте Ирбек
  ако сте алергични (свъръхчувствителни) към ирбесартан или към някоя от останалите съставки на Ирбек
  ако сте бременни в третия и следващите месеци на бременността. (Освен това, за предпочитане е да избягвате Irbec и в ранния период на бременността - вж. точката относно бременност)
  Обърнете специално внимание при употребата на Ирбек
  ¦ ако получавате силно повръщане или диария
  ¦ ако имате проблеми с бъбреците
  ¦ ако имате проблеми със сърцето
  ¦ ако приемате Ирбек 300 mg таблетки за бъбречно заболяване, в резултат на диабет. В този случай, Вашият лекар може да провежда редовно изследване на кръвта, особено измерване нивата на калий в кръвта в случай на нарушена бъбречна функция
  ¦ ако Ви предстои някаква хирургична операция или предстои да Ви се дават анестетици.
  ¦ трябва да кажете на Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или че може да забременеете). Irbec не се препоръчва в ранния период на бременността и не трябва да се взема, ако сте бременни в 3-ти и следващите месеци, тъй като в тази фаза може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе (вж. точката относно бременност).
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  Обикновено, Ирбек 300 mg таблетки не взаимодейства с други лекарства. Специални предпазни мерки (напр. кръвни тестове) може да са подходящи, ако приемате калиеви добавки, калий-
  съдържащи заместители на сол, калий-съхраняващи лекарства (като някои диуретици), литий-съдържащи лекарства.
  Подобно на другите лекарства за понижаване на кръвното налягане, ефектът на ирбесартан може да бъде намален, когато приемате нестероидни противовъзпалителни средства.
  Прием на Ирбек с храни и напитки
  Ирбек 300 mg таблетки може да се приема с или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода. Бременност и кърмене
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или че може да забременеете). В обичайния случай Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете да вземате Ирбек, преди да сте забременяла, или веднага щом узнаете, че сте бременна, като ще Ви посъветва и да вземате друго лекарство, вместо Ирбек. Ирбек не се препоръчва в ранния период на бременността и не трябва да се взема, ако сте бременни в 3-ти и следващите месеци, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако го вземате след третия месец на бременността.
  Информирайте Вашия лекар ако кърмите, или възнамерявате да започнете да кърмите. Ирбек не се препоръчва за употреба от майки, които кърмят, и Вашият лекар ще Ви избере друго лечение, ако желаете да кърмите, особено ако бебето Ви е новородено или е родено преждевременно.
  Шофиране и работа с машини
  Ирбек 300 mg таблетки не се очаква да въздейства върху Вашата способност за шофиране или работа с машини. Въпреки това, рядко по време на лечението на високото кръвно налягане, може да възникнат замаяност или отпадналост. Ако почувствате това, говорете с Вашия лекар преди да пристъпите към шофиране или работа с машини.
  Не са провеждани проучвания за влиянието върху способността за шофиране и работа с машини. Важна информация относно някои от съставките на Ирбек
  Ирбек 300 mg таблетки съдържа лактоза монохидрат (Вж. "Допълнителна информация"). Ако Вашият лекар Ви е казвал, че страдате от непоносимост към някои захари, потърсете Вашия лекар преди приема на това лекарство.
  Бременност
  Кърмене

  3.КАК ДА ПРИЕМАТЕ ИРБЕК
  Винаги приемайте Ирбек точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо попитайте Вашия лекар или фармацевт. //
  Обичайната доза е 150 mg веднъж дневно. По-късно, в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане, дозата може да бъде повишена до 300 mg веднъж дневно.
  Максималният ефект за понижаване на кръвното налягане трябва да се постигне 4-6 седмици след началото на лечението.
  При пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2, се препоръчва приема на поддържаща доза от 300 mg веднъж дневно, за лечение на свързаното бъбречно заболяване.
  При някои пациенти, като тези на хемодиализа или над 75 години, лекарят може да препоръча по-ниска доза, особено в началото на лечението.
  Ирбек 300 mg таблетки е предназначен за перорално приложение. Може да се приема с храна или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода. Трябва да се опитате да приемате дневната си доза приблизително по едно и също време всеки ден. Важно е да продължите да приемате Ирбек 300 mg таблетки, докато Вашият лекар не Ви каже друго.
  Ирбек 300 mg таблетки не трябва да се дава на деца под 18 години.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Ирбек
  Ако случайно приемете твърде много таблетки, или дете погълне няколко, незабавно потърсете Вашия лекар.
  Твърде високата доза може да причини замаяност, чувство на слабост, ускорена сърдечна дейност или сърцебиене.
  Ако сте пропуснали да приемете Ирбек
  Ако случайно сте пропуснали дневната доза, просто приемете следващата доза както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Ирбек може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Ако се появят нежелани реакции, те по всяка вероятност ще са слаби и преходни. Въпреки това, някои реакции може да са сериозни и да изискват медицински грижи.
  Уведомете Вашия лекар, ако се появи някоя от следните нежелани реакции.
  Много чести: при повече от 1 на 10 пациенти
  Чести: при 1 до 10 на 100 пациента
  Нечести: при 1 до 10 на 1000 пациента
  Редки: при 1 до 10 на 10000 пациента
  Много редки: по-малко от 1 на 10 000 пациента
  С неизвестна честота: честотата не може да бъде определена от наличните данни
  Чести нежелани реакции (които може да се появят при 1 до 10 на 100 пациента) При клинични изпитвания, съобщаваните нежелани реакции при пациенти с високо кръвно налягане са: замаяност, гадене/повръщане, лесна уморяемост и увеличени плазмени нива на креатин киназата.
  При клиничните изпитвания, често съобщаваните нежелани реакции при пациенти с високо кръвно налягане, диабет тип II и бъбречно заболяване са: ниско кръвно налягане и замаяност (особено при ставане от легнало или седнало положение), болки в костите и мускулите, както и намаляване на хемоглобина (пигмента в червените кръвни клетки). Много често се съобщава за ниско ниво на калий в кръвта.
  Нечести нежелани реакции (които може да се появят при 1 до 10 на 1000 пациента)очестена
  сърдечна дейност, зачервяване, кашлица, диария, нарушено храносмилане кисилини в стомаха, сексуални дисфункция (проблеми със сексуалната дейност), болка в областта на гръдния кош
  • Редки нежелани реакции (които може да се появят при 1 до 10 на 10000 пациента): главоболие, нарушение на вкуса, шум в ушите, мускулни спазми, болки в ставите и мускулите, нарушения на чернодробна функция, повишение на нивата на калий в кръвта, нарушение на бъбречната функция и възпаление на малките кръвоносни съдове, засягащо главно кожата (състояние известно като левкоцитокластен васкулит).
  Както и при други подобни лекарствени средства, редки случаи на алергични кожни реакции (обрив, копривна треска), както и локализирано подуване на лицето, устните и/или езика, са съобщавани при пациенти, приемащи ирбесартан. Ако мислите, че развивате такива реакции или получите недостиг на въздух, спрете приема на Ирбек таблетки и незабавно потърсете медицинска помощ.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5.КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ИРБЕК
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Ирбек след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка и върху блистера след „Годен до:". Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Не изваждайте таблетките от блистера, докато не сте готови да приемете лекарството. Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от светлина.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
  Ако се нуждаете от допълнителна информация за Вашето заболяване или лечение, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  Какво съдържа Ирбек 300 mg таблетки
  Активното веществое ирбесартан
  Другите съставки са: микрокристална целулоза (Е460), кроскармелоза натрий (Е468), лактоза монохидрат, магнезиев стеарат (Е572), силициев диоксид, колоиден безводен (Е551), царевично нишесте, повидон К29/32 (Е-1201) и хидрогинирано рициново масло.
  Как изглежда Ирбек 300 mg таблетки и какво съдържа опаковката
  Всяка таблетка Ирбек 300 mg съдържа 300 mg ирбесартан.
  Ирбек 300 mg таблетки са бели, продълговати, двойно изпъкнали таблетки с делителна черта от една страна. Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.
  Ирбек 300 mg таблетки се предлагат в блистери, като всяка опаковка съдържа 14,28,56,98 таблетки.
  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.
  Neo Balkanika EOOD, 35Zemliane Str., 1618 Sofia, България
  Производител:
  Laboratories LICONSA, S.A. Avda. Miralcampo, 7 19200 Azuqueca de Henares Guadalajara - Испания
  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страни-членки на Европейския съюз под следните наименования:
  Холандия:
  България:
  Чехия:
  Испания:
  Унгария:
  Португалия:
  Румъния:
  Словения:
  Irbec300 mg Tablet
  Ирбек 300 mg таблетки
  Irbec 300 mg Tableta
  Irbesartan Liconsa 300 mg Comprimido
  Irbec 300 mg Tabletta
  Irbec 300 mg Comprimido
  Irbec 300 mg comprimate
  Irbec 300 mg Tableta
  Дата на последно одобрение на листовката: Ноември 2009

  Описание на ИРБЕК Табл 300мг х 28

  ИРБЕК / IRBEC TABL 300 MG X28 показания:

  Ирбек 300 mg таблетки принадлежи към групата лекарствени продукти, известни като антагонисти на ангиотензин-П рецепторите. Ангиотензин-П е вещество, което се образува в организма и се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, като предизвиква тяхното свиване. Това води до повишаване на кръвното налягане. Ирбек 300 mg таблетки предотвратява свързването на ангиотензин-П с тези рецептори, като това води до отпускане на съдовете и понижение на кръвното налягане. Ирбек 300 mg таблетки забавя развитието на нарушение на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2. 

  Ирбек 300 mg таблетки се използва за лечение на високо кръвно налягане (есенциална хипертония) и за предпазване от бъбречно увреждане при болни от диабет тип 2 с хипертония и с лабораторни данни за нарушена бъбречна функция. 

  ИРБЕК / IRBEC TABL 300 MG X28 дозировка и приложение:

  Обичайната доза е 150 mg веднъж дневно. По-късно, в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане, дозата може да бъде повишена до 300 mg веднъж дневно. 

  Максималният ефект за понижаване на кръвното налягане трябва да се постигне 4-6 седмици след началото на лечението. 

  При пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2, се препоръчва приема на поддържаща доза от 300 mg веднъж дневно, за лечение на свързаното бъбречно заболяване. 

  При някои пациенти, като тези на хемодиализа или над 75 години, лекарят може да препоръча по-ниска доза, особено в началото на лечението. 

  Ирбек 300 mg таблетки е предназначен за перорално приложение. Може да се приема с храна или без храна. Таблетките трябва да се поглъщат с вода. 

  ИРБЕК / IRBEC TABL 300 MG X28 съставки:

  Активното вещество е ирбесартан. 

  Другите съставки са: микрокристална целулоза (Е460), кроскармелоза натрий (Е468), лактоза монохидрат, магнезиев стеарат (Е572), силициев диоксид, колоиден безводен (Е551), царевично нишесте, повидон К29/32 (Е-1201) и хидрогинирано рициново масло. 

  ИРБЕК Табл 300мг х 28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 11,90 лв.
  ИРБЕК Табл 300мг х 28 се произвежда от Нео Балканика ЕООД и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,19 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа