Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • До 40% ОТСТЪПКА на хранителни добавки ERBOZETA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • До 20% ОТСТЪПКА на козметични промоционални комплекти
  Поръчай сега
 • КАНДЕСАРТАН АКТАВИС TABL 16 MG X30

  • КАНДЕСАРТАН АКТАВИС TABL 16 MG X30 9,50 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Кандертан таблетки
  кандесартан цилексетил
  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство

  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То
  може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други,
  неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или
  фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Кандертан и за какво се използва
  2. Преди да приемете Кандертан
  3. Как да приемате Кандертан
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Кандертан
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА Кандертан И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Вашето лекарство се нарича Кандертан. Активната му съставка е кандесартан цилексетил. Той принадлежи към групата лекарства, наречени рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Осъществява действието си, като отпуска и разширява кръвоносните Ви съдове. Това спомага за понижаването на артериалното Ви налягане. Също така улеснява и сърцето Ви в изтласкването на кръв към всички части на тялото Ви.

  Това лекарство се използва за:
  • лечение на повишено артериално налягане (хипертония) при възрастни пациенти
  • Лечение на възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност и отслабена функция на сърдечния мускул, в допълнение към лечението с инхибитор на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) или когато не може да се използват АСЕ инхибитори (АСЕ инхибиторите са група лекарства, използвани за лечение на сърдечна недостатъчност).

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ Кандертан Не приемайте Кандертан
  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към кандесартан цилексетил или към някое от помощните вещества на Кандертан (вж. точка 6).
  • ако сте бременна след 3-ия месец (добре е също да избягвате употребата на Кандертан в ранна бременност - вижте точката за бременност).
  • ако имате тежко чернодробно заболяване или обструкция на жлъчните пътища (проблем с оттичането на жлъчен сок от жлъчния мехур).
  Ако не сте сигурни дали някое от изброените важи за Вас, обсъдете това с лекаря или фармацевта си, преди да започнете да приемате Кандертан.
  Обърнете специално внимание при употребата на Кандертан

  Преди да започнете да приемате Кандертан, или докато го приемате, уведомете лекаря си:
  • ако имате проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците, или ако сте на диализа.
  • ако наскоро Ви е трансплантиран бъбрек.
  • ако повръщате, наскоро сте имали тежки пристъпи на повръщане или имате диария.
  • ако имате заболяване на надбъбречните жлези, наречено „синдром на Кон" (наричано също и „първичен хипералдостеронизъм).
  • ако имате ниско артериално налягане.
  • ако някога сте имали инсулт.
  • трябва да уведомите лекаря си, ако смятате, че сте бременна (или може да забременеете). Приемът на Кандертан в началото на бременността не се препоръчва, а ако сте след 3-ия месец на бременността, не трябва да го приемате, понеже може да причини сериозно увреждане на бебето Ви, ако се използва през този период на бременността (вижте раздела за бременност).

  Ако имате някое от тези състояния, Вашият лекар може да пожелае да Ви преглежда по-често и да Ви направи някои изследвания.
  Ако Ви предстои операция, уведомете лекаря или стоматолога си, че приемате Кандертан. Причината за това е, че комбинирането на Кандертан с някои упойки може да предизвика рязко спадане на артериалното налягане.
  Употреба при деца
  Липсва опит с употребата на Кандертан при деца (на възраст под 18 години). Поради това Кандертан не трябва да се дава на деца.
  Употреба на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Кандертан може да повлияе действието на някои други лекарства, както и някои лекарства могат да повлияят действието на Кандертан. Ако използвате определени лекарства, може да се налага от време на време Вашият лекар да Ви прави изследвания на кръвта.

  Уведомете лекаря си, особено ако използвате някое от следните лекарства:
  • Други лекарства за понижаване на артериалното налягане, включително бета-блокери, диазоксид и АСЕ инхибитори като еналаприл, каптоприл, лизиноприл или рамиприл.
  • Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен, напроксен, диклофенак, целекоксиб или еторикоксиб (лекарства за облекчаване на болката и възпалението).
  • Ацетилсалицилова киселина (ако приемате повече от 3 g дневно) (лекарство за облекчаване на болката и възпалението).
  • Калиеви добавки или заместители на готварската сол, съдържащи калий (лекарства, повишаващи концентрацията на калий в кръвта Ви).
  • Хепарин (противосъсирващо лекарство).
  • Отводняващи лекарства (диуретици).
  • Литиеви продукти (лекарства за психични заболявания).

  Прием на Кандертан с храни и напитки (в частност алкохол)
  • Можете да приемате Кандертан със или без храна.
  • Когато Ви е предписан Кандертан, посъветвайте се с лекаря си, преди да приемате алкохол. Алкохолът може да предизвика слабост или замайване.

  Бременност и кърмене
  Бременност
  Вие трябва да уведомите Вашия лекар, ако смятате, че сте (или може да сте) бременна. Обикновено, Вашият лекар ще Ви посъветва да спрете приема на Кандертан преди да забременеете или веднага щом установите, че сте бременна и ще Ви консултира да използвате друго лекарство вместо Кандертан. Кандертан не се препоръчва при ранна бременност и не трябва да се приема след 3-ия месец от бременността, тъй като може да причини сериозни увреждания на бебето Ви, ако се приема след това.
  Кърмене
  Уведомете Вашия лекар, ако кърмите или Ви предстои да започнете да кърмите. Кандертан не се препоръчва за кърмещи майки и Вашият лекар ще избере друго лечение за Вас, ако желаете да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или преждевременно родено.

  Шофиране и работа с машини
  По време на приема на Кандертан някои хора може да чувстват умора или замаяност. Ако това Ви се случи, не шофирайте и не работете с инструменти или машини.
  Важна информация относно някои от съставките на Кандертан
  Кандертан съдържа лактоза, която е вид захар. Ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, преди да започнете да приемате това лекарство, се свържете с лекаря си.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ Кандертан
  Винаги приемайте Кандертан точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Важно е да приемате Кандертан всеки ден. Можете да приемате Кандертан със или без храна. Преглътнете таблетката с малко вода.
  Старайте се да приемате таблетката всеки ден по едно и също време. Това ще ви помогне да не забравяте да я приемате.
  Високо артериално налягане:
  • Обичайната дозировка на Кандертан е 8 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши тази доза до 16 mg еднократно дневно и дори до 32 mg еднократно дневно в зависимост от повлияването на артериалното Ви налягане.
  • При някои пациенти, като например такива с проблеми с черния дроб, проблеми с бъбреците или наскоро загубили големи количества телесни течности - напр. в резултат на повръщане или диария, или на прием на отводняващи лекарства, лекарят може да предпише по-ниска начална доза.
  • При някои чернокожи пациенти повлияването от лекарствата от този тип може да е по-слабо, ако се приемат като единствено лечение, и такива пациенти може да се нуждаят от по-висока доза.
  Сърдечна недостатъчност:
  • Обичайната начална доза на Кандертан е 4 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши дозата Ви чрез удвояването й през периоди от поне 2 седмици - до достигане на доза от 32 mg еднократно дневно. Кандертан може да се приема заедно с други лекарства за сърдечна недостатъчност, като Вашият лекар ще прецени кое лечение е подходящо за
  Вас.
  Ако сте приели повече от необходимата доза Кандертан
  Ако приемете по-висока от предписаната Ви от Вашия лекар доза Кандертан, незабавно се свържете с лекар или фармацевт за съвет.
  Ако сте пропуснали да приемете Кандертан
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Просто вземете следващата си доза както обикновено.
  Ако сте спрели приема на Кандертан
  Ако спрете приема на Кандертан, артериалното Ви налягане може да се повиши отново. Поради това не спирайте приема на Кандертан, без преди това да сте говорили с лекаря си.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Кандертан може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всели ги получава. Важно е да знаете какви могат да бъдат тези нежелани реакции.
  Спрете приема на Кандертан и потърсете незабавно медицинска помощ, ако получите някоя от следните алергични реакции:
  • затруднено дишане, със или без подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото
  • подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото, което може да причини затруднения при преглъщане
  • силен сърбеж по кожата (с надигнат обрив)
  Кандертан може да причини намаляване на броя на белите кръвни клетки. Вашата резистентност към инфекции може да бъде намалена и може да забележите прояви на умора, инфекция или висока температура. Ако това се случи, свържете се с Вашия лекар. Той може понякога да назначи кръвни изследвания, за да провери дали Кандертан влияе на кръвта Ви (агранулоцитоза).
  Други възможни нежелани реакции включват: Чести (развиват се при 1 до 10 потребители на 100)
  • Чувство на замаяност/виене на свят.
  • Главоболие.
  • Дихателни инфекции.
  • Ниско артериално налягане. В резултат на това може да се чувствате отпаднали или замаяни.
  • Промени в резултатите от кръвните изследвания:
  - Повишаване на калия в кръвта Ви, особено ако имате проблеми с бъбреците или сърдечна недостатъчност. Ако това повишаване е голямо, може да чувствате умора, слабост, неравномерна сърдечна дейност или изтръпване.
  • Въздействие върху бъбречната функция, особено ако вече имате проблеми с бъбреците или сърдечна недостатъчност. В много редки случаи може да се развие бъбречна недостатъчност.
  Много редки (развиват се при по-малко от 1 потребител на 10 000)
  • Подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото.
  • Понижаване на броя на червените или белите Ви кръвни клетки. Може да чувствате умора, да развиете инфекция или температурата Ви да се повиши.
  • Кожен обрив, надигнат (уртикария).
  • Сърбеж.
  • Болки в гърба, болки в ставите и мускулите.
  • Промени в чернодробната функция, включително и възпаление на черния дроб (хепатит). Може да се чувствате умора, да забележите пожълтяване на кожата и еклерите („бялото") на очите си, както и да имате грипоподобни симптоми.
  • Гадене.
  • Промени в резултатите от кръвните Ви изследвания:
  - Понижаване на натрия в кръвта Ви. Ако това понижаване е голямо, може да чувствате слабост, липса на енергия или мускулни спазми.

  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ Кандертан
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  • Не използвайте Кандертан след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка, след надписа {ЕХР}. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  • Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Кандертан
  Активното вещество е кандесартан цилексетил (candesartan cilexetil). Всяка Кандертан 4 mg таблетка съдържа 4 mg кандесартан цилексетил. Всяка Кандертан 8 mg таблетка сьдъ.ржа 8 mg кандесартан цилексетил. Всяка Кандертан 16 mg таблетка съдържа 16 mg кандесартан цилексетил. Всяка Кандертан 32 mg таблетка съдържа 32 mg кандесартан цилексетил.
  Другите съставки са натриев докузат, натриев лаурилсулфат, кармелоза калций, прежелатинизирано царевично нишесте, хидроксипропилцелулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат (Е572), железен оксид червен )(Е 72) (само за 16 mg и 32 mg таблетки).

  Как изглежда Кандертан и какво съдържа опаковката
  Кандертан 4 mg се предлага в следните опаковки:
  Блистерни опаковки с 28, [84] бели, кръгли, двойноизпъкнали таблетки, с надпис СС от едната страна и 04 от другата страна, и имат делителна черта от двете страни.
  Кандертан 8 mg ce предлага в следните опаковки:
  Блистерни опаковки с 28, (84) бели. кръгли, двойноизпъкнали таблетки, с надпис СС от едната страна и 08 от другата страна, и имат делителна черта от двете страни
  Кандертан 16 mg се предлага в следните опаковки:
  Блистерни опаковки с 28, |84] светло червени, кръгли, двойноизпъкнали таблетки, с надпис СС от едната страна и 16 от другата страна, и имат делителна черта от двете страни.
  Кандсртан 32 mg се предлага в следите опаковки:
  Блистерни опаковки с 28, (84) светло червени, елипсовидни, лвойноизпъкнали таблетки с с надпис CC от едната страна и 32 от другата страна, и имат делителна черта от двете страни.
  Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба: Gedeon Richter Pic.

  1103 Budapest, Gyomroi ut 19-21 Унгария
  Производители:
  Gedeon Richter Pic.
  1103 Budapest, Gy6mroi lit 19-21
  Унгария
  Bluepharma - Industria Frarmaceutica, S.A. S. Martinho do Bispo, Coimbra, 3045-016 Португалия

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИО под
  имена:
  България: Република Чехия:
  Dolnix Lientan
  Кандертан (Candertan)
  Естония: Унгария: Литва:
  Candesartan-Richter Candesartan Richter Lientan Candertan
  Латвия: Полша:
  Румъния:
  Словакия:
  Холандия:
  Dolnix Dolnix
  Gedricand
  Дата на последно одобрение на листовката

  Описание на КАНДЕСАРТАН АКТАВИС TABL 16 MG X30 Кратка характеристика

  КАНДЕСАРТАН  / CANDESARTAN АКТАВИС TABL 16 MG X30 показания:

  Вашето лекарство се нарича Кандертан. Активната му съставка е кандесартан цилексетил. Той принадлежи към групата лекарства, наречени рецепторни антагонисти на ангиотензин II. Осъществява действието си, като отпуска и разширява кръвоносните Ви съдове. Това спомага за понижаването на артериалното Ви налягане. Също така улеснява и сърцето Ви в изтласкването на кръв към всички части на тялото Ви. 

  Това лекарство се използва за: лечение на повишено артериално налягане (хипертония) при възрастни пациенти; Лечение на възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност и отслабена функция на сърдечния мускул, в допълнение към лечението с инхибитор на ангиотензин конвертиращия ензим (АСЕ) или когато не може да се използват АСЕ инхибитори (АСЕ инхибиторите са група лекарства, използвани за лечение на сърдечна недостатъчност). 

  КАНДЕСАРТАН  / CANDESARTAN АКТАВИС TABL 16 MG X30 дозировка и приложение:

  Високо артериално налягане: Обичайната дозировка на Кандертан е 8 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши тази доза до 16 mg еднократно дневно и дори до 32 mg еднократно дневно в зависимост от повлияването на артериалното Ви налягане. При някои пациенти, като например такива с проблеми с черния дроб, проблеми с бъбреците или наскоро загубили големи количества телесни течности - напр. в резултат на повръщане или диария, или на прием на отводняващи лекарства, лекарят може да предпише по-ниска начална доза. При някои чернокожи пациенти повлияването от лекарствата от този тип може да е по-слабо, ако се приемат като единствено лечение, и такива пациенти може да се нуждаят от по-висока доза. 

  Сърдечна недостатъчност: Обичайната начална доза на Кандертан е 4 mg еднократно дневно. Вашият лекар може да повиши дозата Ви чрез удвояването й през периоди от поне 2 седмици - до достигане на доза от 32 mg еднократно дневно

  КАНДЕСАРТАН  / CANDESARTAN АКТАВИС TABL 16 MG X30 съставки:

  Всяка Кандертан 16 mg таблетка съдържа 16 mg кандесартан цилексетил.

  КАНДЕСАРТАН АКТАВИС TABL 16 MG X30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 9,50 лв.
  КАНДЕСАРТАН АКТАВИС TABL 16 MG X30 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,95 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Бърза доставка за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа