Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при крампи и сърдечносъдова система
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти ASAM KRÄUTERHOF
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на продукти DIFA COOPER за интензивно възстановяване и хидратация
  Поръчай сега
 • До 25% ОТСТЪПКА на избрани слънцезащитни продукти
  Поръчай сега
 • КО-РЕНАПРИЛ ТАБЛ. 20/12,5 Х28

  • КО-РЕНАПРИЛ ТАБЛ. 20/12,5 Х28 7,70 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  CO-RENAPRIL20mg/6mg tablets
  КО-РЕНАПРИЛ 20 mg/6 mg таблетки
  CO-RENAPRIL 20 mg/12,5 mg tablets
  КО-РЕНАПРИЛ 20 mg/12,5 mg таблетки
  еналаприлов малеат/хидрохлоротиазид
  (enalapril maleate/hydrochlorothiazide)

  Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Не го преотстъпвайте на Други хора.
  То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Ко-Ренаприл и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Ко-Ренаприл
  3. Как да приемате Ко-Ренаприл
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Ко-Ренаприл
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява Ко-Ренаприл и за какво се използва
  Ко-Ренаприл е комбиниран лекарствен продукт за лечение на артериална хипертония (високо кръвно налягане). Той съдържа две активни вещества. Съставката еналаприл е лекарство от групата на така наречените АСE инхибитори. Той разширява кръвоносните съдове, с което улеснява сърцето да изпомпва кръвта до всички части на тялото. Другата съставка хидрохлоротиазид предизвиква отделяне на повече вода и соли през бъбреците. Заедно двете съставки помагат да се понижи повишеното кръвно налягане.
  Ко-Ренаприл се използва за лечение на артериална хипертония (високо кръвно налягане) при пациенти, за които е подходяща комбинирана терапия.

  2. Какво трябва да знаете преди да приемете Ко-Ренаприл
  Не използвайте Ко-Ренаприл
  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към еналаприл, тиазиди, други сулфонамиди или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  • Ако при предишно лечение с лекарства подобни на Ко-Ренаприл (АСЕ инхибитори) сте получили алергични реакции, като оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, със затруднения в дишането и гълтането. Не трябва да приемате Ко-Ренаприл и ако сте имали тези реакции без известна причина или ако Ви е поставяна диагноза вроден или идиопатичен ангиоедем.
  • При тежко чернодробно увреждане.
  • При тежко увреждане на бъбречната функция.
  • Ако имате затруднения в уринирането с намалено отделяне на урина. • Ако сте бременна повече от 3 месеца. (Препоръчително е да избягвате употребата на Ко-Ренаприл и в по-ранната бременност - вижте т. Бременност и кърмене).

  Предупреждения и предпазни мерки
  Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Ко-Ренаприл. Уведомете го за всичките си медицински проблеми, както и за каквито и да е алергии.
  Информирайте лекаря, ако имате сърдечни или чернодробни заболявания, подагра, ако сте на диализа или се лекувате с диуретици (лекарствени продукти повишаващи отделянето на вода от организма), ако наскоро сте имали силно и продължително повръщане или разстройство. Трябва да съобщите също дали сте на диета с ограничаване на солта, приемате калиеви добавки, калий-съхраняващи лекарства или калий-съдържащи заместители на готварската сол, ако имате диабет или проблеми с бъбреците, тъй като те могат да доведат до значително покачване на нивото на калий в кръвта, което може да предизвика сериозни нарушения в работата на сърцето. В тези случаи може да се наложи корекция в дозата на Ко-Ренаприл или проследяване на нивото на калий в кръвта.
  Кажете на Вашия лекар, ако имате диабет, тъй като тиазидните диуретици могат да доведат до необходимост от коригиране на дозата на антидиабетните медикаменти.
  Съобщете на Вашия лекар, ако някога сте имали алергични реакции с подуване на лицето, устните, езика и/или гърлото със затруднение при преглъщане и дишане.
  Кажете на Вашия лекар, ако сте забелязали симптоми като прилошаване или замаяност, особено при изправяне, които говорят за ниско кръвно налягане (ортостатична хипотония).
  Преди хирургична намеса или анестезия (дори при стоматологична манипулация), съобщете на хирурга или стоматолога, че приемате Ко-Ренаприл. Това е необходимо, тъй като по време на анестезията може да се получи внезапно понижаване на кръвното налягане.
  При лечение с АСЕ-инхибитори, в това число и с Ко-Ренаприл, може да се появи кашлица. Тя е суха, продължителна и отзвучава след спиране на лечението.

  Приложение при деца
  Ефективността и безопасността при деца не е доказана.

  Приложение при пациенти в напреднала възраст
  Проведените клинични изследвания за ефективност и поносимост при комбинирано приложение на еналапрнл и хидрохлортиазид върху пациенти в напреднала възраст и по-млади пациенти не показват различия.

  Бременност
  Необходимо е да информирате Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или планирате бременност. Не се препоръчва използването на Ко-Ренаприл в началото на бременността. Той не бива да се приема при бременност над 3 месеца, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец (виж т. Бременност и кърмене).

  Етнически различия
  Както и останалите АСЕ инхибитори, еналапрнл е по-слабо ефективен за понижаване на кръвното налягане при чернокожи пациенти в сравнение с нечернокожи.

  Анти-допинг тест
  Съдържащият се в този лекарствен продукт хидрохлоротиазнд може да доведе до положителен резултат при провеждане на анти-допинг тест.

  Други лекарства и Ко-Ренаприл
  Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
  По принцип Ко-Ренаприл може да се приема с други лекарствени продукти. Някои лекарства обаче могат да си влияят едно на друго. За да се уточни дозата на Ко-Ренаприл много важно е лекарят да знае дали приемате друга лекарства понижаващи кръвното налягане, диуретици, калий-съдържащи продукти (включително диетични заместители на готварската сол), противодиабетни продукти, антидепресанти, дигиталисови гликозиди, противоаритмични продукти, литий-съдържащи средства (използвани за лечение на някои видове депресия), болкоуспокояващи и противовъзпалителни лекарства, включително злато-съдържащи средства.

  Ко-Ренаприл с храна, напитки и алкохол
  Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.

  Бременност, кърмене и фертилитет
  Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
  Необходимо е да информирате Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или планирате бременност. Обикновено лекарят ще Ви посъветва да прекратите приема на Ко-Ренаприл преди да забременеете или веднага щом разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да вземете друго лекарство на мястото на Ко-Ренаприл. Ко-Ренаприл не се препоръчва в ранните месеци на бременността, и не бива да се приема след третия месец на бременността, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва в този период.
  кърмене:
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или Ви предстои да кърмите. Ко-Ренаприл не се препоръчва за кърмачки и Вашият лекар може да Ви избере друго лечение, ако Вие искате да кърмите, особено ако Вашето бебе е новородено или преждевременно родено.

  Шофиране и работа с машини
  При шофиране и работа с машини трябва да се има предвид, че понякога може да се появи замайване или обща отпадналост.

  Ко-Ренаприл съдържа лактоза монохидрат.
  Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.

  3. Как да приемате Ко-Ренаприл
  Винаги приемайте Ко-Ренаприл точно както Ви е казал Вашия лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар, като са индивидуални в зависимост от ефекта, поносимостта и приема на други медикаменти. Приема се през устата с достатъчно количество течност.
  Обичайната доза Ко-Ренаприл е една (20 mg/6 mg или 20 mg/12.5 mg) таблетка взета веднъж дневно. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 таблетки дневно.
  Лечението с Ко-Ренаприл обикновено е продължително, като продължителността се определя от Вашия лекар. Не взимайте повече от предписаните таблетки.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Ко-Ренаприл
  При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!
  Най-често срещаните симптоми при предозиране са замайване, световъртеж (в следствие на рязко и силно понижаване на кръвното налягане), и/или силна жажда, обърканост, намаление на количеството отделена урина и ускорена сърдечна дейност.

  Ако сте пропуснали да приемете Ко-Ренаприл
  Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Направете това във времето на следващия регулярен прием.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства, Ко-Ренаприл може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако не сте сигурни, какво представляват изброените по-долу нежелани реакции, попитайте Вашия лекар, за да Ви ги обясни.

  По-долу са изброени възможните нежелани лекарствени реакции, подредени по честота.
  Много чести Могат да се наблюдават при повече от 1 на всеки 10 пациента
  Чести Могат да се наблюдават при 1 до 10 на всеки 100 пациента
  Нечести Могат да се наблюдават при 1 до 10 на всеки 1 000 пациента
  Редки Могат да се наблюдават при 1 до 10 на всеки 10 000 пациента
  Много редки Могат да се наблюдават при по-малко от 1 на всеки 10 000 пациента
  С неизвестна честота Честотата не може да бъде определена от наличните данни

  Нарушения на кръвта и лимфната система:
  Нечести: състояния с намален брой на червените кръвни клетки (апластична анемия, хемолитична анемия).
  Редки: промени в клетъчния състав на кръвта (неутропения, тромбоцитопения, агранулоцитоза, потискане на функцията на костния мозък, левкопения, панцитопения), увреждане на лимфните възли, автоимунни заболявания.

  Нарушения на ендокринната система
  С неизвестна честота: синдром на неадекватна секреция на антидиуретичен хормон.

  Нарушения на метаболизма и храненето:
  Чести: понижено съдържание на калий в кръвта, повишен холестерол, повишени триглицериди, повишена пикочна киселина.
  Нечести: ниска кръвна захар, понижено съдържание на магнезий, подагра.
  Редки: повишена кръвна захар.
  Много редки: повишено съдържание на калций в кръвта.

  Нарушения на нервната система и психични нарушения:
  Чести: главоболие, депресия, синкоп, промяна във вкуса.
  Нечести: объркване, сънливост, безсъние, нервност, парестезии, световъртеж, понижено сексуално желание.
  Редки: нарушения на съня, необичайни сънища, пареза (нарушено нервно-мускулно провеждане, поради ниско съдържание на калий).

  Очни нарушения:
  Много чести: замъглено виждане.

  Нарушения на ухото и лабиринта:
  Нечести: шум в ушите

  Сърдечни и съдови нарушения:
  Много чести: световъртеж.
  Чести: ниско кръвно налягане, рязко понижаване на кръвното налягане при изправяне, нарушения в сърдечния ритъм, стенокардия (пристьпна гръдна болка), ускорен сърдечен пулс. Нечести: неприятно усещане на сърдечните удари, зачервяване на лицето, инфаркт на миокарда или мозъчно-съдов инцидент, вероятно вторични вследствие на силно понижаване на кръвното налягане при пациенти с висок риск. Редки: феномен на Рейно.

  Дихателни и гръдни нарушения:
  Много чести: кашлица.
  Чести: задух.
  Нечести: носна секреция, болки в гърлото и дрезгав глас, бронхоспазъм/астма.
  Редки: хрема, възпалителни белодробни процеси (белодробни инфилтрати, респираторен дистрес /включително пневмонит и белодробен оток/, алергичен алвеолит/еозинофилна пневмония).

  Стомашно-чревни нарушения:
  Много чести: гадене.
  Чести: диария, болка в областта на корема.
  Нечести: преплитане на червата, повръщане, запек, стомашно дразнене, нарушено храносмилане, панкреатит, безапетитие, сухота в устата, пептична язва, повишено газообразуване.
  Редки: възпаление на езика и устната кухина, афтозни язви. Много редки: оток на чревната стена (интестинален ангиоедем).

  Жлъчно-чернодробни нарушения:
  Редки: чернодробна недостатъчност, увреждане на чернодробната тъкан (възможно и с фатален изход), хепатит (хепатоцелуларен или холестатичен), жълтеница, холецистит (възпаление на жлъчния мехур, особено при пациенти с предхождаща жлъчно-каменна болест).

  Нарушения на кожата и подкожната тъкан:
  Чести: обрив (екзантема), повишена чувствителност/ангаоневротичен едем: оток на меките тъкани на лицето, крайниците, устните, езика, гърлото и/или ларинкса. Нечести: сърбеж, уртикария, повишено изпотяване, косопад.
  Редки: тежки кожни реакции (еритема мултиформе, ексфолиативен дерматит, пемфигус, токсична епидермална некролиза, пурпура, синдром на Стивънс-Джонсън, кожен лупус еритематодес, еритродерма).
  Има съобщения за наблюдаване на комплекс от симптоми (повишена температура, серозит, васкулит, миалгия/миозит, артралгия/артрит, положителни ANA, ускорена утайка, еозинофилия и левкоцитоза. Може да се появи обрив, фоточувствителност или други кожни прояви).

  Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан:
  Чести: мускулни крампи.
  Нечести: ставни болки.

  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища:
  Нечести: нарушена бъбречна функция, бъбречна недостатъчност, белтък в урината.
  Редки: намалено количество на урината, възпаление на бъбречното легенче и бъбречната тъкан (пиелонефрит и интерстициален нефрит).

  Нарушения на възпроизводителната система и гърдата: Нечести: импотентност.
  Редки: гинекомастия (увеличение на млечните жлези при мъжете).

  Общи нарушения и ефекти на мястото на приложение:
  Много чести: отпадналост.
  Чести: умора, болка в областта на гърдите. Нечести: треска, общо неразположение.

  Изследвания:
  Чести: повишен калий, повишен серумен креатинин. Нечести: повишена урея, понижен натрий.
  Редки: понижен хемоглобин, понижен хематокрит, повишени стойности на чернодробните ензими, повишени стойности на серумния билирубин.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате Ко-Ренаприл
  При температура под 25°С,
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа Ко-Ренаприл

  Ко-Ренаприл 20 mg/6 mg:
  Активните вещества в една таблетка Ко-Ренаприл 20 mg/6 mg са еналаприлов малеат 20 mg и хидрохлоротиазид б mg (enalapril maleate/hydrochlorothiazide).
  Другите съставки са: кроскармелоза натрий, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, оцветител син (лактоза монохидрат, Е132), прежелатинирано царевично нишесте, натриев хидрогенкарбонат.

  Ко-Ренаприл 20 mg/12,5 mg:
  Активните вещества в една таблетка Ко-Ренаприл 20 mg/12,5 mg са еналаприлов малеат 20 mg и хидрохлоротиазид 12,5 mg (enalapril maleate/hydrochlorothiazide).
  Другите съставки са: кроскармелоза натрий, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, оцветител жълт (лактоза монохидрат, жълт железен оксид, червен железен оксид), прежелатинирано царевично нишесте, натриев хидрогенкарбонат.

  Как изглежда Ко-Ренаприл и какво съдържа опаковката:
  Ко-Ренаприл 20 mg/6 mg - светло сини, кръгли, двойно изпъкнали таблетки с диаметър 9 mm.
  Ко-Ренаприл 20 mg/12,5 mg - светло оранжеви, кръгли, двойно изпъкнали таблетки с диаметър 9 mm, с делителни черти от двете страни.
  Съдържание на опаковка Ко-Ренаприл 20 mg/6 mg и 20 mg/12,5 mg таблетки: По 14 таблетки в блистер от А1/А1 фолио, по 1 и по 2 блистера в опаковка. По 7 таблетки в блистер от AI/A1 фолио, по 2 и по 4 блистера в опаковка.

  Притежател на разрешението за употреба
  АктависЕАД ул. "Атанас Дуков" № 29 1407 София България

  Производител
  "Балканфарма-Дупница" АД ул. "Самоковско шосе" 3 2600, Дупница, България
  Тел. (0701) 58 196; Факс. (0701) 58 555

  За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:
  "Актавис" ЕАД
  ул. "Атанас Дуков" № 29
  1407 София,
  България
  Тел. 02 9321771
  Дата на последно преразглеждане на листовката - май 2013 г.

  Описание на КО-РЕНАПРИЛ ТАБЛ. 20/12,5 Х28 Кратка характеристика

  КО-РЕНАПРИЛ / CO-RENAPRIL ТАБЛ. 20/12,5 Х28 показания:

  Ко-Ренаприл е комбиниран лекарствен продукт за лечение на артериална хипертония (високо кръвно налягане). Той съдържа две активни вещества. Съставката еналаприл е лекарство от групата на така наречените АСE инхибитори. Той разширява кръвоносните съдове, с което улеснява сърцето да изпомпва кръвта до всички части на тялото. Другата съставка хидрохлоротиазид предизвиква отделяне на повече вода и соли през бъбреците. Заедно двете съставки помагат да се понижи повишеното кръвно налягане. 

  Ко-Ренаприл се използва за лечение на артериална хипертония (високо кръвно налягане) при пациенти, за които е подходяща комбинирана терапия. 

  КО-РЕНАПРИЛ / CO-RENAPRIL ТАБЛ. 20/12,5 Х28 дозировка и приложение:

  Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар, като са индивидуални в зависимост от ефекта, поносимостта и приема на други медикаменти. Приема се през устата с достатъчно количество течност. 

  Обичайната доза Ко-Ренаприл е една (20 mg/6 mg или 20 mg/12.5 mg) таблетка взета веднъж дневно. При необходимост дозата може да се увеличи до 2 таблетки дневно. 

  КО-РЕНАПРИЛ / CO-RENAPRIL ТАБЛ. 20/12,5 Х28 съставки:

  Активните вещества в една таблетка Ко-Ренаприл 20 mg/12,5 mg са еналаприлов малеат 20 mg и хидрохлоротиазид 12,5 mg (enalapril maleate/hydrochlorothiazide). 

  Другите съставки са: кроскармелоза натрий, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, оцветител жълт (лактоза монохидрат, жълт железен оксид, червен железен оксид), прежелатинирано царевично нишесте, натриев хидрогенкарбонат. 

  КО-РЕНАПРИЛ ТАБЛ. 20/12,5 Х28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,70 лв.
  КО-РЕНАПРИЛ ТАБЛ. 20/12,5 Х28 се произвежда от Actavis group и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,77 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа