Сайтът използва бисквитки.

 • До 50% ОТСТЪПКА на продукти при възпалено гърло
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • КО-РЕНИТЕК ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14

  • КО-РЕНИТЕК ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 4,44 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТРЕЛЯ

  КО-РЕНИТЕК 20 mg/12,5 mg таблетки
  (еналапрнлов малеат/хидрохлоротиазид)
  CO-REMTEC 20 mgA2,5 mg tablets
  (Enalapril maleate/Hydrochlorothiazide)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява КО-РЕНИТЕК и за какво се използва
  2. Преди да приемете КО-РЕНИТЕК
  3. Как да приемате КО-РЕНИТЕК
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате КО-РЕНИТЕК
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КО-РЕНИТЕК И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Съставката еналаприл на КО-РЕНИТЕК е лекарство от групата на така наречените инхибитори на ангиотензин-конвериращия ензим (АСЕ-инхибитори). Хидрохлоротиазид, също съставка на КО-РЕНИТЕК е лекарство от групата на диуретиците (обезводняващи таблетки).
  Лекарят ви е предписал КО-РЕНИТЕК за лечение на Вашата хипертония (високо кръвно налягане).
  Съставката еналаприл на КО-РЕНИТЕК разширява кръвоносните съдове, с което улеснява сърцето да изпомпва кръвта до всички части на тялото. Хидрохлоротиазид, в състава на КО-РЕНИТЕК предизвиква отделянето на повече вода и соли през бъбреците. Заедно, еналаприл и хидрохлоротиазид помагат да се понижи повишеното кръвно налягане.

  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ С ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ
  Какво е кръвно налягане?
  Налягането, което създава сърцето при изпомпването на кръвта към всички части на Вашето тяло се нарича кръвно налягане. Без такова налягане не е възможно циркулирането на кръвта. Нормалното кръвно налягане е част от доброто здраве. Кръвното налягане се променя през деня, в зависимост от физическата активност, емоционалната възбуда и нивото на стреса.
  Кръвното налягане се отчита с две числа, например 120/80. По-голямото число отговаря на налягането, създадено от сърцето при неговото съкращение. По-малкото число отчита налягането в кръвоносната система между две съкращения на сърцето.

  Какво е високо кръвно налягане (хипертония)?
  Вие имате високо кръвно налягане, ако то остава над нормалното, дори при покой. Налягането в кръвоносната система се повишава при стесняване на кръвоносните съдове, което затруднява
  преминаването на кръвта.

  Как да познаете, че имате повишено кръвно налягане?
  Обикновено повишеното кръвно налягане не се съпровожда с никакви симптоми. Единственият начин да разберете дали имате повишено кръвно налягане е да го измерите. Поради това кръвното налягане трябва да се измерва редовно.

  Защо хипертонията трябва да се лекува?
  Ако не се лекува, повишеното кръвно налягане може да увреди жизнено-важни органи, като сърцето и бъбреците. Възможно е да се чувствате добре и да нямате никакви симптоми, а хипертонията да доведе до мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт, сърдечна и бъбречна недостатъчност или слепота. Повишеното кръвно налягане може да се лекува и контролира успешно с лекарства като КО-РЕНИТЕК.
  Само лекарят може да прецени какви са оптималните стойности на кръвното налягане във вашия случай. Запомнете тези стойности и с помощта на лекаря, се старайте да ги постигнете.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КО-РЕНИТЕК
  Не приемайте КО-РЕНИТЕК:
  • ако сте алергични към някоя от съставките (виж Какво представлява КО-РЕНИТЕК).
  • ако при предишно лечение с лекарства от този клас (АСЕ инхибитори) като КО-РЕНИТЕК сте получили алергични реакции като оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, със затруднения в дишането и гълтането. Не трябва да взимате КО-РЕНИТЕК, ако сте имали тези типове реакции без известна причина или ако Ви е поставяна диагноза хередитарен или идиопатичен ангиоедем.
  • ако сте алергичен към лекарства от сулфонамидната група (консултирайте се с лекар, ако не сте сигурен кои са тези лекарства).
  • ако не отделяте урина
  • ако имате тежко бъбречно увреждане
  • ако имате тежка чернодробна недостатъчност
  • ако сте бременна след третия месец (Също така е добре да избягвате приема на Ко-Ренитек в ранна бременност) - Вижте точка „Бременност"
  • ако имате диабет и приемате лекарство, наречено алискирен за понижаване на кръвното налягане
  Ако не сте сигурни дали можете да взимате КО-РЕНИТЕК, консултирайте се с лекар.

  Обърнете специално внимание при употребата на КО-РЕНИТЕК
  Съобщете на лекаря за всичките си медицински проблеми, както и за каквито и да е алергии. Кажете на лекаря, ако имате сърдечни или чернодробни заболявания, подагра, ако сте на диализа или се лекувате с диуретици (таблетки за отводняване), ако наскоро сте имали силно повръщане или диария. Трябва да съобщите също дали сте на сол-ограничаваща диета приемате калиеви добавки, калий-съхраняващи средства или калий-съдържащи заместетители на готварската сол, ако имате диабет или някакви проблеми с бъбреците, тъй като те могат да
  доведат до значително покачване на нивото на калий в кръвта, което може да има сериозни последствия. В тези случаи може да се наложи корекция на дозата на КО-РЕНИТЕК или следене на нивото на калий в кръвта. Кажете на вашия лекар, ако имате диабет, тъй като тиазидните диуретици могат да доведат до необходимост от коригиране на дозата на антидиабетните лекарства, включващи включително инсулин.
  Кажете на Вашия лекар, ако някога сте имали алергични реакции с подуване на лицето, устните, езика, и/или гърлото със затруднение при преглъщане и дишане.
  Кажете на Вашия лекар, ако сте забелязали симптоми като прилошаване или замаяност, особено при ставане, които говорят за ниско кръвно налягане (ортостатична хипотония).
  Преди хирургична намеса или анестезия (дори при стоматологична манипулация) съобщете на хирурга или стоматолога, че приемате КО-РЕНИТЕК. Това е необходимо, тъй като по време на анестезията може да се получи внезапно спадане на кръвното налягане.
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). КО-РЕНИТЕК не се препоръчва при ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва в този период (вж. точка „Бременност").
  Използване при деца
  Ефективността и безопасността на лекарството при деца не е доказана. Използване при пациенти в старческа възраст
  В клинични проучвания при едновременно приемане на еналаприл малеат и хидрохлоротиазид (активните съставки на КО-РЕНИТЕК) се установи сходство в ефекта и поносимостта на препарата при възрастни пациенти-хипертоници от различни възрастови групи.

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
  По принцип КО-РЕНИТЕК може да се приема заедно с други лекарства.. За да се уточни дозата на КО-РЕНИТЕК, много важно е лекарят да знае дали приемате някои от следните лекарства:
  • други антихипертензивни лекарства (лекарства използвани за понижаване на кръвното налягане)
  • диуретици (обезводняващи таблетки)
  • калий-съдържащи лекарства (включително диетични заместители на готварската сол) • литий-съдържащи лекарства (използвани за лечение на определен вид депресия), • антидепресанти (лекарства за лечение на депресия) • антипсихотици (лекарства за лечение на шизофриния)
  • симпатикомиметици (лекарства използване за лечение на някои заболявания на сърцето и кръвоносните съдове и някои лекарства против настинка)
  • антитиабетни (лекарства използвани за лечение на диабет)
  • нестероидни противовъзпалителни средства-НСПВС (лекраства използвани за лечение на болка и артрит, включително терапия със злато)
  • цитостатици (лекарства използвани за лечение на рак)

  Бременност и кърмене Бременност
  Трябва да кажете на Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или може да забременеете). Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да спрете приема на КО-РЕНИТЕК преди да забременеете или възможно най-скоро, след като разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да взимате друго лекарство вместо КО-РЕНИТЕК. КО-РЕНИТЕК не се препоръчва по време на бременност и не трябва да се приема, когато сте бременна след третия месец, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността.
  Кърмене
  Кажете на Вашия лекар, ако кърмите или предстои да кърмите. КО-РЕНИТЕК не се препоръчва при кърмещи жени.

  Шофиране и работа с машини
  Индивидуалният отговор спрямо лечението може да варира. Някои нежелани ефекти, които са докладвани при прием на КО-РЕНИТЕК, могат да засегнат способността за шофиране или работа с машини при някои пациенти. (Виж Какви са нежеланите ефекти, които може да предизвика КО-РЕНИТЕК?)

  Важна информация относно някои от съставките на КО-РЕНИТЕК
  КО-РЕНИТЕК съдържа лактоза (141 mg в таблетка).
  Ако вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него преди да вземете този продукт.

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КО-РЕНИТЕК
  Лекарят ще назначи подходящата доза, в зависимост от състоянието Ви и дали взимате други лекарства.

  Обичайната доза е една или две таблетки взети веднъж дневно. Повечето хора приемат КО-РЕНИТЕК с чаша вода.
  Взимайте КО-РЕНИТЕК всеки ден точно според инструкциите на лекаря. Много е важно приемането на КО-РЕНИТЕК да продължи толкова време, колкото е преценил лекарят. Не взимайте повече от предписаните таблетки.

  Ако сте приели повече от необходимата доза КО-РЕНИТЕК
  В случай на предозиране, свържете се незабавно с лекар, за да ви се окаже квалифицирана помощ. Най-често срещаните симптоми са замайване, световъртеж, вследствие на внезапно и силно падане на кръвното налягане и/или силна жажда, обърканост, намаление на количеството отделена урина и ускорена сърдечна дейност.

  Ако сте пропуснали да приемете КО-РЕНИТЕК
  Трябва да взимате КО-РЕНИТЕК, както ви е предписан. Ако обаче пропуснете една доза, не взимайте допълнителни таблетки, а просто продължете по обичайната програма.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ PEAKЦИИ
  Както всички лекарства, КО-РЕНИТЕК може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

  Нежеланите реакции на медикаментите се класифицират по следния начин:
  много чести: случва се при повече от 1 на 10 пациенти
  чести: случва се при от 1 на 100 до 1 на 10 пациенти
  нечести: случва се при от 1 на 1 000 до 1 на 100 пациенти
  редки: случва се при от 1 на 10 000 до 1 на 1 000 пациенти
  много редки: случва се при по-малко от 1 на 10 000 пациенти
  с неизвестна честота: (не може да бъде установена от наличните данни)

  Нарушения на кръвта и лимфната система:
  нечести: намаляване на броя на червените кръвни клетки (апластична и хемолитична анемия)
  редки: намален хемоглобин, намаляване на броя на тромбоцитите (тромбоцитопения), костно-мозъчно подтискане, промяна в кръвните показатели, напр. намален брой бели и червени кръвни клетки, заболяване на лимфните възли (лимфаденопатия), автоимунни заболявания

  Нарушения на ендокринната система:
  с неизвестна честота: повишена секреция на ADH (хормон за регулация на отделянето на урина), често придружена с понижение на натрия във Вашето тяло и повишено задържане на течности (синдром на нарушена секреция на антидиуретичен хормон, SIADH)

  Нарушения на метаболизма и храненето:
  чести: ниски нива на калий в кръвта, повишени нива на холестерол или масти в кръвта, повишени нива на пикочна киселина в кръвта
  нечести: ниска кръвна захар (хипогликемия), ниски нива на магнезий (хипомагнезиемия), подагра
  редки: повишена кръвна захар
  много редки: високи нива на калций в кръвта (хиперкалциемия)

  Нарушения на нервна система:
  чести: главоболие, депресия, припадък, променен вкус
  нечести: объркване, сънливост, безсъние, нервност, усещане за схващане или изтръпване (парестезия), чувство на замайване или световъртеж (вертиго), понижено либидо
  редки: нарушен сън, необичайни сънища, мускулна слабост понякога поради нисък калий (пареза)

  Нарушения на очите:
  много чести: замъглено зрение

  Нарушения на ухото:
  нечести: шум в ушите

  Сърдечни и съдови нарушения:
  много чести: замайване
  чести: понижено кръвно налягане (хипотония), замаяност поради понижаване на кръвното налягане при бързо изправяне (ортостатична хипотония), болка в гърдите, промени в сърдечния ритъм, ускорена сърдечна дейност (сърцебиене)
  нечести: зачервяване на лицето, ускорена или неравномерна сърдечна дейност, сърдечна атака, пристъп вероятно поради прекалено ниско кръвно налягане при високо-рискови пациенти (пациенти с нарушения в оросяването на сърцето и/или мозъка)
  редки: лошо оросяване на крайниците (феномен на Рейно)

  Респираторни нарушения:
  много чести: кашлица чести: задух
  нечести: течащ нос, болки в гърлото и дрезгав глас, астма свързана със стягане в гърлото
  редки: подуване на носната лигавица, белодробни инфилтрати, затруднено дишане,респираторен дистрес (включително пневмонит и белодробен оток, алергичен алвеолит/еозинофилна пневмония)

  Стомашно-чревни нарушения:
  много чести: гадене
  чести: диария, коремна болка
  нечести: възпаление на панкреаса (панкреатит), повръщане, лошо храносмилане (диспепсия), запек, загуба на апетит, стомашно дразнене и болка, сухота в устата, пептична язва, подуване на стомаха
  редки: възпаление на устата (стоматит/афтозни улцерации (язви)), подуване на езика (глосит) много редки: интестинален ангиоедем

  Нарушения на черния дроб и жлъчния мехур:
  редки: възпаление на черния дроб (хепатит), чернодробна недостатъчност, която може да бъде фатална, пожълтяване на очите или кожата (жълтеница), нарушения на жлъчния мехур

  Нарушения на кожата:
  чести: обрив, алергични реакции с подуване на лицето, устните, езика, и/или гърлото с затруднено преглъщане или дишане
  нечести: изпотяване (диафореза), сърбеж (пруритус), копривна треска (уртикария), загуба на коса (алопеция)
  редки: тежки реакции на свръхчувствителност с висока температура, червени петна по кожата (мултиформена ернтема, синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза),тежък кожен обрив със загуба на кожа и коса (ексфолиативен дерматит), кожен лупус еритематодес, червен белещ се обрив (еритродерма), малки отоци пълни с течност (пемфигус)
  Било е докладвано за комплекс от симптоми, който може да включва някои или всички от следните прояви: висока температура, възпаление на кръвоностните съдове (серозит/ваксулит), мускулна болка (миалгия/миозит), ставна болка (артралгия/артрит). Може да се появи обрив, фоточувствителност или други кожни прояви.

  Нарушения на мускул но-с кел етн ата система и съединителната тъкан:
  чести: мускулни крампи нечести: ставна болка (артралгия)

  Нарушения на бъбреците и пикочните пътища:
  нечести: бъбречни проблеми (бъбречна дисфункция), бъбречна недостатъчност, белтък в урината (протеинурия)
  редки: намалено количество отделяна урина (олигурия), бъбречно заболяване (интерстициален нефрит)

  Нарушения на възпроизводителната система и гърдата:
  нечести: намалено либидо (импотентност) редки: уголемяване на гърдите при мъжете (гинекомастия)

  Общи нарушения:
  много чести: неразположение чести: болка в гърдите, умора нечести: общо неразположение, висока температура

  Лабораторни изпитвания:
  чести: високи нива на калий в кръвта, повишени нива на креатинин в кръвта
  нечести; повишена кръвна урея, понижени нива на натрий в кръвта
  редки: повишени стойности на чернодробни ензими, повишени стойности на серумния билирубин

  Макар и рядко, могат да се появат и други нежелани реакции, някои от които сериозни. Поискайте повече информация за нежеланите реакции от Вашия лекар или фармацевт. Те разполагат с по-пълна информация по този въпрос.

  Спрете незабавно взимането на КО-РЕНИТЕК и се свържете с лекар в следните случаи:
  • ако развиете оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, което може да причини затруднения в гълтането и дишането.
  • ако почувствате отичане на ръцете или краката.
  • ако се появи обрив.

  Трябва да знаете, че пациентите от черната раса са с повишен риск от възникване на този тип реакции към АСЕ-инхибиторите.
  Първоначалната доза може да причини по-изразено падане на кръвното налягане, отколкото при последващото продължително лечение. Вие може да забележите това като прилошавай е или замайване и заемането на легнало положение би могло да Ви помогне. Ако това Ви притеснява, консултирайте се с Вашия лекар.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КО-РЕНИТЕК
  Не използвайте лекарството след месеца и годината, отбелязани с последните четири цифри на опаковката. Първите две цифри показват месеца, а последните две - годината.
  Съхранявайте КО-РЕНИТЕК на сухо и тъмно място, при температура под 30°С. Съхранявайте КО-РЕНИТЕК в оригиналната му опаковка и пазете блистера от влага.
  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа КО-РЕНИТЕК
  - активните вещества са: Еналаприлов малеат и Хидрохлоротиазид (Enalapril maleate и Hydrochlorothiazide). КО-РЕНИТЕК 20/12,5 съдържа 20 mg Еналаприлов малеат (Enalapril maleate) и 12,5 mg хидрохлоротиазид (Hydrochlorothiazide).

  Как изглежда КО-РЕНИТЕК и какво съдържа опаковката
  КО-РЕНИТЕК се предлага в опаковка от 14 и 28 таблетки.
  - другите съставки са: натриев бикарбонат, лактоза, царевична скорбяла, прежелатинирана скорбяла, жълт железен оксид (Е172), магнезиев стеарат.

  Притежател на разрешението за употреба и производител

  Притежател на разрешението за употреба:
  МЕРК ШАРП И ДОУМ БЪЛГАРИЯ ЕООД
  Бул. „Никола Вапцаров" № 55, ЕКСПО 2000, ет.1, източно крило, Сектори Б1 и Б2
  София 1407, България
  тел/.+ 359 2 819 3737
  факс:+ 359 2 862 5196
  имейл: info-msdbg@merck.com

  Производител:
  Merck Sharp & Dohme B.V.,
  Waarderweg 39, 2031 BN Haarlem, P.O. Box 581 2003PC
  Нидерландия

  Дата на последно одобрение на листовката:

  Описание на КО-РЕНИТЕК ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 Кратка характеристика

  КО-РЕНИТЕК / CO-RENITEC ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 показания:

  Съставката еналаприл на КО-РЕНИТЕК е лекарство от групата на така наречените инхибитори на ангиотензин-конвериращия ензим (АСЕ-инхибитори). Хидрохлоротиазид, също съставка на КО-РЕНИТЕК е лекарство от групата на диуретиците (обезводняващи таблетки). 

  Лекарят ви е предписал КО-РЕНИТЕК за лечение на Вашата хипертония (високо кръвно налягане). 

  Съставката еналаприл на КО-РЕНИТЕК разширява кръвоносните съдове, с което улеснява сърцето да изпомпва кръвта до всички части на тялото. Хидрохлоротиазид, в състава на КО-РЕНИТЕК предизвиква отделянето на повече вода и соли през бъбреците. Заедно, еналаприл и хидрохлоротиазид помагат да се понижи повишеното кръвно налягане.

  КО-РЕНИТЕК / CO-RENITEC ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 дозировка и приложение:

  Обичайната доза е една или две таблетки взети веднъж дневно. 

  КО-РЕНИТЕК / CO-RENITEC ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 съставки:

  Активните вещества са: Еналаприлов малеат и Хидрохлоротиазид (Enalapril maleate и Hydrochlorothiazide). 

  КО-РЕНИТЕК ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,44 лв.
  КО-РЕНИТЕК ТАБЛ. 20 мг./12.5 мг.х 14 се произвежда от Merck Sharp & Dohme Ltd. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,44 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа