Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на имуностимулатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • КОРОНАЛ ТАБЛ.5МГ Х 30

  • КОРОНАЛ ТАБЛ.5МГ Х 30 2,00 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

  КОРПРИЛ ТАБЛЕТКИ 1.25 мг(Рамиприл)
  CORPRIL TABLETS 1.25 mg (Ramipril)

  Моля, прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.
  • Пазете тази листовка. Може да Ви се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви въпроси, моля, обърнете се към Вашия лекар.
  • Този лекарствен продукт е изписан за Вас лично. Никога не го давайте на други хора. Той може да им навреди, независимо че симптомите им са сходни с Вашите.

  Тази листовка съдържа:
  1. Какво представлява, КОРПРИЛ и за какво се използва
  2. Преди да приемете КОРПРИЛ
  3. Как да приемате КОРПРИЛ
  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  5. Как да съхранявате КОРПРИЛ

  1. Какво представлява КОРПРИЛ и за какво се използва
  Вашето лекарство се нарича Corpril (Ramipril). Активното вещество на таблетките е Ramipril. Всяка таблетка КОРПРИЛ съдържа 1.25 мг ramiprii.
  Таблетките също така съдъджат следните помощни вещества: манитол, микрокристална целулоза, прежелатинизирано царевично нишесте, натриев стеарил фумарат, хипромелоза и хидроксипропил целулоза- L.
  КОРПРИЛ се доставя в картонени кутии по 30 таблетки, пакетирани в блистерни ленти от алуминиево фолио по 10 таблетки.
  Притежател на разрешението за употреба на КОРПРИЛ са: Ranbaxy Laboratories Limited, Devika Towers, Nehru Place, New Delhi - 100019, India.
  КОРПРИЛ таблетките съдържат ramiprii. Ramipril принадлежи към клас лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE инхибитори), които повлияват сърцето и кръвоносните съдове.
  КОРПРИЛ служи за:
  • понижаване на кръвното налягане, ако то е високо (хипертония)
  • предотвратяване на по- нататъшното отслабване на сърцето, ако сте имали сърдечен удар
  • намаляване на риска от сърдечен удар или мозъчен удар и необходимостта от хирургична намеса за увеличаване на кръвния ток през сърцето
  • подпомагане на контрол на бъбречните проблеми, особено при онези, ( свързани с високо кръвно налягане

  2. Преди да приемете КОРПРИЛ
  Уверете се, че за Вас е безопасно да приемате КОРПРИЛ. Прочетете внимателно следните въпроси:
  • Имали ли сте преди алергична реакция към рамиприл или някое от помощните вещества на таблетките? (Алергичната реакция може да включва обрив, сърбеж, подуване на лицето, устните или ръцете/ краката, или затруднения в дишането)
  • Бременна ли сте или възнамерявате ли да забременеете? В момента кърмите ли?
  • Получавали ли сте преди ангионевриточен едем, състояние което се проявява с подуване на лицето, устните, ръцете/ краката, или затруднения в дишането?
  • Диагностицирали ли са Ви някога състояние, известно като стеноза (стеснение) на бъбречната артерия?
  • Имате ли ниско кръвно налягане (хипотония)?
  • Имате ли бъбречен трансплантат (с присаден бъбрек ли сте)?
  • Имате ли проблеми със сърцето, бъбреците и/ или черния дроб? Вашият лекар може да намали дозировката на таблетките.
  • На диализа ли сте?
  • Диабетик ли сте?
  • Диагностицирали ли са Ви състояние, известно като лупус еритематозус или склеродермия?
  • Приемате ли някакви други лекарства и по-специално диуретици и/ или на диета с ограничено количество сол ли сте? Имали ли сте скоро диария и/ или повръщане?
  Ако отговорите с "ДА" на някой от въпросите или ако не сте наясно, преди да започнете да приемате КОРПРИЛ, обърнете се към Вашия лекар.
  Преди хирургична манипулация или анестезия, уведомете лекаря или стоматолога, че приемате КОРПРИЛ.
  Моля, консултирайте се с Вашия лекар, дори ако сте имали някое от гореизброените състояния в миналото.
  КОРПРИЛ може да се приема по всяко време на деня без зависимост от за времето на хранене.

  Бременност и кърмене
  Попитайте Вашия лекар за съвет преди да приемете което и да е лекарство.

  Шофиране и работа с машини
  Таблетките ramipril могат да повлияят върху способността за шофиране и работа с машини при някои хора. Това може да стане особено след първата доза, или след увеличаване на дозата, както и при съвместната употреба с алкохол. Уверете се, че Ви е известно, как Ви повлиява КОРПРИЛ преди да шофирате, боравите, с машини или да се заемете с каквато и да е дейност, която може да е опасна, ако не сте бдителни.
  Прием на други лекарствени продукти
  Кажете на Вашия лекар, за което и да е лекарство, което приемате било то с или без рецепта.
  Внимание се изисква:
  • Ако приемате диуретици (лекарства, стимулиращи уринирането), особено онези от тях, които предотвратяват загубата на калий с урината (например спиронолактон, амилорид, триамтерен)
  • Ако приемате други лекарства за високо кръвно
  • Ако приемате инсулин или перорални антидиабетични лекарствени продукти (например глибенкламид, метформин)
  • Ако приемате лекарства за лечение на болка, известни като нестероидни противовъзпалителни продукти (например ибупрофен)
  • Ако приемате литий (използва се за лечение на някои психични разстройства).
  • Ако приемате алопуринол (използва се за'лечение на подагра) или кортикостероиди, или други лекарства, които подтискат имунната система

  3. Как да приемате КОРПРИЛ
  Приемайте КОРПРИЛ според препоръките на Вашия лекар. Не приемайте повече отколкото Ви е предписал лекарят. Внимателно прочетете предписанието по колко таблетки и колко често да приемате. Вашият лекар може да помогне, ако не сте сигурни. Съществено важно " е, да приемате КОРПРИЛ толкова дълго, колкото Ви е предписано от лекаря. Не приемайте повече таблетки от предписаната Ви доза.
  Подходящата дозировка се определя от Вашия лекар, в зависимост от състоянието Ви и в зависимост от това, дали приемате други лекарства.
  • При лечение на високо кръвно налягане обичайната начална препоръчителна доза при повечето пациенти е 2.5 мг Корприл веднъж дневно. Възможно е в зависимост от Вашия отговор κъм лечението лекарят да увеличи дозата. Повечето пациенти се повлияват от дневна доза от 2.5 до 5 мг. Максималната дневна доза не бива да надхвърля 10 мг. Ако приемате диуретик, Вашият лекар ще Ви посъветва да
  спрете приема на таблетките 2-3 дни преди началото на лечението с това лекарство. По- късно, ако е наложително, лекарят може да възобнови лечението с диуретик. Ако имате сърдечна недостатъчност, свързана с високо кръвно налягане, началото на лечението с Корприл Вашият лекар ще проведе в болница.
  • Ако сте имали сърдечен удар, лечението ще бъде започнато в болница. Обичайната начална доза е 2.5 мг два пъти на ден. Вашият
  . лекар ще коригира по- късно дозата в зависимост от Вашия отговор към лечението.
  • За намаляване на риска от сърдечен удар или мозъчен удар и необходимостта от хирургична намеса за увеличаване на кръвния ток през сърцето обичайната начална доза е 2.5 мг веднъж на ден. В случай, че понасяте лекарството добре, дозата ще бъде увеличена на 5 мг веднъж дневно след седмица, а след още 3 седмици.
  • За подпомагане на контрола на бъбречните проблеми, особено при онези, свързани с високо кръвно налягане обичайната начална'Доза е 1.25 мг веднъж на ден. В случай, че понасяте лекарството добре, дозата ще бъде увеличена постепенно на 5 мг веднъж дневно.
  Ако сте в напреднала възраст и приемате диуретик или имате сърдечна недостатъчност, или чернодробни, или бъбречни проблеми, Вашият лекар може да започне лечението с по- ниска доза и ако е необходимо да я увеличи.
  Поглъщайте таблетките цели с чаша вода. Таблетките могат да се приемат преди, по време и след храна.
  За да не забравяте да приемате Вашето лекарство, опитайте се да си създадете навик да приемате таблетките по едно и също време всеки ден.
  Трябва да приемате лекарството толкова време, колкото Ви е казал Вашият лекар. Важно е да не спрете приема, когато се почувствате по-добре, тъй като симптомите в този случай може да се подновят.

  Ако чувстватече ефектът на таблетките Корприл е прекалено силен или прекалено слаб} посъветвайте се с Вашия лекар.
  Ако забравите да приемете Корприл в посоченото време, вземете таблетките, щом си спомните. Обаче ако е вече почти време за следващата доза, пропуснете забравената доза и се.върнете към обичайния режим на дозиране. Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата индивидуална доза.

  Ако сте приели повече таблетки Корприл, отколкото трябва,
  консултирайте се с Вашия лекар или отидете в най- близкото отделение за спешна помощ. Носете с вас тази листовка или таблетките, за да знае лекарят, какво сте приели.

  4. Възможни нежелани лекарствени реакции
  Както всички други лекарствени продукти, КОРПРИЛ може да даде нежелани лекарствени реакции.
  • обрив, уртикария (копривна треска), сърбеж, стягане в гръдната област, затруднения в дишането, подуване на лицето, устните, ръцете/ краката, прималяване, висока температура
  Това са много сериозни нежелани реакции. Ако ги имате, е възможно да сте получили алергична реакция или друг тип реакция към ramipril. Може да се нуждаете от незабавна лекарска намеса или хоспитализация.
  Ако Ви се случи нещо от изброените по- долу, незабавно уведомете Вашия лекар или отидете в най- близкото отделение за спешна помощ.
  • Замаяност или лек световъртеж, слабост, изпотяване, раздвояване на зрението или припадък (особено след първата доза или след увеличаване на дозата)
  • Болка в гърдите, бързо или неритмично сърцебиене
  • Общо неразположение, придружено с треска, загуба на тегло и дифузна болка (поради възпаление на кръвоносни съдове)
  • Подуване на лицето, глезените или други части на тялото, с внезапно увеличаване или намаляване на количеството отделяна урина
  • Необичайно кървене или увеличена склонност към кървене, постоянно възпалено гърло и чести инфекции и/ или анемия
  • Внезапна коремна болка с повръщане
  • Пожълтяване на кожата и еклерите на очите с намален, апетит, стомашна болка
  Уведомете Вашия лекар, ако забележите нещо от изброените:
  • Гадене или повръщане, нарушено храносмилане, коремна болка, диария или разхлабеност, запек, пресъхване на устата, възпалена устна лигавица, загуба на апетит, хрема или запушен нос
  • Чувствителност на кожата към светлина
  • Временни промени в цвета на кожата (побледняване до посиняване и зачервяване) и в температурата (усещане за по- студено) на ръцете и/ или краката (известно като феномен на Рейно)
  • Отражение върху ноктите (загуба)
  • Косопад
  • Суха кашлица
  • Главоболие, замаяност, умора, смущения в баланса, безпокойство, тремор (неконтролирано треперене), объркване, смущения в съня (трудно. заспиване или обратно), нервност, мускулни крампи, безпокойство
  • Импотентност, при мъжа, понижено сексуално желание
  • Болка в ставите и мускулите
  • Увредено или намалено вкусово възприятие
  • Шум в ушите
  • Мравучкане или изтръпване
  • Понижено настроение
  Възможни са промени в резултатите от определени лабораторни тестове
  • Ненормални резултати от тестовете за чернодробни функции
  • Увеличена кръвна урея, азот и серумен креатинин
  • Влошаване на съществуваща протеинурия (увеличени протеини в урината)
  • Понижено съдържание на натрий, повишено съдържание на калий
  • Увеличен брой на вид кръвни клетки, наречени еозинофили
  Ако получите нежелани лекарствени реакции, които не са посочени в тази листовка, консултирайте се с Вашия лекар.

  5. Как да съхранявате КОРПРИЛ
  Таблетките да се съхраняват в оригиналната опаковка, блистерите да се съхраняват в картонената опаковка при температура под 25°С, да се пазят от влага.

  СЪХРАНЯВАЙТЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО НА МЯСТО, НЕДОСТЪПНО ЗА ДЕЦА.

  Срок на годност
  Лекарственият продукт не бива да се употребява след изтичане на срока на годност, посочен на опаковката.
  ПОМНЕТЕ: Лекарственият продукт се отпуска по лекарско предписание, той Ви е изписан, не го давайте на друг, може да му навредите, независимо, че симптомите са сходни с Вашите.

  Дата на изготвяне на листовката: Октомври, 2002 г.

  Описание на КОРОНАЛ ТАБЛ.5МГ Х 30 Кратка характеристика

  КОРОНАЛ / CORONAL ТАБЛ.5МГ Х 30 показания:

  Коронал 5 съдържа лекарственото вещество бисопролол, което принадлежи към групата на т.нар. бета-блокери. След неговото прилагане кръвното налягане спада, забавя се сърдечния ритъм и сърдечния капацитет в покой и при натоварване, в резултат на което намалява консумацията на кислород от сърцето.

  Показания:

  Хипертония (високо кръвно налягане), исхемична болест на сърцето (ангина пекторис).

  Лекарственият продукт е предназначен за възрастни.

  КОРОНАЛ / CORONAL ТАБЛ.5МГ Х 30 дозировка и приложение:

  Препоръчва се следната схема на дозиране:

  Обичайната дозировка при възрастни е 5 mg бисопролол, тоест 1 таблетка Коронал 5 или 1/2 таблетка Коронал 10, веднъж дневно. При пациенти със значително увредена функция на черния дроб или бъбреците дневната доза не трябва да превишава 5 mg бисопролол (1 таблетка Коронал 5 или Уг таблетка Коронал 10).

  КОРОНАЛ / CORONAL ТАБЛ.5МГ Х 30 съставки:

  Лекарствено вещество: Bisoprolol fumarate 5 в една филмирана таблетка.

  Помощни вещества: микрокристална целулоза, царевично нишесте, натриев лаурилсулфат, колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 400, титанов диоксид Е 171, жълт железен оксид Е 172 (Коронал 5), червен железен оксид Е 172 (Коронал 10).

  КОРОНАЛ ТАБЛ.5МГ Х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 2,00 лв.
  КОРОНАЛ ТАБЛ.5МГ Х 30 се произвежда от Zentiva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,20 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа