Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти за интимна хигиена
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BETTINA BARTY
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика AVENE
  Поръчай сега
 • 20% OТСТЪПКА на козметика за бебета и деца BIODERMA ABCDerm
  Поръчай сега
 • Специални предложения

  Абонирай ме

  Защо Apteka.puls.bg?

  ЛИЗИНОПРИЛ ТАБЛ. 10МГ Х 30 LISINOPRIL SOPHARMA TABLET 10 MG X30

  Кат. №: 23802
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка над 100.00 лева.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  Описание на ЛИЗИНОПРИЛ ТАБЛ. 10МГ Х 30 Кратка характеристика

  ЛИЗИНОПРИЛ / LISINOPRIL ТАБЛ. 10МГ Х 30 показания:

  За лечение на есенциална и реноваскуларна хипертония самостоятелно или в комбинация с други антихипертензивни лекарства;

  Лечение на сърдечна недостатъчност в допълнение към сърдечни гликозиди и диуретици;

  Профилактика на развитието на левокамерна дисфункция и сърдечна недостатъчност и подобряване на преживяемостта при пациенти с остър инфаркт на миокарда и стабилна хемодинамика в първите 24 часа.

  ЛИЗИНОПРИЛ / LISINOPRIL ТАБЛ. 10МГ Х 30 дозировка и приложение:

  Възрастни:

  Лечение на есенциална или реноваскуларна артериална хипертония: Препоръчваната начална дозировка е 10 mg (една таблетка от 10 mg) еднократно дневно. При незадоволителен терапевтичен ефект дозата може да бъде повишена на 20 mg. Максималната дневна доза не трябва да превишава 40 - 80 mg.При пациенти с реноваскуларна хипертония първоначалната дозировка трябва да бъде по-ниска - 2,5 mg - 5 mg, като постепенно се повишава до ефективната. При пациенти с артериална хипертония на диуретично лечение рискът от симптоматична хипотония е по-голям, поради което е необходимо особено внимание при започване на лечение с лизиноприл. Диуретикът трябва да бъде спрян два-три дни преди започване на терапията с лизиноприл. В случай, че диуретикът не може да бъде спрян, лечението с лизиноприл трябва да започне с ниска доза - 2,5 mg дневно.

  Лечение на сърдечна недостатъчност: Първоначалната дневна доза е 2,5 mg, която след това може да бъде повишена на 5 mg - 20 mg еднократно дневно в зависимост: от терапевтичния отговор и поносимост.

  При остър инфаркт на миокарда при стабилна хемодинамика в първите 24 часа: Първоначалната доза е 5 mg, последвана от 5 mg след 24 часа. Дозата може да бъде повишена на 10 mg на 48~я час. Лечението с лизиноприл в доза 10 mg дневно продължава б седмици.

  При пациенти с инфаркт на миокарда и с по-ниско систолно налягане (120 mmHg и по-ниско) лечението трябва да започне с доза 2,5 mg в продължение на 3 дни. При хипотония (систолно налягане под 100 mmHg) дневната доза от 5 mg може временно да се намали на 2,5 mg. При поява напролонгирана хипотония (систолно налягане под 90 mmHg за повече от един час) лизиноприл трябва да се спре. По време на терапията с лизиноприл пациентите трябва да получават и стандартната препоръчителна терапия с тромболитици, аспирин и бета-блокери. Лизиноприл е съвместим с нитрати, приложени интравенозно или трансдермално.

  ЛИЗИНОПРИЛ / LISINOPRIL ТАБЛ. 10МГ Х 30 съставки:

  Всяка таблетка лизиноприл съдържа лекарствено вещество lisinoprii в количество 10 mg,

  ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ Лизиноприл Унифарм 5 mg таблетки Lisinopril Unipharm 5 mg tablets Лизиноприл Унифарм 10 mg таблетки Прочети повече >>

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  подобни продукти