Сайтът използва бисквитки.

 • До 30% ОТСТЪПКА на продукти при алергия
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на козметика Difa Cooper серия ADENOSIL
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на продукти при грип и настинка ERBOZETA
  Поръчай сега
 • ЛОРИСТА ТАБЛ. 50 мг.28 КРКА

  • ЛОРИСТА ТАБЛ. 50 мг.28 КРКА 3,54 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.

  ЛИСТОВКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ

  Lorista 12.5 mg film coaled
  Lorista 25 mg film-coaled
  Lorista 50 mg film-coaled
  Lorista 100 mg film-coaled
  Losartan potassium

  Лориста 12.5 mg филмирани таблетки
  Лориста 25 mg филмирани таблетки
  Лориста 50 mg филмирани таблетки Лориста 100 mg филмирани таблетки
  Лосартан калий

  Прочетете внимателно цялата листовка прели да започнете ла приемате това лекарство
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява Лориста и за какво се използва
  2. Преди ла приемете Лориста
  3. Как да приемете Лориста
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате Лориста
  6. Допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЛОРИСТА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
  Лосартан принадлежи към група лекарства, известни като ангиотснзин-П рецепторни антагонисти. Лнгиотензин-II е вещество, произвеждано в организма, което се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, причинявайки свиването им. В резултат се повишава налягането в кръвоносните съдове. Лосартан предотвратява свързването на ангиотензин-11 към тези рецептори, като отпуска кръвоносните съдове и това съответно води до понижаване на кръвното натягане. Лосартан забавя отслабването на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2.
  Лориста се използва:
  за лечение на пациенти с високо кръвно налягане (хипертония) при възрастни и при деца и юноши на възраст 6-18 години.
  за зашита на бъбрека при хипертензивни пациенти с диабет тип 2, с лабораторни данни за увредена бъбречна функция и протсинурия > 0,5 g на ден (състояние, при което урината съдържа абнормно високо количество белтък).
  за лечение на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, когато лечението с определени лекарства, наречени ннхнбитори на ангиотензин конвертирашия ензим (АСЕ инхибитори - лекарства използвани за понижаване на кръвното налягане) не се считат за подходящи от Вашня лекар. Ако Вашата сърдечна недостатъчност е била стабилизирана с АСЕ ннхнбнтор. Вие не трябва да преминавате към лосартан. при пациенти с високо кръвно налягане и удебеляване на стената на лявата камера, лосартан доказано понижава риска от инсулт (удар) ("LIFE проучване").


  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ЛОРИСТА
  Не приемайте Лориста
  ако сте алергични (свръхчувствителни) към лосартан или някоя от неговите съставки, ако Вашата чернодробна функция е тежко увредена,
  ако сте бременна на повече от 3 месеца (добре е да се избягва Лориста таблетки през ранната бременност -виж раздел „Бременност и кърмене").

  Обърнете специално внимание при употребата на Лориста
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте (или може би сте) бременна. Лориста не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна повече от 3 месеца, тъй като това може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва на този етап (виж раздел "Бременност").

  Важно е да уведомите своя лекар преди да приемете Лориста:
  ако имате анамнеза за ангиоедем (оток на лицето, устните, гърлото и/или езика) (вижте също точка 4 „Възможни нежелани реакции"),
  ако страдате от силно повръщане или диария, водещи до прекомерна загуба на течности и/или соли от организма Ви,
  ако получавате диуретици (лекарства, които повишават количеството на отделените
  течности през бъбреците) или сте на диета с ограничен прием на сол, водеща до прекомерна загуба на течност и соли от организма Ви (вижте точка 3 „Дозиране при специални групи пациенти"),
  ако Ви е известно, че имате стеснение или запушване на кръвоносните съдове към Вашите бъбреци, или ако неотдавна Ви е присаден бъбрек,
  ако Вашата чернодробна функция е увредена (вижте точки 2 „Не приемайте Лориста" и 3 „Дозиране при специални групи пациенти"),
  ако страдате от сърдечна недостатъчност, със или без бъбречно увреждане или съпровождащи животозастрашаващи сърдечни аритмии. Специално внимание следва да
  се обърне, когато едновременно се лекувате с В-блокер,
  ако имате проблеми с Вашите сърдечни клапи или сърдечен мускул,
  ако страдате от коронарна сърдечна болест (причинена от намален кръвоток в
  кръвоносните съдове на сърцето) или от цереброваскуларна болест (причинена от
  намалено кръвообращение в мозъка),
  ако страдате от първичен хипералдостеронизъм (синдром, свързан с повишена секреция на хормона алдостерон от надбъбречните жлези, причинена от аномалии в жлезите).

  Прием на други лекарства
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта, или билкови лекарства и естествени продукти.
  Обърнете специално внимание, ако приемате следните лекарства, докато се лекувате с Лориста
  други лекарства за понижаване на кръвното налягане, тъй като те могат допълнително да понижат Вашето кръвно налягане. Кръвното налягане може да бъде понижено от едно от следните лекарства/клас лекарства: трициклични антидепресанти, антипсихотици, баклофен, амифостин,
  лекарства, които задържат калий или могат да повишат нивата на калия (напр. калиеви
  хранителни добавки, калий-съдържащи заместители на солта или калий съхраняващи
  лекарства, като някои диуретици [амилорид, триамтерен, спиронолактон] или хепарин),
  нестероидни противовъзпалителни лекарства като индометацин, включително СОХ-2-инхибитори (лекарства, които потискат възпалението и могат да бъдат използвани за облекчаване на болка), тъй като те могат да отслабят ефекта на понижение на кръвното налягане на лосартан.
  Ако Вашата бъбречна функция е увредена, едновременното приложение на тези лекарства може да доведе до влошаване на бъбречната функция.

  Литий-съдържащи лекарства не би следвало да се приемат в комбинация с лосартан без непрекъснат контрол от страна на Вашия лекар. Могат да бъдат уместни и специални предпазни мерки (напр. кръвни изследвания).

  Прием на Лориста с храни и напитки
  Лориста може да се прилага със или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
  Бременност
  Вие трябва да кажете на Вашия лекар, ако мислите, че сте (или бихте могли да сте) бременна. Вашият лекар обикновено ще Ви посъветва да спрете приема на Лориста, преди да забременеете, или веднага, след като разберете, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство вместо Лориста. Лориста не се препоръчва в ранна бременност и не трябва да бъде приемана, когато сте на повече от 3 месеца бременна, тъй като може да причини сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва след третия месец на бременността.
  Кърмене
  Кажете на Вашия лекар, ако кърмите или ще започнете да кърмите. Лориста не се препоръчва за майките, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас, ако искате да кърмите, особено ако бебето е новородено или е било родено преждевременно.

  Употреба при деца и юноши
  Лосартан е проучван при деца. За повече информация трябва да се консултирате с Вашия лекар.

  Шофиране и работа е машини
  Не са провеждани проучвания за ефектите върху способността за шофиране и работа с машини.
  Малко вероятно е Лориста да има ефект върху способността Ви да шофирате или работите с машини. Както при много други лекарства обаче, използвани за лечение на високо кръвно налягане, лосартан може да причини при някои хора замайване или сънливост. Ако получите замайване или сънливост, Вие би следвало да се консултирате с Вашия лекар, преди да направите опит да осъществявате тези дейности.

  Важна информация относно някои от съставките на Лориста
  Лориста съдържа лактоза монохидрат. Ако знаете от Вашия лекар, че имате непоносимост към някои захари, трябва да го уведомите, преди да приемате този лекарство.

  3. КАК ДА ПРИЕМЕТЕ ЛОРИСТА
  Винаги приемайте Лориста точно както Ви е казал Вашия лекар. Вашият лекар ще реши каква е подходящата доза Лориста, в зависимост от Вашето състояние и това дали приемате други
  лекарства. Важно е да продължите да приемате Лориста дотогава, докато Вашия лекар го е
  предписал, за да поддържате плавен контрол върху Вашето кръвно налягане.
  Лориста се предлага в следните концентрации: 12,5 mg, 25 mg, 50 mg и 100 mg. Възрастни пациенти с високо кръвно налягане
  Лечението обикновено започва с 50 mg лосартан (една таблетка Лориста 50 mg) един път дневно. Максимален ефект по отношение на понижаването на кръвното налягане би следвало да се достигне 3-6 седмици след започване на лечението. При някои пациенти дозата може по-късно да се увеличи до 100 mg лосартан (две таблетки Лориста 50 mg) един път дневно. Ако имате усещането, че ефектът на лосартан е твърде силен или твърде слаб, моля консултирайте се със своя лекар или фармацевт.

  Употреба при деца и юноши (6-18 годишна възраст)
  Препоръчителната начална доза при пациенти с тегло между 20 и 50 kg е 0,7 mg/kg лосартан приет еднократно дневно (до 25 mg Лориста). Лекарят може да повиши дозата, ако кръвното налягане не се контролира.

  Възрастни пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2
  Лечението обикновено започва с 50 mg лосартан (една таблетка Лориста 50 mg) един път дневно. Дозата може по-късно да бъде повишена до 100 mg лосартан (две таблетки Лориста 50 mg) един път дневно в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане.

  Таблетки лосартан може да се прилагат с други понижаващи кръвното налягане лекарства (напр. диуретици, блокери на калциевите канали, алфа- или бета-блокери и лекарства, действащи върху централната нервна система), както и с инсулин и други често използвани лекарства за понижаване на нивото на кръвната захар (напр. сулфонилурейни препарати, глитазони и гликозидазни инхибитори).

  Възрастни пациенти със сърдечна недостатъчност
  Лечението обикновено започва с 12,5 mg лосартан един път дневно.
  Обикновено дозата трябва да се повишава седмично поетапно (т.е. 12,5 mg дневно през първата седмица, 25 mg дневно през втората седмица, 50 mg дневно през третата седмица, 100 mg дневно през четвъртата седмица, 150 mg дневно през петата седмица) до поддържаща доза определена от Вашият лекар. Може да бъде използвана максимална доза от 150 mg лосартан
  (напр .три таблетки Лориста 50 mg или по една таблетка от Лориста 100 mg и Лориста 50 mg) веднъж дневно.
  При лечение на сърдечна недостатъчност лосартан обикновено се комбинира с диуретици (лекарства, които повишават количеството течност, отделяна през бъбреците) и/или дигиталис (лекарство, което помага на сърцето да бъде по-здраво и ефикасно) и/или бета-блокер.

  Дозиране при специални групи пациенти
  Лекарят може да препоръча по-ниска доза, особено при започване на лечението на определени пациенти като лекуваните с диуретици във високи дози, пациенти с чернодробно увреждане, или пациенти на възраст над 75 години. Използването на лосартан не се препоръчва при пациенти с тежко чернодробно увреждане (вижте точка „Не приемайте Лориста").

  Приложение
  Таблетките трябва да се приемат с чаша вода. Трябва да се опитате да приемате таблетките по едно и също време всеки ден. Важно е да продължите да приемате Лориста, докато Вашият лекар не препоръча обратното.

  Ако сте приели повече от необходимата доза Лориста
  Ако по невнимание приемете твърде много таблетки, или дете поглътне няколко, незабавно уведомете своя лекар. Симптомите на предозиране включват понижено кръвно налягане, ускорена сърдечна дейност, като е възможно и забавяне на сърдечната дейност.

  Ако сте пропуснали да приемете Лориста
  Ако по невнимание пропуснете дневна доза, просто приемете следващата доза както обикновено.
  Не приемайте двойна дневна доза, за да компенсирате пропуснатата таблетка.
  Ако имате други въпроси за използването на този продукт, консултирайте се с Вашия лекар.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  Както всички лекарства, Лориста може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.

  Ако получите подобна реакция, спрете да приемате таблетките лосартан и незабавно уведомете своя лекар или отидете в спешното отделение на най-близката болница: Тежка алергична реакция (обрив, сърбеж, оток на лицето, устните, устата или гърлото, което може да причини затруднено преглъщане или дишане).

  Това е тежка, но рядка нежелана реакция, която засяга повече от 1 на 10 000 пациенти, но по-малко от 1 на 1 000 пациенти. Може да Ви е нужна спешна медицинска помощ или хоспитализация.
  Нежеланите реакции на лекарствата се класифицират по следния начин:
  Много чести: Може да се прояви при повече от 1 на 10 пациенти
  Чести: Може да се прояви при от 1 на 100 до 1 на 10 пациенти
  Нечести: Може да се прояви при от 1 на 1000 до 1 на 100 пациенти
  Редки Може да се прояви при от 1 на 10000 до 1 на 1 000 пациенти
  Много редки: Може да се прояви при по-малко от 1 на 10 000 пациенти
  С неизвестна честота: не може да бъде установена от наличните данни

  Следните нежелани реакции са наблюдавани при Лориста:
  Чести:
  замайване,
  световъртеж,
  ниско кръвно налягане,
  слабост,
  умора,
  твърде ниско ниво на захарта в кръвта (хипогликемия),
  твърде високо ниво на калия в кръвта (хиперкалиемия),
  промени в бъбречната функция, включително бъбречна недостатъчност,
  намалено количество на червени кръвни клетки (анемия),
  повишаване на кръвната урея, серумният креатинин и серумният калий при пациенти със сърдечна недостатъчност.

  Нечести:
  сънливост, главоболие, нарушения на съня,
  усещане за ускорена сърдечна дейност (сърцебиене), силна болка в гърдите (гръдна жаба),
  ниско кръвно налягане (особено след прекомерна загуба на течност от циркулиращата кръв в организма, напр. при пациенти с тежка сърдечна недостатъчност или при лечение с високи дози диуретици),
  свързани с дозата ортостатични ефекти като понижаване на кръвното налягане при
  ставане от легнало или седнало положение,
  недостиг на въздух (задух),
  коремна болка,
  упорит запек,
  астения,
  умора, диария, гадене, повръщане,
  копривна треска (уртикария), сърбеж (пруритус), обрив,
  локализиран оток (едем)
  кашлица.

  Редки:
  хиперсензитивност ангиоедем
  възпаление на кръвоносните съдове (васкулит, включително пурпура на Шьонлайн-Хено),
  усещане за схващане или изтръпване (парестезия), загуба на съзнание (синкоп),
  много ускорена и неравномерна сърдечна дейност (предсърдно мъждене)
  мозъчен инсулт (удар),
  възпаление на черния дроб (хепатит),
  повишени стойности в кръвта на аланинаминотрасфераза (ALT), обикновено преминаващи при прекратяване на лечението.

  С неизвестна честота:
  намален брой тромбоцити
  мигрена,
  аномалии в чернодробните функции,
  мускулна и ставна болка,
  симптоми подобни на грип,
  болка в гърба и инфекция на пикочните пътища,
  повишена чувствителност към слънцето (фоточувствителност),
  необясними мускулни болки с тъмна (подобно на чай оцветяване) урина
  (рабдомиолиза),
  импотентност,
  възпаление на панкреаса (панкреатит),
  ниски нива на натрий в кръвта (хипонатриемия),
  депресия,
  чувство на общо неразположение (безпокойство),
  звънене, бръмчене, бучене, или прищракване в ушите (тинитус).

  Нежеланите лекарствени реакции при деца са подобни на тези при възрастни
  Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите Други, неопнеани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЛОРИСТА Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте Лориста след срока на годност отбелязан на кутията след »Годен до«. Срокът на годност се отнася до последния ден от месеца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия за съхранение.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Лориста
  Активното вещество е лосартан калий (losartan potassium). Всяка таблетка съдържа 12,5 mg, 25 mg, 50 mg или 100 mg лосартан калий, еквивалентен респективно на 11,4 mg, 22,9 mg, 45.8 mg, 91,5 mg лосартан.
  Другите съставки на Лориста 12,5 mg/25 mg са: царевично нишесте, прежелатинизирано царевично нишесте, микрокристална целулоза, силициев диоксид колоиден безводен, магнезиев стсарат. целактоза (целулоза и лактоза монохндрат) в ядрото на таблетката н хнпромелоза, талк, пропилен гликол, титанов диоксид (Е171) и хинолиново жълто (Е104)
  във филмовото покритие. _

  Другите съставки на Лориста 50 mg/100 mg са: царевично нишесте, прежелатинизирано ¦царевично нишесте, микрокристална целулоза, силициев диоксид, колоиден безводен, (магнезиев стсарат, целактоза (целулоза и лактоза монохндрат) в ядрото на таблетката и хипромелоза, талк, пропилей гликол и титанов диоксид (Е171) във филмовото покритие.

  Как изглежда Лориста и какво съдържа опаковката
  Лориста 12,5 mg овални, изпъкнали, жълти филмирани таблетки. Лориста 25 mg: овални, изпъкнали, жълти филмирани таблетки, с страна. Таблетката може да се раздели на равни части Лориста 50 mg кръгли, изпъкнали, бели филмирани таблетки с делителна черта от едната страна със скосени ръбове. Делителната линия не е предназначена за разчупване на таблетката. Лориста 100 mg: овални, изпъкнали, бели филмирани таблетки.

  Лориста 12.S mg/2S mg/50 mg/100 mg
  PVC/PVDC блнстерно прозрачно фолио, с алуминиево фолио, използвано за покритие; кутия.
  Големина на опаковката:
  Лориста 12,5 mgj 7, 10, 14, 15,20,21,28, 30, 50, 56,60, 84,90,98, 100 филмирани таблетки, Лориста 25 mg: 10, 14,15,20,21,28,30,50, 56,60, 84,90,98, 100 филмирани таблетки, Лориста 50 mg: 10, 14,15,20,21,28,30, 50, 56, 60, 84,90,98, 100 филмирани таблетки, Лориста 100 mg: 7, 10,14, 15,20,21,28, 30, 50, 56,60, 84,90,98, 100 филмирани таблетки.

  Лориста 50 mg
  Полиетиленов (HDPE) таблетен контейнер с десикатор, пълен със силициев гел.
  Големина на опаковката: 250 филмирани таблетки.

  Не всички опаковки могат ла са на пазара.

  Притежател на разрешението за употреба
  KRKA, d.d., Novo mcsto, SmarjeSkacesta 6, 8501 Novo mesto, Словения

  Производители
  1, KRKA, d.d.. Novo mesto, SmarjeSka cesta 6, 8501 Novo mesto, Словения
  2. TAD Pharma GmbH, Heinz-Lohmann-StraOc 5,27472 Cuxhaven, Германия

  Този лекарствен продукт с разрешен за употреба в страните-членки на ЕИО под следните имена:
  Име на страната членка Име на лекарствения продукт
  Чехия Lorista
  Австрия Losartan Krka
  Белгия Losartan Krka
  България Лориста
  Кипър Losartan Krka
  Германия Losartan-Kalium TAD
  Дания Losartankalium Krka
  Естония Lorista
  Гърция Losartan Krka
  Испания Losartan Krka
  Финландия Losartan Krka
  Франция Losartan Krka
  Унгария Lavestra
  Ирландия Lozitar
  Италия Losartan Krka
  Литва Lorista
  Латвия Lorista
  Нидерландия Losartankalium Krka
  Норвегия Losartan Krka
  11орту галия Losartan Krka
  Румъния Lorista
  Швеция Losartan Krka
  Обединено кралство Losartan Potassium

  Описание на ЛОРИСТА ТАБЛ. 50 мг.28 КРКА Кратка характеристика

  ЛОРИСТА / LORISTA ТАБЛ. 50 мг.28 показания:

  Лосартан принадлежи към група лекарства, известни като ангиотснзин-II рецепторни антагонисти. Лнгиотензин-II е вещество, произвеждано в организма, което се свързва с рецепторите в кръвоносните съдове, причинявайки свиването им. В резултат се повишава налягането в кръвоносните съдове. Лосартан предотвратява свързването на ангиотензин-II към тези рецептори, като отпуска кръвоносните съдове и това съответно води до понижаване на кръвното натягане. Лосартан забавя отслабването на бъбречната функция при пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2. 

  Лориста се използва: 

  за лечение на пациенти с високо кръвно налягане (хипертония) при възрастни и при деца и юноши на възраст 6-18 години. 

  за зашита на бъбрека при хипертензивни пациенти с диабет тип 2, с лабораторни данни за увредена бъбречна функция и протсинурия > 0,5 g на ден (състояние, при което урината съдържа абнормно високо количество белтък). 

  за лечение на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, когато лечението с определени лекарства, наречени ннхнбитори на ангиотензин конвертирашия ензим (АСЕ инхибитори - лекарства използвани за понижаване на кръвното налягане) не се считат за подходящи от Вашня лекар. Ако Вашата сърдечна недостатъчност е била стабилизирана с АСЕ ннхнбнтор. Вие не трябва да преминавате към лосартан. при пациенти с високо кръвно налягане и удебеляване на стената на лявата камера, лосартан доказано понижава риска от инсулт (удар) ("LIFE проучване"). 

  ЛОРИСТА / LORISTA ТАБЛ. 50 мг.28 дозировка и приложение:

  Лечението обикновено започва с 50 mg лосартан (една таблетка Лориста 50 mg) един път дневно. Максимален ефект по отношение на понижаването на кръвното налягане би следвало да се достигне 3-6 седмици след започване на лечението. При някои пациенти дозата може по-късно да се увеличи до 100 mg лосартан (две таблетки Лориста 50 mg) един път дневно. Ако имате усещането, че ефектът на лосартан е твърде силен или твърде слаб, моля консултирайте се със своя лекар или фармацевт. 

  Употреба при деца и юноши (6-18 годишна възраст): Препоръчителната начална доза при пациенти с тегло между 20 и 50 kg е 0,7 mg/kg лосартан приет еднократно дневно (до 25 mg Лориста). Лекарят може да повиши дозата, ако кръвното налягане не се контролира. 

  Възрастни пациенти с високо кръвно налягане и диабет тип 2: Лечението обикновено започва с 50 mg лосартан (една таблетка Лориста 50 mg) един път дневно. Дозата може по-късно да бъде повишена до 100 mg лосартан (две таблетки Лориста 50 mg) един път дневно в зависимост от повлияването на Вашето кръвно налягане. 

  ЛОРИСТА / LORISTA ТАБЛ. 50 мг.28 съставки:

  Активното вещество е лосартан калий (losartan potassium).

  ЛОРИСТА ТАБЛ. 50 мг.28 КРКА се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 3,54 лв.
  ЛОРИСТА ТАБЛ. 50 мг.28 КРКА се произвежда от Krka d.d. и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,35 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Безплатна доставка над 50.00 лева на територията на цялата страна!
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от магистър фармацевт на Ваш въпрос.
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа