Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА продукти при хрема и запушен нос
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на продукти SWISS ENERGY
  Поръчай сега
 • МОНОПРИЛ TABL 10 MG X28

  • МОНОПРИЛ TABL 10 MG X28 7,40 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  
  MONOPRIL 10 mg tablets
  MONOPRIL 20 mg tablets
  fosinopril sodium
  МОНОПРИЛ 10 mg таблетки
  МОНОПРИЛ 20 mg таблетки
  фозиноприл натрий

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  - Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
  - Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  - Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите както Вашите.
  - Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява МОНОПРИЛ и за какво се използва
  2. Преди да приемете МОНОПРИЛ
  3. Как да приемате МОНОПРИЛ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на МОНОПРИЛ
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информациярил


  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МОНОПРИЛ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  Моноприл принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ-инхибитори),
  Моноприл се използва за лечение на хипертония (повишено кръвно налягане). Може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други лекарства (например диуретици -лекарства, които засилват отделянето на урина).
  Моноприл се използва и за лечение на сърдечна недостатъчност в комбинация с диуретици.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ МОНОПРИЛ КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА МОНОПРИЛ?
  Моноприл не трябва да се прилага при болни със свръхчувствителност към фозиноприл или някои от неактивните съставки, както и към други АСЕ-инхибитори.
  Моноприл не трябва да се прилага по време на бременност и кърмене.

  ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ
  Рядко при болни, лекувани с АСЕ-инхибитори, включително фозиноприл, може да се появи оток, обхващащ крайниците, лицето, клепачите, устните, езика, гърлото или ларинкса. Това е потенциално опасно състояние, което налага незабавно прекратяване на лечението с Моноприл. Поради това, ако получите оток, веднага се обърнете за съвет към лекуващия лекар. След такава реакция никога вече не трябва да употребявате АСЕ-инхибитори.
  Ако сте подложени на десенсибилизиращи процедури (намаляване на чувствителността Ви към алергени), информирайте Вашия лекар за това. Необходимо е голямо внимание при лечение с Моноприл, поради опасност от животозастрашаващи алергични реакции. Употребата на Моноприл може да доведе до хипотония (прекомерно понижаване на кръвното налягане). Това е по-вероятно да настъпи в началото на лечението и при болни, лекувани с диуретици и/или с ограничаване на солта в диетата, или при пациенти на бъбречна диализа. При пациенти със застойна сърдечна недостатъчност, с или без бъбречна недостатъчност, лечението с АСЕ-инхибитор може да причини силно изразена хипотония. При тези болни лечението с Моноприл трябва да започне под строг лекарски контрол; да се следи стриктно през първите 2 седмици от лечението и когато дозата на фозиноприл или диуретика се увеличава.
  Ако получите жълтеница докато вземате Моноприл, трябва да го спрете и веднага да се консултирате с лекуващия лекар.
  АСЕ-инхибиторите могат да засилят хипотензивния ефект на анестетиците и аналгетиците (обезболяващи лекарства). Поради това ако влезете в болница, уведомете медицинския персонал, че вземате Моноприл. Преди операция анестезиологьт трябва да знае, че се лекувате с Моноприл.
  При болни на хемодиализа, които се лекуват с АСЕ-инхибитори, не трябва да се използват диализни мембрани с висока пропускливост, поради опасност от тежки алергични реакции. При такива пациенти трябва с внимание да се използват различни типове диализни мембрани или различен клас на лекарства.
  Когато се използват по време на второто и третото тримесечие на бременността, АСЕ-инхибиторите могат да увредят или да причинят дори смърт на развиващия се плод.
  Когато се открие бременността, трябва да се спре приемането на Моноприл колкото е възможно по-рано.
  Фозиноприл се открива в кърмата. Поради потенциалната опасност от сериозни нежелани реакции у кърмачето, трябва да се вземе решение дали да се спре кърменето или лечението с Моноприл, като се вземе предвид състоянието на майката и нуждата от това лечение. Безопасността и ефективността на Моноприл при деца не са установени.
  Моноприл съдържа лактоза. Не го употребявайте, ако имате непоносимост към лактозата, Lapp лактазен дефицит или глюкозо-галактозна малабсорбция.

  МОЖЕ ЛИ МОНОПРИЛ ДА СЕ УПОТРЕБЯВА С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА?
  Лекуващият лекар ще Ви каже какви лекарства можете да използвате едновременно с Моноприл. Той трябва да е информиран за всички лекарства, които вземате в момента или сте вземали наскоро, включително и такива, които сте си купили сами.

  Кои лекарства повлияват действието на Моноприл?
  Антиацидните средства (лекарства, които намаляват стомашната киселинност) могат; нарушат абсорбцията на Моноприл. Поради това, ако се налага едновременното на тези лекарства, те трябва да се приемат през интервал най-малко от 2 часа.
  Има съобщения, че нестероидните противовъзпалителни средства (напр. индометацин, аспирин и др.) могат да намалят ефекта на АСЕ-инхибиторите.
  Болни, получаващи диуретици, особено тези, на които такова лечение е предписано отскоро, както и пациенти със силно ограничаване на солта в диетата или са на диализа, могат да получат рязко и стръмно спадане на кръвното налягане, най-често в първите часове след началната доза на Моноприл.

  Действието на кои други лекарства може да се повлияе от Моноприл?
  Има съобщения за увеличени серумни нива на лития и риск от литиева токсичност при едновременна употреба на АСЕ-инхибитори с литий. Поради това едновременното използване на Моноприл и литий трябва да става предпазливо.
  Моноприл може да засили понижаването на кръвното налягане, предизвикано при приложението на анестетици (упойващи вещества) и аналгетици (обезболяващи средства).

  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ МОНОПРИЛ

  Дозата и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар. Дозировката трябва да бъде индивидуална за всеки пациент. Лекарят ще следи развитието на заболяването и ще назначи дозата, която най-добре съответства на Вашето състояние. Спазвайте точно указанията му.
  Препоръчваната начална доза Моноприл е 10 пщ веднъж дневно. Дозата се коригира в зависимост от отговора на кръвното налягане. Тя може постепенно да се повиши до 40 тд веднъж дневно. Ако кръвното налягане не може да се контролира добре със самостоятелното приложение на Моноприл, лекарят може да назначи и диуретици.
  Ако Моноприл се прилага при болни, получавали вече диуретици, лечението се провежда под строг лекарски контрол за няколко часа, докато кръвното налягане се стабилизира.
  Ако преди това сте вземали някакво друго лекарство за понижаване на кръвното налягане, възможно е лекарят да реши да спре предхождащото лечение за няколко дни преди началото на лечението с Моноприл.
  Не е необходимо намаление на дозата при болни с увредена бъбречна или чернодробна функция или при пациенти в напреднала възраст.
  Опитайте се да вземате лекарството по едно и също време всеки ден. Ако забравите да вземете една доза, вземете я колкото е възможно по-скоро. Ако е почти време за следващата доза, вземете я както обикновено, като пропуснете дозата, която сте забравили. Не вземайте две дози едновременно.
  Не спирайте приема на таблетките, дори ако се чувствате добре, освен ако лекарят не Ви каже.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както при всички лекарства, и при Моноприл понякога се появяват нежелани ефекти. Нежеланите реакции при болни, получаващи Моноприл, обикновено са леки и преходни както при млади, така и при болни в напреднала възраст. Най-често съобщаваните нежелани ефекти с Моноприл са световъртеж, кашлица, симптоми от горните дихателни пътища, стомашно-чревни смущения, палпитации/ гръдна болка, обриви/ сърбеж, мускуло-скелетни болки/ парестезия, умора и нарушения във вкуса.

  КАКВО ДА ПРАВИТЕ, АКО ВЗЕМЕТЕ ТВЪРДЕ ГОЛЯМА ДОЗА МОНОПРИЛ?
  Ако случайно погълнете много повече таблетки от обичайната доза, свържете се с лекуващия си лекар или се обърнете към най-близката болница. Лечението при предозиране на Моноприл е симптоматично и поддържащо.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ МОНОПРИЛ
  Съхранявайте таблетките в опаковката, в която са купени, при температура под 25°С.
  Не употребявайте таблетките след изтичане на срока на годност, обозначен върху опаковката.
  Не употребявайте това лекарство, ако забележите промяна във външния му вид.
  Както всички лекарства, съхранявайте таблетките на недостъпни за деца места.

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ Какво съдържа Моноприл

  Моноприл се продава във вид на таблетки, съдържащи ÎO mg или 20 mg от активното вещество фозиноприл натрий.
  Всяка таблетка съдържа също и някои помощни неактивни съставки, които са необходими, за да се направи Моноприл в таблетна форма. Теса лактоза, микрокристална целулоза, кросповидон, повидон, натриев стеарил фумарат.
  Моноприл се продава в опаковки, съдържащи 28 таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба и производител
  Притежател на разрешението за употреба:
  PharmaSwiss Ceskâ republika s.r.o.,
  Jankovcova 1569/2c, 170 00, Praha 7,
  Чешка Република

  Производител
  Bristol-Myers Squibb SjpX
  03012 Anagni, Италия
  ICN Polfa Rzeszôw SA.
  2 Przemyslowa Street 35-959 RZESZÔW Полша

  Дата на последна редакция текста: 10/2013

  Описание на МОНОПРИЛ TABL 10 MG X28

  МОНОПРИЛ / MONORPIL TABL 10 MG X28 показания:

  Моноприл принадлежи към група лекарства, наречени инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ-инхибитори), Моноприл се използва за лечение на хипертония (повишено кръвно налягане). Може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други лекарства (например диуретици -лекарства, които засилват отделянето на урина). Моноприл се използва и за лечение на сърдечна недостатъчност в комбинация с диуретици. 

  МОНОПРИЛ / MONORPIL TABL 10 MG X28 дозировка и приложение:

  Препоръчваната начална доза Моноприл е 10 мг веднъж дневно. Дозата се коригира в зависимост от отговора на кръвното налягане. Тя може постепенно да се повиши до 40 мг веднъж дневно. Ако кръвното налягане не може да се контролира добре със самостоятелното приложение на Моноприл, лекарят може да назначи и диуретици. 

  МОНОПРИЛ / MONORPIL TABL 10 MG X28 съставки:

  10 mg активното вещество фозиноприл натрий. 

  Всяка таблетка съдържа също и някои помощни неактивни съставки, които са необходими, за да се направи Моноприл в таблетна форма. Теса лактоза, микрокристална целулоза, кросповидон, повидон, натриев стеарил фумарат. 

  МОНОПРИЛ TABL 10 MG X28 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 7,40 лв.
  МОНОПРИЛ TABL 10 MG X28 се произвежда от Pharma Swiss и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,74 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа