Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на продукти за подобряване на паметта и тонуса
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия ADENOSIL на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 20% ОТСТЪПКА на серия ABCDerm на козметика BIODERMA
  Поръчай сега
 • До 30% ОТСТЪПКА на води за уста
  Поръчай сега
 • ОЛМЕСТА TABL. FILM. COAT. 40 MG X30

  • ОЛМЕСТА TABL. FILM. COAT. 40 MG X30 15,00 лв. от Apteka.puls.bg
  • OLMESTA TABL. FILM. COAT. 40 MG X30
   • Категория
   • Производител Teva
   • Статус не е в наличност
   • Срок на годност 31.03.2020г
   • Код 52910
   • РецептаПродуктът се предлага само с рецепта.
    Не може да се закупи онлайн.
  • Купи с безплатна доставка
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки
  OLMESTA 40 mg film-coated tablets
  Олмесартан медоксомил (Olmesartan medoxomil)

  Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
  • Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
  • Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  • Това лекарство е предписано лнчно на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
  • Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неопнсани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  В тази листовка:
  1. Какво представлява ОЛМЕСТА 40 mg и за какво се използва
  2. Преди да приемете ОЛМЕСТА 40 mg
  3. Как да приемате ОЛМЕСТА 40 mg
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Съхранение на ОЛМЕСТА 40 mg
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОЛМЕСТА 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки филмирани таблетки съдържа олмесартан медоксомил, който принадлежи към група лекарства наречени антагонисти на ангиотензин II. Антагонистите на ангиотензин II действат като разширяват кръвоносните съдове, благодарение на което се понижава кръвното налягане.
  ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки се използва за лечение на пациенти с високо кръвно налягане без конкретна причина за това.

  2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ОЛМЕСТА 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ

  Не приемайте Олместа 40 филмирани таблетки
  - ако сте алергични (свръхчувствителни) към олмесартан медоксомил или към някоя от останалите съставки на Олместа филмирани таблетки
  - ако сте бременна след 3-ти месец. (По-добре е да не приемате ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки по време на ранна бременност - вижте точката за Бременност и кърмене)
  - ако имате запушени от камъни, тумори или възпаление жлъчни пътища, което се проявява с жълтеница (пожълтяване на кожата)

  Обърнете специално внимание при употребата на Олместа 40 mg филмирани таблетки
  Преди лечение с Олместа 40 филмирани таблетки информирайте Вашия лекар, ако някое от следните състояния е валидно за Вас:
  - ако сте с тежко повръщане, диария или намален обем на водата и солта в организма
  - ако имате бъбречни или чернодробни проблеми и/или сте прегърнели бъбречна трансплантация
  - ако имате заболяване на сърцето, което засяга сърдечния мускул или клапите
  - ако имате повишено ниво на калий в кръвта ако имате заболяване на надбъбречните жлези
  - ако сте под 18-годишна възраст, тъй като олмесартан медоксомил не е бил
  възрастова група
  - ако мислите, че сте (или може би сте) бременна. Олместа 10 филмирани таблетки не се препоръчва през ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след 3-ти месец, тъй като може да предизвика сериозно увреждане на Вашето бебе, ако се използва през този период (вж. раздела за Бременност и кърмене).

  Прием на други лекарства
  Моля информираше Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали някои от
  следните лекарства, тъй като те може си да взаимодействат с Олместа 40 mg филмирани таблетки:
  - литий (използван за лечение на промени в настроението и някои видове депресия). Литиевата токсичност може да се повиши, ако се използва по едно и също време с олмесартан медоксомил. Затова Вашият лекар може да реши да измери нивото на литий в кръвта Ви.
  - калиеви добавки, обезводняващи таблетки (диуретици) или хепарин (използван за разреждане на кръвта) може да повишат нивата на калий в кръвта.
  - други лекарства за лечение на високо кръвно налягане, тъй като ефекта на олмесартан медоксомил може да бъде усилен.
  - нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), които се използват за лечение на болка, повишена температура и възпаление, може да повишат риска от бъбречна недостатъчност и освен това отслабваз ефектите на олмесартан медоксомил.
  - някои лекарства за нарушено храносмилане (антиациди), съдържащи алуминиево-магнезиев хидроксид, гьй като ефекта на олмесартан медоксомил може да е леко отслабен.

  Прием на Олместа 40 mg филмирани таблетки с храни и напитки
  Олмесартан медоксомил може да се приема със или без храна. Препоръчваната дневна доза таблетки трябва да се поглъща с малко вода, за предпочитане по едно и също време на денонощието. Не дъвчете таблетките.

  Бременност i кърмене
  Трябва да информирате Вашия лекар, ако сте (или може би сте) бременна. Обикновено Вашият лекар ще Ви препоръча да спрете приема на Олместа 40 mg филмирани таблетки преди да забременеете или възможно най-скоро след като се установите, че сте бременна и ще Ви посъветва да приемате друго лекарство вместо Олместа 40 филмирани таблетки. Употребата на Олместа 40 филмирани таблетки не се препоръчва през ранната бременност и не трябва да се приема, ако сте бременна след третия месец, тьй като може сериозно да увреди Вашето бебе.
  Информирайте Вашия лекар, ако кърмите или имате намерение да кърмите. Олместа 40 филмирани таблетки не се препоръчва за майки, които кърмят и Вашият лекар може да избере друго лечение за Вас, ако желаете да кърмите, особено ако бебето Ви е новородено или е преждевременно родено.

  Шофиране и работа с машини
  Малко вероятно е Олместа 40 филмирани таблетки да повлияе способността Ви за шофиране или работа с машини. Все пак понякога по време на лечението може да се появят замаяност или умора. Ако получите такива нежелани реакции, посъветвайте се с Вашия лекар преди да шофирате или да работите с машини.
  Важни информации относно някои от съставките на Олместа 40 филмирани
  Олместа 40 филмирани таблетки съдържа лактоза (млечна захар). Ако Вашият лекар ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, консултирайте се с него преди да започнете да приемате този лекарствен продукт.


  3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ОЛМЕСТА 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ

  Винаги приемайте Олместа 10 mg филмирани таблетки точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо. попитайте Вашия лекар или фармацевт.
  Олместа 10 mg филмирани таблетки трябва да се приема с малко количество вода веднъж дневно, приблизително по едно и също време на денонощието със или без храна, например на закуска.
  Препоръчителната начална доза е 10 mg веднъж дневно.
  Ако Вашето кръвно налягане не се контролира адекватно с тази доза, Вашият лекар може да я повиши до оптимална доза от 20 mg дневно.
  Ако е необходимо допълнително понижаване на кръвното налягане, тогава Вашият лекар може да повиши дозата на Олместа 10 mg филмирани таблетки до максималната от 40 mg дневно или да добави лечение с хидрохлоротиазид.

  Пациенти в старческа възраст
  Като цяло не се налага корекция на дозата при пациенти в старческа възраст. Все пак, ако е необходимо постепенно повишаване на дозата до максималната от 40 mg дневно. Вашият лекар ще контролира кръвното Ви налягане по-често.

  Пациенти с увредена бъбречна функция
  За пациенти, които имат леко или умерено тежко увредена бъбречна функция се препоръчва дневна доза от 20 mg. Ако имате тежко увредена бъбречна функция, не трябва да приемате Олместа 40 mg филмирани таблетки.

  Пациенти с увредена чернодробна функция
  - Ако имате леко увредена чернодробна функция, не се налага корекция на дозата.
  - Ако имате умерено тежко увредена чернодробна функция, препоръчителната начална доза е 10 mg дневно и не трябва да се превишава дозата от 20 ту дневно. Вашият лекар ще контролира кръвното Ви налягане и бъбречната функция, ако вече приемате лекарството.
  - Не използвайте Олместа 40 mg филмирани таблетки, ако имате тежко увредена чернодробна

  Деца и юноши (под 18-годишна възраст)
  Олместа 40 mg филмирани таблетки не се препоръчва за употреба при деца и юноши под 18-годишна възраст, поради липса на данни за безопасност и ефикасност.

  Пациенти от африкански произход
  Подобно на други такива лекарствени продукти, понижаващия кръвното налягане ефект на олмесартан медоксомил е до известна степен по-слаб при пациенти от черната раса.

  Ако сте приели но-голяма доза Олместа 40 mg филмирани таблетки от необходимата
  Веднага се обадете на Вашия лекар или отидете до най-близката болница, където ще бъдете поставени под непрекъснато наблюдение.
  Моля носете със себе си опаковката на Вашето лекарство.
  Най-вероятния ефект от предозиране е ниското кръвно налягане (хипотония).

  Ако сте пропуснали да приемете Олместа 40 mg филмирани таблетки
  Ако сте пропуснали доза. вземете я колкото е възможно по-скоро. Все пак. ако наближава времето за Вашата следваща доза. прескочете пропуснатата доза и продължете както обикновено. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

  Ако сте спрели приема на Олместа 40 mg филмирани таблетки
  Важно е да продължите да приемате Олместа 40 mg филмирани таблетки, освен ако Ви е препоръчал да спрете приема.

  Ако имате някакви допълнителни въпроси свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  Както всички лекарства ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Всички лекарства може да предизвикат алергични реакции, макар че тежките алергични реакции са много редки.
  Трябва да спрете приема на ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки и веднага да се обадите на Вашия лекар, ако получите оток на лицето, устата и/или ларингса (гласните връзки) заедно със сърбеж и обрив.

  Рядко Олместа 40 филмирани таблетки може да предизвика рязко спадане на кръвното налягане, което да доведе до тежък световъртеж или припадък. Ако получите такива симптоми, спрете приема на Олместа 40 филмирани таблетки, обадете се на Вашия лекар и легнете.
  По време на клиничните проучвания с олмесартан медоксомил са били докладвани следните нежелани реакции:
  Чести: засягат 1 до 10 потребители па 100
  - Замаяност
  - Бронхит, възпаление на гърлото, кашлица, мускулни болки, грипоподобни симптоми, течащ или запушен нос
  - Нарушения на храносмилателната система като болка в стомаха, диария, повръщане, нарушено храносмилане (подуване на корема и образуване на газове), възпаление на стомаха и гадене
  - Възпаление на става или стави (артрит), болка в гърба, болка в костите
  - Наличие на кръв в урината, инфекция на пикочните пътища
  - Оток на глезените, стъпалата, краката, дланите или ръцете
  - Уморяемост
  - Болка в гърдите
  - Промени в лабораторните показатели, включващи повишени стойности на чернодробните ензими, показателите на бъбречната функция като креатинин. кръвна урея. мазнините в кръвта (липиди)

  Нечести: засягат 1 до 10 потребители па 1 000
  - Завиване на свят (световъртеж)
  - Болка или дискомфорт в гърдите (ангина пекторис, гръдна жаба)
  - Обрив
  - Вероятност от ниско кръвно налягане при пациенти в старческа възраст

  Редки: засягат 1 до 10 потребители па 10 000:
  - Ниско кръвно налягане
  - Повишени нива на калий в кръвта

  Следващите нежелани реакции са били описани след пускането на лекарството на пазара:
  Много редки: засягат по-малко от 1 потребител па 10 000
  - Намален брой на тромбоцитите в кръвта
  - Повишени нива на калий в кръвта
  - Замаяност, главоболие
  - Кашлица
  - Болка в стомаха, гадене, повръщане
  - Сърбеж по кожата, широко и симетрично разпространен обрив по кожата, алергичн
  - Мускулни спазми, мускулна болка, слабост, липса на енергия, общ дискомфорт и бе
  - Увреждане на бъбреците и загуба на бъбречна функция
  - Загуба на енергия, уморяемост. нежелание за работа, дискомфорт и неудобство
  - Повишени стойности на серумния креатинин и кръвната урея. повишени стойности на чернодробните ензими.
  Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

  5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ОЛМЕСТА 40 mg ФИЛМИРАНИ ТАБЛЕТКИ

  Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
  Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранение.
  Не използвайте ОЛМЕСТА 40 mg филмирани таблетки след срока на годност отбелязан върху блистера и картонената опаковка, след “Годен до:”. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Какво съдържа Олместа 40 mg филмирани таблетки
  Активното вещество е олмесартан медоксомил. Всяка филмирана таблетка Олместа 40 mg филмирани таблетки съдържа 40 mg олмесартан медоксомил.
  Другите съставки са:
  Ядро на таблетката:
  Лактоза монохидрат Целулоза, микрокристална Ниско заместена хидроксииропилцелулоза Магнезиев стеараг
  Филмово покритие: Опадрай II 85F18378 бяло (поли(винилов алкохол) - частично хидролизиран, титанов диокеид (El 71 ), макрогол 3350 (полиетилен гликол). талк).

  Как изглежда Олместа 40 mg филмирани таблетки и какво съдържа опаковката
  Олместа 40 mg филмирани таблетки: Бели, елипсовидни филмирани таблетки с вдлъбнато релефно означение “О” от едната страна на таблетката и “40” от другата.
  Олместа 40 mg филмирани таблетки се предлага в блистерни опаковки от: 14, 28, 30, 56, 90 и 98 филмирани таблетки.
  Не всички видове опаковки може да бъдат пуснати в продажба.


  Притежател на разрешението за употреба
  Тева Фармаскггикълс България ЕООД ул. Н. В. Гогол 15, ет. I
  София 1124
  България

  Производител
  TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company
  Pallagi ut 13, 4042 Debrecen
  Унгария

  Pharmachemie B.V.
  Swensweg 5, 2031 GA Haarlem
  Нидерландия

  TEVA UK Ltd.
  Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG
  Обединено кралство

  Teva Operations Poland Sp. Z.o.o.
  ul. Mogilska 80
  31 -546 Krakow
  Полша

  Този лекарствен продукт е разрешен за употреба в страните-членки на ЕИП под следните имена:
  Австрия: Olmesartanmedoxomil Teva 40 mg Filmtabletten
  България: Олместа 40 mg филмирани таблетки
  Кипър: Olmesartan Medoxomil Teva 40 mg Film-coated Tablets
  Дания: Olmesartanmedoxomil Teva
  Естония: Olmesartan Medoxomil Тeva 40 mg
  Гърция: Olmesartan Medoxomil Teva 40 mg
  Испания: Olmesartan Medoxomil Teva 40 mg comprimidos recubiertos con pelicula Ирландия: Olmesartan Medoxomil Тeva 40 mg Film-coated Tablets
  Финландия: Olmesartan Medoxomil Teva 10 mg tabletti, kalvopäällysteinen
  Унгария: Olmesartan Medoxomil Teva 40 mg, filmtabletta
  Латвия: Olmesartan Medoxomil Teva 40 mg, apvalkotäs tabletes
  Литва: Olmesartan Medoxomil Тeva 40 mg plevele dengtos tabletes
  Полша: Olmesartan Medoxomil Teva
  Португалия: Olmesartan medoxomilo Teva
  Словакия: Olmesartan Medoxomil Teva 40 mg

  Дата на последно одобрение на листовката:
  Май 2012

  Описание на ОЛМЕСТА TABL. FILM. COAT. 40 MG X30

  ОЛМЕСТА TABL. FILM. COAT. 40 MG X30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 15,00 лв.
  ОЛМЕСТА TABL. FILM. COAT. 40 MG X30 се произвежда от Teva и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 1,50 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа