Сайтът използва бисквитки.

 • До 40% ОТСТЪПКА на имуностимулатори
  Поръчай сега
 • 30% ОТСТЪПКА на серия SEBOGARD на козметика DIFA COOPER
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на козметика MUSTELA
  Поръчай сега
 • 25% ОТСТЪПКА на продукти EUCERIN
  Поръчай сега
 • РАМИХЕКСАЛ ТАБЛ. 5 мг.х 30

  • РАМИХЕКСАЛ ТАБЛ. 5 мг.х 30 4,10 лв. от Apteka.puls.bg
  При пазаруване от Apteka.puls.bg получавате:
  1. Безплатна доставка за София.
  2. Електронни ваучери и промо кодове за отстъпки за регистрирани потребители с профил.
  3. Можете да оставите коментар за продукт, терапия и да получите обратна връзка от маг. фармацевт дискретно и поверително.
  4. Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка.
  5. Достъп до екслузивни промоции и сезонни намаления.
  6. Пазарувате лесно и удобно през фейсбук профила си.
  Листовка: информации зa потребителя

  РамиХЕКСАЛ 2,5 mg таблетки
  РамиХЕКСАЛ 5 mg таблетки
  Рамиприл (Ramipril)
  Прочетете внимателно пилата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като ти съдържа важна зa Вас информации.
  Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново. Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Това лекарство е предписано единствено и лично на Вас. Нe го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо че признаците на тяхното заболяване са същите както Вашите.
  Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва π всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка.

  Какво съдържа тази листовка:
  1. Какво представлява РамиХЕКСАЛ и за какво се използва
  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете РамиХЕКСАЛ
  3. Как да приемате РамиХЕКСАЛ
  4. Възможни нежелани реакции
  5. Как да съхранявате РамиХЕКСАЛ
  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

  1. Какво представлява РамиХЕКСАЛ и за какво се използва
  РамиХЕКСАЛ съдържа лекарственото вещество рамиприл, което принадлежи към група лекарства, наречени АСЕ-инхибигори (инхибитори на аш иотензин-конвертиращия ензим).
  РамиХЕКСАЛ действа като:
  намалява произвежданите в ¡ялото Ви вещества, които могат да повишат кръвното налягане спомага за отпускане н разширяване на кръвоносните Ви съдове помага на сърцето да изпомпва кръвта в тялото Ви
  РамиХЕКСАЛ се прилага:
  за лечение на високо кръвно налягане (хипертония) за намаляване риска от получаване на инфаркт или инсулт
  за намаляване риска или забавяне влошаването на бъбречни проблеми (когато имате, или нямате диабет)
  за лечение на сърцето, когато не може да изпомпва достатъчно кръв към тялото (сърдечна недостатъчност)
  като лечение след инфаркч на съцето (миокарден инфаркт), усложнен със сърдечна недостатъчност.

  2. Какво трябва да знаете, преди да приемете РамиХЕКСАЛ
  Не приемайте РамиХЕКСАЛ
  ако сте алергични към рамиприл, АСЕ-инхибитори или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).
  Признаците на алергична реакция могат да включват обрив, проблеми с дишането или преглъщането, подуване на устните, лицето, гърлото или езика Ви.
  ако някога сте имали сериозна алергична реакция, наречена „ангиоедем". Признаците включват сърбеж, копривна греска (уртикария), зачервяване на ръцете, краката и гърлото, подуване на гърлото и езика, подуване около очите и устните, затруднено дишане и преглъщане
  ако сте на диализа или някакъв друг вид филтрация на кръвта. В зависимост от използваната апаратурата, РамиХЕКСАЛ може да не е подходящ за Вас ако имате бъбречни проблеми, при конто кръвоснабдяванего на бъбреците Ви е намалено (стеноза на бъбречните артерии)
  в последните 6 месеца от бременността (по-добре е също да избягвате РамиХЕКСАЛ и в ранната бременност - вижте точка Бременност и кърмене по-долу) ако кръвното Ви налягане е необичайно ниско или нестабилно. Необходимо е Вашият лекар да направи тази преценка.
  Не приемайте РамиХЕКСАЛ. ако нещо от по-горе изброеното се отнася за Вас. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар преди да приемете РамиХЕКСАЛ.
  Предупреждения и предпазни мерки
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете лекарството: ако имате проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците
  ако сге изгубили много телесни течности или соли (чрез повръщане, диария; по-обилно потене от обичайното, ако сте на диета с ниско съдържание на сол: ако приемате диуретици (обезводняващи) продължително време или сте били на диализа) ако ще бъдете подложени на лечение за намаляване на алергия към ужилване от пчели или оси (десенсибилизация)
  ако ще бъдете подлагани на анестезия. Тя може да Ви бъде приложена при операция или стоматологична намеса. Може де се наложи да спрете лечението си с РамиХЕКСАЛ един ден по-рано, попитайте Вашия лекар за съвет.
  ако имате повишено количество на калия в кръвта (показано в резултати от изследване на кръвта)
  ако имате колагенно съдово заболяване като склеродермия или системен еритематозен лупус.
  Трябва да уведомите Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна (или може да забременеете). РамиХЕКСАЛ не се препоръчва през първите 3 месеца от бременността и може да причини сериозни увреждания на Вашето бебе след третия месец на бременността (вж. раздела по-долу „Бременност и кърмене'").
  РамиХЕКСАЛ не се препоръчва за прилагане при деца и юноши под I 8 годишна възраст, тъй като безопасността и ефикасността на РамиХЕКСАЛ при деца все още не се установени. Ако нещо от изброеното по-горе се отнася за Вас (или не сте сигурни), обсъдете го с Вашия лекар, преди да приемете РамиХЕКСАЛ.

  Други лекарства и РамиХЕКСАЛ
  Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта (включително растителни лекарствени продукти). РамиХЕКСАЛ може да окаже влияние върху начина на действие на някои други лекарства. Както и някои лекарства също могат да повлияят начина на действие на РамиХЕКСАЛ.
  Моля посъветвайте се с Нашия лекар, ако приемате иякое от изброените лекарства. Те ще отслабят действието на РамиХЕКСАЛ:
  Лекарства, използвани за облекчаване на болка и възпаление (например нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофен или индометацин и аспирин)
  Лекарства, използвани за лечението на ниско кръвно налягане, шок, сърдечна недостатъчност, астма или алергии като ефедрин, норадреналин или адреналин. Необходимо е Вашият лекар да провери кръвното Ви налягане.
  Моля информирайте Вашия лекар ако приемате някое от изброените лекарства. Те могат да повишат възможността от получаване на неж елани реакции, ако ги приемате едновременно с РамиХЕКСАЛ:
  Лекарства, използвани за облекчаване на болка и възпаление (например нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) като ибупрофеп или нидометации и аспирин) Лекарства за лечение на рак (химиотерапия)
  Лекарства, използвани за предотвратяване отхвърлянето на органи след трансплан гация като например циклоспорин
  Диуретици (отводняващи таблетки) като например фуроземид
  Лекарства, които могат да повишат количеството на калия в кръвта като например
  спиронолактон. триамтерен. амилорид, калиеви соли и хепарии (за разреждане па
  кръвта)
  Стероидни лекарства против възпаление като например преднизолон Алопурипол (използван за намаление на пикочната киселина в кръвта Ви) 11рокаинамид (при сърдечни ритъмни нарушения)
  Моля информирайте Вашия лекар ако приемате някое от изброените лекарства. Те могат да бъдат повлияни от РамиХЕКСАЛ:
  Лекарства за диабет понижаващи кръвната захар, които се приемат през устата и инсулин. РамиХЕКСАЛ може да намали кръвната Ви захар. Проверявайте стриктно кръвната си захар, докато приемате РамиХЕКСАЛ
  Литий (при психични проблеми). РамиХЕКСАЛ може да повиши количеството на лития в кръвта Ви. Количеството на лигия трябва да бъде стриктно проследявано от Вашия лекар.
  Ако нещо от изброеното по-горе се отнася до Вас (или не сте сигурни), обсъдете го с Вашия лекар, преди да приемете РамиХЕКСАЛ.

  РамиХЕКСАЛ с храна и напитки
  Приемът на алкохол с РамиХЕКСАЛ може да предизвика замайване и прималяване. Ако приемате РамиХЕКСАЛ обсъдете с Вашия лекар колко алкохол може да миете, тьй като лекарствата, използвани за понижаване на кръвното налягане и алкохола, могат да имат допълнителни ефекти.
  РамиХЕКСАЛ може да бъде приеман с или без храна.

  Бременност и кърмене
  Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата па което и да е лекарство. Бременност
  Трябва да уведомиге Вашия лекар, ако смятате, че сте бременна (или може да забременеете). Нe трябва да приемате РамиХЕКСАЛ през първите 12 седмици от бременността, както и след 13-тата седмица, тъй употребата му по време на бременност може да навреди на бебето. Ако забременеете докато приемате РамиХЕКСАЛ . уведомете незабавно Вашия лекар. При планирана бременност предварително трябва да се премине на алтернативно лечение.
  Кърмене
  Не трябва да приемате РамиХЕКСАЛ докато кърмите.

  Шофиране и работа с машини
  Може да почувствате замайване. докато приемате РамиХЕКСАЛ. По-вероятно е това да се случи в началото на лечението с РамиХЕКСАЛ или ако започнете да приемате по-висока доза. Ако това се случи, не шофирайте и не използвайте инструменти или машини.

  3. Как да приемате РамиХЕКСАЛ
  Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо. Попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  Прием на лекарството
  Приемайте това лекарс гво през устата по едно и също време всеки ден.
  Пглъщайте таблетките цели с течност I
  Нe разтрошавайте и не дъвчете таблетките
  Какво количество да приемате
  Лечение на високо кръвно налягане
  Обичайната начална доза е 1,25 mg или 2,5 mg веднъж дневно.
  Вашият лекар ще коригира дозата, докато кръвното Ви налягане не е добре
  Контролирано.
  Максималната доза е 10 mg веднъж дневно.
  Ако Вие вече приемате диуретици (отводняващи таблетки) Вашият лекар може да спре или да намали количеството на диуретика, който приемате, преди началото на лечението с РамиХЕКСАЛ.
  Зa намаляване риска от инфаркт или инсулт
  Обичайната начална доза е 2,5 mg веднъж дневно.
  Вашият лекар може след това да реши да увеличи количеството, което приемате. Обичайната доза е 10 mg веднъж дневно.
  Лечение за намаляване или забавяне на влошаването иа бъбречни проблеми Може да започнете с дози οт 1,25 mg или 2,5 mg веднъж дневно. Вашият лекар ще коригира количеството, което приемате Обичайната доза е 5 mg или 10 mg веднъж дневно.
  Лечение на сърдечна недостатъчност
  Обичайната начална доза с 1,25 mg веднъж дневно.
  Вашият лекар ще коригира количеството, което приемате
  Максималната доза е 10 mg дневно. Предпочита се прилагане два пъти дневно.
  Лечение след преживян инфаркт
  Обичайната начална доза е 1,25 mg веднъж дневно до 2,5 mg два пъти дневно
  Вашият лекар ще коригира количеството, което приемате
  Обичайната доза е 10 mg дневно. Предпочита се прилагане два пъти дневно.
  старческа възраст
  Вашият лекар ще намали началната доза и ще коригира дозата по-бавно.

  Ако сте приели повече от необходимата доза РамиХЕКСАЛ
  Обърнете се към лекар или незабавно отидете в най-близкото болнично отделение. Нe шофирайте до болницата, необходимо е някой друг да Ви отведе или се обадете за линейка. Вземете опаковката на лекарството с Вас. за да може лекаря ι да разбере какво сте приели.
  Ако сте пропуснали да приемете РамиХЕКСАЛ
  Ако сте пропуснали доза. вземете обичайната си доза при следващия прием
  Нe вземайте двойна доза за да компенсирате пропусната таблетка.
  Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия ι лекар или фармацевт.

  4. Възможни нежелани реакции
  Както всички лекарства РамиХЕКСАЛ може да предизвика нежелани лекарствени реакции, въпреки че не всеки ги получава.
  Спрете приема на РамиХЕКСАЛ и веднага посетете лекар, ако забележите някоя от следните сериозни неж елани реакции - може да се нуждаете от спешно медицинско лечение: Подуване на лицето, устните или гърлото, които затрудняват преглъщането или дишането, както и сърбеж и обрив. Това може да бъде признак на тежка алерг ична реакция към РамиХЕКСАЛ.
  Тежка кожна реакция, включваща обрив, язви в устата, влошаване на съществуващо кожно заболяване, зачервяване, образуване на мехури или обелване на кожата (папр. синдром на Стивънс-Джонсън, токсична епидермална некроза или еритема мултиформе).
  Незабавно се обърнете към лекар, ако получите:
  Повишена сърдечна честота, неравномерно или твърде силно сърцебиене (палпитации), гръдна болка, стягане в гърдите или по-сериозни проблеми, включително инфаркт и инсулт
  Задух или кашлица. Това може да са признаци па белодробни проблеми
  При по-лесно образуване на синини, по-продължително кървене всяко кървене
  (например кървене от венците), пурпурни петна, покриващи кожата; по-лесно поддаваме на инфекции, възпалено гърло и треска, чувство па умора, замайване или бледа кожа.
  Това могат да бъдат признаци за проблеми с кръвта или костния мозък.
  Силна болка в стомаха, която може да се разпространи до гърба. Това може да бъде
  признак на панкреатит (възпаление на панкреаса).
  Треска, студени тръпки, уморяемост. загуба на апетит, стомашна болка, гадене, пожълтяване на кожата или очите (жълтеница). Това могат да бъдат признаци на чернодробни проблеми като хепатит (възпаление на черния дроб) или чернодробно увреждане.

  Други нежелани реакции, включват:
  Моля, уведомете Вашия лекар ако някои от изброените станат сериозни или продължат по-дълго няколко дни.
  Чести (проявяват се при по-малко от I на 10 дути) Главоболие или уморяемост
  Чувство на замайване. По-вероятно е да се случи при начало па приема на РамиХЕКСАЛ или при повишаване на дозата.
  Припадък, хипотония (необичайно ниско кръвно налягане), особено при рязко изправяне от легнало или седнало положение.
  Суха дразнеща кашлица, възпаление на синусите (синузит) или бронхит, задух Стомашна или чревна болка, диария, нарушено храносмилане, гадене или повръщане Кожен обрив с или без оток Гръдна болка
  Схващане на или болка в мускулите
  Кръвни изследвания, показващи повишено ниво на калий в кръвта.
  Печести (проявяват се при по-малко от 1 на 100 души) Нарушено равновесие (световъртеж)
  Сърбеж и необичайна кожна чувствителност например, изтръпване, мравучкане, бодежи, усещане за парене или пълзене по кожата (парестезия)
  Загуба или промяна на вкус Проблеми със съня
  Чувство за подтиснатост. тревожност, по-голяма нервност или несигурност от обикновено
  Запушен нос, затруднено дишането или влошаване па астма
  Подуване на червата, наречено „чревен ангиоедем". при който има симптоми като болка в корема, повръщане π диария
  Киселини, запек или сухота в устата
  Отделяне на повече урина от обичайното за деня
  По-обилно от обичайното потене
  Загуба или понижаване на апетита (апорексия)
  Ускорена или неритмична сърдечна честота. Оток по ръцете и краката. Гова може да е признак за задържане на повече течности тялото.
  Зачервяване
  Замъглено виждаме
  Болки в ставите
  Треска
  Сексуална неспособност при мъже, намалено сексуално желание при мъже или жени I ювишен брой на определен вид бели кръвни клетки (еозинофилия), което се открива при кръвни изследвания
  Кръвни изследвания, показващи промени във функцията па черния дроб, панкреаса или бъбреците
  Редки (проявявят се при по-малко от 1 нa 1000 души) Чувство за несигурност или объркване Червен и подут език
  Тежко лющене или обелване на кожата, сърбящ, надигнат обрив
  Проблеми с ноктите (например загуба или разделяне на нокъта от нокьтното легло)
  Кожен обрив или образуване на синини
  Петна по кожата и студени крайници
  Зачервени, сърбящи, подути или сълзящи очи
  Нарушен слух или шум в ушите
  Чувство на слабост
  Кръвни изследвания, показващи намаляване броя на червените кръвни клетки, белите кръвни клетки или громбоцнтите или количеството на хемоглобина.
  Много редки (проявявят се при 1 на 10 000 души)
  По-голяма чувствителпост към слънчевата светлина от обикновено
  Други съобщени нежелани реакции
  Моля, уведомете Вашия лекар, ако някои οт изброените стават сериозни или продължат повече от няколко дни.
  Трудна концентрация Подути устни
  Кръвни изследвания, показващи твърде малко кръвни клетки в кръвта Кръвни изследвания, показващи по-малко от обичайното количество натрий в кръвта Промяна в цве та на пръстите на ръцете и краката, когато сте на студено и след това мравучкане или болезненост, когато се затоплите (феномен на Рейио) Увеличаване на гърдите при мъже Забавени или нарушени реакции Чувство за парене Промяна в усещането за миризма Косопад
  Ако забележите други, иеописанп в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете вашия лекар или фармацевт.

  5. Как да съхранявате РамиХЕКСАЛ
  Съхранявайте под 30 °С.
  Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
  Не използвайте РамиХЕКСАЛ след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка π блистера. Срокът на годност oтговаря на последния ден от посочения месец.
  Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевз как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

  6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация
  Какво съдържа РамиХЕКСАЛ
  • Активното вещество е рамиприл. Всяка таблетка съдържа 2,5 mg или 5 mg рамиприл.
  • Другите съставки са: хииромелоза, микрокристална целулоза, прежелатинирано царевично нишесте, натриев хидрогенкарбоиаг, натриев стеарилфумарат.
  Как изглежда РамиХЕКСАЛ и какво съдържа опаковката
  РамиХЕКСАЛ 2,5 mg таблетки
  Бели, елипсовидни, обикновени таблетки, от двете страни с делителна черта, с щампа от едната страна R 2.5.
  Таблетката може да бъде разделена на две равни половини. РамиХЕКСАЛ 5 mg таблетки.
  Бели, елипсовидни, обикновени таблетки, οт двете страни с делителна черта, с щампа от едната страна R 5.
  Таблетката може да бъде разделена на две равни половини. Оригинална опаковка, съдържаща 30, 50 или 100 таблетки.

  Притежател на разрешението за употреба
  Induslriestrasse 25, 83607 Holzkirchen, Германия
  Производител
  Salutas Pharma GmbH
  Otto-von-Guerickc-Alice 1; D-39179 Barleben, Германия

  Дата на последно преразглеждане на листовката
  мм/гггт

  Описание на РАМИХЕКСАЛ ТАБЛ. 5 мг.х 30 Кратка характеристика

  РАМИХЕКСАЛ / RAMIHEXAL ТАБЛ. 5 мг.х 30 показания:

  RamiHEXAL® е АСЕ-инхибитор (инхибитор на ангиотензин-конвертиращия ензим) - лекарствен продукт, който понижава кръвното налягане, намалява натоварването на сърцето и предпазва органите от увреждане.

  Продуктът се прилага при:

  есенциална хипертония

  подобряване на прогнозата при лека до умерена сърдечна недостатъчност (NYHA П-Ill) след миокардден инфаркт (3-10 ден)

  РАМИХЕКСАЛ / RAMIHEXAL ТАБЛ. 5 мг.х 30 дозировка и приложение:

  Есенциална хипертония: Обичайната начална дневна доза е 1 таблетка дневно (съответстваща на 2,5 mg рамиприл веднъж дневно)

  Обикновено това е поддържащата доза.

  В зависимост от индивидуалната реакция лекарят може да повиши дозировката през интервали от 2-3 седмици първоначално до 2 таблетки RamiHEXAL® (съответстващи на 5 mg рамиприл) и след това до максималната доза от 10 mg рамиприл веднъж дневно. Лекарят може да приложи рамиприл в комбинация с друг продукт, понижаващ кръвното налягане (диуретик или калциев антагонист), без да се надвишава дозата от 5 mg рамиприл.

  РАМИХЕКСАЛ / RAMIHEXAL ТАБЛ. 5 мг.х 30 съставки:

  1 таблетка съдържа 5 mg ramipril.

  Хипромелоза, микрокристална целулоза, прежелатинирано царевично нишесте, натриев хидроген карбонат, натриев стеарил фумарат.

  РАМИХЕКСАЛ ТАБЛ. 5 мг.х 30 се предлага в Apteka.puls.bg на цена от 4,10 лв.
  РАМИХЕКСАЛ ТАБЛ. 5 мг.х 30 се произвежда от Hexal и може да бъде закупен от Apteka.puls.bg на преференциална цена от 0,41 лв., ако използвате вашите бонус точки.

  Ако имате регистрация в сайта:
  • Вие получавате точки при всяка покупка на наш продукт от онлайн магазина ни, освен на тези в промоция.
  • До цената на продукта можете да видите колко точки ще получите при покупка му.
  • Със събраните точки можете да купувате продукти, като тяхната цена в бонус точки е посочена в карето над цената на продукта.

  Защо да пазарувате от AptekaPuls.bg?

  • Доставка до 2 часа за София
  • Дискретна и поверителна обратна връзка от маг. фармацевт на Ваш въпрос
  • Електронни ваучери и промо кодове с отстъпки за регистрирани потребители с профил
  • Пазарувате безплатно с бонус точки, генерирани с всяка онлайн покупка

  Запитване

  С Вас ще се свърже наш служител, да отговори на вашето запитване

  Победители

  • Все още не са изтеглени победители
  • Ако искаш и твоето има да бъде сред печелившите участвай!
  Заяви участие

  Регистрация

  Регистрация

  •   Съгласявам се предоставените от мен лични данни: име, фамилия, e-mail и телефон да бъдат събирани, съхранявани и обработвани от apteka.puls.bg, за предоставяне на услугата за онлайн пазаруване на избрани от мен продукти.
  •   Прочетох, разбрах и приемам Общите условия за ползване и Политика за защита на личните данни
  • общите условия

  Вход

  Вход

  Забравена парола

  Обратно във входа